reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

ashika oj zjadłabym zjadłaby, kiedyś robiłam takie ikeowe klopsiki, ale trochę brakowało mi do oryginału. Ty chyba w moim wieku jesteś???
Miło spędzony czas, lody mogą zdziałać cuda
butterfly ja mam 30 lat (jak na pierwsze dziecko to raczej późno)
mysza to musimy gdzieś blisko mieszkać, ja właśnie spaceruję rzadko bo rzadko w tym parku. Co do kabaretu - a jaki kabaret- to lubię, ale trochę strach iść małym głodomorem bo jak zażąda cyca to będę miała osobisty kabaret. U mnie w domu czekają na ciebie pieluchy :-)
wspolowiec kurcze no w szpitalu może być cieplutko, a bierz swój wiatrak a co
bogusia normalnie się zawstydziłam, ale wiesz może tak jest ze jak się pisze z głębi serca, tam gdzie jest dużo emocji to tak wychodzi
niunia trzymam kciuki
patipaula, buterfly trzymam kciuki
tetina fajnie że już w domu jesteście i wszytsko dobrze
kama może małej było gorąco, moja dzisiaj w nocy miała taką fazę. Co do wit D słyszałam takie opinie że niektóre dzieci nie tolerują, u mnie w rodzinie u kuzyna tak było żadne dziecko nie tolerowało wit D, zawsze możesz odstawić na 2-3dni i zobaczyć
mysza ja też dziś miałam noc pełną atrakcji i tez mam różne myśli. A jak po kąpieli mała reaguje??? Bo moja ładnie zasypia więc to chyba te upały tak ją męczą. Moja znajoma była u lekarza z małą (3 m0ce) i lekarka mówiła, że to co teraz jest to masakra dzieci nie wytrzymują, nie potrafią spać

Oj miałam noc z atrakcjami mała nie mogła spać, obaliła dwa cyce a ja w nerwach że nie wiem o co jej chodzi, że nie mam mleka już ani kropli, że wkurza mnie jak ona płacze a ja nie wiem dlaczego. M mówił że mamy 27 stopni w domu i to dlatego mała nie wyrabia. W nocy okno otwarte i wentylator chodził no i jakoś nad ranem udało się. Jestem padnięta i sama nie wiem co o tym myśleć, wiem że to z gorąca ale co ja mogę zrobić. Może jakaś kąpiel. Moja koleżanka tak małą ochładza i jest lepiej.
M pyta jakie plany na dzisiaj - a jakie ja moge mieć plany?????

reklama
u nas naszczescie dzisiaj troche chlodniej ale wczoraj tez z 30 mielismy w mieszkaniu,rozebralam mala do samego pampersa i wtedy dopiero zasnela.ja Maje czesto poje herbatka,wtedy spokojniej spi i za kazdym przewijaniem przemywam jej cialko mokra myjka,taka mala ochloda.poki co pomaga.

Dziewczyny Jade na porodowke!! !! :szok: wróciły skurcze plus meeega ilość śluzu. Podbarwionego na różowo z czerwonymi niteczkami krwi. Dostalam głupawki ze stresu. Śmieje sie i śmieje:-D a M sie telepie:-) nie wiem czy będe na forum. Ale jakby co napisze do Madzik

hej laski, u nas chwilowo sytuacja opanowana, żadnych ryków dziś, spokój i cisza.
kama, ja daję sab simplex - 15 kropelek do każdego jedzenia SAB SIMPLEX krople 30ml KOLKA SAB SIMPLEX Obchod,Prodej,Inzerty zdarma
co do upałów, młody również źle je znosi. największy problem ma z zaśnięciem, później z kolei śpi jak zabity, trochę mniej je i dużo pije, dobrze, że pije. dziś wstawiłam wentylator do jego pokoju, zasłoniłam okna, zamknęłam i jest tam fajny chłodek. najzimniejszy pokój w domu.
zabieram się za czytanie co tam u Was, która rodzi?

Maruska dzieki!!Kropelki juz mam od dawna tylko ulotke gdzies przesialam.mala dzisiaj grzeczna wiec narazie kropelki dalej postoja na polce.Oby jak najdluzej!!

Maja dzisiaj jest kochanym dzieckiem,naje sie i spi do kolejnego jedzonka,czyli budzi sie co 3 godzinki.Jestem przekonana ze byla mi wczoraj taka niespokojna od tej wit. D.
Byla polozna i mala przytyla od urodzeniowej wagi 265g ma teraz 3950g wiec juz potezny z niej klocuszek.

a mnie znowu glowa boli,praktycznie dzien w dzien od porodu.

tiffi - ja mam ściany w sypialni z płyt gipsowych,a obniżony sufit wyciszony styropianem, niewyobrażalny skwar się utrzymuje.....
A kąpiel - moja Ninka ma zasadę - jak coś podje wcześniej - to wszystko przyjdzie bez płaczu ;-) jak idzie głodna to wyje jakby ją ze skóry obdzierali, ale dopiero podczas wycierania, w wannie na ogół się wycisza....
butterfly - powodzenia i łatwego porodu !!!:happy:

reklama
elo

Przede wszystkim gratuluję rozpakowanym mamuśkom!!!

Wpadłam zobaczyć co u Was i dać znak że jestem nadal 2 w 1 i raczej nic się w tym zakresie nie zmieni. Byłam u gina, szyjka co prawda skrócona 1,5 cm rozwarcia ale jego zdaniem nie zapowiada się na poród. Mimo, że termin wypada za 3 dni dostałam L-4 do 27 lipca także dla zainteresowanych nie zabierają dni z macierzyńskiego. Jeśli do tego 27 się nie wykulam skieruje mnie do szpitala. Także tak jak obstawiałam rozpakuję się w sierpniu.
Nastrój do bani, jestem już tak przybita że z nikim mi się gadać nie chce. Noce koszmarne, do tego ten upał. W ciągu tygodnia nazbierałam 2 kg. To ta cholerna woda. W pt. robiłam badanie moczu i morfologię i zobaczymy. Jakby cosik było nie tak to wtedy od razu daje mi przekaz do szpitala. Na to się nie nastawiam bo ja tak po prostu puchnę. Tylko jak sobie pomyślę o dodatkowych 2 tyg. i tej rozwaljącej mi skórę wodzie to już w ogóle mi się wszystkiego odechciewa.
Sorki za marudzenie ale mam już wszystkiego po dziurki w nosie. Wszyscy rodzą tylko nie ja buuuuu

Do góry