reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Dobry wieczór. Piszę już z domku. Jakoś tak lepiej, chociaż wiem, że M pójdzie do pracy i będę narzekać na samotność... Cieszę się, że wróciłam.
M ogląda mecz. Nina śpi, ale ciężko było ululać, bo zęby jej idą...
Mam problem, bo jej się odwidziało i teraz woli cyca a nie butlę, a mleka mało...
Dzisiaj tak krótko, bo jestem padnięta...
Madzik - dzięki za linka. Dzisiaj przyszły pampki ;-)

reklama
ewelad Andrzej śpi na poduszeczce i pod kołderką. Teraz jest na etapie wkładanie kołderki do buzi :-D
jedyneczka widzę prawidłowość magiczne 3 miesiące = 1 karmienie więcej a miało być tak pięknie :-D
dzamena Andrzej obudził się o 23.30 przebrałam go i nakarmiłam. Spał do 3.00, zjadł i spał do 7.00. Tak sobie myślę, przestawili czas ale w sumie Andrzej budzi się prawidłowo, chociaż mógłby godzinę dłużej pospać do tej 4.00
madzik mój ani w huśtawce spać nie chce ani na macie. Nie raz zasypia w leżaczku ale tylko na 5-10 min. Najlepiej mu się śpi w łóżeczku lub w naszym łóżku.
Tiffi pościel dla Andrzeja kupuję w Tchibo. Jedną kupiłam na allegro w baranki 2 -el.135x100 POŚCIEL DZIECIECA ŚLICZNE WZORY!!! (1290147220) - Aukcje internetowe Allegro
c.d.n

Dziewczyny ja też dzisiaj dostalam pampki :)
Ja już po zakupach-kupiłam małej większy spiworek w smyku ,bo jakoś lubi w nich spać,a kocykiem boję się ją przykrywać.
Mysza wszędzie dobrze,ale w domu najlepiej :)Witaj!!
Ewelad 4 godzinny spacer!!!-moje ukłony ;D
Ewcik ja zaczynalam od 6 łyżeczek,stopniowo zwiększałam i najpierw tylko deserki typu:jabłko,gruszki,marchewka z jablkiem i to w godzinach popołudniowych koło 14-15 ,a teraz już daje zupki:marchewkowa z ryzem z Hippa,sama marchewka,od jutra spróbuje z jarzynową,te obiadki daje kolo 12 przed karmieniem mlekiem ,około godziny przed.
Tiffi -tak ,tak ja wiem,że mam wiele innych atrakcji ,ale zawsze byłam taka ,próbuje z M dzielić się obowiązkami ,co by nie zwariować :DPóki co dobrze nam idzie.Zabawka super -miło z ich straony,Zuzia się ucieszy :)
Tweenie oj biedna Oleńka -oby nie miała gorączki ani innych atrakcji poszczepiennych.A czym szczepiłaś?6 w 1 ,Pneumo i rota?

:-)

Dzis bylismy po wieniec. Nie mam pojecia jak jutro moj M wytrzyma na pogrzebie. Poszedl na 6 do pracy, ale powiedzieli mu ze ma przyjsc na 18 bo nie maja teraz dla niego pracy. Wiec poszedl na 18, po 6 rano bedzie w domu a na 9 mamy byc w kosciele na mszy. Cala noc nie bedzie spal, a w dzien tylko jedna godzinke przespal.

aneta-h niestesty nie udało sie nam chusty wygrac:-(. I TAK WAM WSZYSTKIM BARDZO DZIEKUJEMY ZA GŁOSY. Moze sprobujemy w grudniu:-D. Zgadza sie w Pepco fajne ciuszki mozna znalezc. Ja tam mojej kupilam sliczny kaplecik-czapeczka+szaliczek.

madzik to zakupy udane. My tez mamy spiworek, ale ja jakos nie jestem do niego przekonana, wole kolderke.

tiffi moja ma kolderke w lozeczku i jej uzywamy. Ale my dostalismy, wiec nie doradze. A poszewki to mam jeszcze po moich dziewczynach:-). Milo z ich strony-a zabaweczka fajna.

dzamena my mamy miec jeszcze jedno badanie sluchu-specjalistyczne, poniewaz ja mam niedosluch. W szpitalu wyszlo wszystko ok ze sluchem

ewa81r tylko po buraku moze byc problem z domyciem raczek i nozek. My w zeszlym tygodniu dostalismy pampki.

ewelad tez to widzialam. Uwazam ze ta babka wogole nie wygladala na swoj wiek, i naprawde bardzo zadbana.

Ostatnia edycja:
Ja po zebraniu i moje dziecko ma przejobane:wściekła/y: Ma 6 jedynek:szok: A wszystko za brak lub byle jakie odrobienie pracy domowej:wściekła/y:A ja się tróją przejmowałam:baffled: Ale kuźwa sprawdzałam ją , zwłaszcza ostatnio ale jak nie zaznaczyła co ma zadane to skąd mogłam wiedzieć:baffled: A ona byle jak i hop na kompa oj skończyło się, zakaz kompa do nowego roku i przez weekend u eks też tylko nauka:wściekła/y:Żeby te jedyny jeszcze były w zeszycie czy ćwiczeniówkach to bym widziała. A najlepsze to pytałam ją od poczatku roku o zebranie a ona że nie ma, cóż, pomyślałam że dzieci już samodzielne więc może nie ma potrzeby tak od razu rodziców fatygować w zebranie było, we wrześniu ale miała już jedyne za brak pracy i się bała kary zakazu kompa dlatego mi nie powiedziała:angry: Pani powiedziała że wszystkie dzieciaki maja problem z pracami domowymi bo już im nikt 10 razy nie przypomina co zrobić w domu tylko nauczyciele mówią raz i tyle a dzieci nie maja nawyku zapisywania ale kurde, uczulałam Emilie na to od 1ej klasy to raz a dwa jak można tak po łebkach robić pracę domową że np. nie przyszła zapytać jakie mamy pamiątki rodzinne:angry:

Idę po jej kompa bo mnie M wygania:-p

kasik miłego pobytu

jedyneczka ubrania i pieluchy zabrudzone żelazem prałam w normalnym niemieckim proszku i gotowałam. Pięknie się spierało. Po loveli się nie spiera tak ładnie.

aneta ja dostałam odlew stopy, też muszę to zrobić.

madzik dziś dostałam pampki, ale są u mojej mamy.

patipaula przykro mi z powodu śmierci babci M.

Andrzej usnął. Byliśmy na rehabilitacji i lekko zasugerowałam rehabilitantce, że nie widzę poprawy, a nawet jest jeszcze bardziej krzywy. Zmieniła mu ćwiczenia, ale obawiam się, że to może nic nie dać, bo mój M jest w ten sam sposób krzywy i zastanawiam się czy to nie genetyczne. Chociaż teściowa twierdzi, że to wina rehabilitantki co ćwiczyła z M jak był noworodkiem.
Po rehabilitacji miałam iść z tweenie na spacer ale padało więc pojechałam do świata dziecka i zrobiłam na wyprzedaży malutkie zakupy.
Potem pojechałam do mamy nakarmiłam Andrzeja i znów to samo bawił się i nagle wpadł w płacz, ale taki przeraźliwy, że aż się zaniósł :-(. Wzięłam go na raczki, płakał 10 min. ale się uspokoił :-(. Zadzwoniłam do pediatry, która jeszcze mnie i M leczyła jak byliśmy malutcy. Stwierdziła, że trzeba zrobić mocz i usg brzuszka.
Pamiętam ją jak rodzice wozili mnie do niej, jak byłam chora. Wtedy wydawało mi się, że jest stara i wygląda jak czarownica :-D a miała pewnie około 40-50, a teraz ma 70-80 i też wygląda jak czarownica, ale nas pamiętała :-). Wróciłam do domu M wykapał i nakarmił Andrzeja i teraz mały śpi.

hejka wieczorową porą:-)

styrana jestem dzisiaj, jeszcze kolega D wpadł taki, co to wszystkie madrości posiadł jest ę i ą i tak go posłuchałam i stwierdziłam, że jednak ten mój D nie jest taki zły:-D i huśtawka mi się popsuła, tzn nie uśpiła mi dzisiaj dziecka o zwyczajowej porze- czy można to reklamować u producenta?:-D

Mysza welcome home:-)
pati sił dla Was na jutro, aby udało się przetrwać ten smutny dzień
jedyneczka odrzuć emocje;-) poważna rozmowa Was czeka:tak: ja nigdy w całej swojej karierze szkolnej nie dostałam 1 , więc moja mama na zebrania rzadko chodziła, za to jak dostałam 4, to słyszałam często- mogło być lepiej:eek:
agatka kurcze, moze to brzuszek po nowościach w diecie? oby przeszło szybciutko

ewa81 to może u was też jakiś skok i stąd to wstawanie nocne:baffled: Bo u nas też zamiast mniej to sobie dołozyła jedno karmienie:baffled:

tiffi nie wiem jak długo, nie mówiła mi ale jak zapytałam czy robić za 3 tyg. morfologie przy okazji przed szczepieniem to powiedziała że za wcześnie na jakiś efekt. My szczepimy od początku pneumo i teraz będzie trzecia a potem przypominająca tylko. Daję strzykawką do polika i sam patent strzykawki jej się podoba bo ją żuje ale już zawartość nie:-D To jest ta posciel, Jedynie co muszę przyznać to naprawdę bardzo ładnie wręcz perfekcyjnie uszyta.
MAMO-TATO 3-cz POŚCIEL 90x120 Z HAFTAMI (1291975904) - Aukcje internetowe Allegro
Miło z ich strony ;-)

tweenie Nadinka też była osowiała po szczepieniach i jak ja kapałam rozpłakała się strasznie po chwili w wodzie więc podejrzewam że ją nózki zabolały po zamoczeniu w ciepłej wodzie:baffled:

ewelad kurka sprawdziłam teraz w kalendarzu starym ale jakoś nie mogę dojść w który to konkretnie dzień robiłam ten test:baffled: No ale pamiętam za to doskonale w jaki urodziłam:-D Też mi coraz trudniej wysysać Nadii bo się wije żmija:-p

mysza rozhulaja się cycuchy, nie martw się;-)

agatka taaaa miało być:-p

pati to będziemy znów walczyć w grudniu:-D

agatka he he ja kiedyś uważałam że w wieku 30stu lat to już tylko na drutach dziergać:-D A teraz uważam że jestem dzierlatka:-D Moja też ma czasem taki napad chwilowy , baczki posądzam ale się nie zanosi, pewnie, zbadajcie dla spokojności.
Ja mówiłam o pałach a właściwie pokazywałam tzn. wchodziłam waląc drzwiami a tornister frunął prze cały przedpokój:-D Biedulek Andrzejek no:-( A od kiedy wam się to zdarza w sumie?

ewelad he he nie wiem bo mam huśtawkę używaną ale chyba tego w gwarancji nie było:-D Bez jedynki no proszę z jakim ja tutaj się doborowym towarzystwem zadaje, podniosę może swój poziom intelektualny:-D Ja tak Emi o 3 ostatnio powiedziałam że to na nią jak jedynka właśnie a nie wiedziałam o tych jedynach jeszcze:baffled: Najgorsze jednak dla mnie że kłamała, jakoś mi tak smutno że mnie pod tym względem zawiodła choć miałyśmy "trzymać sztamę":-( I jeszcze potrafiłabym zrozumieć że np. z matmy nie potrafiła rozwiązać zadania, zapomniała czegoś przy odpowiedzi ale tak sobie spaprać oeny za brak pracy domowej:baffled: Nie mówię że ja zawsze robiłam bo nie robiłam:-p:-D Ale zawsze miałam bo ściągnęłam chociaż ale przecież jej tego nie powiem:-p:-D I to takie proste rzeczy jak np. z pamiątkami rodzinnymi właśnie, nie przyszła zapytać bo jej szkoda było czasu:baffled: Ale to wszystko przez komputer :confused2: A jeszcze w zeszłym tygodniu mi odpyskowała że sobie nie życzy abym ja odpytywała bo tego nie lubi:baffled::-D Jednym słowem mam kompa dla siebie do nowego roku:-D

reklama
aneta Zuzi podoba się zabawka
tweenie a to 5 w1 i WZW i rota robiłaś. Przyłóż jej do tych nóżek roztwór wody z sodą. Moja już 3 dawki szczepionek, a tego rota nie robiłam, mam nadzieję, że nie będę żałować
ewelad na chrzest możesz ubrać dziecko jak chcesz. A co do spaceru ja się dziś nie przekonałam, dziś balkonowanie
madzik podaj jeszcze raz tego linka jak możesz. Ja byłam tez bardzo aktywna z racji szkoleń, ciągłe wyjazdy, hotele, ciągle w podróży a teraz w domu, czasem brakuje mi takiego życia, ale jakoś cieszę się małą
jedyneczka uuuu to Emi mała kombinatorka, niestety teraz komp to największy przyjaciel dzieci i niczego się tak nie boją jak zabranie kompa właśnie. A dawaj zelazo nie do polika tylko na język, ja tak robiłam był lepszy efekt niż np pod język.
agatka zrobisz badania i zobaczysz

Bardzo fajna zabawka, naprawdę polecam, każdy kwiatek gra wydaje dźwięk oddzielnie jak się go dotyka, można wygrywać melodie, można potrząsać do tego ma inne faktury materiałów i szeleści, gra też całe melodie i świeci, mała 40 minut się nim bawiła -ewcik ty pytałaś o jakieś zabawki, tą polecam.
M przybył po 20-ej wykąpaliśmy małą i zasnęła w leżaczku na 20minut - to i tak nowość że mała zasnęła w leżaczku. Oczywiście teraz nie śpi, M zmęczony ma zjad (on zawsze o tej godzinie ma zjazd), oczywiście mała zaczyna marudzić a on, że potrzebuje minutki by odpocząć (taaa jasne minutka). Dobra zbieram się, bo musze wziąc prysznic, potem cyc dla małej i lulu oby szybko

Do góry