reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Ashika to był tylko jeden misiek, dziś cisza i spokój, więc się nie podniecam. Moja Mała jest sporo młodsza z usg niż wg om, więc niech tam jeszcze siedzi za karę te 2 tygodnie :tak: a skoro już mi tu jakimiś smarkami rzuca, to zatkam się najwyżej korkiem od wina. Mała się sztachnie, pójdzie spać i więc nie będzie jej się chciało na kacu wyłazić, poza tym, może w tunel nie trafić :-D

elspeth mój M sam stwierdził, że on się ewakuuje, bo on musi się przecież do pracy wyspać. Niby racja, ale niech sobie nie myśli, że to mu tak na sucho (a w zasadzie na śpiocha) ujdzie. A łóżeczko będzie w sypialni. Jak Mała będzie miała z pół roku, to będzie renament

reklama
Ewcik zła jestem, bo pojechałam do tej ikei po przybornik na łóżeczko i kupa-nie bylo...:wściekła/y:
Patipaula musi wypisać Ethanolum 70 o (stopni) 100 ml i tyle:tak:
Mammi wieeelkie gratki!!!!!:-)
Agatha właśnie tak:tak:

Byłam na tym ktg i to jest jakaś wielka ściema. Skurczybyki jak ta lala, ale nieregularne. Macica ćwiczy i tyle. Doktor się śmiał,że tak z 2 tyg może jeszcze poćwiczyć...:no:

tweenie: My to w zasadzie przygotowaliśmy sobie łóżko do spania w pokoju małego, bo w naszej sypialni by się nie zmieściło, no ale nie wiem czy mój M nie skapituluje, też tłumaczy się pracą. Kurcze te chłopy to mają za dobrze, a co My mamy powiedzieć, będziemy tak jakby 24 h w pracy, bo przecież z taką mała kruszynką to jest roboty:)

gratulacje mamuśkom !!! powodzenia tym co już na finiszu i tym które pewnie się jeszcze poczłapią - jak ja :-p (chyba:-p)

Dziękuję za ugruntowanie mnie w decyzji, że moja córunia to będzie Zuzia!! :-) ehhhh tak w sumie przecież (jak Wam kiedyś już pisałam to wyśniła mi się w sierpniu mała czarnulka Zuzia i chyba mąż ma racje, los tak chciał i moje przeczucia od początku ciąży też... no nie może być inaczej :-) !!

i wiecie co... po tym porównaniu do żelka haribo hehe... to zaczęłam się zastanawiać co to też było u mnie dzisiaj rano... z tym, że wyglądało jak.... ekhm :sorry2: bardzo gęsta sperma w dużej ilości :-D:szok: (od razu zaznaczę- wczoraj nie było tuli tuli :-p :-D) no i jeszcze te rwania wieczorami.. ach normalnie jakbym miła pęc :baffled:
a Zuziek chyba bawi się w " kto dłużej wytrzyma bez snu" :dry: ona prawie nie śpi od wczoraj, kopie i kopie... albo takie agresywne sny ma :-p :-D i karate na maminnym pęcherzu ćwiczy...
jejciu a najgorsze jak z pół obrotu po brzuchu piętko przejedzie :-p robie wtedy podobnoż taka głupią minę jakbym jajko wysadzała hahahaha :rofl2::errr:

elspeth my nie mamy teg problemu bo mamy jeden SWÓJ pokój (mieszkamy u teściów), no i łóżeczko siłą rzeczy stoi obok naszego :yes: ale gdybym miała wybór ... to i tak conajmniej pierwsze pół roku mała spała by tuż obok nas ;-)

Zakupilam dzis chicco zanza no takie urzadzonko na komary i owady przenosne
Ashika a jaki koszt?? i gdzie kupić można? a tak wogóle to słyszałam że dobrym naturalnym sposobem jest... sadzonka LAWENDY !! - na parapet siup i komary odstraszy ;-)
a piwka też bym się napiła... mniam....

Mruczka...
Byłam na tym ktg i to jest jakaś wielka ściema. Skurczybyki jak ta lala, ale nieregularne. Macica ćwiczy i tyle. Doktor się śmiał,że tak z 2 tyg może jeszcze poćwiczyć...
oooo nie!! :baffled: a swoją drogą nigdy nie byłam jeszcze na ktg :szok: będę 9 lipca u Gina to mu powiem że chcę :-p heheheh a poza tym koleżanka mi dziś znów powiedziała że ja mam skurcze :szok: twardy brzuch jak kamień chwilami a mnie nic nie boli i wogóle :confused: nie czaje !! :-D

A mnie się właśnie przypomniało, że jutro o 8:30 mam KTG. Cholercia jak mi się nie chce jechać... I tak nie sprawdzają mi skurczybyków, tylko same ruchy dziecka... Zresztą o czym my tu mówimy... nie mam jeszcze skurczów :-)
Zaraz będę oglądać film na polsacie. Mój ulubiony ;-) Save the last dance...
Moja dzisiaj też szaleje, ale może dlatego, że M nas zaprosił do Sphinxa. Mama jej tak dobrze nie karmi.

Hej dziewczyny

ja jestem po całym dniu poprostu wykończona, ale to przez ten upał. normalnie pot po nogach mi leci. Chciałam Was troche poczytać ale normalnie komp to mi tak grzeje że nie wyrabiam.
Może jak sie zrobi chłodniej to tu jeszcze zaglądne

reklama
Mysza1984: Czy to badanie KTG jest obowiązkowe w ciąży? :baffled:
Mi moja gin nic o nim nie wspomniała, myślałam, że je robią dopiero na izbie przyjęć jak ze skurczami przyjedziesz.

Do góry