reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2010

reklama
ewelad dokładnie tak samo z pazurami u nas:-D A potem do M mówię no jak mam obciąć jak ona wcale w dzień nie sypia:-D No ja jej już tak bardzo nie noszę , wycwaniłam się i bujam siedząc głównie ale wtedy jestem uziemiona i z tym mi nie po drodze:-p Emi miała etap ok. 12 miesiąca że zasypiała tylko na rękach w tańcu, trwało to ok. godziny i jeszcze musiałam trafić z repertuarem i odpowiednio się bujać nie za szybko nie za wolno :-D Na szczęście jej przeszło po ok. tygodniu:-p

tweenie biedactwa wy, bardzo współczuję. Czytałam gdzieś że laktoza czasem w lekach jest:baffled: Trzymam kciuki aby to była nietolerancja z której niebawem wyrośnie. A co M na diagnozy? Czy może jako mądrzejszy ma swoją teorię np. twoja wina:dry:

tweenie, ja w tych lekarzy też tak wierzę choćby wcale... Zakładam małej poduszkę Frejki zamiast szerokiego pieluchowania, bo nie ma pełnego odwiedzenia prawej nogi. Pediatra ją zbadał i jest ok :/ drugi pediatra dziś też spojrzał, bo prosiłam i też nie widzi nic niepokojącego .... nie wiem zakładam dalej tą poduszkę, do wizyty u tego, który czegoś tam się dopatrzył...

kuźwa obcięłam rano pazury a właśnie patrzę i ma świeżą szramę pod okiem....

Cześć dziewczyny

Ashika trzeba sie odprężyć i zrobić się na bóstwo. Wykupiłam 3 miesiące temu manicure i pedicure i do jeszcze nie poszłam :)
patipaula udanej imprezy. Glosy oddaje z dwóch komputerów. Z domu i od rodziców jak jestem :-)
Mruczka zastanawiałam się nad tymi krawatami, ale odpuściłam.
jedyneczka a kiedy chrzcisz?
tweenie ja tez wychodzę z założenia, że jak nie chce z cyca to trzeba dać mm, ale złą matką nie jesteś i nie pozwól sobie tego w mówić. Chrzań wszystkich.
jedyneczka ja się nie pocę, ale strasznie mi się pić chce.
mysza, Ewcik ja też mam ten dylemat Z jednej strony chcę karmić piersią bo wiem dostarczam mu przeciwciała, a z drugiem strony przeszłabym na butelkę, bo karmienie piersią strasznie mnie męczy. A najgorsze jest to, że mm coraz mniej pije.
tweenie idź do innego neurloga.

Wczoraj M miał urodziny. Nic mu nie kupiłam, nie miałam ochoty. Zjadłam tort i położyłam się spać. Ostatnio działa mi na nerwy i najlepiej jak mi schodzi z oczu.
Noc u Andrzeja taka sobie. Spał od 21.00 do 1.30 possał cyca i wstał o 5.30 znów possał cyca i spał do 9.00. Od paru dni nie chce pić mm, nie wiem co jest. Byłam dziś u pediatry, powiedziała, żeby mu na siłę nie wciskać, tylko on na wadzę od 3 tygodni przybył 150 g. Waży 6030 i mierzy 64 cm. Powiedziała, żeby zacząć wprowadzać sok jabłkowy i deserki. za nie wprowadzenie kleiku znów mi się dostało.
Kończę, bo Andrzejek płacze.
Papa

ciao
mam chwilkę czasu bo M kapie Frania.
Cały dzień byliśmy sami bo M cały tydzień zostaje dłużej w pracy...
nie wiem co wstąpiło w mojego Frania ale muszę cały czas go zabawiać, nosić jak tylko na chwilę zajmę się czymś innym to ryk na całego.Do tego doszło że wkładam go w nosidło i noszę wszedzie gdzie idę, do kuchni szykować śniadanie, robić herbatę, to piwnicy robić pranie, do toalety...
A poza tym wczoraj byliśmy u lekarza bo Franio jest chory!!!
Dostał wapno w syropie, cebion c i nasivin.
:crazy:

Ello z wieczora

mruczka moj zdecydowanie nie zasluzyl na krawat a i tak nie mialby w nim gdzie isc, chyba ze bylby to krawat do zadan specjalnych ;-)
Dzieki za link do kangura, bo wlasnie mysle nad chusta

jedyneczka komplecik z polarku jest fajniutki starszak byl chrzczony w polarkowym stroju ale sama szylam bo mialam wene :-)

tweenie a mieszkacie z rodzicami czy sami? Bo jak sami to drzwi zatrzasnac i powiedziec STOP a z diagnozami u takich maluszkow to zazwyczaj ciezkawo ale moze rzeczywiscie neurolog. Tweenie NUTRAMIGEN jest dla dzieci z nietolerancja laktozy (nie trzeba sprowadzac) a soja moze uczulac i raczej odchodzi sie od sojowych mieszanek :baffled:

ewelad no w porownaniu z dniem wczorajszym to mam aniola w domu, ale troszke marudnego :-)

Zjadlam dzis pierogi ze szpinakiem, sama robilam z babcia byly pycha :-) reszta dostala ruskie, troszke zamrazarka przyjda czasy ze i ja zjem :tak:
Ogolnie lepiej wiec odpoczywam i zbieram sily na noc i jutro bo dzis jadlam :baffled:

Ja po fryzjerze :)włosy odswieżone-wypadają mi i są takie suche,mam nadzieje,że to norma po ciąży....Byłam jeszcze na zakupach i obkupiłam małą w H&m bo 62 ma już wszystko za małe więc trzeba było na 68 kupić.
Mysza no to super Ninka przybrała -a co do karmienia to sama musisz zdecydować,ja karmię mm i nie mam z tego powodu doła.
Tweenie a jakie to zaburzenia neurologiczne?dlaczego taka diagnoza??
Ewa zdrówka dla Frania!!
Agatka, a deserki je Andrzejek chętnie??moj wcina ,aż miło patrzeć,Jak skończy 4 miesiące wprowadzam obiadki-jakieś zupki jarzynowe itp.Kleik i kaszki też :)
Jedyneczka fajny ten komplet na chrzest-myśle ,że to dobre rozwiązanie!
Ashika mniam mniam-ale wyżerka,cieszę się,że mały grzeczniejszy.
Ja jutro mam wychodne i już się nie moge doczekać-ploty z koleżanką przy winku :))

Franuś zasnął jaki on kochany jak śpi taki słodki...
madzik - zazdroszczę plotek przy winku ze wskazaniem na słowa przy winku!!!
a jeszcze w nowej fryzurze :-)
ja cały czas chcę się jakoś uatrakcyjnić ale na razie brakuje mi czasu...

cześć dziewczyki:-)

my dziś byliśmy na dwóch spacerkach,do południa byłam z małym a potem we trójkę z M,trzeba wykorzystać słoneczko

mały po kąpaniu i cycaniu ładnie zsnął i pospał pół godzinky....baczki go obudziły i biedny popłakiwał,teraz leży u taty na rączkach,oczy juz szeroko otwarte i pewnie szybko nie zasnie

jutro idziemy na urodziny do kuzyna w niedziele do rodziców na obiad więc znów weekend miło zleci

jedyneczka śliczny ten kąplecik, ja też się pocę bardziej niz kiedy indziej,piję dużo i to chyba dlatego,w nocy śpię w koszulce na ramiączkach a i tak mi gorąco

nie no mały jęczy,ide się szybko okąpać i wezmę go na cyca,przy nim się zawsze supokoja

dobranoc

reklama
Ja dzis na chwilę, bo jakaś grypa mnie dopadłą chyba. Wszystka mnie boli...:baffled: Mam nadzieję, że Bartek się nie zarazi. Kupiłąm jakieś homeopatyki i sok malinoawy. Mam nadzieję, że mi pomogą. A do tego jutro mam gości...
Odezwę się jak lepiej się poczuję...

Do góry