reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2010

Witam mamuski! mgla za oknem wiec nic sie nie chce. Mala sobie kima tylko co chwile latam bo kaszle i smoczek jej z buzki wylatuje ale chyba zasnela na dobre.
Nocka ok ale przez ten kaszelek nosek i uszko mala obudzilam sie o 2,30 a potem o 5,50 wiec ok.
Z oczkiem lepiej wiec sie ciesze teraz jeszcze pozbyc sie kaszelka i uszka i bedzie super. Dziekuje wszystkim za zyczeie zdrowka:-)
Udalo mi sie zalatwic odprowadzanie synka do przedszkola sasiadka go odprowadza ale ja niestety bede musiala isc ale druga sasiadka mi jej przypilnuje wiec nie bede musiala malutkiej ciagnac na dwor:-).
Widze ze M-kowie nadal wkurzaja moj mi tez dzisiaj podniosl cisnienie no i oczywiscie obloznie chory jest. Stwierdzil ze moim obowiazkiem jest dbanie o to zeby miec tabletki a co lepsze powiedzialam ze nie mam juz kasy to zaczal sie drzec ze nie bedzie mi dawal i powtorzyl po raz kolejny ze to w moim obowiazku jest. oj przegiol chlopina wiec zastanawiam sie czy kupic:confused:

No nic kochane uciekam bo ta sterta prasowania naprawde zaraz mi caly pokoj zajmie jeszcze wczoraj kilka ciuszkow w lumpku kupilam i juz sie piora zas kolejna dostawa przybedzie czemu nie ma takich zelazek co by same prasowaly??ale chyba musze zaczac prasowac na biezaco bo mniej i lepiej.
Milego dnia szczepien my dopiero 28 i spokoju co dzieciaczki wam daly:-)

reklama
witam laseczki
My wczoraj dzień zakupów mielismy bo lodówka pusta
Dzisiaj popoludniu jedziemy do koleżanki ,która ma córke w wieku Julki.
Ja od wczoraj jakaś do niczego jestem-głowa mnie boli,trochę brzuch,chyba mi się trzeci okres po ciąży zbliża-bleeeee
Powodzenia dla dzieciaczków,które mają dzisiaj szczepienia,my za 2 tyg idziemy już na trzecie z kolei.

cześć Mamuśki :)

Ewcik Ola miała zwykłe badanie moczu (bez posiewu) i nic nie wyszło.
Próbuję się do neurologa dodzwonić, ale chyba im centralka padła, bo w ogóle nie łączy z tym numerem. Pediatra mówiła ostatnio,że trzeba się jeszcze przed szczepieniami skonsultować, bo może się okazać, że nie może być szczepiona...
Dziś Mała wstała o 1.30 i od tego momentu znowu drzemała po 10min, a potem dłuuga przerwa. Spałam w sumie może godzinę, mój M oczywiście nic nie słyszał i jeszcze mi wmawia, że przecież spałam całą noc.. Ola ma oczy sine i spuchnięte, ale spać nie będzie. Nie wiem, co ona ma z tym spaniem, ewidentnie chce jej się spać, bo buzia zaraz jej się rozerwie od ziewania, ale nie zaśnie.
Padam na twarz...

a dziś idziemy z Myszą w tango :D

witajcie mamusie :-)
Nadrabialam bb z calego weekendu i co? i posta szlag trafil :-/ Nie zdarze jeszcze raz odp, bo maly glodomor sie przebudza ;-)

U nas ok, weekend spedzilismy u tesciow, Michas dobrze zniosl 2 dni poza domem, chyba nawet lepiej ode mnie :-D
Kolki nadal go mecza, zazwyczaj w godz.17-19, choc sa juz duuuuzo slabsze, probujemy go tez przechytrzac, np.wczoraj wzielam go na spacer od 17 do 18 wiec godzina kwekania nas ominela, bo przespal spacerek :-)

Widzialam, ze piszecie o tym czy smarujecie buzki maluchom, jak wychodzicie na spacerek. Ja do niedawna nie smarowalam niczym, teraz jak byla bardzo wietrzna pogoda to zaczelam stosowac Penaten i jest bardzo fajny :-)

A w domu smarujecie rano dziciakom buzie? Bo ja tylko wieczorem po kapieli oliwka Hippa cale cialko i tyle... Moze rano tez powinnam? Jak myslicie?

Narazie uciekam, zycze milego dnia!!! :-)

hej
u nas nocka dobra,mala teraz bawi sie na macie i pcha wszystko do buzi i co chwile krztusi sie slina a ja biegam do niej jak poparzna.
ja znowu do lekarza musze isc,nie dosc ze ten miesien to ta grypa,w plecach mnie cos boli,boje sie ze pluca bo kaszle niemilosiernie.

tweenie,mysza to imprezka sie wam szykuje!!tweenie a moze to jakies zaburzenia snu jak Jagodka atabe miala.
madzik my dopiero na pierwsza szczypienie idziemy,boje sie bardziej od Majki.
lionne ja rano przemywam buzke przegotowana woda i smaruje kremem pielegnacyjnym bambino
aghata zeby moj M choc raz uslyszal placz malej,gdzie tam spi jak zabity a mnie budzi kazde jej stekniecie.
mruczka to ci Karolinka ladnie pospala,Maja tez najlepiej ciagle by sie nosila ale staram sie jak najmniej bo plecy mi wysiadaja.
pati zaglosowane!gratki dla M!!!

czesc dziewczynki,zdrówka dla was wszystkich zasmarkanych-przerabane ale jakos trzeba przezyc
mnie mój m juz zdazył dzis zdenerwowac a ledwo co sie w domu pokazał ,no ale oni to maja chyba we krwi,jedyne co z tym dobre to to ze teraz go moge zostawic i isc na solarium bo jak byłam sama z trójca to nie za bardzo,a teraz ide i mam wszystko w tyle.jak narazie to tak sie odprezam
Maksiu własnie kima na moich rekach z czapeczka na głowie bo przyuwazyłam u niego troszke ciemieniuchy wiec musiałam mu głowke wysmarowac,Fifiak oczywiscie znów chory czyli u mnie standart,dziewczyny widze ze juz niektóre z Was podaja deserki i soczki,kiedy zaczełyscie? bo mój Maksym dzis konczy trzeci miech a ja jakos jeszcze nie miałam odwagi,jedyne co to wprowadziłam mu butelke raz wieczorem przed snem ale to z racji tego ze musze go powoli przestawiac bo juz za pare tyg do pracy a Maksiu do złobka-nie wiem jak ja to przezyje.moze mu tez podam jakies jabłuszko a jaki soczek dajecie ?geerbera?

hejka:-)

u nas nocka super, Lilka psopała do 7:szok: za to ja już od 5 czuwałam, bo tylko czekałam, aż otworzy oczy, zeby ją odgilować:confused: za to po jedzonku i aplikacji wszystkich leków, przeraniu itp, co trwało godzinkę prawie, uderzyłyśmy dlaje w kimę i wstałyśmy o 10:-) obiad mam, posprzątane także, więc będę się obijać, ewentualnie jakiś film obejrzę

Ewcik trzymam w takim razie kciuki za badania:tak:
pati poszło, gratki dla M
agatha mam ten film od kilku miesięcy i obejrzeć nie mogę coś, a byłaś w tym multkinie może z Hanią?
madzik miłego wizytowania:-)
tweenie, Mysza no to poszalejcie, niech usłyszę o Was w Faktach:-D
kamcia zdrówka dużo!!!
dzamena ja nie mogę się doczekać moemntu, aż moje dziecię mnie opluje jakąś marchewką i pytałam wczoraj lekarki, stwierdziła, że po skończonym 4 mscu

cześc-je tylko na chwilkę bo wypompowana jestem...od soboty mam sajgon w domu-Kuba chory w sobotę na pogotowiu J był z nim bo się nam dusił...ma ostre zapalenie krtani i gardła...nie chce brać leków nie che inhalacji....nic -MASAKRA jakaś
wczoraj wymiotował......
chodzę niedospana....wykończona-do tego wiadomo jak jest chory to dochodzi marudzenia niejedzenie itp......

odpukac mała niczego nie załapała...i mam nadzieję że tak zostanie....

Tiffi-bo tylko tyle zdążyłam zobaczyć-ja smaruję kremem nivea na każdą pogodę.

przepraszam że Was nei czytam ale nie dam rady...
jak zdążę usiąść to zaczerpnę powietrza iznów musze lecieć albo do małego albo do małej...'

dziś jeszcze mamy z Natalią rehabilitację.
to bedę do szpitala jechać zeby z nią poćwiczyli.

jak znajdę chwilkę to wpadnę wieczorem...jak sie ogarnę i małe pójdą spać.

zdrówka dla Was!!!!

eweladka no własnie dlatego pytam bo byłam troche zdziwiona ze juz poszły w ruch soczki i deserki a ja zawsze tzn w dwóch przypadkach podawałam po skonczonym 4 miesiacu,własnie go wytarmosiłam i wyczesałam to ciemieniuche a darł sie jakbym co najmniej go kroiła,zdrówka dla Was
najgorsze to jak dziecko ma katar
kasiamaj-pomimo ze mały nie chce inhalacji to musisz mu je robic bo skonczycie w szpitalu,uwierz mi wiem co mówie ,mój ilip jest na inhalacjach z krótkimi prerwami od 2007 roku ,oczywiscie nie zycze wam tego ale to naprawde pomaga a jak mu nie zrobisz moze byc gorzej bo wejdzie mu na oskrzela i płuca,duzo zdrówka

Ostatnia edycja:
reklama
aneta a jaki ten krem kupujesz na ten wiatr
jedyneczka mojej nie da się przechytrzyć - próbowałam różnych konfiguracji kąpielowych. O tak faceci to modele jednej technologii. Plaga biedronek powiadasz mam koleżankę która boi się biedronek. Dobrze że mata działa
ewelad a jaki krem kupisz??
gregorka fajnie że weekend udany
tweenie a ten krem niemiecki czy można go kupić normalnie w PL. Moaj ma tak w dzień, że chce jej się spać zamykają się oczy a potem się budzi za chwilę mi się wydaje, że to brzuszek czasem. Pediatryca powiedziała, że niektóre dzieci tak mają że nie śpią
ewcik moja też nie śpi całe dnie i robiłam badanie moczu ogólny ok, posiew wyszedł źle chyba źle pobrana próbka a znów musimy powtarzać, tylko jak tu zebrać tą próbkę wrrr
mysza a jaką masz maść
agatha cóż za subtelna pobudka
kacperek jak to dobrze że twój M zna twoje obowiązki a jakie są jego???
lionne ja nie smarowałam niczym buzi małej, ale chyba będę musiała coś kupić na spacer, a w domu niczym nie smaruję, oliwka zatyka kanaliki, więc jej nie używam, buzię przemywam tylko przegotowaną wodą
dzamena to u ciebie podobnie jak u mnie, tak to cyc, a czasem wieczorem butelkę daję po cycu. Na razie nie wprowadzam żadnych innych elementów. Może za miesiąc
kasiamaj zdrówka

U nas mała w dzień nie śpi nic, wczoraj zamiast na spacerze wylądowała na balkonie przez 1,5h budziła się co 15min ale musiałam pozmywać. Oczywiście usnęła przed 24-tą, ale jedzenie potem o 3.30, 6.30 i 9-ej teraz marudzi bo matka pisze na kompie a tylko di czasu do czasu zagrzechocze grzechotką. Powinnam iść na spacer taka ładna pogoda, ale chyba później się zbiorę. Dzisiaj musimy podjechać do notariusz abo tam jakiś aneks mamy podpisać do domu. M wczoraj wrócił i jak gdyby nigdy nic - temat skończony.

Do góry