reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

zwlokłam się w końcu do domciu po tych wojażach:-)

piesia wystrzyżona- stówa nie moja:-p w oczekiwaniu na odbiór piesa odwiedziłam kuzynkę i poplotkowałyśmy- co prawda jak zadzwoniłam, żeby bramę otwarła, to słyszałam, jak się drze i męża woła i siostrę (bo akurat też wpadła)-Ewelina dzwoni!!! tak się biedna podnieciła, że to niby już urodziłam:-D

tiffi no Twoja przekora i jej efekt w postaci porodu bije moją na głowę:-D
jedyneczka ja z prowiantu na porodówkę mam 2 liony- to dla D, żeby mi chłopak nie osłabł, a dla siebie mam 2 lizaki- wyczytałam gdzieś, że w niektórych szpitalach można w trakcie porodu, jeśłi trwa długo, a sił już brak, dla nas jutro sądny dzień kochana, ja idę na 9.30 na ktg i wizytę i zobaczymy, czy zostanę, a Ty o której??
Mruczka założymy wątek- unicestwić doopę- i będziemy razem walczyć:-D
Ashika super że ktg oki:tak: wyprysznicuj doła i bez smutków proszę!!!

dziękuje za komplementy dla pieska- dobrze, że chociaż ładna, bo humorzasta diwa i rospuszczona jak dziadowski bicz- przez nas oczywiście:-) mam nadzieję, że dzięki temu treningowi nie wychowamy dzidzi na socjopatę:-D

a jeszcze się muszę pochwalić, bo taki mam humor dobry i w takim szoku jestem:szok: D był u swojej dentki jakiś czas temu i jak się umawiał na kolejny termin, to wyszło, że jestem w ciąży, jak był wczoraj, to byłam z nim i pani dentka mnie dorwała- wypytała o wszystko, o swoich córeczkach małych opowiedziała i pyta, czy mamy łóżeczko, więc ja, ze mamy turystyczne, bo mieszkanko małe i będziemy jeździć nim po domu i w trasy też:-) na co pani zaoferowała, że nam sprezentuje kołyskę po córci, ja że chciałam kupić, ale dosyć drogie są, a starczają na niezbyt długo, więc chętnie od niej odkupię- zaparła się, że absolutnie-albo za darmo, albo wcale:szok: no i D dzisiaj po jechał odebrać-nie dość, ze kołyska, to jeszcze z materacykiem, ochraniaczem, do tego rożek i wanienka- jestem w szoku:szok: jak znajdę na necie, to wrzucę zdjęcie na zakupowy:-)

reklama
Ewelad to jak walczymy z tą dooopą??:-) Fajne prezenty!!!
Ja też miałam dzień prezentów-dostałam fajne ciuszki od koleżanki z USA i Sab Simplex od kuzynki M z Niemcowa:-) Ciuszki już mi się nie mieszczą w komodzie-będę przebierać Karolinkę kilka razy dziennie:happy:
Jutro mam prasowanie zaplanowane i ktg-jakieś urozmaicenia z dniu świstaka:baffled:

ewelad fajna dentystka ;-) trzymam kciuki jutro

jedyneczka za ciebie tez trzymam nie boj zaby bedzie ok

wyprysznicowana ale humor do poopy wszystko mnie boli i jeszcze zaliczylam rozmowe z panem k dosyc dluga :zawstydzona/y::-( i tak sie mam turlac jeszcze do 2 tygodni ?? :baffled: normalnie kogos co wymyslil ciaze czlowieka to delikatnie mowiac ostro pojeb..o
JA CHCE DO DOMU :sad::sad::sad:

dobranoc

justaa do Sosnowca jednak, mam nadzieję że to dobry wybór:-p

ewelad ale fajna babeczka , taką dentkę to byłabym w stanie polubić:-D Ja mam być w szpitalu 10-11, ciekawe czy nas rozchulają:-D

ashika mam nadzieję że nie będziesz się turlała 2 tygodni. Mnie boli bardzo już brzuch jak zmieniam bok, wstaje i robię siku, nie wiem czy to szyjka czy mi tak na pęcherz ciśnie:baffled:

Dobranoc , mam nadzieję że zasnę bo szczerze mówiąc to mam pietra:baffled::-p

Cześć dziewczynki,

Nadrobic nie dam rady.

Na początek dziękuję Jedyneczce za przekazywanie wieści.
Gratuluję wszystkim rozpakowanym, nierozpakowanym życzę jak najszybszego zobaczenia siebie bez brzucha:-)

Jesteśmy od wczoraj z Hanią w domku, wczoraj po powrocie miałam cięzki dzień pod kątem psychicznym (może jakiś baby blues, dzisiaj dużo lepiej.

Hania - super, śpi i je póki co, jest na cycu i jest prześliczna, bardzo podobna do Mai jak była malutka.

JA: mam nawał, przez pierwsze dwa dnie nie miałam mleka, boli mnie krocze, poza tym ok, dużo spokojniej niz przy pierwszym dziecku, jakoś się wszystko układa, dobrze, że M w domu 2 tyg.
Najgorzej, bo Maja jest zazdrosna, tzn, małą wychwala jaka piękna itd, ale jest w tej chwili nadwrażliwa, stara się nam bardzo przypodobać, chyba czuje jakieś zagrożenie, choć nie ma do tego podstaw żadnych. Aż jest mi jej żal i popłakuję sobie jak jej nie ma. Więc pod tym kątem u mnie psychicznie słabo...

Poród postaram się jutro opisać - duzo tego nie będzie.

Dodam tylko radę dla wszystkich wkrótce rodzących: piłka przy skurczach to dla mnie była rewelacja... przyspiesza poród i nieco uśmierza bóle.

Jak dla mnie sensacja nr 2: nie było M przy porodzie, co było dla mnie nie do wyobrażenia - również opiszę to na porodach. Po prostu tak wyszło, że trafiłam wcześniej do szpitala i powiedzieli, że szybko nie urodzę bo nic się nie rozkręca i fałszywy alarm, więc wysłałam M do domu, a mnie zostawili. Po czym już wszytsko potoczyło się szybciej niż myślałam.

poplamiło troche po tym rozciaganiu szyjki macicy przez gina i tyle. Wprawdzie pobolewa mnie brzuch i plecy ale tak jest od ok 2 tyg i nic sie nie dzieje. jutro na ktg. Jak do niedzoeli nic ię nie zmieni to w pon do szpitala;D życzę wszystkim dobrej nocy...może coś sie dzis wydarzy i w koncu mała zdecyduje sie w\yjsc na swiat...uparciuch:tak:

Załączniki

• 9ewn0tc7cvcs2x0l.png
    9ewn0tc7cvcs2x0l.png
    12,1 KB · Wyświetleń: 19
Ja mówię szybkie cześć!:-)
Czasu mało, Bartek przy tych upałach strasznie marudny...:baffled:
ewelad - fajny pies;-)
dzamena - fajnbibe, że już jesteś:-)
Ja dziś muszę posprzątać i nie wiem jak to zrobię. Miłego dnia...:-)

reklama
ja też się witam.
Kasik - u mnie to samo - maruda taka,męczę się z nią już od 5. Cycać by chciała, ale w końcu nie chce, spać też nie ... Masakra jakaś.
M to nawet nie słyszy, tylko sobie smacznie śpi. Ale wybaczam mu, bo on obiadki gotuje :-)

Do góry