reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

witam wieczorkiem

dziś jak zwykle spacerek,ale juz trzeba rękawiczki wyciagnac z szafy bo mi ręcę marzną na spacerze,ale póki nie pada to chodzimy, potem jeszcze tata wyszedł z synkiem a mama wzięła się za ćwiczenia

ja już okąpana, M uspał małego,zrobiłam sałatke owocową z bitą śmietana wiec zaraz fruuu do łóżeczka i pałaszowanie sałatki i usta usta:-)

tiffi nie wiem jeszcze z jakiej firmy kupię,ale albo z nivei albo z hippa

dzamena a kiedy wracasz do pracy?

pati gratki dla M

mruczka zazdroszcze takiego spania małej:tak: Michałek też wygina główkę do tyłu jak tylko tam coś się poruszy,ciekawskie te nasze pociechy

jedyneczka ewcik jak fajnie ze szczepienia macie za sobą,my jutro:baffled:

dobranocka

reklama
hello!
Mam chwilkę czasu bo Franio zasnął. Jesteśmy dzisiaj sami bo M musiał w pracy zostać. W ogóle mi nie śpi ten mój mały troll w dzień tylko na spacerze więc chodzę po 3 -4 godziny i najgorsze, że jak nie śpi to marudzi i płacze w łóżeczku nie, zabawki nie, na rękach też nie... wszystko tylko chwilkę mu się podoba a jak się znudzi to płacz i tak cały dzień wymyślamy mu rozrywki na zmianę z M.
Katarek już mu niby przeszedł ale coś mu charczy gdzieś głęboko i kaszlał dzisiaj na spacerku...
Ja krem na mróz muszę kupić jeszcze nie wiem jaki na razie mam balneum i hipp.
Karmić tylko piersią chciałam do 6 miesiąca ale nie wiem jak to zrobić bo 3 stycznia muszę wrócić do pracy :(
pati - głosuję co dzień.

ewelad parkowanie super. Nie martw się sporo kobiet nie umie parkować. Ja np nie umiem równolegle, a prawo jazdy mam 14 lat :-D
mysza może czas zamontować ochraniacze na łóżeczko.
agatha do filmu "Dom Zły" podchodziłam 4 razy i nadal podchodzę :-D jakoś nie idzie mi.
kacperek i fasolka oj M przegiął.
tweenie, mysza gdzie idziecie?
kasik zdrowia
jedyneczka a mówią o nas, że my blondynki :-D. A tu proszę prostych zakupów nie mogą zrobić :-D.
Mruczka Andrzej sie odgina i patrzy w tył. Moja "mądra" teściowa mówi, że to nie dobrze, że dziecko powinno się patrzeć na wprost.

Wczoraj byłam na aerobiku, niestety nie mogę robić nie których ćwiczeń, boję się o szef.
Andrzej wieczorem nie chciał zasnąć. W końcu zasnął 22.30 i spał do 5.30. Dziś byliśmy na spacerze 1,5 godziny, a potem jeszcze poszliśmy na jeden spacer 30 min. Cały dzień boli mnie głowa. Wzięłam 2 paracetamole w czopkach i myślałam, że mi d.. rozsadzi :-D.
M zabrał mi samochód, bo jego się popsuł, a ja czuję się jak bez ręki.

Idę spać Dobranoc.Kosmicznych snów

witam wieczorową porą:-)

wpadła koleżanka i obaliłyśmy winko:zawstydzona/y: poza tym walczymy cały dzień z katarkiem za pomocą katarka, mała jeszcze nie płacze przy tym , ale to chyba kwestia czasu:happy2:

kasik no to zdrówka dużo dla Was, ja zakupiłam rutinaceę i mam zamiar wcinać, bo kto się tym moim stadem chorym zajmie-chciał nie chciał choroba w przypadku mojej osoby nie wchodzi w grę:-)
kama kuruj się, kilka dni bez spacerku to żadna tragedia, a chora mamcia tak:tak:
jedyneczka dobrze, że szczepienia przeszły ok, trzymam kciuki za wdrozenie nowego grafiku;-) mój też taki zakupowy geniusz-jasna i klarowna lista napisana drukowanymi literami jest gwarantem conajmniej 3 telefonów w trakcie zakupów:-D jak pojechał pierwszy raz kupić mleko dla małej (bebilon), to trwało to ponad godzinę, D powrócił z miną zwycięzcy dzierżąc w dłoni bebiko:-D
Mysza ja też chętnie śmignęłabym do kina, chociaż generalnie nie przepadam- za kinem, bo filmy uwielbiam, ale w kinie zawsze a to mi niewygodnie, a to pić, a to siku-jak 5-latka, więc zawsze miałam problem z wykorzystaniem biletów z pracy, a teraz wiadomo- nie mam jak, to bym poszła:-D
agatha jeśli to nie tajemnica, to ile taka pożyteczna pani kosztuje? sorki za wścibstwo, ale ja wciąż rozważam, jak to z tymi chrzcinami zrobić:dry:
Mruczka Lilka jak noszę ją do odbicia, albo w ogóle biorę przodem do siebie, to tak macha łepetyną do tyłu właśnie i na boki, a potem gwałtownie wraca czasami-brak refleksu z mojej strony skończył się już parę razy tym, ze pociągnęła mnie z dynki:-D
agatka ta Twoja teściowa się marnuje ze swoimi złotymi radami- moze by etat łąpnęła w Poradniku domowym np? jak jej się uda, to moze moją teściową też wkręci:-D

ewelad moja koleżanka mówiła, że jak zaczęła małej dawać marchewkę to od razu radość przeszła bo wszystkie ubranka utytłane
Ja mam ziajkę płyn do kąpania ale nie wiem czy z ziajki jest krem na każdą pogodę
dzamena moja koleżanka też polecała ten bambino, a on dobrze się rozsmarowuje??
kasik kichanie to dobry objaw oczyszcza nos, u mojej katar trwał ponad 2 tygodnie
kama zapytaj lekarza, ale ja bym jakoś nie wcześniej niż po 4 m-cach
jedyneczka moja też drze się w niebo głosy jak tylko na brzuchu ląduje
mysza ten twój eMek to całkiem sensowny i chatkę ogarnie i z małą posiedzi
ewcik ładna waga twego Marcelego
mruczka moje dziecię bardzo się wygina do tyłu, aż czasem boję się że krzywdę sobie zrobi, szczególnie jak jest w pionie trzymana, a głową jej chodzi w prawo i w lewo.
Ja naprawdę nie żartuję że moje dziecię nie śpi nic a nic, teraz to nawet takich drzemek po 15-20minut nie ma

Dzisiaj rozmawiałam z bratową i mówiła,że jak ja mówiłam, że mała nie śpi w dzień to ona myślała, ze nie śpi oznacza że mało śpi, nie dużo, ale jak zobaczyła, że mała rzeczywiście nie śpi to wie, że mogę nie mieć na nic czasu. Tak jak dzisiaj, mała jest absorbująca i nawet skończyły się drzemki po 15-20minut (tak było wcześniej), terz po prostu nie śpi i tyle. Zostają spacery i samochód.
Generalnie mam nerwa, byliśmy u notariusza, bo tam jakiś aneks był do domu potrzebny (generalnie to nasi sąsiedzi ustalali) no i byliśmy tam na 18.15 a wyszliśmy o 20.45 mała zrobiła dwie kupy, musiała pocycać, beknęła co sił, a podczas już samej wizyty u notariusza zaczęła marudzić i jak notariuszka czytała to zasnęła (na 10minut). Po powrocie o domu kąpanie i M mnie wkurzył, bo ciągle powtarzał jaki on zmęczony i że zaraz padnie. Miał zająć się małą ale przyszedł do mnie i mówi, żebym ją wzięła powiedziałam że za chwilę bo coś sprawdzam, a on małą położył obok mnie i poszedł się położyć. Mówię, zajmij się małą, albo idź się kąp, a on że nie ma siły i tyle.
No i mnie wkurzył, bo on może nie mieć siły, a ja muszę ją zawsze znaleźć. Faceci wrr
Ululałam małą i poszłam wziąć prysznic, ale teraz zmierzam do łóżka zmęczona jestem, a jak widać, na wielkie zaangażowanie M nie mam co liczyć. A może ja tak zrobię, zostawię ją kiedyś i wyjdę i niech sobie robi co chce (tylko małej mi szkoda).
Dobrej nocy

hello:-)

dochodzę do wniosku, że te nocne pobudki Marcepana o godzinie 2 to przez to, że chce ten smoczek:no: dziś obudził się o 1:58, dałam smoka i spał do 7.30:szok: pomijam, że ja nie spałam, bo cyce miałąm jak kamienie-no ale mówię sobie-nie odciągam, bo pewno zaraz się obudzi.. heh

nie mam planów na dziś, pogoda do doopy, znowu mgła i wilgoć.. bleeee

tiffi no jakiś niewyrozumiały ten Twój M, cały dzień z Małą jesteś, a on jeszcze Ci mówi, ze zmęczony i żebyś Ty się nią zajęła:no: no waga ok, mierzy prawie 68 cm wg. pielęgniarki, moim zdaniem ciut więcej, no ale nie będę się kłóciła:-p

ewelad Tobie jest za dobrze, co chwila tylko winko z koleżanką:-D

Witam srana :-)
Mała śpi obok, a ja zaraz muszę ogarniać chatę, bo jutro ta środowiskowa przyjdzie. Syf masakryczny. Wszędzie moje włosy :-D Co chwilę małą z nich obieram.
Na śniadanie zjadłam serek waniliowy i to chyba na tyle, bo nie mam nic ciekawszego.
Ewcik - moja chyba też się budzi na smoka :/... Bo wrzucam ją na cyca i w sumie potrzebuje go, żeby zasnąć ... Szkoda tylko, że u nas zrobiło się to częściej. Poszła spać o 19, a budziła się o 24, 3, 6 ... Oczywiście o 6 już nie poszła spać, bo za jasno i dostrzegła karuzelę...
Tiffi - słów brakuje na tych naszych eMków, mój tylko chodzi i powtarza, że wie, że jestem zmęczona :-)... Ale chcieliśmy dziecko, więc trzeba przetrwać, no właśnie - CHCIELIŚMY... Jednak nie mogę narzekać, bo robi dużo, szkoda tylko, że za każdym razem muszę dawać instrukcje i nie zrobi (poza kąpaniem) nic sam z siebie....
kama- szybkiego powrotu do zdrowia. Nieciekawy moment na chorowanie, mam nadzieję, że szybko z tego wyjdziesz...
Jedyneczka- ładnie Nadinka na cycu przybiera :-)
Mysza- miałaś dobrą kolację, szkoda, że sobie nic na śniadanie nie zostawiłaś :-D
agatha- u mnie Usta Usta to priorytet, ale oglądam z wyprzedzeniem na vod, i teraz muszę czekać do jutra, żeby z eMkiem obejrzeć następny odcinek. Nie podarowałby mi, gdybym luknęła bez niego :-)
Mruczka- musiałabym chyba mega pobudzić laktację, żeby moje dziecko ze mną w kinie wytrzymało:-D Na cyca i dawaj... A tak na serio - to jest na "normalne" filmy, ale z dzieciakami?
Anetko- ale sobie dogadzasz wieczorami ;-) Ja też bym tak chciała, ale mam wszechogarniającego lenia... Za ćwiczenia też musiałabym się wziąć, chociaż mi wystarczą jakieś masaże na cellulit.... reszta jakoś ujdzie.
ewa81r- moja w wózku nie chce za cholerę leżeć. Wczoraj podjęłam drastyczny krok - pojechała na spacer w spacerówce... Od razu lepiej - więcej widzi i był spokój...
agatka_natalia- boję się ochraniaczy, że wetknie gdzieś nos i się udusi... cały czas zjeżdża w lewą stronę w łóżeczku, więc dałam wyżej materac. Dzisiaj było ok. Spała w miejscu ;-)
ewelad- fakt - winko widzę to podstawa :-D a co do kina - u mnie tak samo, lubię oglądać filmy z pozycji horyzontalnej, ale kończy to się jak zawsze, czyli nie widzę końcówki :-D

Mysza Do kina z niemowlakiem - Baranki w pieluchach / Kobieta po porodzie / Kołyska (niemowlę 0-3 miesiące) / Portal dla rodziców. Ciąża, poród, wychowanie i pielęgnacja dzieci - eBobas.pl.

Zaraz wpada koleżanka- taka fajna tym razem:-DOstatnio była znajoma i jak zobaczyła rożowy pokój Małej, to aż krzyknęła- "chyba Cię popier... w tej ciąży":wściekła/y:Takich gości nie lubię:eek:

Moja chyba aż się przejęła,że tylko ona przesypia noce i dzisiaj cycała o 2, coby nie odbiegać zbytnio od reszty:happy:Wczoraj miałam omowienie tego testu psychologicznego i ogólnie jest dobrze, tylko ten słuch muszę sprawdzić.:cool2: Miałam Wam powiedzieć, że podobno dziecko nie powinno przebywać w pokoju, gdzie akurat gra telewizor, bo to zaburza rozwój słuchu i mowy. Dzieci telemaniaki też gorzej śpią:tak:Psycholog mówiła,że się załamuje powoli, bo co robi badania to rodzice się chwalą, że ich np 8-miesięczne dziecko z uwagą ogląda fakty:szok:

Witajcie laseczki
Ja do niczego bo dostałam @ i normalnei powódź.A miało byc lepiej po ciąży,a póki co jest dużo gorzej
Wczoraj bylismy na plotach u tej mojej kolezanki co ma córkę w wieku Julki-Julka nam się tak rozryczała tam,że masakra,aż się zanosiła.Chyba ją brzuszek bolał-ja juz miałam dosyć po tym jej płaczu ,więc wypad mało udany.
Ewelad fajnie Ci z tym winkiem
Mysza - a jaki Ty masz wózek?rozkłada się spacerówka na całkiem płasko?I będziesz już Ninke w tej spacerówce wozić?
Kama zdrówka dla Ciebie kochana!!
Anetka mniam mniam takie smakołyki ipodziwiam za chęć ćwiczeń.Ja ogolnie mam 1,5 kg na plusie ,ale tragedii nie ma,ograniczyłam Kfc ,Mcdonalda i słodycze jest trochę lepiej.
Ja dzisiaj przez @ nie mam siły na nic-miałam z mamą na zakupy jechać ,ale oleje je-pojedziemy w następnym tygodniu,pogoda do niczego ,ale może jak M wróci z pracy weźmie małą na spacer , ja siedzę póki co w piżamie i mi tak dobrze :))

reklama
acha ok wyłączyłam tv... a tak poza tym Mruczka moja słyszy, ale nie zawsze chce jej się odwrócić w stronę "źródła dźwięku"...
Zaraz poczytam z tym kinem... dzięki za stronkę ;-)
Madzik- nie rozkłada się, ale dla świętego spokoju te 2 godziny mogę ją powozić... Daję na taką pozycję mniej więcej jak w leżaczku....

Do góry