reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

dzamena - a kiedy masz sprawę? Na kosciuszki czy na kopcińskiego? bo bardzo fajna jest ta sedzina na kopcińskiego - taka konkretna. :-)Od 2 tyg karmie tylko nutramigenem bo znowu miałam atak nerki a mały przy tym mieszaniu jedzenia tylko jeszcze bardziej stęka. Mleko jeszcze w piersiach mam ale juz tylko jak nacisnę , samo nie leci.

jedyneczko - ty tez czekasz pełne 6 tyg? bo ja nawet jeden dzień nie pozwoliłam . Póki co 6 tyg mineło i czekamy z utęsknieniem na jedną kreseczkę.:eek: Gdybym to ja jeszcze wiedziała kiedy się okres pojawi.... Moze zrobie sobie test za jakis tydzień... :dry:

tweenie- ja mam podobny problem. Nie mam się w co ubrać - nie mam ani jednej pary spodni dobrej na siebie bo wszystko ale dosłownie wszystko mi z tyłka spada. Jestem chuda az piszcze a jak dzisiaj jechaliśmy do poradni szczepień w korczaku to w tej kiecce myślałam ze zamarznę bo tak zimno. Musze cobie coś na dupę kupić. Zazdroszczę ci bo gdybym az tak nei schudła to wkoczyła bym w swoje a jak nie to mam jeszcze przeciez ciązowea tak to lipa. Wiec wniosek- i tak źle i tak nie dobrze.:-:)dry::-(

dziewczyny a gdybyście miały taką kase to byscie sie na pobranie tej krwi zdecydowały?

a mój księciunio dalej śpi- chyba się czegos nałykał bo az nie mogę uwiezyć.
Idę zrobić paprykę faczrowana bo az się trzesnę jak o niej myślę

Ostatnia edycja:
reklama
tetina jeszcze nie wiem gdzie bedzie sprawa bo mam papiery naszykowane a musze sie dowiedziwc gdzie złozyc bo on mieszka na bałutach wiec nie wiem czy na kosciuszki
ty cwaniaro przestałas karmic i teraz mamisz nas tu papryka,no nic jedz jedz moze troche ci przybedzie bo naprawde przecinek z Ciebie
Maksior tez dzis on stop spi chyba ta pogoda

dzamena - sprawę składasz wg. zameldowania dziecka a nie rodziców. np. Oliwka na widzewie a Adam mieszka na polesiu i złozył mi pappiery o widzenia ( jego sprawa miała sie odbyc we wrzesniu ale połączyli z moim pozwem bo ja tez załozyłam mu sprawe o widzenia jego) na kościuszki a oni przesłali je na widzew z adnotacja ze sprawa odbywa sie dla sadu adekwatnego do zamieszkania dziecka.
Mam nadzieje ze to nie tylko taka pogoda , tylko mu sie przestawiło na normalny tryb życia ale jak znam swoje szczeście to poprostu odyspia i szykuje się na nocny dancing....

tetina ale tak sie gupio składa ze on mieszka dwie ulice dalej a dzieci wszystkie sa zameldowane na bałutach, no ja tez mam nadzieje ze to nie tylko o pogode chodzi

ello

tweenie brawo !!!!!!

jedyneczka te duze dzieciaczki tez czasami potrafia rozczulic i zaskoczyc milo
sprawa wkladki wyglada tak, ze jak zalozyli to myslalam ze wieczorem zejde w domu bo zakladali podczas okresu a ja zazwyczaj po scianach chodzilam, potem luksus pelny byl balam sie wyjmowania ale okazalo sie bezbolesne mysle ze teraz na swiezo po porodzie zakladanie nie bedzie bolalo bo jak sobie przypomne porodowke to od razu ta wkladka sama do srodka wskoczy ;-)

dzamena mozna i to bardzo sie wku....c

tetina i dobrze tak tatusiowi fajnie ze z Tymkiem ok

zalamana jestem
mlody nei chce spac obsypalo go kompetnie jakby takim grysikiem ale nie bialym nie mam pojecia po czym bo nic nowego nie jadlam, ja ledwo na nogach dorobilam sie ostrego zapalenia gardla dzis jeszcze aktar i oczy lzawia i bezwzglednie antybiotyk wzielam juz jedna dawke i przeczytalam ta cholerna ulotke i okazuje sie ze:
1 - nie powinno sie go brac karmiac bo przenika do mleka i dziecko moze dostac biegunki :wściekła/y:
2 - przeciwskazaniem do stosowania jest uczulenie na penicyliny :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ja juz nie wiem czy ci lekarze tacy ciemni czy oglupieli kompletnie i tlyko pacjentow chca odfajkowywac ????? co mam teraz zrobic? mlody dostanie biegunki albo nie a ja jestem uczulona i cholera wie co bedzie :no::no::no:

ashika moze zadzwon do pediatry małemu raczej nic nie powinno byc po jednej dawce ale gorzej z toba skoro jestes uczulona
a jak dawno wziełas te leki?
mój Fifi JAK YŁ MAŁY TO GO TAK WŁASNIE WYSYPAŁO NA UCZLENIE NA ANTYBIOTYK

Witam popoludniowo .
Padam na pysk !!
nie spie od 3 bo obudzilam sie i nie moglam zasnac :wściekła/y:
Maly przespal cala noc z dwiema pobudkami na karmienie ,a ja zamiast korzystac to usnac do rana nie moglam .No i teraz mam za swoje leb mi peka i wogle ...
Jutro idziemy na szczepienie musze dzis sie wyspac bo bede niezywa ..

jedyneczka jak dzieciaczki podrosna to wtedy starszaki zaczna je zauwazac :-Dbo teraz to co takie malusie ..moj to najchetniej smoczka wpycha malemu jak placze hehe
Ale jak wstaje rano to odrazu biegnie do malego,caluje i mowi "dziecko sie wyspalo " :-D
dzamena Oj ja tez juz nie raz mowila,ze zaczne do kosciola nawet chodzic jak @ nie bylo :tak:dlatego nie slucham M co on mi tam gada o jakims nie truciu sie tabsami tylko sama pojde po nie bo nie chce nerwowo sie wykonczyc co miesiac :tak:
Choc narazie to martwic sie nie musze bo tylko razo od porodu i wogle nie mam ochoty:baffled:
ashika o masakra ale Cie wzielo :baffled:wez zadzwon do ped.

ide cos wszamac puki D spi

dzamena dzis ok poludnia bralam albo blizej 13 maly wysypany nie od antybiotyku bo od rana i mysle ale wymyslilam ze z nowych rzeczy to mu tylko plyn do kapieli zmienilam

antybiotyku mi nie wolno bezwzglednie bo wykoncze i siebie i malego !!!

dobrze zes sobie wiecej dawek nie zaaplikowała ,musisz jakos inaczej sie leczyc no nie ma siły ,a z małym to bardzo mozliwe ze na płyn a moze poprostu zle sie wypłukało ,ja juuz tak miałam i teraz nastawiam na podwójne płukanie a płynu uzywam niebieskiego lenora i mały do tej pory nic nie miał ale za to jaki piekny zapach

reklama
Do góry