reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Hehe :) wszystkiego dobrego dla Andrzeja i Julki z okazji ukonczenia 6 miesiecy :D nasze malenstwa juz nie sa wcale takie male:D swieta juz tuz tuz a ja niewiem co kupic malej, wogole mam tyle na glowie i nic mi sie nie chce robic :p musze sie wziasc za siebie, pozdrawiam i zycze milego weekendu:)

reklama
Witajcie moja mala poszla wczoraj spac o 19 i wstala o 8 rano cala noc adnie spala :)
Teraz sie ladnie bawi spala od 12 do 13:30 spala :p
Teraz pojdzie spac moze o 18 sprobuje ja jakos przedtrzymac aby spala juz do rana bo jak pojdzie spac o 16 to juz niewiem o ktorej pojdziemy spac ;d

cześć dziewczynki

no i zlecial mi już drugi tydzień w pracy,czuję się jakbym wogóle nie miała przerwy w pracy,fajnie jest
Michaś grzeczny,najpierw spał 1,5godz po kaszce a teraz się bawi sam w łóżeczku 1,5godz, fajnie bo my mozemy na spokojnie posprzątac a wieczorkiem jakiś filmik sobie zapodamy

mało mnie tu odkąd wróciłam do pracy a ja tak tęsknie za bb i za Wami

gregorka a umie Ola sie zabawić z dzieciaczkami koleżanek? my jak byliśmy na odwiedzinkach u znajomych to Michaś z ich córeczką to zabawki sobie wyrywali nawzajem z rączek,ale się uśmialiśmy

ewcik fajnie że malemu spodobał się leżaczek

ewelad wow jaki długi zimowy spacerek

mysza to musiał być boski masaż

tiffi oby M udało się z lepszą pracą,no i trzymam kciuki za przeprowadzke

jedyneczka napewno mała stęskniona za tatą

supcio mnie też strasznie wypadają włosy,nie pamietam czy karmisz piersia czy butelką,ale jak piersia to można tylko skrzypowitę brać

sylwia d witaj

agatha a jak nocki,lepiej już śpi mała? co do jedzonka to na poczatku małemu dawałm po 1/3 małego słoiczka marchewki czy zupki bo więcej nie chciał i to było miedzy karmieniami,potem 1/2 a jak już mu zasmakowało to wcina cały słoiczek i ten cały jest już zamiast jednego karmienia, jak ja jestem w pracy miedzy 8-15 to mały dostaje kaszke,potem zupke lub obiadek i jak wracam to cycka zaraz,chyba że nie wytrzymie to jeszcze butelke dostanie

Ja mam przerwę cyc i bb.Net będzie, ale nie wiem, czy już tzn w tym tygodniu. Pakuję rzeczy z kuchni, Mała zjadła zupkę i płacz pół słoiczka to za mało - żarłok jeden. Poszła na balkon a ja pakowanie, pakowanie. M jedzie z domu, zakupi coś do jedzenia, potem jeszcze dwa kursy i nocka tam - trzymajcie kciuki bym jakoś ogarnęła sytuację i odnalazła potrzebne rzeczy do kąpania.
Poza tym wkurzyła się, pamiętacie pisałam że zdecydowałam się zrobić prezent dla biednego dziecka no i szukałam tych bakuganów znalazłam zamówiłam przez allegro. Gość miał mało komentarzy to zamówiłam za pobraniem, tym bardziej że na przelew dłużej byłoby czekać. Chciałam kurierem ale pisał że wysyłał poczta i było ok i szybko no i do dziś nie ma, weszłam na allegro i gość ma zawieszone konto i aukcja była zamknięta przez pracownika Allegro. No i dobrze że nie wysłałam kasy przelewem, ale z drugiej strony zmarnowałam tydzień, a zostało niewiele czasu by dokonać zakupu, więc chyba pozostaje sklep, albo allegro +kurier, albo sama nie wiem.
Dobra koniec cycania i koniec przerwy - do roboty
Pozdrawiam Was i życzę miłego weekendu

Byliśmy na spacerku. Mały zasnął i śpi do tej pory. Nie chciał dziś jeść zupy. Strasznie płakał i przystawiłam do cyca to uspokoił się. Miałąm zostać na noc u mamy ale chyba pojadę do domu i wrócę jutro rano. Trochę się boję spać na moim łóżku z małym, bo jest wąskie. Po świetach kupię mu łóżeczko turystyczne to będę zostawać, bo M będzie teraz częściej wyjeżdżał do Wrocławia.
Zaproponowałam mu, że może przeprowadzimy się na jakiś czas tam, szczególnie, że mamy mieszkanie, ale M nie chce.

Tiffi a dziecko napisało co chce? W tamtym roku ksiądz powiesił karteczki na choinkę i kto chciał to podchodził i zrywał karteczkę. Na każdej karteczce dziecko napisało co chciało by dostac pod choinkę. Mi trafił się chłopiec, który chciał zimowe buty. Dobrze, że rozmiar był podany. W tym roku przegapiłam, bo nie było mnie w Kościel na początku grudnia.

Ostatnia edycja:
Byłam dziś z Alunią na spacerze w centrum handlowym i był Mikołaj :) moja córcia ma z nim zdjęcie, wstawiłam na odpowiedni wątek :D Wcale sie go nie bała, jak zaczął do niej gadać to zaczęła się śmiać do niego :D
Kupiłam też Niuni w Pepco na święta komplecik, super okazja : sukieneczka, bluzeczka i opaska na główkę za 29.99 zł :) Wzięłam specjalnie rozmiarówkę na 9-12 miesięcy a w domu okazało się, że opaska jest chyba za mała ;/ wypiorę i zobaczę jeszcze jutro.
Właśnie mam farbę na głowie i siedzę w łazience żeby nie śmierdziec po całym domu a M zajmuje się Alunią :*

Cześć.

Ale dziś masakra była w M1, na parkingi tylne pracownicze kierowali:eek: Oczywiście obkupiłam dziewczyny a sobie nie zdążyłam:-p:-D

agatka ojoj takiego grzańca to bym przyjęła:-D Łoj nie szkoda Ci było tych klejnotów rodowych:-D Nadia się tej nocy budziła 4 razy ale ja tylko cycka wyciągam więc luz:-pChoć wiem że już powinnam pomału ją uczyć że w nocy nie jemy i w inny sposób pomagać jej zasnąć, choćby tą wodę podać albo smoczka no ale że wolę w spokoju pospać , na razie nic nie robię:-p Nadia dalej też ma katar, woda morska i frida jak się uda:-p

atabe
przy ząbkowaniu faktycznie czytałam może być gorączka. No u nas wirusowe to było widocznie bo ząbka niet:-p W "moim" rossmanie gufno jest:dry: Mnie Nadia tez tak budzi targając za moje resztki włosów:-D Rozumiem Cię, też się kisze w domu i k....cy dostaję jak M jedzie na kolejne spotkanie firmowe z napitkiem i noclegiem i ten komentarz jego że to żadna przyjemność:dry: I że musi:dry: No chciałabym tak "musieć":-p:-D Ja czekam na śpiworek (we wtorek ma być) bo pomyłkowo przysłali do sklepu nie ten kolor i może też się skusimy już na spacerówkę też:tak: Ja nie wiem ile tego mleczka mm trzeba dawać bo my na cycu jeszcze i je różnie, raz 7 raz 10 razy na dobę cyca + obiadek(1/2).

ewelad ha ha ja niedługo będę mogła się czesać grzebykiem Nadii:-D Czytałaś może "Okiem psa"? Super książka, polecam jak nie czytałaś, mnie bardzo rozjaśniła w głowie jeśli chodzi o psia psyche:-) Przy wychowaniu M tez się sprawdzi:-D Mój na waleta to tylko jak sami w domu byliśmy (czyli bardzo rzadko:-p)no a teraz już wcale bo z małą w łóżku nie pasuje:-D

agatha to niedobrze z katarem, oby przeszło do świąt. No Nadia by nie zdzierżyła takich manewrów:-D Ja daję po cycusiu słoiczek , tak po ok. 20-30 minutach. Bo jak bardzo głodna to zła i tylko cycek jej w głowie:-p Ale ona zjada 1/3, 1/2 słoiczka, jak zacznie zjadać cały to pewnie automatycznie wydłuży się przerwa miedzy słoiczkiem a następnym cycaniem i później po cycaniu zacznę podawać żeby jej nie rozdęło:-D No i właśnie, szkoda mi jeszcze zastępować/ujmować karmień cycusiem:-p
Prze tyle czasu myślałabym jeszcze mleczko jednak choć raz + słoiczek i herbatka. Bo np. u nas raz je co 1h a raz co 3h, jak jej się zachce bo to wciąż karmienie na żądanie a słoiczek niecały zjada więc nie ma jeszcze jakiegoś rytmu żę np. karmię cycusiem, za 2h obiadek, potem herbatka potem deserek . Więc zostawiałabym od wypadku mleczko. W Nce wybierasz pakiety tematyczne, wychodzi nam taniej niżby cyfra ale np. nie ma polsatu no i bez jakiegoś kanału filmowego bo wówczas by pewnie na jedno wyszło:sorry2: Myślelismy o cyfrze ze względu na filmy właśnie ale uznalismy że i tak nie mamy czasu oglądać i nie bardzo tez jest jak bo mała w naszym pokoju śpi:sorry2:A rodzice M maja cyfrę długo już i co rok rezygnują i dostają dodatkowe kanały za free:-p Więc myślę negocjujcie cyfrę a nuż widelec.;-) Ja dziś colą się rozpasam:-D

agatka z okazji 6ego wszystkiego naj dla Andrzejka:tak: Kiepska miałaś nockę faktycznie. Moja wogóle spokojna jak M w domu, im więcej ludzi tym lepiej tylko M potem mówi -co ty opowiadasz że ona nie grzeczna, przecież grzeczniutka jest jak nie wiem:-p

tiffi no obiad trzeba było sobie darować kobieto w tym szale przeprowadzki:-) Ale Zuzia ma pojemność:-D Jak się rozsiądziesz w nowych pieleszach pisz jak się mieszka:-)

mysza ciekawe czemu te pobudki:eek: My jeszcze nie mamy ani jednego prezentu:-p

sylwia co ty dziecku dajesz że tak pięknie śpi, przyznaj się bo od żadnej której dziecię tak sypia nie mogę informacji wyciągnąć:-D

aneta
Michas kochany chłopczyk, będzie żona miała dobrego męża:-D Fajnie że tak się wdrozyłaś bez problemu w rytm pracy. Ale ty wogóle tak energetyczna jesteś dziewczyna, ja to leń:-D

tiffi ale kiszka się zrobiła z tym prezentem, musiał chop coś przeskrobać, dobrze że nie przesłałaś kaski faktycznie:dry:

Boze dziewczyny jak ja wam zazdroszcze tego ze wasze dzieci tak spia, mi Ignacjo w dzien spi 2-3 razy po 45 minut a w nocy budzi sie co godzinke-co pol czasem.... i tak mam juz od ponad miesiaca albo i dluzej...Dzien w dzien. Na oczach mam since jak makijaz permanentny.
Kurde powiedzcie mi jak to jest ze moj wozek po sniegu nie jezdzi...aaaa raz sprobowalam i zza brame bloku nie wyjechalam jak juz wracac sie musilam bo po sniegu nie ciagnie.... a mam chccio trio living.
Aneta-h tak karpie cyśkiem dlatego nic za bardzi nawet nie mam jak brac na te kłaki wypadaące, a teraz jeszcze dieta bezmlecza itd to ani bialka nie ma ani witamin.

reklama
heloł:-)

nocka ok, ale dzień nie bardzo-marudna Liluchna, chyba mix w postaci kataru i zębów to za dużo-wyrko nie, kołyska nie, leżenie nie, huśtawka nie, leżaczek był ok do czasu , aż został obesrany-suszy się, ale takiej masakry koopowej dawno nie było:-) spacerek był, chociaz baaardzo zimno, tatus zakupił choinkę, my ubrałysmy i już cieszy me oczy:tak:

wszystkiego najlepsiejszego dla naszych 6 msc bobasów!!! Andrzejka, Alicji i Juleczki!!!

agatka lepszej nocki życzę:tak:
tiffi walcz tam dzielnie i czekamy na meldunek z nowych apartamentów:-) i zapamiętaj, co Ci się przyśni!!!
Mysza Tobie także snu życzę dzisiaj:-)
jedyneczka właśnie szukam tej książki, bo słyszałam, że dobra jest, spróbujemy sami najpierw, jak nie wyjdzie, poszukamy specjalisty psiego:tak: od dzisiaj tabsy piesowi dajemy owinięte w szynkę-wet kazała, bo inaczej nie ma szans:-) i obcinanie psiaka wczoraj było i wyczesywanie 1,5 godzinne-tak to jest z tymi 'dzieciami':-D
anetka super czytać, że w pracy ok i tak fajnie Wam to idzie:-)

Do góry