reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Witam

Ale mnie dzis glowa boli. Mieszkanko ogarnelam i zaraz lece z mala na spacerek.:-)

jedyneczka Moja mama z moja siostra to az sie smialy i mowily ze mam przesrane jak widzialy jak ja mala usypialam. Dosyc ze ona ssala piers to jeszcze musialam z nia chodzic po pokoju i ja bujac przy piersi. Paulinka odczulana jest na trawy i brzoze. A uczulona jest na drzewa(brzoza, olcha i leszczyna) trawy, siersc zwierzat, cos bylo jeszcze tylko nie pamietam:zawstydzona/y:.

Gregorka masz racje trzeba spacerowac. Jak nie ma temperatury to spacerek jak najbardziej wskazany.

tweenie bidulo Ty Wspolczuje Ci. Daj znac jak po wizytach. A nie mowilam:-D ten lezaczek jest super.

Moja odpukac (aby nie zapeszyc) dwie noce z rzedu zrobila sobie dluzsze przerwy w jedzeniu. Tak jak mi sie budzila co 1,2 albo 3 godziny(gdzies od miesiaca mi tak czesto sie budzila-jak byla mlodsza to dluzsze sobie przerwy robila), tak teraz 4-5 godzinne przery sobie robi.

ewelad ja tez na dzaselka mam Dentinox

tiffi przepraszam ale usmialam sie jak przeczytalam o tych bialych farfoclach:-D Wiem ze Ci napewno nie bylo do smiechu(tak jak piszesz)

reklama
Kto ma konto na facebooku i chce mieć w znajomych moją szanowną osobę, to na PW please się odnotować :-D
Idę se... nadgonię jak mnie ochota najdzie. Hej !!
Kamuś tak czwartek z polsatem :-)

mysza ja chce,ja !!!!Ja tez zapraszam na Fb -przesłac mi dane na priva!!
kur.. ale mnie M wkurzył-wychodzi soboe dzisiaj na mecz i jutro na piwo z kumpalmi ,więc mi się ciekawy weekend zapowiada-sama z małą i w piątek i w sobotę.Zdupiony przez to mam dzień jak nie wiemmmmmm................

Cześc.

Ja dziś z poślizgiem bo byłam w gościach u kumpeli z rocznym synkiem, fajowy łobuziak:-) Nadinka była spokojna i czujnie wszystko obserwowała po czym się zdrzemnęła 15 minut , lubię z nią chodzić w gości:tak:

ewelad mój eks miał uczulenie na niektóre alkohole:-D

gregorka ja nawet oglądam od początku zdjęcia nasze i wspominam z sentymentem małe brzuszki:rolleyes: Nadia pije z hipa ziołową na trawienie i chyba ja lubi:tak:

tiffi ja też bardzo często łzawię więc może też na to jestem uczulona:baffled: Mój tato np. był uczulony na niektóre metale i musiał uważać przy kupnie zegarka czy paska. Szkoda by było malutkiej, rozumiem Cię ale jak Ci lekarz powie że już jest to konieczne to nie odwlekaj bo można dostać zapalenia otrzewnej, moja babcia ledwo przeżyła po czymś takim a do końca życia miała rygorystyczną dietę. Broń Boże nie chcę Cię straszyć ale po prostu bądź czujna:sorry2: Fajne mebelki:tak:

aneta ty powsinogo:-D Żartuje, fajnie że masz tak towarzysko, korzystaj zwłaszcza że już tak niedługo do pracy:baffled: Ale zleciało:baffled:

agatka właśnie, na kij im ta przerwa 1,5 godzinna w staniu, chyba tylko żeby matkę umęczyć:-D A co będzie ćwiczył jak można poczarować towarzystwo uśmiechem:-p
O też gratki 5 miecha:-)

nadia a co pracodawca?

ewelad a wiesz co ja to podejrzewam że czasem im się coś niemiłego śni:baffled: Mnie też coś jajnik wczoraj zabolał, ale w sytuacji że tak powiem intymnej:-D Na zabki uzywałam z Emi Dentinox żel.

tweenie to niezłe nocki:baffled: Może mleczko przypasowało, oby. Daj znać jak po wizycie. Ten leżaczek chyba wam spasuje:tak:

kama ale pomysłowa ta laska, może akurat będzie sympatyczna, zawsze to raźniej i weselej:tak:

tiffi mnie się macierzyński kończy 17 grudnia ale jeszcze mam 32 dni urlopu. A potem poproszę szefa żeby mnie zwolnił:-D

Wstała:-p

heloł:-)

kontrola lekarska ok- z tym wyginaniem, o którym mówiłam lekarce to chyba po prostu takie upodobanie, bo wg lekarki jest ok, za 2 tyg mamy znowu iść i wtedy ewentualnie dalsze ćwiczenia, jeśli coś będzie mnie niepokoić, potem zakupy po czubek wózka, szewc i dostarczyłyśmy fotki mojej tapmadyl- wywołały zachwyt, więc dostałyśmy 2 sukieneczki balowe z prośbą o fotki i cały karton opasek- trochę nam zejdzie z tym:-D D odebrał zaproszenia na chrzest, ja dokupiłm resztę rzeczy potrzebnych, szatkę i świecę odbieram w pn,więc jesteśmy gotowe na ten ważny dzień:-)

tweenie masakra z tym spaniem- mogę tylko współczuć, bo nic mądrego nie napiszę, fajnie, ze bujak ok przynajmniej:tak: a możesz linka kopsnąć, bo nam się huśtawka kończy:-)
kama fajnie z tą dziewczyną, mam nadzieję, że przypadnie Ci do gustu:tak:
Gregorka ja najpierw dopajałam wodą, a teraz herbatką z humany: Humana - Herbatki dla niemowląt, są bez cukru, za to z laktozą, więc zdrowsze, a moja Lila chętnie pije
madzik oj niedobry M, niedobry, ale jak Cię znam, to odbijesz sobie w przyszły weekend:-D
jedyneczka u mnie w zw z tymże bólem jajniora nie było sytuacji intymnej- D był niepocieszony, bo mu wcześniej powiedziałam, że fajnie w nowej koszulce wygląda i paradował w niej specjalnie przede mną do wieczora w nadziei, ze coś będzie:-D no cóż-życie to pasmo rozczarowań:-D my jutro w gosci idziemy, nawet na obiad- do chrześnicy D- fajowo, bo to oni mieli przyjść do nas, a tak to się nie narobię, a jeszcze obiadek wszamię:-)

dzięki za odp w sprawie żelu na dziąsełka- jutro zakupię:-)

madzik o widzę że nerw mocny:-D

pati to sporo tych uczuleń. A jak z tymi uczuleniami póxniej bo się nie znam, bywa że się wyrasta? Nieźle usypiałaś:-D

ewelad
dobrze że oki u lekarza:tak: Czekam na fotki kolejne:-) He he jak mojego pochwale że dobrze wygląda też zalotnie na mnie spoziera:-D Uwielbiam chadzać w gości na obiad, no oczywiście kiedy gospodyni dobrze gotuje:-D

Mnie się marzy browarek a już w weekendy bardzo ciężko:-p

Hej dziewczyny, mam dosłownie chwilę... Jutro przyjeżdza do nas koleżanka zapoznana na porodówce ze swoją Kruszynką -między naszymi pociechami jest pół godz różnicy ;) strasznie się cieszę i nie mogę doczekać.
Nie uda mi się Was nadrobić, mam nadzieję, że z wszystkimi Lipcóweczkami i ich Skarbami jest wszystko ok ;]
W poniedzialek byłam dopiero na kontroli po porodzie, na szczescie wszystko w porzadku, za 3 tyg mam wizyte po wyniki cytologii i omowienie jakiegos srodka antykoncepcyjnego. Nie wiem na co sie zdecydowac, boje sie ze bede zapominala regularnie brac tabletki skoro nie mam na nic czasu... Co Wy polecacie?
No i przyszedł też ostatnimi czasy moment, że brakuje mi mleka i muszę Alicję dokarmiać.. Co gorsza mleka mam coraz mniej.. Pomimo, że piję dużo kaw zbożowych w ciągu dnia.

Ostatnia edycja:
Alicji udało się przysnąć więc jest nadzieja na jakieś 15 min na bb :)

Doczytałam, że zgłaszacie się na facebooka, w takim razie ja też zapraszam ;)

Ostatnia edycja:
reklama
moje dziecko miało trochę lepsze przedpołudnie-już wiem, dlaczego - zbierało siły na rehabilitację. Tylko wjechałyśmy do budynku-ryk, jak 150. Na ćwiczeniach kobiecie ręce opadły, bo tak się darła i napinała (Ola, nie rehabilitantka), że nie można było jej palcem ruszyć. A jak się ją na ręce brało, to wrzeszczący kawałek drewna. Rehabilitantka stwierdziła, że to nie jest dobry objaw, że jak ona ryczy, to nie ma kontaktu z nią, tzn. można zabawiać sobą i zabawkami, a ona i tak nie reaguje na to:dry:
I najlepszy jest tekst, że dopóki się nie rozluźni, to rehabilitacja ma mały sens, bo to sama szarpanina. Kur, gdyby nie była napięta to byśmy tam nie chodziły:szok:
Oj, długo nie mogłam jej potem uspokoić, nawet jak się na cyca uwiesiła, to i tak był ryk.
A masaż... Dotknęła jej kobieta nogi, a Olka ryk jakby ją poparzyli. I mówi mi babka, żebym ją uspokoiła, bo Mała się tak napina, że tamta pracować nie może. A co ja mam zrobić?? dzisiaj tylko parę minut masowali jej nogi, żeby się zapoznała z tym, co ją czeka. Masowali=głaskali, nie wiem, jak to będzie dalej.
Byłam u pediatry i tak, koniecznie neurolog i psycholog szybko. A, i może mieć ucisk na jakieś nerwy. To teoria na dziś... Zdołowałam się strasznie, nie wiem, jak to wszystko ogarnąć :-(
Ale pediatra super, byłyśmy u niej dopiero drugi raz, pierwszy 5 tyg temu, a ona dokładnie pamięta, co i jak. Nie sądzę, by czytała kartę, bo ona bardzo dokładna jest. Siedziałyśmy ponad pół godziny w gabinecie. Ona dziś do 16. miała pracować, a o 16.20 jeszcze sporo brzdąców na korytarzu

Do góry