reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

tweenie a ile płaciłaś za ten laktator??
ashika co za wstrętne choróbsko. Co do suchej skórwki w brwiach to moja taką ma i nawet zastanawiam sie nad ciemieniuchą
jasia widzę, że udany czas to dobrze
justaa dziewczyny mnie oświeciły ze są takie gotowe po 100ml
jedyneczka ja też myślałam o tej huśtawce ale trochę mnie perla odwiodła od niej, poza tym uparłam się, że leżaczek powinien mieć wibracje. Moja i tak nie korzysta. No to rzeczywiście cię M wsparł ach ci faceci. Może rzeczywiście brakuje ci wapnia. Ja w domu mam 12 paczek pampers sensitive.
jak np. chcę w piątek iść do fryzjera, to mam ściągać mleko we czwartek, wszystko wlewać do jednego pojemnika i wykorzystać w piątek czy tak??
kacperek pielucha z siuśkami:szok:
mammi może rzeczywiście ten klimat tak działa, choć jak bierzesz tabsy to chyba tak nie powinno być, poczytaj na ulotce co to może znaczyć
dzamena tak tak specjaliści lekarze się znaleźli, jak ja to uwielbiam wszyscy mądrzejsi od lekarzy. Moja ginka powiedziała że nie da tabsów jak karmię (mimo, że podobno takie są) zwłaszcza że mam córkę b to jednak hormony
patipaula, dzięki za info o pokarmie

My poszłyśmy na spacer, ale dzisiaj wiatr wieje, pochodziłyśmy 1,5h i nadciągnęła chmura więc przygnałam do domu a chmura się rozeszła, no ale cóż skoro wniosłam wózek. Mała nawet przysypia. Cholercia jutro mamy zrobić morfologię zadzwoniłam zapytać czy będzie pielęgniarka która umie pobierać krew małym dzieciaczkom i co się okazuje, ze trzeba umawiać wizytę a już wszystkie są zajęte, tylko, że nikt mi nie powiedział że tak trzeba, no i nie wiem jak będzie. M pojechał po pracy do fachmanów zobaczymy co uradzą. Poza tym gdzieś późnym wieczorem przyjeżdża teść,jutro am tu wizyt w poradni.
Ja właśnie przeglądam tapety, muszę wybrać do małej do pokoju, do kuchni taki fragment i do jednego pokoju

reklama
my dzisiaj w rozjazdach, byłam na USG żył w moich nogach (bo stopa nadal boli mnie niesamowicie, codziennie gorzej) i lekarz stwierdził, że nie jest to problem żylny bo z żyłami wszystko ok, więc co to jest????
Potem byłyśmy u fryzjera i w sklepie bo stanik do karmienia. Oczywiście wszędzie z Hanią, nie było nas od 15 do 20. Dobrze, że mleczarnia wszędzie z nami chodzi:-)

Tweenie
, powiedz mi czy twoja mała miała biegunkę i jak ona wyglądała. Bo mi się coś wydaje, że u mojej Hani nieładne, rzadsze dużo kupy są i gorzej pachną:-(

Ewcik, pewnie kolki, z reguły właśnie pod wieczór są.

Tiffi
, ja też chcę tak schudnąć....

Jasia, ja też dzisiaj pesel odbierałam:-)
Jedyneczka, fajna Emi:-)

Kasik, to miłego odpoczywania nad Soliną

Dzamena
, nie wiesz, że faceci to najlepsi spece od hormonów i karmienia piersią????

agatha zdaniem osiedlowej położnej, to nie biegunka, ale normalna kupa. A zapaszek taki, że powala:baffled: Jutro mamy pediatrę, zobaczymy co tam powiedzą...

Cześć Dziewczyny!

Ja tak na szybko, bo trzeba w końcu odpocząć trochę po całodziennym zajmowaniu się Oleńką. Co prawda dziś był w miarę spokojny dzień, ale jeszcze nie odpoczęłam po wczorajszych i przedwczorajszych wyczynach mojej córki, kiedy to prawie cały dzień nie spała i brzuszek ją męczył, oj męczył...
Ale chciałam Wam powiedzieć, że w Auchanie jest promocja tych białych pampków - po 39 zł paczka, tylko nie wiem kiedy ta promocja się kończy, ale w poniedziałek była na pewno. Co do chusteczek używamy pampersów sensitive, ale chyba na zwykłe przejdziemy, bo coś mi zapach nie do końca pasi. A co do cen, to w carrefour były ostatnio po 22,88 za 6 szt (nie wiem, czy już promocja się nie skończyła) , a teraz (dziś) widziałam w tesco za 24,99 6 szt. - zwykłe i sensitive.
To na dziś tyle. Dobrej nocki Wam życzę!

Hejka:happy:

tiffi ulotki nie mam ze sobą,ale poszperałam w necie i faktycznie jest wzmianka w skutkach ubocznych o krwawieniach.Dodatkowo jeszcze wysypka na rękach się pojawiła.Będę musiała do gina zadzwonić i skonsultować dalsze stosowanie tych tabletek.

patipaula Emilcia też mała alergiczka- oby jak najszybciej im to minęło.A przyrost wagi piękny:tak:

agatha może po prostu gdzieś zwichnęłaś nogę.Może chirurg coś by poradził?Przecież nie może Cię ciągle boleć, zwłaszcza ,że masz malutkie dziecko,którym ciągle trzeba się zajmować.

Jedziemy zaraz na wycieczkę do Zakopanego.Izabelcia się uparła, bo lubi Zakopane,a mnie denrwuje to przeludnienie tam i pewnie znowu skończy się na łażeniu po zatłoczonych Krupówkach:dry:Ja tam bym wolała na jakiejś polance posiedzieć.Miasto i sklepy to w domu mam;-)
Miłego dnia Dziewczynki:happy:

Witam

Widze ze wysypka malej coraz bardziej przeszkadza, swedzi ja. Noce są ok ale juz rano to sie denerwowala.

mammi powiedz mi co ty jesz, bo ja sie calkiem pogubilam co moge a czego nie.

tiffi mozesz nawet w srodę sciagnać, bo mleczko mozesz przechowywac dluzej niz dobe w lodowce.Komitet Upowszechniania Karmienia Piersi� - Odci�ganie pokarmu. Najlepiej przygotuj sobie dwie buteleczki. Do jednej sciagasz mleko. Pózniej chlodzisz je w lodowce i przelewasz do butelki do ktorej bedziesz zbierala to mleczko. Jak bedziesz znowu sciagac to chlodzisz je i przelewasz to tego mleczka juz schlodzonego. Mam nadzieje ze w miare zrozumiale napisalam:-D

Cześć dziewczyny. Nadik jeszcze śpi więc korzystam bo potem muszę się odsztachnąć bo jedziemy do mojej pracy pogadać i poprosić szefa żeby ta budę mi nasz kierowca przywiózł bo psa biorę do siebie a M jak się nie podoba to się wyprowadzę z dziećmi i psem:-D

mammi może i klimat faktycznie. Wiem że ciśnienie na krwotoki wpływa ale że już okres tak szybko:baffled: Nieźle z tym spotkaniem:-)

kasik dobrze że u lekarzy oki;-) A ty powiedz następnym razem gościom że masz jeszcze obowiązki na bb:-D

dzamena
to nieźle z tą szyjką:baffled: ale czemu nic nie powiedzieli w szpitalu i nic nie zrobili przede wszystkim?:baffled: Na M się nie złość, dobrze że się chłopak interesuje no i zrozum go, przeraził się że się kiedyś może koło faceta obudzić:-D

pati pieczywo to było wręcz podstawą mojego jedzenia:-D Nie jadłam też oprócz nabiału jajek kurzych i drobiu. Jadłam wieprzowine bo lubię- mozna też inne mięsa ale sprawdzić po kilka dni odczekujac czy nie uczula jakieś. Jaja przepiórcze mogłam jeść. Kluski wszelkiego rodzaju jadłam mimo że z jajkiem bo ta ilośc przecież śladowa. Generalnie wszystko co nie wzdymajace ale oprócz tych rzeczy które wymieniłam na początku. A jak wprowadzałam obiadki to baranina i królik szły na poczatek bo drób do roku ja uczulał jeszcze troche. Z tym że najgorzej było 3 miesięce pierwsze bo miała kolki a potem jak skubnęłam czego niedozwolonego (np. kotlet drobiowy, jajko) to najwyżej właśnie na skórze się objawiło suchymi plamkami które smarowałam Lipobasą albo Linomagiem a kąpałam też w Oilatum. Aha i pierwsze 2 miechy też mi pediatra wędline zabronił bo konserwanty :sorry2:

tiffi u nas też nie wiadomo czy zda egzamin huśtawka ale spróbujemy;-) M raz palnął że po co, że kiedyś nie było pampersów itd. to mu powiedziałam co o nim myśle:-D A wczoraj mu kumpel powiedział że ich synek ma taką i siedzi w niej nawet 2h więc się przekonał :-p Tak rozumiem z tym ściąganiem. Ja przedyskutowałam dziś sprawę z M i chyba w takich razach od wypadku będzie herbatka jednak. Ja tak wczoraj z tym spacerem przez pogodę kombinowałam, rozbiarałam się i ubierałam i koniec końców byłyśmy o 18ej bo się zrobiło b. ładnie. Pochwal się potem tapetami:tak:

agatha dobrze że to nie zapalenie żył ale co to jest:baffled: zalecił Ci lekarz coś?

Wyobraźcie sobie M wczoraj wrócił i dziecko aniołek:szok: Na kolanka do tatki i czuwanie albo drzemka:baffled: Znajomy był i przegadaliśmy godzinę a dziecko cicho sza, to zdrajczyni mała:-p:rofl2:

Czesc Dziewczynki, my na nogach od 1,20. Juz na oczy nic nie widze. Zombi....
Chcialam sie Wam pochwalic jak to wchodze w spodnie, ktore przed ciaza byly ciasne. Udalo sie nawwet zapiac. ZAdowolona jechalam po Kube do przedszkola, wsiadam do auta i slysze trzask i luz na udzie siegam reka tuz pod pupa a tam dziura. Moje wielkie mega dupsko rozerwalo jeansy. No a jak wysiadalam to dodarly sie do konca.
Dzis rano z kolei moj syn odstawil cyrk w przedszkolu i nie chcial zostac. Wychodzi teraz, ze nie jest mu lekko z siostra. Musze zostawic mala z ojcem, ktorego juz od tygodnia nie ma bo jest w Chinach i gwizdze na domowe problemy i zabrac gdzies Kubusia na lody. Biedny, zal mi go.

reklama
witamy:-)

pospałam dzisiaj do 8, a wnocy bez szemrania do karmienia wstał tatuś i jeszcze kupsztalem się zajłął- co się z nim stało??? jutro na cały dzień wybywa, moze dlatego-boi się, zebym się nie rozmyśliłą i nie wydała zakazu opuszczania koszar chyba:-D posprzątałam, umylam włosy, uśpiłam bestyjkę i siedzę, ale prasowanie czeka:-( koleżanka ma wpaść później, to poplotkujemy i jakieś towarzystwo na jutro muszę sobie styrać, bo będę się nudzić-może kuzynka, zwłaszcza, ze ona do noszenia i zagadywania małej jest bardzo chętna, nawet pieluchy chce zmieniać:-)
mammi to udanej wycieczki! ja rozumiem Izabelcię, bo ja też uwielbiam Zakopane-byłam tam już wiele razy, ale zawsze chętnie wracam, bo mam miłe wspomnienia:-) no i moje dziecię tam zostało 'wyprodukowane':-D
patipaula oby wysypka minęła Kiniusi!
jedyneczka gratki decyzji powziętych w sprawie piesia i huśtawki:-) a Nadinka cwaniara mała, musisz z Nią porozmawiać, żeby tatusia trochę przećwiczyła:-) my z córcią trzymamy sztamę i czasami dokucza tatusiowi, żeby miał świadomosć, jak życie z bejbiakiem wygląda:-)

Do góry