reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
witam :-)

pospałyśmy dzisiaj do 10:szok: nie wiem, czy coś będzie ze spaceru dzisiaj, bo pogoda niemrawa

tiffi super urodziny-brawa dla M za inwencję i dla brata-bardzo miło:tak:
Ewcik dużo sczęścia i miłości Wam życzę!!! a co do sąsiadki-no cóż, małe dzieci taka mają, ze płaczą, jedne rzadziej, inne częściej-oby Marcepanek jak najrzadziej:zawstydzona/y: u nas wystarczy, ze Lila skrzywi usteczka w podkówkę i , jeśli tatuś jest w zasięgu, od razu bierze ją na ręce-bo nie moze patrzeć na to ehhh tłumaczę, ze to do niczego nie prowadzi dobrego, a mała szybko się wycwani, ale on na to zawsze: ale ona tak żalośnie wygladała
Maruśka rozpieszcza Cię ten synio-oby tak dalej:-)

tiffi a ja myslalam, ze to M ci zaserwowal taka urodzinowa maline:-D co do kolek, daje Malemu sab simplex, przewaznie 2x dziennie

cynamonka b.dobrze zrobilas, niech chłop wie,ze zawinil

agatka nie mam serca Marcepana zostawić nawet na 5 minut, a co dopiero na 2-3 godz;-) to jest taki mamusiny cycuś hehe

tweenie Małemu tez sie dupka odparzyla w "rowku",nie wiem, czemu, bo chocby tylko bączka podbarwionego kupką puścil, to od razu pampka zmieniam i smaruje sudocremem:baffled:

kacperek Marcel ma niestety taka kuleczke po szczepieniu szpitalnym:dry:

maruśka Ty kobieto masz za dobrze z tym Twoim syneczkiem:-D;-)

dziewczynki dziękuję pieknie za zyczonka.. raczej jakos nadzwyczajnie nie spedzimy tego dnia chyba.. zawsze cos wymyslalismy na tego typu okazje,ale z Malym nie ma jak.. wlasnie kima u mnie na rece

Maruśka pracuję nad tym. Póki co, byłam u dwóch idiotów... szkoda słów nawet

tweenie, moze pogadaj o diecie z dziewczynami, których dzieciaczki mają skazę - Ashika, mammi, jeśli dobrze pamiętam

ewcik, 2 razy dziennie może być za mało. a może tez być tak, że sab na niego nie działa. trzeba próbować do skutku innych preparatów, one nie szkodzą.

a mój syn złoty znów śpi.... :-D

szukałam ortopedy, a przypadkiem zapisałam się do neurologa. Zatrudnili nowego lekarza, więc już na następny tydzień mają zapisy. My idziemy 14go, bo w sobotę jedziemy na tydzień do Częstochowy (czytaj - do teściów)

a Małą męczy teraz odruch wymiotny, aaaaaaaaa

Odruch wymiotny? Czemu? Tak poprostu? Tweenie juz nie wiem sama, a moze Twoja malenka ma problem z przelykiem? Nie wiem juz co CI podpowiedzec, wspolczuje kochana. Dobry pediatra to skarb.

Cześć słonka w ten pochmurny dzień:tak:

Niunia moja spi od 24 do teraz z przerwami na karmienie ale już postękuje więc pewnikiem zaraz wstanie:tak:

tiffi super prezenty, twój M się bardzo postarał ;-) Brat z rodziną też przemiłą niespodziankę Ci sprawił:tak:

ewcik to wszystkiego naj naj z okazji rocznicy:-) Ja bym chyba nie wyszła bo myślałabym o bobo czy brzuszek nie dokucza więc co z takiego wyjścia:-p w domku sobie może zorganizujcie kolacje przy świecach i lampce wina;-) może się uda a i spokojna będziesz:tak:

tweenie dziewczyny bobotic chwalą, próbowałaś? spróbuj może na trochę nabiał odstawić a nóż widelec. Musi jej mocno dokuczać jak cały prawie dzień się męczycie biedulki:-(

agatka ja mam 10lat i samochód to jak moja trzecia noga:-D

My jutro planujemy na szczepienie a tu w aptece gdzie M chciał zamówić bo zna babkę i ceny dobre, nie ma tej na pneumokoki tzn. ponoć w hurtowniach nie ma:baffled: zamówiłam w innej przez net i ponoć ma być na jutro, no oby. Wczoraj zjadłam leczo, zobaczymy jak reakcja. Pomyślałam że już Nadinka duża dziewczynaka więc może będzie spoko już. Uwas też w domu tak zimno? Bo u nas strasznie a w dodatku wilgoć duża więc to zimno bardziej odczuwalne.Kupiliśmy taki pochłaniacz i już się sporo wody w nim zebrało w tydzień czasu:baffled:

Mam pytanko jakie preferujecie wkładki laktacyjne? Bo mnie chyba j&j najbardziej pasi ale może jakichś nie znam?:happy:Nuk kształtem oki i avent ale wydają mi się mniej szczelne niż j&j. Jeszcze szczelne są baby-ono ale wielkie jak talerze obiadowe i szeleszczą mi w nocy:-D

Niunia mi zwaliła kupkę , pomarudziła i śpi na kolankach. Kurcze mam chyba coś z głową bo co się uśmiechnie do mnie i zagulga to ja płaczę z rozczulenia:laugh2::baffled: No bywa że jak się drze to mam ochotę ję wystawić na dwór:-D

A mój M ją ostatnio buja w foteliku samochodowym ale nie stojącym tylko w powietrzu i mała się wtedy uspokaja w związku z czym stwierdził że jak nie kupi używanego w ym tygodniu to kupi nowy bo to super sprawa musi być:-p

reklama
jedyneczka super super, ja mam taką prostą huśtaweczkę i mała dzisiaj znowu w niej zasnęła-w kołysce się kręciła i nie bardzo, a w huśtawce zapodałam bujanie i melodyjki (od których mnie też bierze kimanko:-)) i śpi fajnie

Do góry