reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

ewelad
też tak chodziłam z Emi jak miałam piesia:tak:
:-D:-D przeczytałam " jak miałam penisa" :-D

Ewcik jest moją idolką od dzisiaj - na spontanie do teściów :-)
nadiaa- u nas też zwiedzanie oczami świata przy jedzeniu... dlatego cyca lubi na śpiąco... bo butla ma więcej możliwości

Leży tu moje dziecię i ciśnie kupę...

Ps.
Tweenie tez u teściów.

reklama
jedyneczka Lili nawet ok przy ubueraniu, chyba że już śpiąca, to przy czapce zaczyna się jatka, ale wtedy ja już jestem gotowa i możemy ruszać, a poza tym wystarczy, ze podniosę gondole, albo rydwan ruszy i nastaje cisza:tak: siostra D wczoraj pyta-po tym jak zagadał o chrzcinach i że dostąpi zaszczytu bycia lesbijską chrzestną-wespół z moją kuzynką, 'czy planujemy jakiś obiad po kościele?', na co ja, z moją niewyparzoną japą i małą dozą sympatii dla niej nie mogłam sobie odmówić i dżołka walnęłam 'tak, po happy mealu i do domu' :-), a ona biedna skonsternowana:-)
Mysza czy to oznacza, że jesteś nietolerancyjna wobec kobiet z penisami?:-D:-D:-D a odnosnie Ewcik- trzeba być nie tylko spontanicznym ale także twardym, a nie miętkim w obliczu tego spontanu:-D
kropa zakryłam oczy z zażenowania:zawstydzona/y::-D

to ja Wam polecam, bo wczoraj się na to natknęłam i mnie wciągnęło:
Nocne życie w Amsterdamie - Nocne życie w Amsterdamie - E04 - VoD w Onet.pl

Ello

ewcik ewa lepszego dnia dzis

tiffi nie wiem jak to jest bo ktoras z dzeiwczyn na forum pisala ze mozna palic organiczne w ogrodzie, ja na wszelki wypadek zadzwonilam zeby sie dopytac bo wydawalo mi sie ze nie mozna i nie wolno chyba ze masz liscie zaatakowane przez szkodniki i zgode na spalenie.

mysza ale ja im nie powiedzialam gdzie ani nic nie zlozylam zgloszenia kto inny zadzwonil w podobnym czasie ja tylko zapytalam czy wolno i z jakiej dzielnicy dzwonie musialam powiedziec dlatego sie smialam z szybkiej reakcji
M zyczymy L4 ale problemow z kolanem nie :-)

jedyneczka nie wiem czy to cos da bo ludzie niestety raczej nei czytaja a piktogramy tez im czesto obce, ale pojde do pobliskiego sklepu i poprosze o rozwieszenie info (dam im gotowy wydruk) to moze wiecej osob zobaczy niz jak na slupie powiesze

ewelad my tez nie mamy mate bo obawialam sie ze za zimno bedzie na podlodze i nie wymyslilam jaka bym chciala :zawstydzona/y: Za wyprawe do lidla podziwiam a ewcik to sie w tesciach zakochala ze 3 dni ich odwiedza??;-)

U nas nocka inna niz zwykle. M wstawal do Maksia zeby go karmic. Pod wieczor zaczelo mi byc zimno i zimno i nic nie pomaga wiec zmierzylam temperature 37,8 :baffled: fuck wzielam ibuprom wykapalam starszego i przygotowalam polowicznei kapiel mlodemu ktorego kapie tatus w lazience podgrzalismy m ze zrobilam saune a mnie dalej zimno :sorry2: sprawdzam temperature 38,4 kurka starszy w wyrko i do spania ja tez w wyrko i herbatka z soczkiem moze wreszcie sie zagrzeje a m probowal uspokoic mlodego bo ja nie mialam sily i jeszcze jak chcialam mu pomoc to mi walnal tekstem ze ma dosyc moich zlotych rad :sad: wiec sie nie odzywalam tylko naciagnelam na sie kolderke i kocyk i telepie mnie nieomal z zimna znowu siegam po termometr bo juz mnie oczy pieka mierze i 39,9 :szok: powiedzialam m ze nei dam rady sie zajac dzieckiem i wiecej nie pamietam :zawstydzona/y: Potem w nocy strasznie mnie bolala glowa i bylo goraco jak diabli. Teraz jestem slaba i wszystko mei boli jakby mnie ktos obil konkretnie a potem rozwalcowal :sorry2: Nie mam pojecia jak mam sie dzieckiem zajmowac oby nie byl marudny bo bedzie kiepsko samo wyciagniecie go na przewijak to ciezka praca :-(

Milego dzionka

Witam!:-)
Już dziś w lepszym nastroju z Bartiem o nieeeebo lepiej!:-) Kupy normalne, ale jeszcze podaje mu leki i kontynuuję dietę, żeby wirus nie wrócił...:tak: Już więcej Was tym nie zanudzam, bo ostatnio byłam doś monotematyczna, ale cóż poradzic na zmartwioną mamę...
Na spacer dzis nie idę, bo zinmo i pada, a Bartek pewnie teraz ma osłabiony organizm...

mysza - mój też załapał mowę, tylko słownik mi potrzebny, bo od paru dni nawija jak najęty, a ja z jego gadki rozumiem tylko przerywniki, czyt. uśmiechy:-)
ashika - gratuluję akcji palenie liści. Nienawidzę tego smrodu dookoła. Niestety u nas nikt sobie z tego nic nie robi... Straż też obojętna...:baffled:
Ashika - to smaruj do lekarza po jakiś antybiotyk, bo się wykończysz i przy okazji dzieci pozarażasz, biedaku Ty!:tak:
jedyneczka - to może spróbuj termometrem jej pomóc, a w razie konieczności daj jje pół czopka glicerynowego. Ja z dwa razy już tak robiłam jak Bartuś był jeszcze maleńki i borykał się z zaparciami...:tak:
ewelad - pagetti powiadasz... Kusisz dziewczyno, kusisz!:-p
madzik - Batrek maty nie lubi, zaraz się na niej nudzi. Najbardziej służy mu koc rozłożony na ziemi i na nim sterta zabawek i oczywiście mamusia obok, która podsuwa zabawki (niestety)...:baffled:

Ashika no to fatalissimo!!! jak taka temp, to do lekarza może idź? zdrówka!!! wyprawa do lidla hardcorowa, bo padało, a ja jak zwykle bez umiaru zakupy i do tego 2 paczki pampków, wózek, parasol ehhh cóż było robić-zawezwałam szofera po odbiór zakupów, a sama pomknęłam w jakze zdrowym dla Lili deszczu do chaty, nie wiem tylko, czy dla mnie okaze się równie zdrowy, bo aż mi butki przemokły
kasik to forum z założenia jest monotematyczne:-D pisz, pisz, po to się tutaj zebrałyśmy w tym szacownym gronie, aby o ważkich tematach pt kupki, zupki itp debatować:-D poza tym Ty piszesz, my trzymamy kciuki i jest poprawa:-)

witam

ale dziś pogoda do bani, pada więc ze spacerku nici
M dziś w pracy do 19 to cały dzień sama,jakoś humorku nie mam,ponura ta pogoda

Michaś zaczął w piatek łapać zabawki,co mu się pokaże to chwyta wiec się cieszę,no i wyrywa się strasznie do siedzenia a gdzie tam jeszcze

teraz lezy w łóżeczku i patrzy na karuzele,a przed chwilą jak go przewijałam to mi obsiurał pół podłogi:-D zasięg to on ma...

perla super,jeszcze miesiąć i Laura będzie miała pół roczku

tiffi mój mały tez coś dziś marudny, w huśtawce chwile leży i marudzi,na macie też troche i znów marudzi,teraz pod karuzelą i też słysze jak już pojękuje,może też ta pogoda na nich tak oddziaływuje

myszka ale chociaż przewietrzyłyscie się

ewelad no to mała ma artstyczną mate z mamą w roli głównej,fajnie:-)

jedyneczka dobrze że z paluszka,to tak nie bedzie małą bolało, ikea to chyba Twój ulubiony sklep:tak: ja tez lubie ale dawno już nie byłam:baffled:

ashika o matko jaka temperatura! zdrówka kochana

kasik fajnie ze z Bartusiem lepiej

do dziewczyn biorących cerazzette,pytajcie w aptekach o tabsy z importu,wszystko to samo,skład oczywiście itp tylko napisy dni tygodnia nie po polsku a cena dużo lepsza,za te nasze płaciłam 35zł a za te z imprtu 27zł

cze dziewczynki! :-)
Jedyneczka dzieki za troske, a wiec melduje sie i staram sie w miare mozliwosci podczytac, ale poki co czasu na pisanie brak:-(
Ashika zdrowka kochana...
a do Vanilki przylecieli rodzice na 2 tygodnie wiec nie ma czasu na kompa ;-)
milego dzionka :happy2:

reklama
Czesc mamuski. Ale zescie naskrobaly przez 4 dni lo matko tydzien bede czytac napewno szybko nie nadrobie:-). przygotowania do chrzcin i male problemy rodzinne nie pozwolily mi siedziec tutaj niestety a tesknilam.
Mala juz zdrowa synek tez dzisiaj poszedl wkoncu do przedszkola wiec troche odpoczelam ale jak juz tylko wrocil zaczal mnie draznic tym swoim pyskowaniem ah ten bunt 5 latka.
My juz po chrzcinach wczoraj byly Marynka byla dzielna najladniej ubrana ze wszytskich dzieciaczkow i najgrzeczniejsza do samego chrztu spala potem wzielismy ja na rece i sie obudzila i tak to prawie konca bo potem znowu odleciala tak wiec dumna jestem z niej.
Goscie tez sie spisali bylo milo i wesolo. Dostala glowkie prezenty i to w zlocie kolczyki dwa medalik maly i duzy i lancuszek ciuszki i troszke kaski. Ale ja jestem szczelsiwa wkoncu mamy juz to za soba.
Niestety nie wiem co u was bo dopiero musze zaczac nadrabiac ale udalo mi sie przeczytac ze walczycie z kilogramami najlepszy sposob to problemy z M. Przez mojego w ciagu tygodnia schudlam 3kg gdzie w ciagu 2 dni 1,5kg

Uciekam obiadek robic bo zmieniaczki sie chyba juz ugotowaluy mala spi potem pewnie moj piekny wroci wiec nie wiem czy uda mi sie usiasc.
Jutro na biodekra USG a w czwartek szczepienie juz sie boje

Do góry