reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

myszka a one są normalnie bez recepty? ile kosztują? ja się będę wszystkiego łapać, bo kurna ocipieję niedługo:-D

póki co smaruję mu Bobodentem, ale nie widzę efektów :/

Ewcik, nam pediatra powiedziała, że najwięcej znieczulaczy ma Dentinox i że jeśli smarować, to nim - u nas Bobodent też nie działał. No i jak tak bardzo go boli, daj mu na noc czopek Paracetamolu, jakąś mniejszą dawkę - 80 mg np. Nic mu się nie stanie, a ból będzie mniejszy - tak nam pediatra kazała, zeby dziecka nie męczyć, jak nic nie pomaga.

reklama
Nie byłam u lekarza bo mam wrażenie że mi lepiej, może propolis rozgoni dziadostwo i oszczędzę kaskę:-D Byłam za to na spacerku jednak bo takie ładne słonko że żal mi było małej no i Emi podrzuciłam do fryzjera tam gdzie mnie farbowały i ma super fryzurkę:tak: I zjechałam jedna babę na spacerze:dry: Bo jade sobie, patrzę a idzie jakaś babka ok.50lat i ciągnie taką babinę ok. 80tki a ta ledwo nogami przebiera i aż się kołysze na boki:eek: Przystanęłam a ta baba dociągnęła starowinkę do samochodu, poszła go otworzyć a babinka się oparła biedna o auto, pewnie ledwo stała i tamta się drze wsiadaj szybko a babinka tak widać że stara sie szybko drzwi otworzyć, zmaga się z tymi drzwiami a już ta młodsza podchodzi i ją pcha do tego auta tak rękoma gwałtownie:shocked2:No to ja do niej co ona tej kobiecie robi:wściekła/y: A ona do mnie (a babka ubrana porządnie, nowa skoda) że czy ja wiem że ona (czyli starowinka) już się dzisiaj 3 razy zesrała i ona jeszcze musiała dziś z nią też do lekarza jechać:eek: No takie chamidło, tylko ONA ONA i to "zesrała się" jakby mówiła o bydlęciu:wściekła/y:Ja na nią gdzie ona ma serce, jak może tak starszą osobę traktować , że mogła jej krzywdę zrobić bo się kobiecina mogła przewrócić i połamać i już nigdy nie wstać bo wiadomo starszy człowiek a ona że ciekawe jakbym się zamieniła z nią miejscami i 10 lat tak "użerała":eek: I że ONA jej ucieka jak tylko się odwróci. Może altzhaimera ma, nie wiem ale to jest człowiek!Nie wiem czy to jej matka czy ciotka ale mniemam że matka skoro się nią opiekuje od tylu lat. I tak mi się żal tej starowinki zrobiło że córka tak bez szacunku i bez miłości:-( Mam nadzieję że jej dzieci też takie dla niej będą:dry: Krótko bo 2 miesiące opiekowałam się leżącą babcią ale zmęczenie i złość zostawiałam za drzwiami i tylko modliłyśmy się z mamą żeby choć leżąca i bezradna jak niemowle ale była z nami, pod nasza opieką:-( jak można tak dać odczuwać komuś że jest utrapieniem i kłopotem:no: Mam nadzieję że babie choć popsułam dzień:evil:

marta czasem od samej śliny może coś wyskoczyć. Ja bym była za kamerą:sorry: Ćwiczenia pewnie pomogą ale mnie się zdaje że nie jest jeszcze tak późno na pewne siedzenie ;-) No ale ja nie lekarz:-p:-D

louise no nic nowego Ci ta neurolog nie powiedziała czego nie powiedziałabym Ci ja:-D Żartuję , wartało iść bo się uspokoiłaś i upewniłaś że Staś rozwija się jak trzeba:tak: Ło matko to faktycznie dobrze że nie doczytałaś albo usłyszałaś o tym porażeniu:eek: Oj wiem jak Ci smutno z powodu końca cycania:-( Ale jednocześnie gratki bo masz to za sobą a ja jeszcze przed a mała mi tego nie ułatwia bo za kija wafla nie chce mm:dry: Jacie, no to pewnie ja tez się nabombkuję taka ilością, już się nie mogę doczekać:-D Kurcze właśnie to cycanie przed zaśnięciem najgorsze, nie zasypia mi przy cycku, zazwyczaj wyciągam ona się budzi ale zaraz daję smoka i śpi. Ale i tak właśnie to tulenie przed zaśnięciem do cycusia takie fajne:sorry: Ale porcja, nieźle:-D Ja chyba też zacznę małej gotować, kupię składniki na targu w sobotę i będę pichcić , tylko blender muszę kupić. A blenderem się ta na taką papkę jak dla 4 miesięcznego? Bo moja najmniejszej grudki nie toleruje:dry: Ja tak się boję nauki zasypiania w łóżeczku że nawet jeszcze nie zaczynam:-D Też nam pasują pieluchy z Lidla, mięciutki i noc tez przetrwały:-) A kombinezonu i tak mało co widać zimą ze śpiworka:-p Na wiosnę będziemy stroić bąble:tak: Kochana moja, jaki debil?:-D Po prostu kobieta a kobieta pogadać sobie lubi choćby padać na pysk:-D Ale nocek nie zazdroszczę , Nadia dwie noce już "tylko" 3 razy się budzi i je a ja narzekam, już nie będę, ajm sory:-D

mysza i co, polatała Nina?:-D Nadia kilka razy (no ze 3:-D) się z brzucha na plecy przeturlała ale nie podobała jej się było widać:-p I teraz jak leci na plecy to wraca prędko na brzuch i drze się żeby ją zabrać z tego brzucha:-p Frajerka, nie chce się przemieszczać to nie:-p Choć w sumie to się i tak przemieszcza , na moich rękach:-p:-D Szyjesz ochraniacz? No no że się chce koleżance i talent koleżanka ma:-) My tak właśnie chodzimy 13-13.30 na spacer i wtedy śpi 30 minut bo w domu tez wtedy śpi ale w domu zazwyczaj dłużej spała:eek: Myślałam że w spacerówce śmigacie bo kiedyś już byłyście i to jakiś czas temu na próbę prawda? No i gratki posta:-D

tiffi to moja cyca o 10ej 14ej 17ej 20ej 22ej i w nocy 3-4 razy. A dziś np. do 12ej 3 razy piła:eek: Tylko rano po wstaniu nie chce pić bo najedzona przez noc:dry: :-p:-D Między 10 a 14 deserek i herbatkę pije a między 14 a 17ta obiadek i herbatka. Wieczorem ok.18-19 jogurcik albo deserek znów. Bo niestety nie chce mm ani kaszki a chcę ją zasycić trochę na noc:dry:Ale nic nie pomaga:-p Kupię faktycznie inne mleko , zobaczę, choć 2 razy je piła jak ja byłam w sklepie i mnie raz wypiła troszkę a teraz już za nic nie chce:eek: A kaszek nie lubi bo robię jej takie gotowe własnie owocowe na mm takie rzadkie bo nie lubi grubego pokarmu i nie chce:no: I różne smaki próbowałam z różnych firm. Emi też nie lubiła pamiętam że pies nasz zjadał potem jej kaszki:-D Szukam tej matki i coś nie mogę znaleźć a bardzom ciekawa:-p He he to dzisiaj mówisz na kolacje chińszczyzna:-D Dobre dobre:-D

ewcik
to może zębiska dokuczają Marcelkowi faktycznie , no gratki drugiego:-) U nas posucha:-p Ja kiedyś pisałam że nawet mój M stwierdził żebyśmy się spotkały gdzieś w środkowej Polsce , hotelik i balanga:-D Jestem za!!!!!!!!:-D

MM gratki ząbka:tak: No tak myślę że u teściów z braku laku ( a właściwie cycka:-D) to od babci przyjmie mm:tak:

ewcik ja mam dentinox ale nie wiem czy pomaga bo co smaruję bo myślę że już już idzie ząbek i dlatego mała upierdliwa to małej przechodzi a zęba nadal niet:-D Ale u Emi pomagał, albo nieboleśnie ząbkowała:sorry2:

jedyneczka aż serce człowieka boli, jak się czyta co piszesz o tej babulince biednej:no: kuźwa, a tamta niech sobie uświadomi, że ona też kiedyś będzie stara wrrrrr... bardzo dobrze, że zareagowałaś-jestem z Ciebie dumna!!!!

mysza damn, a M oczywiście kupił nie to, co trzeba, tzn zrobiłam mu listę- albo Chamomille albo ten Camilia oraz Dentinox, a on kupił tylko Camilię, bo mówi, że przecież mówiłam mu, że ma wybrać jedno z listy.. ehhh a ja miałam na myśli, żeby wybrał między Chamomille a Camilią..

Marcepan śpi wykończony, Maluszek mój Mały.. Jezu, jak się kolki skończyły, to ząbkowanie zaczęło-kiedy będzie spokojniej?!

dziękuję dziewczyny za odp.w sprawie kropelkowej.

ale mam dziś dzień...rany..dobrze że to już koniec razem z mężem jedziemy na ostatku cierpliwości....

młody wrócił z przedszkola i tak nam dał popalić że głowa mała...

Jedyneczka-kiepsko wyszedł mi ten rudy...może dlatego że to szampon a nie farba...a jak Ty robiłaś z brunetki taki żywy rudy-rozjaśniłaś najpierw???
Louise-plisss puść mi smska...bo zmieniłam tel.i mi Twój nr wrąbało.....dzięki za przyjęcie.miłe.

poczytam Was trochę..bo przyznaję nawet czasu nie mam za bardzo dziś
dobrze że już szkodniki śpią.

jedyneczka właśnie, jak robiłaś ten rudy?? bo chcę coś zmienić w swoim wyglądzie i myślę albo nad blondem albo właśnie rudym-już od dawna mnie kusi..

kasiamaj no właśnie też o coś takiego mi chodzi.. ale farbując włosy należy pamiętać, że farba farby nie rozjaśnia-tzn. jeśli chcesz sobie zrobić jaśniejszy kolor, niż masz-to tylko do fryzjera-bo tak domowym sposobem nie wyjdzie;-)

reklama
lecę kobitki się trochę ogarnąć do łazienki
i na M-kę popatrzeć.

a no widzisz Ewcik...no to wizyta mnie czeka...tylko że ja teraz ściełam na irokeza sobie i mam już swoje...na całej długości...no...teraz już nie bo nawaliłam ten rudy który nie wyszedł tak jak miał wyjść.

dobranoc mamuśki do jutra.

Do góry