reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

jedyneczka - problem w tym, że w majtach zawsze ma jakieś pomazane kupsko, ale nie jest to nic szczególnego, to takie co z bączkiem wyjdzie... Nie pamiętam nawet, kiedy ostatnio zrobiła sama... pomagamy jej masażami i termometrem... nie mogę patrzeć jak się męczy... zatwardzenia nie ma...
A tą witaminę daję łączoną z K. Taka mała ampułeczka.

reklama
hej dziewczyny,

Mam pytanie do mam cycających:-) czy dajecie smoczek dzieciaczkom???
Ja dzisija dałam i mam mega obawy i wyrzuty sumienia:-( Boję się, że odrzuci mi pierś, albo będzie gorzej jadła przez tego smoka....
W ogóle mam jakiegoś doła dzisiaj, już chciałabym, żeby Hania miała ze dwa latka...

Mysza, u mnie też marudny dzień

Madzik, nie dołuj się, każdy dzieciaczek ma gorszy dzień, może nie chciała jeść... A jeśli przybiera w normie to się nie stresuj, może dba o linię:-)

Jedyneczka, jakie ty szwy zdejmujesz??? nie miałaś rozpuszczalnych? Acha i dobrze, że go kochasz:tak:

Ashika
lepiej się oszczędzaj, ja też ciekałam pierwsze kilka dni a po tygodniu dopiero się licho czułam i 3 dni leżałam w łóżku, tak mnie wszytsko ciągnęło i zaczęło mocniej krwawić.

Tiffi, ty się ciesz z takich prezentów, ja dzisiaj dostałam od M w prezencie program TV...

Ewelad, zazdroszczę tej wyprawy dzisiejszej...

Kama, no to Maja charakterna:-) U mnie to samo - na rękach śpi, jak odkładam oczy jak 5 zeta

Dzamena, rozumiem, że humor możesz mieć do dupy oddając Filipka, ale to mniejsze zło niż mieliby być obaj chorzy

anetka
, ja też już z małą jechałam, ale była na tylnym siedzeniu, na przednim byłoby mi dużo lepiej mieć ją pod ręką, ale jak jest poduszka to nie można.

Louise, ja mam podobne wrażenie z ludźmi - dopiero urodziła i znowu w ciąży?????

Mysza, ja myślę, że kolki i wzdęcia to jedno a zaparcia to co innego. Moja kupka non stop a i tak się pręży i ma wzdęcia. I podobnie - odstawiam na próbę Vit D3

Mammi
, ja kupiłam chustę kieszonkę na chusta.pl - chusty noside

ewcik fajne noce
kama nie dawałam dzisiaj tych witamin ale mała też była niespokojna i płakała popołudniem, może to od tych czopków, no ale je musimy dawać do poniedziałku
madzik fajnie że mała śpi, ja dziś odebrałam huśtawkę, będziemy testować. Babski wieczór, ale ci fajnie. Nie mam sab mam bobotic, ale to jest tak od 2 dni więc podejrzewam czopki. Moja też chyba ma ten trądzik, nie ruszać poczekamy zobaczymy. A waga Julii super
dzamena jaka wyrodna matka, co ty gadasz, jak tak mówisz to ja też wyrodna się czuję, bo jak mła płacze to czasem myślę, a nich płacze nie mam siły ( a w rezultacie biegnę na każde jej mruknięcie echhh)
mammi u mnie też dwie noce w plecy i tylko patrzę zasnęła/nie zasnęła
louise słabo :szok: no coś ty norma jest taka 20-30 na dzień a u Ciebie bardzo ładnie Stasinek przybrał. Nie wiem jaka jest norma odpadania pępka u nas po 2 tyg
aneta ech te teściowe, a ja ci zazdroszczę że jeździsz samochodem
ashika zdrówka
mruczka a jaką matę zamówiłaś konkretnie??
jedyneczka ja daję standardowo K i D, oraz teraz B6 i kwas foliowy (bo morfologia kiepsko jej wyszła), poza tym czopki na zbicie bilirubiny. Dzisiaj nie dałam tych witamin ale wieczorem był płacz może te czopki, zobaczę w nocy ale czopki dajemy do poniedziałku, nie ma wyjścia. Ja jadłam kiełbasę, ale bez ketchupu
kasik ale to fajnie, że biegasz do kosmetyczki przynajmniej coś dla siebie robisz
Super z tym uśmiechem
ewelad oby noc okazała się ok, ale moja nawet nie uspokajała się na rękach, jedynie przy cycu ale nie będę ją karmić non stop
patipaula wysuszaj dobrze pępek po kąpaniu i tym okteniseptem i powinno być ok
agatha ja próbuję małej dawać smoka, jak zassie jest ok, a jak nie to się wkurza, cycek nadal najlepszy więc się nie martw ze ci pierś odrzuci, moja nadal jje łapczywie. Oczywiście gdyby mła nie marudziła to nawet nie dawałbym jej smoka, ale teraz próbuję. A z jakiej okazji dostałaś ten program tv???

Wieści od tweenie "Zdjęli ją z tego testu, skurczów ani pół. Od jutra powtórka. Wywoływać będą próbować jutro, ale mówią że będzie ciężko, bo w ogóle na dzisiejszą oksy nie zareagowała (żadnych skurczy po butli oksy), główka nadal wysoko, skurczy brak"

U mnie dzień jak co dzień, no prawie. Rano korzystając z tego że mała śpi dwa prania, nastawiłam zupę i śmignęłam na spacer, mała ładnie spała, a ja wyleciałam na głodnego. Aż mi się słabo robiło, ale jak to w życiu spacer z dzieckiem czy obiad?? Jak wróciłam zjadłam dopiero. Mała się jakoś znów marudna zrobiła przed i po kąpaniu, ciągle by chciała być przy cycku, aż usnęła. Już sama nie wiem, nie podałam tych witamin, a tu nadal tak sobie, może jednak to te czopki, sama nie wiem. M zasnął obok zmęczony a ja idę zjeść kolację - 22.00 dobry czas na kolacje (śniadanie jadłam dziś o 11.50). Dziś M odebrał huśtawkę dla małej ciekawe czy jej się spodoba

Witam się wieczorową porą!!
Ja nadal w dwupaczku...całą chatę dzisiaj posprzątałam,bo z rana taki ból w podbrzuszu mnie chwycił,myślałam że cosik się rozkręci i wolałam mieć ogarniętą chatę na wszelki wypadek...hihi..no ale jak narazie nic się nie zapowiada:wściekła/y:...
M podpisał w pracy umowę z ubezpieczycielem...i jeśli przyjmą umowę...i Sara urodzi się po 1 sierpnia,to dostaniemy kaske z tytułu urodzenia dziecka..więc wiecie jaką prośbę M miał dzisiaj do Malutkiej.."Sarunia poczekaj do 1 sierpnia"..hehe..a Ona akurat zrobi psikusa...
Dzwoniłam do mojego ginka..no i w poniedziałek najpóźniej mam iść do szpitala na wywołanie...aż się zdziwiłam,bo dopiero jeden dzień jestem po terminie(wczoraj był z OM)...no ale...
Jutro wieczorem zadzwonię do szpitala i się zapytam czy jakbym przyjechała czy by mi odrazu podali te zastrzyki,czy dopiero w poniedziałek...Bo jak dopiero w poniedziałek,to ja wolę weekend w dokmu posiedzieć..taka ze mnie spryciula..hehe...
Olyv nie przejmuj się obie jesteśmy już przeterminowane...mnie to już zaczyna bawić..hihi..ostatnie będą pierwszymi..wiesz jak później będą tu na bb obstawiać która ostatnia będzie..hihi
Aneta-h no to Michaś zaliczył pierwszą przejażdżkę z Mamusią..hihi..ja też mam lęki przed jazdą...ja od kwietnia nie jeżdżę samochodem,więc panika napewno będzie...
Tweenie trzymam kciuki,żeby akcja się szybko rozkręciła:-)
Ja narazie mykam!!!Buziole:*:*

Witam

Ja od 6 juz na nogach. Mala spi wiec moge troche posiedziec na komputerze. Dzis mielismy ciezsza noc. Mała nie spała od 1 do 3-sama nie wiedziała co chce. Mam nadzieje ze to tylko byl taki wybryk, bo tak ladnie spala nocami. Tylko budzila sie na karmienie.
Dziś mamy gosci, troche ludzi bedzie. Boje sie ze mala bedzie przez to niespokojna, oby bylo inaczej.

tiffi1 ja malej kilka razy dziennie smruje (przemywam) pepek spirytusem, a podczas kapieli ani kropla wody na niego nie spada. I jak hustawka sie sprawdzila?

tweenie oby jednak nie bylo tak trudno jak mowia. Nadal kciuki zacisniete:-)

Oliwia nasze dzieci lubia nam robic na przekor, wiec wcale bym sie nie zdziwila jakby Sara zdecydowala ze dzis chce wyjsc.

hej:)
witam sie z rana z mala na reku,bo gdzie tak dobrze jak u mamy.
zaraz wybywamy na spacer i shopping bo jakies buty i spodnie musze sobie sprawic a wieczorem na urodziny do bratowej,chociaz troszke sie boje bo mala dziennie ok 18 ma kolki i wrzeszczy strasznie.

mysza i jak tam nocka?
tweenie pogadaj no z Olenka co by sie uwinela i jeszcze o lipiec zachaczyla.

Ostatnia edycja:
cześć dziewczynki..

ja chyba też zapeszyłam, bo dzisiejsza noc ciężka.. Marcyś zasnął o 21, obudził się o 23.30 i płakał do 2:no:przebrany, nakarmiony-tyle, że znowu kupki nie mógł zrobić.. w akcie desperacji podałam mu smoka i zasnął od razu.. obudził się jednak przed 5 i do teraz czuwa.. drzemie niespokojnie, mimo, że w końcu zrobił kupkę.. ja nie wiem już, o co kaman..

poza tym przemoczył w nocy 2 pary ubranek, ja nie wiem, jak on siusia, że aż pod pachami jest mokry:sorry2:

nocka bardzo spokojna, jakoś jak M jest w domu to wszystko mi tak spokojniej idzie i mała tez spokojniejsza, teraz ładnie usnęła.

Dziewczyny, poczytałam troszkę o smoczkach przy karmieniu i jednak nie będę dawała, choć mała czasem nieźle marudzi. Ale boję się, że przez to będziemy odhodzić od karmienia piersią, Trudno będę ją częściej przystawiać jak ma potrzebę ssania - przy piersi zawsze jest spokojna. chociaż jak chce tylko possać to wkurza się, że jej mleko leci.

Tiffi, ten program to tak bez okazji:-) Wczoraj M się śmiała jak wrócił z pracy - bo dla Majki miał jakąś niespodziankę i przy okazji powiedział, że dla mamy też ma wspaniały prezent - program TV (tydzień tremu zapomniał kupić i się wkurzyłam bo go prosiłam)

Patipaula, u nas dzisiaj też goście, ale się wprosili, więc tylko kawkę i ciasto, nic więcej nie robię.

Kama, udanego shoppingu, mi też bardzo sie przydałoby, ale poczekam jeszcze troszkę na schudnięcie....

Ewcik, moja wczoraj tak się skupkała, że musiałam ją całą przebierać i myć.

Nocki odpukać u nas spokojnie, od 20-2.30 z reguły śpi o 2.30 cycanie i potem śpi do 5-5.30, znowu cycanie i śpi do ok 7.
W dzień duuuużo gorzej z tym spaniem.

Witam się Dziewczynki:-)
U nas dzisiaj spokojna nocka, chociaż Mała sie prężyła troszkę. Wczoraj wieczorem daliśmy czopka glicerynowego na koopkę, bo nie mogła zrobić i znowu pomogło od razu. Koopki poleciało na 3 pampki. Dzisiaj jeszcze nie bylo i czekamy;-)

Agatha a gdzie czytałaś, że smok szkodzi? Moja wypluwa, więc raczej nie będzie miłośniczką :happy2:

Ewcik nasza też potrafi tak siknąć z nienacka w nocy i przebieramy się kilka razy:baffled:

Kama dobrej zabawy bez kolki!!:tak:

Patipaula ja mam weekend raczej bez gości, więc odsapniemy troszkę:-)

Oliwia widzisz jaka mądra Twoja dzidzia- specjalnie jeszcze nie wychodziła, bo czekała do 01.08.:-D

Tweenie wielkie kciuki, żeby coś się rozkręcilo!!!:tak:

Tiffi kupiłam taką TAF TOYS - INTERAKTYWNA MATA EDUKACYJNA (1154990339) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Witam w całkiem ładny dzień :D Wreszcie coś się dzieje:-) skurcze od 3 w nocy, mocne dość i regularne były, rano ok 9 byłam na ktg, skurcze wyszły na 60-70 % ale rozwarcie ledwo na opuszek więc wróciłam do domku. Teraz skurcze nieco ustały, są krótsze i rzadsze ale czop zaczął odchodzić :tak: więc może jeszcze dzisiaj coś z tego będzie :-D
Trzymajcie kciuki by akcja nie stanęła :-D

Do góry