reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Sukces, dociągnęłyśmy w łóżku do 9ej:-p

Wy bez problemu odkładacie do łóżeczek nocą? Bo u nas po karmieniu ok. 4-5ej już nie ma szans:baffled: Mała już wyspana i ledwie zasypia no i z nami w łóżku zostaje:confused::-p

ewelad a spróbuj może znów dawać różne? Tylko bez puszek na razie. Może się struła tylko? A sierść gubi mocniej?

tiffi a to żartowniś się znalazł:-p:-D Nie popuść, niech kiedyś nie jedzie robić do domu, robota nie ucieknie a tobie przepadnie a zresztą należy Ci się relaks:-p

agatka spoko przychodnia w niedziele, przynajmniej można z M iśc, zawsze to łatwiej a w tygodniu nie zawsze jest jak kiedy Mowie w pracy. Dobrze że z szyjką Andrzejka oki:tak: Dołujesz mnie tym aerobikiem:-D

MM to masz taką huśtawkę dla starszych dzieci tak?

mysza to fajnie że tatko Cię odwiedzi, wnusią się zajmie;-) Nie wiem czy ja bym się wybrała z takim maluchem pociągiem ale to z mojego lenistwa bardziej wynika:-D Mam nadzieję że się nie gniewasz za zboka bo tak ja czasem coś palnę nim pomyśle:-:)zawstydzona/y:

reklama
hallo!!
U nas noc w miarę ok choć Franek zaczął płakać przy cycu od 2 dni i obawiam się, że się nie najada... i częściej w nocy się budził.
Muszę za chwilę wybyć na spacer zanieść płaszcz do czyszczenia.

Jeśli chodzi o prezenty, które przynosili odwiedzający po porodzie - ja wszystkim mówiłam, że pampersy i co prawda zdarzyły się inne prezenty mniej lub bardziej trafione ale jednak głównie ludzie przynosili pieluchy i efekt tego taki, że kupiłam od urodzenia Frania na razie tylko 1 paczkę pieluch dwójek gdy jeszcze takowe musiał nosić a nam zostały prezentowe trójki. Myślę, że starczą mu te pieluchy do 4 miesiąca :)

madzik - my nie mamy maty ale Franciszek jakoś nie wykazuje na razie zainteresowania zabawkami - trochę mnie to martwi - zamiast maty ma zestaw gimnastyczny chicco ale tak średnio a raczej krótko się nim bawi, jedyne co przykuwa na dłużej jego uwagę to karuzela i moja albo M ręka.
jedyneczka - ja zawsze odkładam do łóżeczka ponieważ boję się że go zdusimy ale jak M idzie do pracy o 7 a my jeszcze chcemy spać to wtedy go biorę i kładę na jeden koniec łóżka a ja śpię na drugim końcu.

hej słoneczka

Mam pytanie. Leciała któras z was z maluszkiem samolotem? My lecimy w sobote naCypr i chciałabym wziac wozek z gondolka i fotelik i nie wiem jak to wyglada. Wiem ze wozek mozna miec w samolocie i mozna oddawac przy samym wejsciu do samolotu ale jak z fotelikiem? Myslałam ze oddam z bagazami na tasme gondole a na stelaz wepne fotelik. kurcze nie wiem jak to rozwiazac

Madzia ja mam dwie mty tiny love i ze smyka sa super mały bardzo lubi i przekula sie na boki i bawi sie zabaweczkami

mysza ale niesprawiedliwa jesteś dziecię twoje pospało 4h a nie dwie, a potem wizisz Nina się przejęła i pospała do 8
ewelad u mnie też dziś dobra noc, chyba rekompensata za wczoraj
jedyneczka jak mała budzi się na jedzenie to jest ranek a jak chcę by pospała to musi przysnąć przy cycu, często już nad ranem kima ze mną w łóżku ale to dlatego, ze to tak długo trwa że ja zdążę przysnąć. Co do masażu to muszę wcześniej się umówić, a poza tym na groupon wykupiłam sobie mikrodermabrazję mam pół roku
ewa może warto przed tym ostatnim snem dać mu lepiej pojeść

Dzisiaj miałam rekompensatę wczorajszych harców małej. Usnęła o 24-ej ale pierwsze budzenie o 8-ej oczywiście już rozbawiona i spać jej sie nie chciało, ale mamuśka przytuliła ciepło do piersi i mała śpi nadal. Zaraz się obudzi i dzisiaj pewnie byłoby na tyle, ale dzisiaj jedziemy też do okulisty

Arlecia - ale super z tym wyjazdem... na długo lecisz???? Koniecznie napisz po powrocie jak było i jak mały. Ja też chciałam na wakacje pojechać a mój M, że Franio jeszcze za mały i nie chce się zgodzić... tylko jemu chyba bardziej o kaskę chodzi, z którą teraz kiepsko...

tiffi - a czym dokarmiasz?? muszę pomyśleć czy na wieczór nie kupić mm ale jakie??
MMmmMM - o to Michaś duży chłopak Franio nosi 62 w porywach 68 a spodenki to nawet 56 bo ma krótkie nóżki taki mały pierdek z tego mojego Frania :)

ewa lecimy na tydzien. mam nadzieje, ze pogoda dopisze bo co sprawdzam to ma tam padac, oby nie. Myslelismy o egipcie ale troche sie balam bo malego karmie nadal. bylismy juz w egipcie jak kornelka byla miala 2,5 roku i wszystko bylo ok tylko mnie dopadla lekko zemsta faraona

reklama
MMmmMM - no to masz super pokarm:tak:. Mój też na cycku ale waży 5870 a urodził się 3580g i jest starszy od Michasia.

Arlecia - w Egipcie pogoda gwarantowana ale nie pojechałabym tam z dzieckiem, które karmię, mnie też dopadła lekka zemsta faraona i 1 dzień spędziłam w objęciach wc z kolei mojego byłego faceta tak dopadła że zwiedził chyba wszystkie możliwe kible w całym Egipcie:-D z perspektywy czasu - DOBRZE MU TAK.
Na Cyprze pogoda na pewno dopisze i odetchniecie wakacyjnym klimatem!!! Koniecznie zdaj relacje po powrocie!!
A z jakiego biura lecicie??

Do góry