reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

jedyneczka my chyba jakąś forumową petycję do prezesa wystosujemy - żeby skrócił Ci godz pracy, albo podwyżkę dał. A najlepiej i jedno i drugie :-D

reklama
cześć
u nas ostatnio nic ciekawego
Kuba chory kaszel krtaniowy katar aż do podłogi...biedak się męczył,budził Natalkę a mnie do tego ząb rozbolał....
masakra jakaś ;((((((((((((
teraz Jacek się zwolnił u sąsiada i pojechał z małym do ośrodka.
a ja będę obdzwaniać stomatologów
dzwoniłam do przedszkola..że Kuby nie będzie a babka mi mówi że w piątek mieli tylko 5 dzieci...ciekawa jestem jak dziś??? ile dzieci będzie.

przepraszam że nie odpisuję -ale weny brak...

miłego dnia.

Ja tak na szybko z telefonu bo wstawac musze à cholernie mi sie nie chce.
Mala spi jeszcze (zreszta nawet z ta cholerna choroba spi cale noce).nie mierzylam jej jeszcze temperatury ale obawiam sie ze dalej wysoka:((
ja musze leciec do dentysty kretyna ktory w listopadzie tak wymienil mi plomby ze do dzis Bola (zeby...).potem musze zalatwic lekarza.
Mala jutro miala miec dzien probny w zlobku ale w tej sytuacji...
Co do paracetamolu to gdy sie urodzila miala 60 mg à teraz wiecej.oni patrza na to ile dziecko wazy

dobra lece sie szykowac

jedyneczka-cholera wie co jej bylo ale plakala przez pierwsze 3,4 mc. Miala dosyc ciezki start bo byla 3 razy owinieta pepowina.osteopata mowil ze przez to ma problemy z szyjka i jelitami no i chodzilismy na kilka zabiegow (m.in. jej ta szyje nastawial).bylo podejrzenie refluksa bo za nic nie dawala sie polozyc na plecy (nauczyla sie nawet obracac na brzuch gdy miala 2 mc).nie chciala spac w ciagu dnia chyba ze u mnie i to ssac mojego palca...na odeszlo to w zapomnienie bo co jak co to spac ona potrafi.
dzis do 10.30 (??!) a ze regularnie idzie na drzemke o 12 to dzis tez jej nie ominela

tak w ogole to ostatnimi czasy ma nowa metode picia butelki a mianowicie trzyma ja teraz jedna reka (niedawno pokazywalam jak pije dwoma) od spodu.mnie sie to wydaje bardzo niewygodne ale skoro lubi?
nagralam to szybciutko.mala troche mizernie wyglada po tej chorobie i w ogole widac ze oczy jej sie zamykaja.
najpierw pila w lezaczku a potem jak zwykle dokancza w lozku
YouTube - jedna reka

YouTube - nowy sposob picia

a ja tylko na dentyste-sadyste sie wk...robilam zeba niby standarowe wymiany plomby czarnej na biala (zaplacilam 300 e) a teraz od tej pory boli mnie zab i musze go leczyc kanalowo co jak sie dowiedzialam kolejne 300 e kosztuje (moje ubezpieczenie pokrywa 200)...nie dosc ze strace czas ktory moglabym poswiecic malej to jeszcze znow bol i niepotrzebny wydatek!

Cześć

U nas noc może być. Pobudka o 2.30. Z M postanowiliśmy nie brać go na ręce, bo mamy wrażenie że po to się budzi. Jak bierzemy na ręce to wszystkie bóle automatycznie mijają i nie ważne czy 2 w nocy czy 10 rano i tylko patrzy na nasze łóżko, jak się zbliżamy to jest ok, a jak się zbliżamy do jego łóżeczka to jest krzyk. O 3.00 w nocy nas sterroryzował i wzięliśmy go do łóżka. A jeszcze przestawiliśmy jego łóżeczko obok naszego łóżka, żeby nas lepiej widział i czuł, ale to nic nie pomogło.
O 3.00 nakarmiłam i spal do 5.30 potem drugi cyc i spał do 7.00.
kasiamaj, eijf ja też dziś idę do dentysty, coś mi lewa, górna 2 szwankuje, boję się że mi wyleci. Kurcze nie ma mojej dentystki wyjechała na narty, idę do innego.
jedyneczka, o 22.00 jeszcze pracowałaś :szok:? Powiedz, że należy Ci się dzień wolny lub niech M płaci za nadgodziny :-D.
Ewcik znów Marcepan chory? Zdrówka dla niego.

ewcik jak tam Marcelino??
marta nie ma to jak porada córki i dobrze
jedyneczka ja ciągle u małej obstawiam zęby a tu nic no i ostatnio maruda się zrobiła a zębów nie widać. Co do gołąbków ja najbardziej lubię kapustę, ale po tej operacji jeść nie mogę kapusty bo właśnie ona najbardziej zdradliwa jest. No chyba to złoszczenie to wynik nowej maniery bo ona czasem w taki sposób M woła
eifl fajnie pije twoja butlę i to sporo ile ona wypija??
agatka moja względnie śpi w łóżeczku swoim ale znów zaczęła mieć dodatkową pobudkę w nocy

Moje dziecko ma dodatkową pobudkę w nocy w ogóle jakaś taka bardziej marudna się zrobiła, chciałaby się nosić, albo stać a jak ląduje w huśtawce lub leżaczku to nie chce za długo bo ciekawa świata przy jedzeniu czasem sie złości no i wypadałoby napisać - może to zęby ale tak już podejrzewam od 4 m-cy a zębów nie widać tzn. widać je dobrze le pod dziąsłami. M cały tydzień jest w domu znaczy pracuje w domu bo dzisiaj mija 2 tyg od operacji wiec jeszcze nie bardzo z tym noszeniem. W czwartek wybieram się do fryzjera z czego cieszę się jak dziecko, bo wyglądam jak glon. Jakoś mi się nic nie chce

hej kochane moje:-)

Nocka wczorajsza- masakrejszyn po prostu.. co chwilę się budził, charczał przez nosek, dałam mu w nocy herbatkę, to chyba z 200ml wypił, jak nigdy:baffled: dałam mu też o 3 Ibufen- generalnie wstał o 6.30 a ja dosłownie na rzęsach chodziłam:no:

Dziś w sumie nie lepiej, nadal ma temp., dzwoniłam do ośrodka, czy nas przyjmą, ale o 11 już była rejestracja pacjentów zakończona, bo tyle dzieci:wściekła/y: może jutro pójdziemy.. choć żadnych innych objawów nie ma, poza tym katarkiem takim wodnistym no i takie kupki niefajne aż 3 zrobił.. podejrzewam zęby.. chociaż nie wiem, czy taka wysoka temp. może przy zębach być:confused:

eijf niezła agentka z Twojej córci, świetnie to mleczko pije sobie:-D

Czesc. Ja tak szybciorem bo padam dzisiaj.
Mala spi mlody znowu same problemy z nim zrobil sie taki nie znosny ze mam dosc dokucza ciagle mlodej zabiera smoka i mi robi na zlosc ah szkoda slow. Do tego M wraca wieczorem i co z tego jak nadal wydzwaniaja i musi przyjmowac zamowienia tak wiec z 5 minut pogada do corki dla mlodego czasu brak i to by bylo na tyle bo potem kompiel i spanie jedyna rzecz jaka mi pomaga to robi kolacje mlodemu ale to tylko dla tego bo ja mloda usypiam ah mam dosc. A jego wytlumaczenie to ze ktos musi zarabiac pieniadze gowno prawda bo i jak ja wkoncu pojde do pracy to praca bedzie tylko moim kolejnym dodatkie do tego wszystkiego co jest teraz ah szkoda slow.
jedyneczka moja zaprzestala ladnie spac jak pierwszy raz zachorowala i tak do dzis jak wyszedl zab bylo jakis czas ok spala po 4h wiec pbudek bylo 2 czasem 1 a teraz chyba znowu ida zeby bo wstaje z 3-4 czasem nawet dzisiaj zjadla polozylam do lozeczka i po 20 minutach obudzila sie a ze padalam wiec ja wzielam do wyrka bez karmienia zasnela odrazu.
Ja ci zaraz dam ze dobrze ze nie masz czasu glupoty gadasz. wsumie od kad duza czesc powracala do pray coraz mniej nas tutaj!!ale mysle ze z czasem to sie zmieni.
A jak tam firma brnie pomalu do przodu. pewnie odrazu jak ty ja przejela to zamowien multun:-D
tiffi ja obstawiam zeby moja teztaka maruda byla teraz znowu tez wiec wszytsko mozliwe a zeby szly jej od 3 miesiaca a dostala jak miala 6 wiec cierpliwosci. To fajnie ze M masz w domu zawsze cos pomoze. No i zrob sie na bustwo u fryzjera co by M cie nie poznal lub zakochal na nowo haha
eijf slicznie soie radzie twoje dziecie z ta butla nie ma co.
Ewcik mniejmy nadzieje ze to nic nie groznego zdrowka Marcelinka.

reklama
tiffi,ewcik,kacperek-no moze smiesznie to wyglada jak ona pije ale powiem wam ze mnie to denerwuje.dotychczas dawalam jej butelke w lezaczku ktora lapala pieknie dwoma lapkami i slicznie oprozniala a teraz wymyslila sobie to trzymanie jedna co na sam rzut oka wygodne nie jest no i w ten sposob ta butelka szybciej jej wypada a potem walczy by ja podniesc...pffff.
co do tego ile wypija to moze wyglada to na wiele ale zawsze robie 200ml (180 wody) (dostaje mleko 3 razy dziennie)

kacperek-u mnie to samo "ktos musi zarabiac" nie wazne ze ja za tydz tez do pracy ide...

poza tym tez nie wygladam,tez jakas zrezygnowana jestem i malo co mi sie chce...
u malej to zdecydowanie trzydniowka byla bo rowniutko 3 dni wysokiej temperatury a dzis wysypka (co po tych 3 dniach typowe jest)
poza tym troche marudna (ale o zebach nawet nie wspominam) i wiecej spi...

Ostatnia edycja:
Do góry