reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

jedyneczka moja się budzi na karmienie po nocce ok 5-7, cichutko przebieram przy przygaszonym świetle (jeśłi robi to tatuś, to musze go zawsze napominać, bo zaczyna z małą gadki jak przy karnawale:-)), papu i do wyrka- zasypia bez problemu, ewentualnie leży chwilę z otwartymi oczkami, ale jeszcze się nie zdarzyło, zeby nie zasnęła i tak kima do ok 9, piesia suchą karmę ma w misce cały czas, wczoraj nie dałam kuraka, ale tak myślę, że może jakiegoś śmietka zjadła i stąd te sensacje? dziękujemy z troskę:tak: a moze jej mleko modyfikowane zacznę dawać-Lilipucie służy:-D
ewa ja też dopiero wczoraj pierwszy raz kupiłam pampki dzięki kumatym gościom:-)
Arlecia udanych wakacji

reklama
Hejka!:-)
Ja dzis w domku, bo pogoda znowu do d...:baffled: Fajnie byłoby pojechać gdzieś w ciepłe kraje...

ewlad - Barcik wymiotuje na okrągło przez paluchy wsadzone do gardła, chyba wiązać łapku mu zacznę:tak:
tiffi - nie odpuszczaj masażu, to przykaz koleżanki z forum!:-)
mysza - jak masz odwagę pakuj sie do tego pociągu, zawsze to jakaś odmiana...:tak:
jedyneczka - u nas Barci też nad ranem ląduje w naszym łóżku...;-)
arlecia - Cypr, ale Ci zazdroszczę, a dopiero pisałam o ciepłych krajach... A co do Twoich wątpliwości po prpstu zapytaj w biurze podróży...:tak:
MMmmMM - u mnie podobne, Barci na całego paraduje w 68, a za niedługo wejdzie w 74, dlatego juz podkupuję, bo nie za wiele takowych ciuszków posiadam. Nogi ma takie długie i to dlatego...:tak:

Hej dziewczyny
Odkryłam chyba wczoraj przyczynę nocnych pobudek... Od 8 tygodnia Radko spał pięknie całe noce, ale od jakiegoś 1,5 tyg. ciągle budził się z płaczem. Myślałam, ze nie dojada - jak dam butlę, ciągnął, ale potem mi w dzień chlustał mlekiem z przejedzenia :( Wczoraj poobserwowałam, jak płakał przez sen, ze pakuje rączki do buzi, posmarowałam żelem dziąsełka i BINGO: spał do 9.30 bez pobudki :D
No, to sie ząbki zaczęły, chociaż na dziasłach nie bardzo widać, zeby coś było...

Co do ubranek, to od jakiegoś tygodnia Radek w 74, jakieś resztki 68. O 62 już zapomnieliśmy daaaawno :)

My juz po szczepieniu.Ale byl płacz-,ale teraz przerwa ,aż dziecko skończy rok :)Mała waży 7050 i ma 65 cm :)Wszystko ok z jej zdrówkiem.
Ja chyba zaraz dam Julce jeść i idziemy na spacer mały,bo oszaleje w domu!!
Tiffi powodzonka u okulisty-oby Zuzia była dzielna!!
Arlecia ,ale Ci fajnie z tym wyjazdem :)

Ello

ewelad jak psinka???

tiffi no powiem ze do mnie ten zarcik tez nie dotarl :baffled: Tez na gruponie kupilam mikrodermabrazje i tez szczesliwa ze pol roku czasu mam moze do bozego narodzenia zdarze albo do sylwestra ;-) powodzenia na wizytach

arlecia z tego co ja sie orientje duzo zalezy od przewoznika, zycze udanego wypoczynku

Choruje dalej :-( wczoraj znowu ale juz lepiej 39,4 :zawstydzona/y: nie ma sie czym chwalic. Z m zaliczamy kose :-( kompletny brak podejscia do dziecka i chyba przegielam ja tez wczoraj, maly plakal zanosil sie z krzyku i jak go zabralam od m to sie uspokoil i m na to mowi "on mnie chyba nie lubi" a ja ze zaczyna go po prostu traktowac jak obcego :zawstydzona/y: ale czy nie mam racji?? jak juz jest w domu i wezmie dziecko na rece to jakby go parzylo od razu odklada albo do lozeczka pod karuzele albo do hustawki maly wrzeszczy to on mu wciska smoka do buzi zeby przestal i jak dziecko ma byc spokojne u taty a ja nie lapac nerwa na niego???? Skoro wszystko wskazuje na to ze chce sie dziecka pozbyc jak najszybciej zeby tv ogladac albo net :baffled: Na poprawe jego wizerunku dodam ze od 2 dni wstaje w nocy go karmic z racji choroby mojej
Zdecydowalam ze Maksiu nie sypia juz w hustawce, moze zacznie wieczorem usypiac normalnie bo odnosze wrazenie ze czasami spi w niej na sile bo jak buja to dospi a tak to by wstal

jedyneczka- ja to zbocura jestem i się nie obrażam jak ktoś stwierdza fakt. Lubię sobie pogadać :-D
Arlecia- udanego wypadu. Też bym poleciała gdzieś wyłożyć kopytka na słoneczku...
Tiffi- powodzenia u okulisty ;-) Ładnie Zuzia spała.
Ashika - zdrówka. I oby M się ogarnął i lepiej dzieckiem zajmował.
Madzia - ale waga Julci ;-) Rośnie jak na drożdżach.
mmmmmmm :-D - długie Twoje dziecię - moje 62 z kawałkiem.
kropa - hmm, u mnie nocne pobudki też, ale wydaje mi się że winą jest brzuszek...
no to chwilowo tyle :-)

madzik- a twoja Julka miala juz 3 szczepienia?dosc szybko bo moja mala dopiero 2 dawke miala :p

ashika- powrotu do zdrowia jak najpredzej zycze...nie zafajnie jesli M nie ma ochoty zeby chwile spedzic z dzieckiem,a ty nie mozesz juz sluchac placzu malego pewnie... eh skad ja to znam, ale bedzie dobrze :)

a tu jeszcze zdjecie z dzis:)
Obraz 144.jpguwielbiam jej robic zdjecia jak sie usmiecha :D

Nadia tak moja już miała 3 szczepienia -pierwsze jak miała 6 tygodni ,drugie 12 tyg i trzecie 18 tygodni :)Ale Alicja pięknie się śmieje!!!

reklama
Do góry