reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

reklama
Nadisia zasnęła ale już się budzi bo moja mama dziś u mnie śpi i gadają z Emi jak najęte a obie mają bardzo donośne głosy:confused2: Zapomniałam chyba powiedzieć że lekarka dała skierowanie na morfologie bo powiedziała że po 3 miesiącu się robi i mamy przyjść z wynikami.

mysza my z M też miłośnicy Usta usta:tak: Ja podniosłam oparcie w gondoli ale i tak się nudzi po godzinie albo i wcześniej:-p Ja nałożyłam ochraniacz na nowo bo zauważyłam że już tak nie jeździ właśnie:tak:

mruczka ale koleżanka, bezczelne to było:confused2:

ewelad jakbym najpodlejszy humor miała to mnie kobito zawsze rozbawisz:-p:-D

ewcik ładnie ładnie;-) Nie wyłysiejemy ale faktycznie tez mam masakre, takie wymoczki jakieś mam na głowie:confused2:

agatka moja tak robi ostatnio ale to jak jadła niedawno albo drugiego cycka jej proponuję, widać pojedzona akurat bo jak fest głodna to się rzuca jak harpagan:-p

tiffi to chyba brzuszek jednak był tez w tej kapieli bo po ukłuciu nawet śladu nie ma a taki płacz miała i dzisiaj kilka razy w ciągu dnia az zrobiła kupę z grudkami białymi i cimniejszymi jakby śluzowatymi:eek: Może po zapiekance ziemniaczanej zapiekanej ze śmietaną i przełożonej tartym żółtym serem, może niby z nabiałek oki ale to za duzo było:eek: A w foteliku nie chce posiedzieć jak coś robisz?

ewelad ja mam nurofen ale popołudniem miała 37.4 a teraz 37.1 więc już oki. A te czopki chyba na recepte tak? Miejsce wkłucia bez śladu , to był brzuszek chyba jednak bo pożarłam znów jakieś dziadostwo:sorry:

tiffi nam nie dała recepty na czopki właśnie a nie zapytaliśmy bo tak się rozpłakała, tylko ostatnio mówiła że po 3 miesiącu można syropek jakiś. Na szczęście spadła temperatura. Teraz sobie przypomniałam że Emi lekarz profilaktycznie przepisał od wypadku czopki właśnie, A jak pytałam lekarki ostatnio to mówiła że do 3 miesiąca bez porozumienia z lekarzem nic się nie podaje a teraz widzisz zapomniałam zagadać o te czopki:confused2:

Zabawiają małą babcia z Emi ale coś marudzi:-p

mysza ale Mek ma ponad 3 latka:-D

jedyneczka te czopki-jedne i drugie- bez recepty, ja też nie miałam potrzeby używać, ale zakupiłam na wszelki

spadam oglądać Seks w wielkim mieście 2:-)

dobranocka

ewelad to dobrze wiedzieć, jutro zakupię. Ja top model oglądam i krytykuje:-D

Boziu, moja mama dogryza Emi a ta się wkurza i się droczą, normalnie jak dzieci, zaraz je wywale z pokoju:dry::-D

Wcięło mi postaaaaaa
mysza u nas w wola parku też są takie seanse. Oj jak ja ci zazdroszczę tych miłych wieczorków
aneta cycek i butla mają swoje plusy i minusy. Fakt butlą nakarmisz w 5miin i już, a cycek w nocy sprawdza się super. MOja ważyła 4740 i 60cm także poszła w długość
jedyneczka co do morfologii to jest tak, ze przeważanie bada się ją między 3-6 m-cem zależy od lekarza po to, że właśnie dziecko gromadzi zapasy żelaza i innych potrzebnych elementów od matki i te zapasy starczają na około 3 m-ce potem niestety są braki i stąd ta morfologia, no i czasem trzeba podawać żelazo. Z racji wcześniactwa u mojej musieliśmy robić wcześniej morfologię.
Nie musisz mieć żadnej recepty na czopki przeciw gorączkowe. Normalnie kupujesz bez recepty i nam lekarka mówiła,żeby podawać w razie czego pół i że w każdym domu gdzie jest małe dziecko powinny być pod ręką takie czopki.
Moja dzisiaj też kupy ze śluzem, chyba zaszkodził jej mój makaron z kurczakiem i sosem śmietanowym - ta śmietana.
Daj mamę i Emi na karnego jeżyka :-)

Ale dzisiaj mam popołudnie mała jakoś płacze, brzuszek chyba kupy ze śluzem, to po makaronie z kurczakiem i śmietaną chyba (powiedzcie jak jadłam obiad o 15.30 to kiedy to będzie w mleku???)
Dzisiaj po południu eMek zajmuje się małą a ja... zdążyłam zrobić pranie, poprasować, pościerać kurze, posprzątać kuchnię. Miałam nadzieję, że M odgruzuje biurko, posprząta łazienkę i odkurzy, ale tylko trochę uprzątnął papiery z biurka. Obejrzałam top model bo akurat prasowałam. Teraz M usypia małą, oj dzisiaj bidulka się namęczy z tym brzuszkiem. Dzisiejszy dzień punkt dla chusty.
Mam do was pytanie czy macie dla swoich dzieciaczków kurtki tak na teraz, czy raczej kombinezony, śpiworki???
Dobrej nocy

Ale okropna pogoda:baffled:Wczoraj Mała męczyła się z kupką do 23 i w końcu dalam jej czopka- zrobiła strasznie twardą qpkę:-(Nie chcę jej do tych czopkow przyzwyczaić, ale nie było wyjścia:nerd:M pojechał o 4 rano do Warszawy, więc jesteśmy same:sorry:Nie wiem, czy dzisiaj sobie nie odpuszczę spacerku. Kręci mnie w nosie.

Miłego dnia Wszystkim życzę:-)

witam

Wczoraj M usypiał Andrzeja, było ciężko, idą zęby więc dziecko denerwuje się, że dziąsełka swędzą. Mały usnął o 22.30 wstał o 3.30 wzięłam do łóżka dałam cyca i spaliśmy do 6.45. Ponownie dostał cyca i teraz śpi, a ja odciągam pokarm i szykujemy się na kontrolę do ortopedy.
Tiffi ja mam i kombinezon, i kurtkę i ubieram w zależności od pogody. Mój kombinezon nie wydaje mi się ciepły, ale dziecko po którym dostałam ten kombinezon przeleżało w nim całą zimę. Mam jeszcze jeden, ale jest dużo większy.

dzieńdoberek:-)

my dzisiaj idziemy do kontroli z Liliputką, mnie się wydaje , że jakoś lepiej nie jest, bo katarm wciąż, może mniej pokasłuje, ale nie kaszlała jakoś bardzo, więc po prostu katar chyba musi przejść, a mam nadzieję, że osłuchowo będzie oki; D wywalczył miejsce do pediatry, nie wiem, jaki patent tym razem:-D może przydusił panią z rejestracji do ziemi:-D

tiffi ja mam kilka kurteczek- taka z misia i wartswą bawełny, pikowana, albo polarowa ocieplana i ubieram w zależnosci od pogody po dłuuuugim namyśle zawsze:-) kombinezon mam taki też z misia i warstwa bawełny i raz już ubrałam-ale rano, jak było 2 st, zimowy kombinezon leży i czeka, chociaż widziałam dzieciaczki już tak opatulone, ale ja tak myślę- jak teraz zarzucę zimowy kombinezon, to co w zimie będę zakładać? a właśnie w tvn mówią, że ma być sroga zima:-)

reklama
Do góry