reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

maruśka deski są średnie, lepiej jakieś razowe pieczywo ale bez karmelu. Mi po mleko tak różnie było,najmniejszy cukier po jajach miałam.
ewelad moja też tak miała jednej nocy i dałam jej cyca, a drugiej pogłaskałam i poszła spać. A jak robisz bitki w jakimś sosie?
lionne to normalne że te pierwsze włoski się wycierają

Moje dziecię zagaduje (leży koło mnie), nudzi jej się chce atrakcji :-) A wczoraj dostałam dwie przesyłki z hipp tam był słoiczek jabłko, jakaś herbatka i próbka mleka i czegoś tam jeszcze, nie wiem chyba to ze strony hipp dostałam bo nie z tego co ze szpitala. I tam były takie bony do rossmana ze zniżką na produkty z hipp.
Mam do was pytanie jak zaczniecie dawać/ jak dajecie już jakieś słoiczki to z jakich firm. Testowałyście/ będzieci testować kilka???

Ostatnia edycja:
reklama
hejka!:-)

ewelad - z Lilci widze prawdziwa kobietka, chociaz mój Barci też kocha zakupy ku rozpaczy tatusia...:-)
tiffi - na pewno przysługują nam te 2 dni opieki, ja juz mam wypisane w kadrach. Sama kadrowa mi to oznajmiła...:tak:
kacperek i fasolka - mój jedzie w listopadzie na jakieś 3 - dniowe szkolenie (podobno obowiązkowe - ha, ha!) też z % oczywiście. A ja matka Polka w domu z dzieckiem!:wściekła/y:
mysza - mój ojciec też jest taki asior komputerowy, wiecznie coś trzeba po nim naprawiać...:tak:
maruska - trzymam kciukasy za Twoją dietę, wiem jak na początku jest ciężko. Też to kiedyś przerabiałam...:tak:
Lionne - wypadanie włosów jest normalne u niemowląt do roku czasu, po skończonym roku włosy mają zacząć rosnąć. Dla pocieszenia mój Barcik też z wielkiego włochacza zrobił się dość skąpo owłosiony. Jeśli chodzi o smoczki z AVENTU to Barcik najbardziej je toleruje i nic mu się nie odciska. Twoje słonko może faktycznie zbyt mocno je zasysa.:tak:

A u mnie to samo. Już myślałam, że z Barcikiem lepiej a tu o 24 była zielona kupa, a dziś już 2 luźne. Lekarka kazała nam tydz. się dietować, ale chyba już od poniedziałku powinno mu puścić. Już sama nie wiem...:baffled: Poję go smectą żeby się nie odwodnił, jak schudnie to nic się nie stanie, bo zbyt dużo ostatnio przybrał, ąle niech się już skończy ta biegunka, bo się martwię...

dzamena ja mam kręcone włosy, ale przez 10 lat prostowałam, w końcu uległam namowom D i lenistwu i też stwierdziłam-p..., nie prostuję:-) bo włosy styrane, ja uwiąd w rękach od 40 min prostowania codziennego, a przy najmniejszej wilgoci, że o deszczu nie wspomnę, na głowie baranie runo:-) tak więc od kilku już lat hasam sobie naturel:-)
tiffi bitki w sosie pieczarkowym z suszonymi warzywkami-prosto, szybko i nawet dobre mi to wychodzi, już drugi raz robię, bo danie zyskało wiernego fana w postaci D:-) u nas coś się zmienia właśnie w kwestii naszego grafiku dziennego jedzeniowego, tak już Lili wyeliminowała sobie jedno karmienie dzienne-zamiast 6 mamy 5, z reguły pierwszego dnia nie zajarzę o co chodi, dopiero 2 wpadam na to, o co chodzi mojej królowej:-)
kasik a pediatra co na ten nawrót po krótkiej poprawie u Barcika? chyba pisałaś, że jeszcze tydzień tak moze być, więc może to chwilowe i idzie ku lepszemu

a Liliputa padła i śpi, jak wstanie idziemy na spacer, chociaż wieje niemiłosiernie

Ostatnia edycja:
Oj biedny Bartuś-oby szybciutka biegunka przeszła!
Tiffi ja już daje słoiczki i zaczynałam od jabłka-5-6 łyżeczek i stopniowo zwiększałam ,później marchew z jabłkiem ,a od wczoraj trochę warzywek dynia-ziemniak,marchew-ziemniak.Wszystko daje z Hippa bo wyczytałam,że ma najlepsze słoiczki,i nie chce mieszać tych firm póki co.
Na noc daje malej parę łyżeczek kaszki ,ale coś średnio jej smakuje.
Dzamena już ząbkuje?to szybko!!! a jak te ząbki wygladają?bo moja ma takie białe na dziąsełkach ale tak od góry jakby i to chyba nie są ząbki.
Dziewczyny jakich chusteczek używacie dla dzieciaczków???Mi jakoś z Nivea przypasowały,ale dzisiaj M kupił Pampersa więc wypróbujemy

ewelad - pediatra jest moim wujkiem więc jest molestowany codziennie o Barciak. Chyba już ma mnie dość. Akurat oglądała go jego koleżanka na zastępstwie, ale wujek stwierdził, że dieta dobrze dobrana i leki też. Dzś moja mam idzie z siostrą do niego na usg, to go spyta, bo mnie już głupio. Kazali kurować się tydz. a ja nie umiem wytrzymać.:tak:
madzik - my używamy pampersa, najbardziej mi pasuje, jest fajnie nawilżony. Pasowały mi też bambino, nivea nie próbowałam. Wszystkie inne chyba tak.:-)

Madzik - u nas pomarańczowe pampers Slip&play. Jestem zadowolona.Przynajmniej się pojedynczo wyciągają ;-)
Moja z tyłu też ma łysego placka :-D Ale od przodu widać, że coś włoski wystartowały :-)
O obudziła się królewienka ...
o śpi dalej :-D

Cześć. Się u nas spanie pofyrtało i wstałyśmy o 11ej:szok::-p:-D Katarek niestety jest więc frida i psikaczu:baffled:

ewelad
ja też tak do księdza podeszłam na spacerze będąc na zasadzie a kij, zobaczymy, bo M generalnie miał iść. A nasz proboszcz ma paskudną opinię, miałam Emi komunię i wymyślał jakieś hocki klocki ale to był przekaz od jednej z matek która z nim załatwiała więc może przesadzała? Tak czy siak byłam nastawiona na focha, mojego rzecz jasna:-D A tu bez problemu więc 21.11 chrzcimy. Też myślę że się pustek boją bo takich par jak wy czy my coraz więcej będzie raczej a nie mniej :-p No myślałam o terapii poprzez upuszczanie a'la pijawka ale mnie też gardło pobolewa:-D

agatka
no przed dom to trzeba się przecież odsztafirować:-p:-D

tiffi to w fajnej okolicy mieszkasz.Czyżbym się wam naraziła z tą modelką:-D Przetrwacie, oby do przeprowadzki;-)

kacperek
u nas ksiądz świadkom kazał zaświadczenie z parafii przynieść że mogą być chrzestnymi i świstek ze spowiedzi. Ja powiedziałam jak nasza sprawa wygląda i oki. Ale różni są księża:dry:

mysza to ty informatyk taki? Też tak mam, M mówi spij, ona się pokręci i przestanie a ja ni hu hu:-p A efekt taki że M twierdzi że to dziecko w nocy nie płacze, no nie płacze bo nie zdąży:-p Mój też nie wybierze opieki, nie chce żadnych tacierzyńskich L4 itd. bo jakoś tak mu się uroiło że krzywo będą patrzeć i nie chce a firma jest oki a szef super:confused:

pati to pozytywnego załatwiania i wracaj po oczywiście udanych chrzcinach;-)
Zdrówka dla Patrysi! Głosujemy sumiennie;-)

maruska dobrze że młodziak wyzdrowiał;-) trzymam kciuki trzymam;-) A ciśnienie się myślę unormuje jak zrzucisz te kilogramy bo zrzucisz:-) Jedzonka współczuję ale takie diety są skuteczne bo nie ma potem efektu jojo w przeciwieństwie do jakiś głodówek:-p

ja tylko na chwilę się wyżalić że durniejszej baby ode mnie to chyba nie ma :zawstydzona/y: wydałam po trzykroć 30zł na stronce typu podbij.pl i po trzykroć przegrałam.. szlak by to trafił.. 90zł poszło się bujać gdzie i tak z kasą u nas ciężko :wściekła/y: że też dałam się nabrać.. :-( wściekła na siebie jestem że hej :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zajrzę do was wieczorem nadrobić zaległości..

hej hej

ja trochę przeziębiona,katar mnie męczy,wczoraj rano musiało mnie owiać bo zanim ubrałam Michasia,potem siebie to juz upocona,wychodze na dwór,tu wieje jak zwykle na tym blokowisku i masz:baffled:
co do moich wyników to CRP mam bardzo wysokie bo 46 więc napewno stan zapalny tego jajnika,dzis po 16 będe miała jeszcze ten drugi wynik to zobaczymy co gin powie:dry:

dziś Michaś pierwszy raz samodzielnie przewrócił się z brzuszka na plecki, do tej pory przewracał się jak mu lekko pomogłam a dziś sam,ale się ucieszyłam, bo jak czytam co niektóre Wasze dzieciaczki potrafią to nono,małe akrobaciki już :))

maruska powodzenia z dietą

Pati glosik oddany jak co dzień

Lionne mojemu Michasiowi też sie troche wycierają włoski z tyłu

madzik ja używam chusteczek różnych firm i wszystkie spasowały małemu,ale np z cleanic na górze są chusteczki suche a na dole mokre i mi się wyciagają po kilka sztuk przy jednym pociagnieciu co mnie wkurza,najlepiej mi się uzywa z pampersa,kupuje przeważnie 6-pak

kasik fajnie że masz pediatre wujka, zdrówka zdrówka

jedyneczka fajnie tak dłużej poleżeć w łóżku

Ostatnia edycja:
reklama
lionne też mamy z tyłu placek:-p To normalne;-)

dzamena no dlatego ja nie prostuje zbyt często:-D Moja dziś taka przylepa że nic tylko rąsie więc wiem co przeżywasz:-p

tiffi ja będę różne testowała ;-)

kasik a kiedy do lekarki jakby nie przechodziło? mówiła wam?

ewelad nie widziałam Cię po prostemu ale wg. mnie bardzo Ci pasuje to naturel:-D
;-)

madzik my pampers zielone od początku. Raz mieliśmy babydrems ale jak dla mnie kiepskie. Teraz mam ochotę zmienić bo mi sie zapach z deczka znudził:-p

Własnie, dziewczynki karmiące cycem jak zamierzacie podawać kaszkę z glutenem od 5 miesiąca, będziecie gotować manne i ze swoim pokarmem dawać czy gotową jakąś?

aneta mnie też coś przewiało:dry: ciekawe co z tym jajnikiem:confused:

Emi dostała 3+ z przyrody:baffled: Ja że kicha a ona że mogła mi nie mówić:szok::-p Ja jej dam:-p Teraz ma cały rozdział ponownie przerobić i ją przepytam:tak: Na 17tą jedziemy ściągnąć jej płytkę bakteryjną, ale mi się chce z domu wychodzić:dry:

Do góry