reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2010

Ewcik miłych plotek:-)
jedyneczka moja po ostatnim szczepieniu nie miała temperatury, ale pediatra poradziła, żeby się zaopatrzyć w czopki viburcol, które można podac przed szczepieniem lub po- w razie gdyby dziecko było niespokojne, a w razie gorączki czopki z paracetamolem 80 mg,np efferalgan, miejsce ukłucia ja smarowałam altacetem, ale nie było obrzęku i chyba Lilki nie bolało:
Viburcol czopki - stany niepokoju u niemowląt i dzieci - Strefa leków
EFFERALGAN 80 MG X 10 CZOPKÓW - Cena: 6.65 zł - Apteka Internetowa Cefarm24.pl - Leki, suplementy i kosmetyki w jednym miejscu

reklama
ello

przepraszam ze nie odpisuje, ale chwilowo nie dam rady m chodzi podziebiony starszak pokazuje rogi mlody chyba lapie katar ale glownie to go kolki mecza i jakis taki dziwny od kilku dni wiec porazka dziecko zombie sie robi chyba w ogole nie musi spac w przeciwienstwie do mamy :-(

pozdrawiam wszystkich
milego dnia

ahahahaha niech żyje pełen spontan - zaprosiłam Ninę do kina poszłyśmy na te śluby panieńskie, było super :-) polecam :-D
Ninka połowę filmu przespała, a drugą połowę oglądała razem ze mną. Nie chcę się chwalić, ale chyba byłam jedyną osobą, która na pełnym luzie oglądała, bo nie musiałam biegać za dzieckiem ;-) Oby tak dalej...
Zobaczymy, co puszczają za tydzień ;-)
Idę sprzątać, bo syf nadal króluje ...

jedyneczka nam też lekarka powiedziała, że przy takiej temp do 38 st to żeby Viburcol podać, jak wyższa, to paracetamol:tak: Marcelek też dziś trochę marudny, chyba odbija sobie to wczorajsze szczepienie...

mysza to jakieś specjalne kino dla dzieci??

idę z Małym i z M na spacer.

tiffi babka w sklepie odradziła mi podgrzewacz dom/auto. Woda się może wylać, a zresztą przy zapalniczce samochodowej nie ma gdzie go postawić przynajmniej u mnie w aucie. Ja mam taki do samochodu PODGRZEWACZ SAMOCHODOWY PLECACZEK SISI BABY ONO (1264060915) - Aukcje internetowe Allegro i jestem bardzo zadowolona, butelki aventu duże i małe wchodzą i mieści się w przyborniku i nic się z niego nie wylewa. Cały czas wożę go w samochodzie.
mysza, w którym multikinie byłaś?

Byłam w Złotych Tarasach. To jest seans dla dzieci. Mruczka dała wyżej linka. Tak jak pisała Tiffi pod ekranem masa zabawek, dzieci biegają po całym kinie. Bilet kosztuje 15 zł. Możesz iść rodziną, z tym że dzieci do 3 lat. Było bardzo fajnie, pełne zrozumienie, uśmiechy, dają nawet pampersy i chusteczki, nie trzeba mieć swoich, ale lepiej wziąć, bo różnie z rozmiarami. Ja poszłam przewijać Ninkę, miałam swoje, a tam już zostały same rozm.5. Wózki się zostawia na dole, a bierze się foteliki chicco. Fajna sprawa, można oczywiście jak się jest samochodem wejść ze swoim. No ale my jesteśmy wózkowe :-D

kropa fajny ale szukałam czegoś tańszego, na allegro są takie, tym bardziej,że ja jakoś nie potrzebuję na ciągłe używanie
jedyneczka moja pediatra zaleciła,że jakby po szczepionce była gorączka to podać czopek(jakikolwiek przeciw gorączkowy), ale na szczęście obeszło się. No i generalnie zbija się powyżej 38 stopni
Mój M wydawało mi się, że chętnie zajmuje się małą, ma dużą cierpliwość, ale ostatnio często zmęczony i pada na twarz i nie ma siły. Jemu czasem trudno zrozumieć, że ja też nie mam siły
a-asia no właśnie ja o takim myślałam i tez mam butelki TT, a powiedz on ma tak, że wstawiasz butelkę z przegotowaną wodą i utrzymuje temperaturę
ashika może to ten skok rozwojowy. Moja wcześniej trochę spała a teraz...
mysza fajnie, że Ninie się podobało, dużo mamusiek było??
agatka dlatego warto mieć taki z funcją podgrzewania na sucho bez wody, a to też ciekawe co masz

Moje dziecię spało w chuście 2h super, ale ja nic nie zrobiłam, bo jakoś ciężko mi było funkcjonować, niestety potem na balkonie nie chciała nic spać.

tiffi - no było ok. 20. Porozrzucane po całym kinie. Następnym razem wezmę eMka. Oczywiście jak będzie grzeczny :-)
Mała poszła spać, bo już była marudna. Ja mam wieczór dla siebie. Mam nadzieję, że Nina nie będzie się tak przebudzać jak wczoraj, Jakieś koszmary miała...
Gotuję sobie kompot jabłkowy, bo nie mam wody mineralnej.
Ok spadam.
Miłego wieczoru wszystkim życzę ;-) Dobranoc

reklama
hejka

my dziś byliśmy z Michasiem odwiedzić koleżanki w pracy a potem na szczepieniach,M musiał się zwolnić godzinke z pracy bo ja bym sama nie pojechała,ale mały był dzielny,przy pierwszym wkłuciu tylko troche zajęknął,potem już się wydarł ale szybko przestał płakać, waży 6300g i mierzy 63cm

teraz oczywiscie spac nie bedzie,dostał jednego cycka,potem drugiego,teraz ma czkawke,zaś cycek,już mam dość,a koleżanki w pracy mi mówią "jaka to wygoda karmić cyckiem" no niewiem,czasem godzine z cyca na cyca go przestawiam,wolałabym czasem dać butle,5min i po sprawie

mysza fajnie że seans udany,a dzieci były grzczne,nie płakały,szło spokojnie obejrzeć film? bo jakbym jakieś dziecko sie darło to bym miała chyba po ogladaniu filmu

agatka natalia mój tak robi,najpierw jak mleczko leci mocno to pije i pije a potem się bawi cyckiem,dwa racy pociagnie,wyciąga go,rozglada się albo patrzy nam mnie,znów łąpie,dwa razy pociagnie i puszcza i tak czasem w kółko,wtedy odciągam go od piersi bo albo je albo sie bawi

Do góry