reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

dziewczynki pragne zawiadomić że o 6 rano przyszedł na świat synek naszej supcio,waży 3700 i 53 cm długi ,supcio miała cc bo małemu gineło tetno ale wszystko jak widać dobrze sie skończyło
gratuluje

reklama
Ale milutki lekarz był na Izbie Przyjęć. Przebadali mnie- ktg, usg i ginekologicznie:-) więc- rozwarcie takie jakie bylo 9 lipca na wizycie u mojego gina- 1,5cm.
Skurcze na ktg byly. Ale nie porodowe. Usg prawidłowe. Niunia wazy okolo 3200g, główka w obwodzie 32cm, kość udowa 7,5cm:-) duża dziewczynka... ;-) czop mi odszedł w wannie przed wizyta na izbie przyjęć.Ale wyobraźcie sobie ze on byl jak białko kurze!! Żadnej konsystencji stałej, wodnista wrecz. No i lekko różowo, ale Ogolnie przezroczysty:-) więc jestem otwarta ale lekko:-) mam czekac na skurcze co 5 minut przez 3 godziny, odejście wód lub krwawienia... No to chyba tyle:-D he he czekamy:-) potem wejdę na forum na kompie:-p

Supcio WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!
Butterfly no ja też myślałam, ze doczytam , ze już po albo akcja w pełnym rozkwicie, ale dobrze że pojechłaś, wszystko posprawdzane i będziesz spokojniejsza, pozostaje czekać:-)

ja już po 3 godzinnej wizycie w szpitalu-ktg ok, przepływy i usg także-książkowe podobno, ale rozwarcie bez zmian oczywiście i skurczy brak- czekamy wciąż, jutro znowu ktg i cała reszta, a w pn podobno już patologia-ale zobaczymy, ja dzisiaj spadek nastroju zdecydowany:-(

tiffi jestem przestepczynia urodzinowa czyli rok 80 co by latwo lata liczyc ;-)

butterfly lec trzymam kciuki o juz widze ze wracasz ale i tak trzymam :tak:

supcio G R A T U L A C J E
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)​

beatka nie wszyscy ja po terminie i nic

niunia a co stesknilas sie za mna? :-)

ewelad a tak sie zastanawialam gdzies ty juz wiem, chyba biore przyklad z ciebie albo raczej moje dziecko z twojego

ktg ok troche leniwe ale upaly pewnie znowu zanikal,a co do badania wszystko gotwe rozwarcie jest na luzny palec :-D dolaczam do klubu i tez zastanawiam sie jaki ten palec :tak: glowka niziutko tylko szyja dluga, ale dostalam na to recepte polozna co mnie badala na porodowce mowi : "puknac sie z mezem raz a konkretnie i szyja bedzie zgladzona" :-D:-D:-D nie wiem tylko co na to moj m, bo gdyby szyja byla zgladzona to bym dostala kroplowke i juz dzis byloby po,a tak to nici smieje sie ze czeka az babcia wroci do domu a mama wraca 23
Pisze pozno bo brat m mial wypadek na prostej wpakowal mu sie pod auto motocyklista i trup ale wina motocyklisty :-(

Ashika ja ponownie dostałam tę samą receptę co Ty- podlewam mojego D piwkiem , a później walczymy, no cóż, jak mus to mus:-D

kama jaką herbatkę dajesz małej, to jakiś przykaz od lekarza?
buterfly trzymam kciuki czekam na wieści, jesteś z powrotem???
mysza moja podczas wycierania płacze a w wannie jej się podoba
supcio gratulacje ogromne
ashika bardzo dobry rocznik (hihi mój także)

Kurcze ale mam atrakcje siedzę w domu, mała albo śpi albo je, albo marudzi bo jej gorąco. M pojechał na jakieś zakupy i do domu.
Mam szybkie pytanie do mamusiek rozpakowanych lub posiadających już dzieciaczka, czy jak kąpiecie dzieci to grzejecie wodę, czy lejecie kranówkę???

Ale milutki lekarz był na Izbie Przyjęć. Przebadali mnie- ktg, usg i ginekologicznie:-) więc- rozwarcie takie jakie bylo 9 lipca na wizycie u mojego gina- 1,5cm.
Skurcze na ktg byly. Ale nie porodowe. Usg prawidłowe. Niunia wazy okolo 3200g, główka w obwodzie 32cm, kość udowa 7,5cm:-) duża dziewczynka... ;-) czop mi odszedł w wannie przed wizyta na izbie przyjęć.Ale wyobraźcie sobie ze on byl jak białko kurze!! Żadnej konsystencji stałej, wodnista wrecz. No i lekko różowo, ale Ogolnie przezroczysty:-) więc jestem otwarta ale lekko:-) mam czekac na skurcze co 5 minut przez 3 godziny, odejście wód lub krwawienia... No to chyba tyle:-D he he czekamy:-) potem wejdę na forum na kompie:-p

A juz myslalam ze tulisz Zuzaczka w ramionach:-). Jak dobrze pamietam to bedziesz rodzic w Zdrojach ?. A czy ten mily lekarz nie nazywal sie Celewicz? :-)

A u mnie cisza, termin na dzisiaj a oznak zadnych nie ma:no:. Ech czekam dalejjjjjjj :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry