madzik ja myslę, ze nei ma co się przejmowac. jak widac na forum wiele dzieci jest na podobnym etapie rozwoju- nie siada, nie obraca się, nie raczkuje
tez mam malą obsesję, ale postanowilam się nie stresowac. bawię się z nią i obracam, cwiczymy tez siadanie za raczki. jak juz bedzie sama gotowa to na pewno będzie to robic. jutro idę do ortopedy, niech mi powie co jeszcze mozna z maluchem cwiczyc.
co do wazenia, tez na poczatku chcialam kupic wagę, ale dalam sobie spokoj. Pola jest coraz ciezsza, a chodzę ją co misiac mniej wiecej u lekarza wazyc. jak miala 6 msc to bylo ok 7200, zobaczymy jak teraz. mimo, ze malo sie obraca, to potrafi machac nogami i rekami jak zwariowana, wiec duzo kalorii spala
zreszta najlepiej sobie zobaczyc na wykresie siatek centylowych, tam widac, ze nie ma juz tak duzych przyrostow wagi w tym wieku
co do wazenia, tez na poczatku chcialam kupic wagę, ale dalam sobie spokoj. Pola jest coraz ciezsza, a chodzę ją co misiac mniej wiecej u lekarza wazyc. jak miala 6 msc to bylo ok 7200, zobaczymy jak teraz. mimo, ze malo sie obraca, to potrafi machac nogami i rekami jak zwariowana, wiec duzo kalorii spala