reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Witam, udało mi sie zajrzec z rana, Mała siedzie w bujaku, co chwile marudzi ale ja jestem wykonczona, wczoraj dala mi w dzien popalic, zasnela wieczorem ale zesto sie budzila w nocy i o 5 jak wstala to najpierw dala koncert do 6.45 a potem zasnela na pol godz ;/ no i tak jestem na nogach od 5 ;/
tiffi tak, karmie piersia, moja Mała nie chce tknac sztucznego..
mysza no nasze Szkraby ten sam wiek mają więc bedziemy mogły sobie porównywać co nowego umieją itp. ;]

Ostatnia edycja:
reklama
cze dziewczynki! :-)
mloda jeszcze spi a ja dzis w nocy sie zbuntowalam na jej 2 nocne cycanie i zamiast jej zapodac cyca polozylam ja brzuszkiem na sobie pobujalam za dooopke i zasnela a cyca dostala dopiero o 6 i dalej kima :-D
Magdzia o jak fajnie widziec lipcoweczke ze "starego dobrego skladu" :-D witaj kochana i gratki mieszkanka :tak:
Tiffi a co pediatra na to niespanie Zuzki? kurcze przeciez w tym wieku powinna duzo spac :sorry2: coby regenerowac sily... a o ktorej ja kapiesz i jak po kapieli z nia postepujesz?
Kama super ze jedziesz do rodzicow :tak: duzo odpoczynku i relaksu Ci zycze z calego serca :happy:
no agencja wreszcie zaczela dzialac :tak: w czwartek-piatek bedziemy miec zakladana wentylacje w sypialniach, beda wstrzykiwac specjalny plyn grzybobojczy w sciany i malowac takze w weekend bedzie juz pieknie :happy:
milego dzionka!

nadia ja już od 2 tygodni zakładam małemu kombinezon.
tiffi ja mam pierwszy podgrzewacz, tylko opcja dom. Jestem zadowolona.
mysza biedny M talerze musi pozmywać, mój jak musiał to kupił zmywarkę :-D.
Ewcik Andrzej na twarzy i pupie ma suchą suchą skórę, a od początku kąpiemy go w Oilatum. Jeszcze smaruje go oliwką, ale nic nie pomaga. Wyczytałam kiedyś, że oliwka wysusza skórę, może to i prawda. Ewcik moge ci podac linka na allegro, gdzie ja kupuję Oliatum. Narazie nigdzie taniej nie znalazłam Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro obecnie nie mają, ale za 2 butelki 500 ml płacę 100,80 PLN. Jedna butelka starcza na ponad miesiąc.

U nas miało od rana nie być światła. Narazie jest, a już się nastawiłam na całodniowe leżenie z Jędrkiem w łóżku. W takim razie będę dalej prasować. Jutro jadę do pracy bo macierzyński mi się kończy muszę napisać o dodatkowe 2 tygodnie i napiszę o urlop wypoczynkowy.
Kończę, bo szkrab się budzi.

cześć dziewczynki.

Mam mega doła, Maja płacze za mną w szpitalu, wszyscy sa gorsi niż mama, a mama karmi i się nie rozdwoi:-(

Dodatkowo byłam u neurolog dziecięcej na kontroli z HAnysem i ta mnie tez zdołowała, że słabo główkę podnosi, że ma słabe barki i lędźwie i dała mi skierowanie na rehabilitację (oczekiwanie dłuuuugie). Więc chyba powinnam prywatnie jakoś się z rehabilitantką umówić...Generalnie nie wiem czy ona ma rację czy jest nadgorliwa, takie robi wrażenie trochę. Mówiła, że mała zaciska piąstki i że to wszystko wynika z owinięciem pępowiną podczas porodu i z zaniedbań pielęgnacyjnych (sic!)!!!!!! z czym się oczywiście nie zgodziłam, zaczęła się tłumaczyć, że za mało dziecko na brzuchu leży i dlatego.

Czy Wasze dzieci też tak pięknie, książkowo leżą na brzuchu i podnoszą się na przedramionach??? Bo mojej Hani na brzuszku ciągle rozjeżdżają się ręce na boki, kręci się na brzuchu, w końcu płacz i muszę ją dać na plecki:-( Bardzo, bardzo mnie to zdołowało i się odpowiednio naładowałam jeszcze: zaczęłam w necie grzebać o napięciu mięśniowym i może to ma moja Hania? w sumie słabo śpi w dzień (ale bez przesady) i ostatnio problemy z dostawieniem do cyca:-(

Z drugiej strony ta neurolog mówi: ona pewnie dlatego jest nadpobudliwa, nawet nie dala mi dojść do sowa. A ona chyba nie widziała nadpobudliwego dziecka, bo Hania naprawdę jest spokojna bardzo i bardzo dużo się uśmiecha, rzadko płacze i absolutnie nie jest nadpobudliwa....

Sorry,że tak tylko o sobie, ale jakoś mi źle dzisiaj:-(

Tiffi, nie ma żadnych konsekwencji tej choroby? Bo jaj już od zmysłów odchodzę z moją Mają. I czy miałaś zdiagnozowane przez lekarzy, że to Schonlein-Hochen?

agatha mi neurolog powiedział, że zaciskanie piąstek u dzieci jest normalne do 6 miesiąca. Pediatra też wysłała mnie to neurologa m.in z tym objawem. Neurolog powiedział, że dziecko się dobrze rozwija i żebym pediatrę zmieniła. Zresztą byłam u 2 neurologów i obydwaj powiedzieli to samo. A na brzuchu też mój nie chce leżeć, ale staram się go kłaść nawet na chwilę.
W czwartek idziemy na rehabilitację, bo Andrzej krzywo trzyma główkę.

Hello
My zaraz na spacera idziemy,pogoda brzydka,ale ja w domu oszaleje........Glowa mnie znowu boli,ale tak od karku,chyba źle spie.

Agatha trzymam za was kciuki-oby szybko Maja wyszła ze szpitala.A moja dopiero od niedawna ładnei trzyma główke w górze,tak z 2-3 tygodnie,więc i na Hanie przyjdzie pora.
Tiffi ja mam kołysanki Turnau i Umer-fajne :)
Nadia ja zakładam czasami lekki kombinezon,ale najczesciej kurtkę i rajstopki i na to spodenki,a pod kurtkę body na dł rękaw i sweterek
Pati zagłosowane
Ewcik my używamy Oilatum do kąpieli i na buzie krem Oilatum i powiem Ci ,że mała ma super skórę.Acha jeszcze szampon Oilatum do włosów też w użyciu.
Perla no to dobrze,że przyjdą się rozprawic z grzybem na ścianie .

:d szczepionko zaliczone :d nastepne w grudniu :) nie zdazyla jeszcze jej wkuc i juz placz :D haha , wszystko w porzasiu az sie zdziwilam ile juz moj klops wazy!wasze dzieci tez takie drgania glowki czasem maja?:> pozdrawiam wszystkie :) milego dnia

_Ewcik_jejciu zazdroszcze Ci, ze masz mozliwosc pojsc do biblioteki i zostawic z kims malego. u mnie wogole nie ma takiej opcji a przydalaby sie, bo co prawda skonczylam teraz studia ale jeszcze nie dokonczylam i nie obronilam pracy mgr :-( M pracuje caly tydz od rana do 19, rodzice tak samo, mama sie zaoferowala ze pojedzie ze mna do biblio raz w tyg, ale co to za robota jak maly wiecznie chce jesc, godz to maks ile wytrzyma w dzien, w nocy nie ma problemu bo spi i po 10 godz, ale w dzien masakra, moze to kolejny skok rozwojowy...

tez mam wrazenie, ze ten czas tak szybko leci i maluszek za szybko rosnie... ani sie obejrzymy beda Swieta pozniej wiosna no a potem skoncza juz roczek :-D noi nie wiem jak Wy, ale my zaczniemy wtedy myslec o rodzenstwie dla Michasia ;-)

perla wow jestem pod wrazeniem, ze sie zdecydowalas na spiralke, 5 lat to szmat czasu, no ale koro nie chce miec wiecej dzieci to ok
jedyneczka my z M tez narazie uwazamy i uwazamy gumek, co prawda nigdy za nimi nie przepadalam, denerwowal mnie ich zapach a raczej smrod, ale teraz M wyszukal jakies nowe Skin cos tam w czarnym opakowaniu wiec jak ktorejs przeszkadza zapach gumek to polecam te :-D my ten rok jakos wytrzymamy, pozniej pojdziemy na zywiol i bedziemy pracowac nad drugim dzidziusiem :tak:

agatka o matko Ty masz sily zeby cos w nocy robic?? ja padam o 21, jak tylko malego uloze do snu... :-(

tiffi1 oj to wspolczuje, ze mala nie spi w dzien... co prawda moj Michas tez jakis bardzo senny nie jest w ciagu dnia, widac w nocy sie wysypia, ale na spacer biore go czy tego chce czy nie, zawsze zasnie zanim wyjdziemy w osiedla :-D

Co do muzyki to ja sciagalam z netu Mozart for baby, sluchalam tego w ciazy i widac, ze teraz maly baaardzo sie uspokaja jak to slyszy :-) Ale zachecilyscie mnie tymi kolysankami Mini Mini, musze ich poszukac.

Aha, ja tez mam czas dla siebie tylko wieczorem, jak M wroci z pracy i posiedzi przy malym... Ale co to za radocha jak sil starcza tylko na to, zeby sie wykapac i zaraz ide spac, wczoraj o malo nie zasnelam w wannie :-D

agatka_natalia ja prasuje w dzien jak maly spi, zawsze mam dylemat czy sie wziac za robote czy odpoczywac ;-) a gdzie chodzisz na aerobik?? jakis specjalny dla kobiet po porodzie czy juz normalny?? ja sie probuje zmobilizowac, zeby zaczac chodzic na basen, ale przez ta pogode nie bardzo mi sie chce :-( noi musialabym sciagac mleko i trzymac w lodowce, zeby M nakarmil malego, bo tyle to on nie wytrzyma bez jedzenia :-D

aaa dziewczyny nie wiem czy byl poruszany ten temat, ale myslalyscie nad basenem dla dzieci? niedaleko mnie sa organizowane takie zajecia dla dzieci od 3 miesiaca noi sie zastanawiam czy i kiedy pojsc tam z Michasiem...

nadiaa88 ja tez sie zastanawialam ju zod jakiegos czasu nad kombinezonem, ale sama nie wiem bo w wozku mam taki spiwor gruby polarowy i to juz by chyba byla przesada... narazie ubieram malego w body, pajaca, na to polarowa bluza z kapturkiem, spodenki, czapeczka i tak go pakuje do tego spiwora, jak wieje to przypinam owiewke od wozka i tyle, w zapasie nosze koc zeby go jeszcze przykryc jakby sie zrobilo bardzo zimno, ale jak dotad nie byl potrzebny bo maly zawsze cieplutki :-)

jedyneczka ja tez kapalam w dniu szczepienia i bylo ok. jutro mamy kolejne szczepienie, mam nadzieje, ze maly zniesie je tak samo dobrze jak poprzednie.

do dziewczyn, ktore uzywaja suszarki, zeby uspic dzieciaki: z netu mozna sciagnac dzwiek suszarki i poprostu odtwarzac z kompa :-) kiedys bylam na takiej str, jak znajde to wkleje link, zreszta wystarczy wpisac w google i sie znajdzie :tak:

Ewcik Ty tez widze meczysz sie z praca mgr? Ja mialam sie bronic w czerwu, ale nie zdarzylam ;-) abslutorium juz mam i 2 lata na obrone, chociaz wiadomo chcialabym jak naszybciej, ale czarno to widze...

agatha moj Michas tez nie lubi lezec na brzuszku, glowke podnosi tylko na chwile, zaraz potem jest placz i chce z powrotem na plecy...:-( jutro pogadam o tym z lekarka, w razie czego zapisalam nas tez na piatek do neurologa wiec ciekawe co nam powie... w necie czytalam o takich przypadkach i poprostu niektore dzieci pozniej zaczynaja lubic leze na brzuchu i jak przyjdzie na to czas to same sie przerwoca na brzuszek itp... wiec nie martw sie, moze lekarza masz nadgorliwego, ale z dwojga zlego lepiej takiego niz jakiegos niedbalego..

No troszke nadrobilam bb :-D Ale sie napisalam :-D jakis taki weekend mialam zajety, spotkania rodzinne itp moga wykonczyc ;-) U nas ok, tak jak pisalam wczesniej jutro szczepienia, jak Wasze dzieci zniosly 2 dawke? My mamy tylko 6w1, ostatnio bylo super, zadnej goraczki, obrzeku ani nic takiego.
Milego dnia!!!:-)

agatka_natalia- tjaaa jasne... liczyć na mężczyzn to zgubna rzecz... sama pozmywałam naczynia, pomyłam podłogi, wyodkurzałam, zrobiłam i rozwiesiłam jego pranie... takie życie, jakby miała czekać, aż wstanie to może dopiero by zmywał... On ubrany , umyty, był w biedronce na zakupach, a ja nieumyta w piżamie. Jeszcze w międzyczasie Nina walnęła kupsko i osrała siebie i leżaczek, więc miałam dodatkową robotę.
Ale obiadu już mu nie podaruję, niech się pręży i działa...

Mam ochotę na jakieś pieczone ciasto. Chyba się dzisiaj postaram i coś upichcę... Może jabłecznik z cynamonem ;-)
Ewcik- mojej też wyskoczyło coś na brzuszku. Wydaje mi się, że może po czekoladzie. Do tego jakieś suche placki powyskakiwały na lewej nożce - udo i łydka, na prawej- kolanko. Też posmarowałam dzisiaj kremem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Wcześniej jej nie oliwkowałam. Ale ze względu na te placki -3 dzień jest już smarowana.

reklama
Witajcie:tak:
Wstałyśmy o 8ej. Wstawiłyśmy pranie, pozmywałyśmy, posortowałyśmy za małe już ubranka a teraz cycamy:tak:

kama no to bezpiecznej drogi jakbyśmy się już "nie widziały" przed wyjazdem:-D

ewelad może i nie głupie z tą muzyką, np. utwór "Relax":-D Jak u Ciebie takie luzy w domu to nic tylko dzieci robić:-D

agatka to biedna ty:sorry2: A za ten aerobik szacun:-D

nadi ja kurteczkę ocieplaną wkładam.

tiffi woda, temperatura, pora, pełny brzuszek wszystko po staremu kiedy to już ze 2 tyg. nie płakała i właśnie w dniu szczepienia sama ja kąpałam i ledwie zdołałam umyć główkę jak się rozpłakała więc może i jej chlapnęłam do oczka i nie zauważyłam nawet:sorry2: Walnęłaś aby porządnie?:-D A tak płacze że suszarkę włączacie czy rozbudzona po prostu?

pati już;-)

mysza rękawiczki ? Właśnie się zastanawiałam czy już:baffled: Ja mojej daje tak z 20 min przed , wczoraj M też-daj jej a ja że jadła z 30 minut wcześniej akurat i nie o to chodzi pewnie ale oni zauważyłam tak mają że jak małe pierdnie to cyc:-p:dry: Może spróbuję na 1o min przed i też zalegnie jak twoja:-D Nadia tak samo prawie spała z tą tylko różnicą że zasnęła o 20ej:tak:

ewcik ja stosuję olejek Balmandol do kąpieli, 26zł a baaardzo wydajny a skóra super, wszelkie wysuszenia zniknęły a miała na stópkach, polecam;-)To prawda że tak człowiek mówi a nie ma miejsca itd. a jak chce to się da:-p My teraz mamy z M 60m2 ale dwa pokoje tylko a dzieci prawie troje bo Jula też ma u nas mnóstwo swoich rzeczy i jakoś się ciśniemy:-D Zresztą ja to jestem taki chomik że mnie zawsze mało miejsca, jak z eks mieliśmy na dole kuchnie salon i jadalnie a na górze 3 pokoje to też wiecznie nie miałam miejsca:-D Bo im więcej mam miejsca tym więcej mam rzeczy nie wiedząc czemu:-D

perla oby wam te zabiegi pomogły na grzybka;-)

agatha biedulko ściskam mocno :sorry2: Nadia ładnie leży na brzuszku i długo ale to tak nagle się mozna powiedzieć stało, takim skokiem bo wcześniej też co ja ją na brzuszek to płacz więc pewnie u was też tak będzie. Dzieci sa rózne, Emi w wieku 2,5 miesiąca bardzo pewnie trzymała główkę a Nadia trzyma owszem ale czasem pikuje w moją brodę:-p:-D I nie sądzę żeby była Hania nadpobudliwa skoro jest taka spokojniutka, to mi nie idzie w parze:no: A na czym kładziesz na brzuszku? bo mojej od razu lepiej poszło na takiej szorstkawej narzucie. A Maja ile będzie jeszcze w szpitalu, przewidują jakiś termin? Mogę sobie wyobrazić jak Ci się serce kraje że nie możesz być przy niej ile byś chciała:-(Kciuki trzymam mocniutko za Maje!

nadia drgania? a lekarz co na to? moja czasem tak kręci głową szybko na obie strony kiedy leży, jakby się mościła ale chyba nie o to Ci chodzi?:sorry2:

lionne ciężko takie dwa maluchy jeden za drugim ale jak podrosną to luz i dla was i dla dzieci bo będą sobie towarzystwem, gdybym była w innej sytuacji też bym tak planowała;-) My też nie lubimy ale M zakupił jakieś w szafirowym opakowaniu i o dziwo właśnie wcale nie capią:-D A herbatki nie przyjmie od czasu do czasu jak by Cię nie było? Ja rzadko wybywam na 2h i M wtedy herbatkę podaje. Fajnie z basenem ja bym chętnie ale nie bardzo mam czasa:-p My miałyśmy 5w1 i pneumokoki, po drugiej dawce miała gorączkę w nocy i do południa następnego dnia tak 37,6-37,8 ale do wieczora spadła sama. Obrzęków nie było ale obudziła się z płaczem ze 2 razy w nocy tzn. zawsze je 2 razy ale nie płacze jak się budzi a wtedy tak, pewnie złe wspomnienia:baffled:

Moja już wstała po drzemce 10 min i cyca:-p po południu Emi odbieram z wycieczki i chcę z dziewczynami do reala skoczyć bo eks się żeni w sobotę i prezent chcę dla Emi kupić a i sobie jakieś smakołyki:-D

Do góry