reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2010

ewelad witaj w domku :tak:

beatka jeszcze chwila wiem szkoda ze to tylko slowa bo ta chwila czasami bywa nieznosnie dlugasna tez sie martwie o te wody:baffled:

reklama
powiem wam dziewczyny ze bardzo kocham mojego małego szkraba i nie wyobrazam sobie zycia bez niego ale ile ja bym dała za jeden dzień bycia w ciazy - takie 24 godziny gdzie mogłabym sie wyspac, poprostu sobie wyjsc z domu i nie mysleć... Zjadłabym chyba wszystko to czego nei mogę az bym pękła. I gazowane!!! Litrami piłabym pepsi az do bólu:-D troszkę wam zazdroszcze ashika, tweenie i reszcie nie rozpakowanych. Ale puki co na porodówkę sio !!! A swoje pragnienia jestem zmuszona odstawić... Jeszcze tylko jakies 6 mies....
sen...
pepsi...
smazony kotlet...
lasage...
:dry:

mammi- jak to mówią: nie wazne czy smaczne wazne ze działa:-) kazda godzina snu jest na wage złota:-):-)

uciekam bo moje małe "e e e" się uaktywniło:-D

ja padam na pysk!!mala dzisiaj tak dokazuje ze momentami wysiadam,zaniosla mi sie placzem i zrobila w momencie sina.mowie wam,pochlastac sie mozna.zmierzluch straszny a zasnac nie umie i drzemie sobie tak po 15 min.
zmienilam jej mleko z polecenie poloznej na jakies przeciw kolkom i zaparciom i dopiero mi sie marudna wydaje a mnie serce sie kraje jak widze jak moj skarbek cierpi.
kupsko zrobila i znowu steka-nie wiem czy jej sie to podoba czy dalej cos na jelitkach lezy:baffled:

ewelad,patipaula witajcie spowrotem!!
tetina oj tez oddalabym wszystko za jeden dzien bycia w ciazyi nieprzerywanego snu:-D

tetina dzięki za informację na temat kolek. Ja właśnie kupiłam ten esputicon, ale moja nie ma typowych kolek, tylko nie umie zrobić kupki, takie zaparcia... cała się potem robi czerwona, stęka, stęka, strzela różne miny, a jak nic nie zdaje rezultatu to zaczyna płakusiać...Zrobi czasem, ale mało, a jak walnie całą pieluchę to jest od razu spokojniejsza... Kładę ją na brzuszku, masuję brzuszek, ale dzisiaj już poszłam po te kropelki, co by pomóc jej się odgazować...
Madzik - ale Ci zazdroszczę, że gdzieś wyskoczysz... Ja dzisiaj chciałam wyjść sama do sklepu i skończyło się na tym, że szliśmy z małą w wózku, bo jeszcze musiałam nakarmić przed wyjściem, a M nie chciał z nią zostać sam, bo ja nie odciągam mleka...
Ja mam smoczki TT, ale nie używam. Mała wypluwa... Ogólnie potrzebne nie są, bo ona płacze tylko w porach karmienia...
iwusia29 - ja takiej sesji nie zrobiłam i trochę żałuję. Ogólnie z brzuszkiem to mam może z 5 zdjęć :-) Ale teraz nadrobię i będę się fotografować z małą pchłą ;-). No i widać, że kobietka po fryzjerze od razu ma lepsze nastawienie. Tak trzymać ;-)

mysza u nas podobnie ...wczoraj wieczorem zaczol stekac bo kupa meczy ,nozki do brzuszka bralam ,stakal jak stary i co ...ledwo ,ledwo kupki wyszlo ;/

ewelad witajcie :):)

tetina nie zalamuj sie ,zleci szybko ..

ide mleko odciagac ..

Dziś właśnie wróciłam ze szpitala ze swoją córcią Mają. Urodziłam 18 lipca tydzień po terminie. Malutka właśnie śpi mam więc chwilkę żeby zalecieć na forum na chwilkę. Muszę przyznać że [pierwsze 3 dni po porodzie nie były zbyt piękne, maiałam cc... Ból brzucha, upal, brak pokarmu a co za tym idzie płacz malutkiej i moje nerwy że traci na wadze i ja nie moge jej nakarmić. Ale w końcu przyszły llepsze dni, pojawiło się dużo pokarmu, mała ładnie przybiera na wadze, najchętniej nie rozstawałabym się z nią nawet na chwilę, właśnie śpi w pokoju obok a ja i tak co chwilę zagladam do niej i patrzę czy oddycha, czy wszystko w porządku;D To jest najpiękniejsze co mogło mnie spotkac w życiu...moja mala Majka;D pozdrawiam wszystkie rozpakowane i nierozpakowane lipcówki.

Oj dziewczyny zazdrościcie nam nierozpakowanym tych nocy, ale chyba już zapomniałyście jak to jest wstawać co godzinka do wc no i upał odczuwa się jeszcze gorzej i nocy nie ma przespanych wcale przynajmniej u mnie ;(

cześć dziewczynki:-)

dopiero teraz mam chwilkę..

byłam dziś u lekarza, bo dostałam takie uczulenie w rozstępach na brzuchu i udach, że szok:no: zadrapałabym się na śmierć..lekarka nie wie,co to, dała mi zyrtec, ale dobrze, że poszłam jeszcze do pediatry i się upewniłam, czy mogę karmiąc piersią-otóż nie można.. do dermatologa bym poszła, ale terminy na wrzesień:wściekła/y: póki co mam pić wapno i smarować hydrocortyzonem-czuję, że nie pomoże, a wygląda to strasznie:-(

kobiety, mam pytanko-bo nic mi nie przechodzi ból rany po nacięciu krocza, czy Wy czymś to smarowałyście?

ewelad welcome home:-)

reklama
Ewcik- ja podmywam się szarym mydłem tym z jeleniem i jest git:-) podobniez najlepszy ale innych preparatów nie stosowałam wiec trudno mi porównać. Ale nei smarowałam zadną maścią. Krocze bolało mnie dopóki nie zaczełam odpoczywac na leżąco bo jak tylko jezdziłam do tymka na karmienia i ciagle gdzies siedziałam na tylku- jak nie auto to krzesełko do karmienia to myslałam ze mnie tam wszystko odpadnie i porozrywa. Wystarczyło kilka dni na lezaco( standard drugiego szpitala) i wszystko przeszło.
Wiec jak najwięcej odpoczywaj:-)

Do góry