reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

_magdzia_ dziękuję :-) no właśnie rzuciłam okiem na zakupowy ale nie znalazłam, może niedokładnie patrzyłam:-)

A proszę :D A Ty już coś wypatrzyłaś? My mamy tą spacerówkę kupioną z myślą o lecie i podróżach pociągiem do rodziców, no i rzecz jasna na wypady skm-kami i autobusami w trojmiescie. Wozek ktory mamy jako pierwszy jest wielofunkcyjny z pompowanymi kołami i zostawię go sobie na zimę. Chyba, że tym zappem będzie się dobrze jeździło.

Dobra ja uciekam ;D miłych wieczorków i spokojnych nocy Kochane :*

Ostatnia edycja:
reklama
_magdzia_ na razie tylko czytam i oglądam dziśmi się podoba taki jutro inny :-D, też mam spacerówkę z wielofunkcyjnego ale chcę właśnie coś lekkiego, małego i zgrabnego, żeby w samochodzie dużo miejsca nie zajmowało jak się będziemy przemieszczać:-)

Jedyneczko-kiedy zmieniłaś gondolę na spacerówkę? Pewnie o tym pisałaś, ale ja nie nadrobię Was, więc wolę dopytać, moja Marta ledwo się mieści w gondoli, tez myślę o zmianie na spacerówkę

Magdzia napisz jaki model wózka kupiłaś, a najlepiej poślij linka do tego modelu, już doczytałam w kolejnym twoim poście, że podałaś, fajny wózeczek, ale ja wolę takie bardziej konkretne

Twennie zgadzam się co do ubranek z Tesco-miałam mnóstwo dla Julki z cherokee i niektóre spodenki nosi już 2 lata i nadal jakość Ok-pomimo wielu prań (z tym, że teraz te spodenki są ledwo za kolano-ale w domu dobre), ja mam na szczęście do Tesco 15 min spacerkiem i to w dodatku idealna trasa do spacerów-bardzo szerokie chodniki i w równy teren.

Wróciłam do pracy-oswajam się jakoś, ale głowa mnie strasznie boli-bo 9 m-cy nie siedziałam w biurze, a teraz zamknięta w biurze i bark spacerów-tego mi najbardziej brakuje.

Marta Ok-jutro idę na szczepienie to mi ją zważą-sama jestem ciekawa ile ma wagi, bo 2 m-ce temu ważyła 7600 g, a teraz nawet nie wiem. Idziemy też do neurologa jutro-więc wzięłam urlop, bo bym się nie wyrobiła ze wszystkim.

Julka coś mi kaszle, ale tak sporadycznie-oby się to nie zmieniło w coś gorszego

tiffi - ja też chcę zaszczepić na pneumokoki i może na menigmokoki ale nie wiem czy teraz czy poczekać aż skończy roczek i wtedy tylko 2 dawki... w jakim kraju są refundowane te szczepionki i obowiązkowe?
nie mam pojęcia, gdzie są refundowane. Ja wciąż myślę szczepić/nie szczepić
jedyneczka to chyba taki czas u Emi ale nie daj się tym pyskówkom. Dobrze że małe szkrabulce nie pyskują.....jeszcze
peemka nie jest łatwo z pracą i dzieckiem. Tylko kiedy tu się wyrwać jak nie ma czasu. Ja tak coś mówię że poszłabym do fryzjera, ale M jakoś nie połapał

Nie dość że jakoś mizernie wyglądam, to chyba nogę przeziębiłam, tak ak, boli mnie cała i węzeł pod kolanem powiększony mam. Małą uśpiłam, M pracuje na kompie, a ja szukałam na allegro piżamy. Dobrej nocy

Witam. Michaś drzemkę łapie a ja ledwo siedzę. Cały czas w nocy wstaje co 2-3 h na cyca. Cycek jeden. a tu w poniedziałek do pracy ;-/ ehhhh
Aha i remontu czas dalszy. Końcówka malowania, sprzątanie i jutro zaczynamy układać podłogi. Łazienka już na tip top zrobiona. więc jakoś to leci. Dziś całą paletę paneli poprzenosiłam więc moje bicepsy wzmocnią się ;-)

mysza daj znać czy Ci się rodzinka powiększy. Ja nadal karmię więc@ brak.
Tweenie to faktycznie ładnie się Ola poprawiła. Taki skok centylowy :-) super.
Ewcik zazdroszczę nocek. Gówniarze lekarze wrrr. Ja bym chyba powtórzyła badanie.
Jedyneczka spóźnione życzonka - wszystkiego naj naj naj :-*
Tiffi ja też się zastanawiam na pneumokokami. Szczepić będę napewno tylko nie wiem czy teraz czy po roku.
Peemka pomysłowy ten Twój Antoś. Mój póki co skika ;-)

witakcie dziewczynki!!! :-)
Wreszcie nadszedl dzien naszego wyjazdu do PL :tak: strasznie sie ciesze, zobacze rodzinke, spotkam sie z Tweenie, a wracajac do UK z Vanilka, no i moze Myszka da sie namowic na jakas kawke na naszym kochanym Bemowku :-D na solarke skocze, do fryzjera, do dentysty, do pediatry z dziecmi itd :happy2:
Ewa81, Tiffi w UK sa refundowane pneumo i menigokoki...
Jedyneczka spoznione, ale szczere zyczonka wszystkiego naj naj naj i spelnienia najskrytszych marzen rudasku...
Magdzia Zapp to ulubiona parasolka Vanilki :tak: nie przeszkadza Ci ze jest cukier w tych andrutach? :sorry2:
Myszka zapraszam do nas na kawke na Pirenejska, jestesmy w PL od jutra do 24.01 :-) zdrowka zycze i znalezienia super pracy dla M, a jak nie to dawaj do UK tu bys mogla sobie spokojnie pozwolic na 2 dzidzi, a i 2 porod przewaznie jest szybszy i lzejszy ;-)
Trzymajcie sie dziewczynki cieplutko :happy2:

Ostatnia edycja:
hello:-)

u nas nocka znowu super tfu tfu odpukać- od 19.30 do 5-cyc, a potem jeszcze do 7:-)
teraz junior śpi, jak się obudzi, idziemy odebrać ze sklepu fotelik samochodowy i wyniki badań do szpitala.

tiffi u nas też szczepienia w przyszłym tyg i też zastanawiam się nad tymi pneumokokami, totalnie nie wiem, co robić.:confused:

jedyneczka no to nie za ciekawie z Emi, ciekawe, skąd takie zachowanie:confused:

perla no to grafik na pobyt w Pl masz napięty:-D powiem Ci, że ja bardzo bym chciała u UK mieszkać, może nie byłoby tak ciężko ze znalezieniem pracy, jak tu:-( bo jakoś nie widzę swojej przyszłości w Pl:no: za to M nie chce słyszeć o wyjeździe, mimo, że mielibyśmy do kogo jechać.. może mi się wydaje albo idealizuję, ale tam jest inne życie niż tu:-(

myszka w Wy jednak zostajecie w Pl?

miłego dnia dziewczynki:-)

perla no to udanego pobytu w PL :) jak zapp jest ulubiona parasolka Vanilki to juz tymbardziej jestem pewna i zadowolona z zakupu ;D nigdy nie zastanawiałam sie nad tym cukrem w andrutach. Alunia je lubi wiec jej podaje. Moze jestem zla matka ale nigdy nie przywiazywalam wagi do tego czy dobrze robie podajac jej te andruty,
W moim rodzinnym miescie to w ogole nie patrza na nic, tak jak czasem wchodze i czytam watek o karmieniu, tam podaja nawet 3-miesiecznym dzieciom danonki a polrocznym mleko z kartona... Wszystkie dzieci sa zdrowe i rzadko odwiedzaja lekarzy z tego co mi mama mowi.
ewcik Ty to masz dobrze z tym spaniem Marcelka, moja Alunia budzi sie co 3,4 godz na amku ;p

hejka:-)

dzisiaj teściowa przychodzi do Lili na trening-miała być o 9, ale ząb ją boli i do denstysty musi iść, więc będzie o 12-nieźle się zaczyna:dry: Lila się dzisiaj budziła z płaczem kilka razy w nocy- obstawiam zęby
jedyneczka cierpliwości!!! a poza tym, to chyba oznacza, że Ty masz kompa dla siebie?:-D
peemka u mnie będzie tak samo po powrocie do pracy-Lila wstaje 8.30-9, więc popatrzę na nią przy porannym karmieniu i przewijaniu, a jak wrócę to 1-1,5 h i ona idzie spać:-( tragedia; ja mięso kupuję tylko w 2 sklepach, ale w żadnym jagnięciny, czy królika niet, ale cielęcina jest:-D
ewa moja lekarka mówiła, ze nie są refundowane tylko w PL i w Rumunii-zgroza:no:

reklama
hej dziewczynki ;-)
Ewcik - M za cholerę nie chce jechać. Zgodził się, ale jeśli ma to wyglądać jak skazanie, to ja nie chcę tak żyć. Postawiłam warunki na jakich zostajemy w PL i czekam aż je zrealizuje. Poza tym, po wizycie u rodziców przeraziłam się. Ci Irlandczycy są pojeb... i to zdrowo. Jakoś tak chyba tutaj czuję się bezpieczniej. No ale wyjechać można zawsze ;-)
Perla- no ja jestem chętna na herbatkę ;-) Jejku zobaczę na live naszą pierwszą lipcową dzidzię JUPI :-D
MMmmMM- dostałam wczoraj wieczorem okresa, więc póki co Ninka jest jedynaczką :-D Chyba się cieszę, bo nie jestem gotowa na drugie. Ale jak to moja mama mówi "Jak się rodzą dzieci to jest szczęście" Więc chyba bym się nie załamała zbytnio ;-)
U mnie dzisiaj pobudka o 5, bo Nina miała tak zapchany nos, że nie mogła oddychać. Musiałam nosić, fridować itp. Później dostała herbatkę i usnęła do 7. Jak usłyszałam, że znowu marudzi to zaniosłam do M, bo miałam dość.
Musimy ją wziąć na spacer, bo w domu nie pośpi, a musi odespać poranek, bo inaczej nas pozabija marudzeniem.
Idę się wypompować jak to M mówi, ale mleko wyleję, bo na antybiotykach siedzę...

Do góry