reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Dobry wieczór. Piszę już z domku. Jakoś tak lepiej, chociaż wiem, że M pójdzie do pracy i będę narzekać na samotność... Cieszę się, że wróciłam.
M ogląda mecz. Nina śpi, ale ciężko było ululać, bo zęby jej idą...
Mam problem, bo jej się odwidziało i teraz woli cyca a nie butlę, a mleka mało...
Dzisiaj tak krótko, bo jestem padnięta...
Madzik - dzięki za linka. Dzisiaj przyszły pampki ;-)

reklama
ewelad Andrzej śpi na poduszeczce i pod kołderką. Teraz jest na etapie wkładanie kołderki do buzi :-D
jedyneczka widzę prawidłowość magiczne 3 miesiące = 1 karmienie więcej a miało być tak pięknie :-D
dzamena Andrzej obudził się o 23.30 przebrałam go i nakarmiłam. Spał do 3.00, zjadł i spał do 7.00. Tak sobie myślę, przestawili czas ale w sumie Andrzej budzi się prawidłowo, chociaż mógłby godzinę dłużej pospać do tej 4.00
madzik mój ani w huśtawce spać nie chce ani na macie. Nie raz zasypia w leżaczku ale tylko na 5-10 min. Najlepiej mu się śpi w łóżeczku lub w naszym łóżku.
Tiffi pościel dla Andrzeja kupuję w Tchibo. Jedną kupiłam na allegro w baranki 2 -el.135x100 POŚCIEL DZIECIECA ŚLICZNE WZORY!!! (1290147220) - Aukcje internetowe Allegro
c.d.n

Dziewczyny ja też dzisiaj dostalam pampki :)
Ja już po zakupach-kupiłam małej większy spiworek w smyku ,bo jakoś lubi w nich spać,a kocykiem boję się ją przykrywać.
Mysza wszędzie dobrze,ale w domu najlepiej :)Witaj!!
Ewelad 4 godzinny spacer!!!-moje ukłony ;D
Ewcik ja zaczynalam od 6 łyżeczek,stopniowo zwiększałam i najpierw tylko deserki typu:jabłko,gruszki,marchewka z jablkiem i to w godzinach popołudniowych koło 14-15 ,a teraz już daje zupki:marchewkowa z ryzem z Hippa,sama marchewka,od jutra spróbuje z jarzynową,te obiadki daje kolo 12 przed karmieniem mlekiem ,około godziny przed.
Tiffi -tak ,tak ja wiem,że mam wiele innych atrakcji ,ale zawsze byłam taka ,próbuje z M dzielić się obowiązkami ,co by nie zwariować :DPóki co dobrze nam idzie.Zabawka super -miło z ich straony,Zuzia się ucieszy :)
Tweenie oj biedna Oleńka -oby nie miała gorączki ani innych atrakcji poszczepiennych.A czym szczepiłaś?6 w 1 ,Pneumo i rota?

:-)

Dzis bylismy po wieniec. Nie mam pojecia jak jutro moj M wytrzyma na pogrzebie. Poszedl na 6 do pracy, ale powiedzieli mu ze ma przyjsc na 18 bo nie maja teraz dla niego pracy. Wiec poszedl na 18, po 6 rano bedzie w domu a na 9 mamy byc w kosciele na mszy. Cala noc nie bedzie spal, a w dzien tylko jedna godzinke przespal.

aneta-h niestesty nie udało sie nam chusty wygrac:-(. I TAK WAM WSZYSTKIM BARDZO DZIEKUJEMY ZA GŁOSY. Moze sprobujemy w grudniu:-D. Zgadza sie w Pepco fajne ciuszki mozna znalezc. Ja tam mojej kupilam sliczny kaplecik-czapeczka+szaliczek.

madzik to zakupy udane. My tez mamy spiworek, ale ja jakos nie jestem do niego przekonana, wole kolderke.

tiffi moja ma kolderke w lozeczku i jej uzywamy. Ale my dostalismy, wiec nie doradze. A poszewki to mam jeszcze po moich dziewczynach:-). Milo z ich strony-a zabaweczka fajna.

dzamena my mamy miec jeszcze jedno badanie sluchu-specjalistyczne, poniewaz ja mam niedosluch. W szpitalu wyszlo wszystko ok ze sluchem

ewa81r tylko po buraku moze byc problem z domyciem raczek i nozek. My w zeszlym tygodniu dostalismy pampki.

ewelad tez to widzialam. Uwazam ze ta babka wogole nie wygladala na swoj wiek, i naprawde bardzo zadbana.

Ostatnia edycja:
Ja po zebraniu i moje dziecko ma przejobane:wściekła/y: Ma 6 jedynek:szok: A wszystko za brak lub byle jakie odrobienie pracy domowej:wściekła/y:A ja się tróją przejmowałam:baffled: Ale kuźwa sprawdzałam ją , zwłaszcza ostatnio ale jak nie zaznaczyła co ma zadane to skąd mogłam wiedzieć:baffled: A ona byle jak i hop na kompa oj skończyło się, zakaz kompa do nowego roku i przez weekend u eks też tylko nauka:wściekła/y:Żeby te jedyny jeszcze były w zeszycie czy ćwiczeniówkach to bym widziała. A najlepsze to pytałam ją od poczatku roku o zebranie a ona że nie ma, cóż, pomyślałam że dzieci już samodzielne więc może nie ma potrzeby tak od razu rodziców fatygować w zebranie było, we wrześniu ale miała już jedyne za brak pracy i się bała kary zakazu kompa dlatego mi nie powiedziała:angry: Pani powiedziała że wszystkie dzieciaki maja problem z pracami domowymi bo już im nikt 10 razy nie przypomina co zrobić w domu tylko nauczyciele mówią raz i tyle a dzieci nie maja nawyku zapisywania ale kurde, uczulałam Emilie na to od 1ej klasy to raz a dwa jak można tak po łebkach robić pracę domową że np. nie przyszła zapytać jakie mamy pamiątki rodzinne:angry:

Idę po jej kompa bo mnie M wygania:-p

kasik miłego pobytu

jedyneczka ubrania i pieluchy zabrudzone żelazem prałam w normalnym niemieckim proszku i gotowałam. Pięknie się spierało. Po loveli się nie spiera tak ładnie.

aneta ja dostałam odlew stopy, też muszę to zrobić.

madzik dziś dostałam pampki, ale są u mojej mamy.

patipaula przykro mi z powodu śmierci babci M.

Andrzej usnął. Byliśmy na rehabilitacji i lekko zasugerowałam rehabilitantce, że nie widzę poprawy, a nawet jest jeszcze bardziej krzywy. Zmieniła mu ćwiczenia, ale obawiam się, że to może nic nie dać, bo mój M jest w ten sam sposób krzywy i zastanawiam się czy to nie genetyczne. Chociaż teściowa twierdzi, że to wina rehabilitantki co ćwiczyła z M jak był noworodkiem.
Po rehabilitacji miałam iść z tweenie na spacer ale padało więc pojechałam do świata dziecka i zrobiłam na wyprzedaży malutkie zakupy.
Potem pojechałam do mamy nakarmiłam Andrzeja i znów to samo bawił się i nagle wpadł w płacz, ale taki przeraźliwy, że aż się zaniósł :-(. Wzięłam go na raczki, płakał 10 min. ale się uspokoił :-(. Zadzwoniłam do pediatry, która jeszcze mnie i M leczyła jak byliśmy malutcy. Stwierdziła, że trzeba zrobić mocz i usg brzuszka.
Pamiętam ją jak rodzice wozili mnie do niej, jak byłam chora. Wtedy wydawało mi się, że jest stara i wygląda jak czarownica :-D a miała pewnie około 40-50, a teraz ma 70-80 i też wygląda jak czarownica, ale nas pamiętała :-). Wróciłam do domu M wykapał i nakarmił Andrzeja i teraz mały śpi.

hejka wieczorową porą:-)

styrana jestem dzisiaj, jeszcze kolega D wpadł taki, co to wszystkie madrości posiadł jest ę i ą i tak go posłuchałam i stwierdziłam, że jednak ten mój D nie jest taki zły:-D i huśtawka mi się popsuła, tzn nie uśpiła mi dzisiaj dziecka o zwyczajowej porze- czy można to reklamować u producenta?:-D

Mysza welcome home:-)
pati sił dla Was na jutro, aby udało się przetrwać ten smutny dzień
jedyneczka odrzuć emocje;-) poważna rozmowa Was czeka:tak: ja nigdy w całej swojej karierze szkolnej nie dostałam 1 , więc moja mama na zebrania rzadko chodziła, za to jak dostałam 4, to słyszałam często- mogło być lepiej:eek:
agatka kurcze, moze to brzuszek po nowościach w diecie? oby przeszło szybciutko

ewa81 to może u was też jakiś skok i stąd to wstawanie nocne:baffled: Bo u nas też zamiast mniej to sobie dołozyła jedno karmienie:baffled:

tiffi nie wiem jak długo, nie mówiła mi ale jak zapytałam czy robić za 3 tyg. morfologie przy okazji przed szczepieniem to powiedziała że za wcześnie na jakiś efekt. My szczepimy od początku pneumo i teraz będzie trzecia a potem przypominająca tylko. Daję strzykawką do polika i sam patent strzykawki jej się podoba bo ją żuje ale już zawartość nie:-D To jest ta posciel, Jedynie co muszę przyznać to naprawdę bardzo ładnie wręcz perfekcyjnie uszyta.
MAMO-TATO 3-cz POŚCIEL 90x120 Z HAFTAMI (1291975904) - Aukcje internetowe Allegro
Miło z ich strony ;-)

tweenie Nadinka też była osowiała po szczepieniach i jak ja kapałam rozpłakała się strasznie po chwili w wodzie więc podejrzewam że ją nózki zabolały po zamoczeniu w ciepłej wodzie:baffled:

ewelad kurka sprawdziłam teraz w kalendarzu starym ale jakoś nie mogę dojść w który to konkretnie dzień robiłam ten test:baffled: No ale pamiętam za to doskonale w jaki urodziłam:-D Też mi coraz trudniej wysysać Nadii bo się wije żmija:-p

mysza rozhulaja się cycuchy, nie martw się;-)

agatka taaaa miało być:-p

pati to będziemy znów walczyć w grudniu:-D

agatka he he ja kiedyś uważałam że w wieku 30stu lat to już tylko na drutach dziergać:-D A teraz uważam że jestem dzierlatka:-D Moja też ma czasem taki napad chwilowy , baczki posądzam ale się nie zanosi, pewnie, zbadajcie dla spokojności.
Ja mówiłam o pałach a właściwie pokazywałam tzn. wchodziłam waląc drzwiami a tornister frunął prze cały przedpokój:-D Biedulek Andrzejek no:-( A od kiedy wam się to zdarza w sumie?

ewelad he he nie wiem bo mam huśtawkę używaną ale chyba tego w gwarancji nie było:-D Bez jedynki no proszę z jakim ja tutaj się doborowym towarzystwem zadaje, podniosę może swój poziom intelektualny:-D Ja tak Emi o 3 ostatnio powiedziałam że to na nią jak jedynka właśnie a nie wiedziałam o tych jedynach jeszcze:baffled: Najgorsze jednak dla mnie że kłamała, jakoś mi tak smutno że mnie pod tym względem zawiodła choć miałyśmy "trzymać sztamę":-( I jeszcze potrafiłabym zrozumieć że np. z matmy nie potrafiła rozwiązać zadania, zapomniała czegoś przy odpowiedzi ale tak sobie spaprać oeny za brak pracy domowej:baffled: Nie mówię że ja zawsze robiłam bo nie robiłam:-p:-D Ale zawsze miałam bo ściągnęłam chociaż ale przecież jej tego nie powiem:-p:-D I to takie proste rzeczy jak np. z pamiątkami rodzinnymi właśnie, nie przyszła zapytać bo jej szkoda było czasu:baffled: Ale to wszystko przez komputer :confused2: A jeszcze w zeszłym tygodniu mi odpyskowała że sobie nie życzy abym ja odpytywała bo tego nie lubi:baffled::-D Jednym słowem mam kompa dla siebie do nowego roku:-D

reklama
aneta Zuzi podoba się zabawka
tweenie a to 5 w1 i WZW i rota robiłaś. Przyłóż jej do tych nóżek roztwór wody z sodą. Moja już 3 dawki szczepionek, a tego rota nie robiłam, mam nadzieję, że nie będę żałować
ewelad na chrzest możesz ubrać dziecko jak chcesz. A co do spaceru ja się dziś nie przekonałam, dziś balkonowanie
madzik podaj jeszcze raz tego linka jak możesz. Ja byłam tez bardzo aktywna z racji szkoleń, ciągłe wyjazdy, hotele, ciągle w podróży a teraz w domu, czasem brakuje mi takiego życia, ale jakoś cieszę się małą
jedyneczka uuuu to Emi mała kombinatorka, niestety teraz komp to największy przyjaciel dzieci i niczego się tak nie boją jak zabranie kompa właśnie. A dawaj zelazo nie do polika tylko na język, ja tak robiłam był lepszy efekt niż np pod język.
agatka zrobisz badania i zobaczysz

Bardzo fajna zabawka, naprawdę polecam, każdy kwiatek gra wydaje dźwięk oddzielnie jak się go dotyka, można wygrywać melodie, można potrząsać do tego ma inne faktury materiałów i szeleści, gra też całe melodie i świeci, mała 40 minut się nim bawiła -ewcik ty pytałaś o jakieś zabawki, tą polecam.
M przybył po 20-ej wykąpaliśmy małą i zasnęła w leżaczku na 20minut - to i tak nowość że mała zasnęła w leżaczku. Oczywiście teraz nie śpi, M zmęczony ma zjad (on zawsze o tej godzinie ma zjazd), oczywiście mała zaczyna marudzić a on, że potrzebuje minutki by odpocząć (taaa jasne minutka). Dobra zbieram się, bo musze wziąc prysznic, potem cyc dla małej i lulu oby szybko

Do góry