reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

kasiamaj - dzięki za odpowiedź. Takie rady są niezastąpione. :-)
Dziewczyny, dlatego założyłam nowy wątek - dieta mamy karmiącej. Myślę, że niejednej z nas się przyda, przynajmniej tym początkującym, jak ja.:-)

reklama
Kasik-nie ma za co-służę pomocą.ja to już takie kombinacje robiłam że szok!!! z jedzeniem...i co jakiś czas młody albo wysypka albo strasznie luźne kupy i ból brzucha a co za tym idzie płacz...przeraźliwy!!!!! i noce nieprzespane.
dlatego próbuj po troszeczku.i zobaczysz.powodzenia.:tak:;-)

dobra lecę laseczki
będę wieczorkiem

Ostatnia edycja:
cześć dziewdzyny:))

Dopiero co założyłam konto;)

Widze, że macie te same problemy co ja w ciąży jestem zwinna i pelna gracji jak płetwal błękitny:-) nie mówiąc juz o tym, że bez przerwy płacze i wymyślam mojemu mężowi, aż się dziwie jak on to znosi:))

a tak przy okazji to jak Wy te suwaczki robicie?? Bo ja nie mogę ich wkleić;((

myślałam że cierpie na bezsenność do nie spałam od przed 5 ale za to jak po jedenastej zaległam to teraz się obudziłam to chyba nie jest bezsenność:-D
ale upał znowu nic nie zrobiłam M wróci z pracy i znowu powie że tylko tyłek przy kompie plaszcze:confused:

tetina to duży Tymuś ale macie czas, teraz ważne żebyś się wykurowała;-) i super że opieka piszesz dobra i ludzka to baaaaardzo ważne, zwłaszcza dla mamy która wiadomo martwi się o swój skarb. Aha i zazdroszczę Ci tej zgładzonej szyjki, nie myslałam że będę czegos takiego komuś zazdrościć:-D bo ja chcę już rodzić:-p

kropa to trzymamy i czekamy na wieści jutro;-)

ewa no widzisz, to ja popytam w małych aptekach osiedlowych, tylko się odwalę jak pójdę bo np. dzisiaj wygladam jak lump:-D i by pomyslała że to dla mnie właśnie:-p

mruczka to tak będę robić, może się przejęzyczyła ta znajoma:tak: Ja tez mam ładne i tez bym chciała pokazać nim znów się zapuszczą:-D

ashika no dokładnie, ja wczoraj M telefon zgarnęłam do ręki bo leżał koło łóżka, M już kolory zmienia na twarzy a ty jajco, ustało:-p he he dziadek rozpłaszczył, ładnie to ujęłaś, okropna jesteś:-D

emih oby nie było gestozy:no:

ewelad
to chyba silnik z autobusu tam wstawiłaś że tyle płacisz:-D to a ac chyba tak? bo napisałac oc tylko:-p ja za staruszkę citroena xara płacę cały pakiet 600zł a w axa bo w pzu co miałam 9 lat chcieli 900zł w zeszłym roku z maksymalnymi znizkami a w tym byłoby pewnie ok. 1000ka własnie:dry:

tweenie
mówisz że juz zaczęłaś Olę uczyć współzycia w społeczeństwie:tak: nasze dziewczyny uwielbiają haribo, teraz co będą jadły to ja będę o czopie myslała:-D

kasiamaj a to coś kumam tylko mówiło się na to fiolet i jeszcze jakoś ale jak nie pytaj:-p do mnie szef dzwonił pogadać bo jest w firmie ( na stałe mieszka w Warszawie) i miałam zryw żeby podjechać na kawkę ale jak pomyslałam o moim autku bez klimy to dałam sobie spokój. A zreszta mam w planach parę przysiadów i turlanie sutków bo ja chcę rodzić:-D

mysza mój M tak mówi że mała nie będzie miała miejsca kiedy przynosze sobie "zakąskę":-p Niska ta tempka, ale to chyba dobrze, widać twoje wewnętrzna klima dobrze działa;-)

louise masz liste to juz połowa sukcesu:-D ja mam prawie wszystko ale lista jeszcze leży w widocznym miejscu z zapiskami o takich ostatnich rzeczach typu szczoteczka, ładowarka czy aparat:tak: własnie widzę że od lekarzy zależy jak dziewczyny piszą. Ja się będę trzymała swojego scenariusza bo sprawdzone no i w mleku naszym tyle przeciwciał i waznych składników że aż szkoda nie wykorzystać:sorry2: Hm z kieliszkiem zbędnym spirytusu nie mam pojęcia co można zrobić:-D:-D:-D nie lubisz teścia? a ciemu?:tak:tak tak, uściski dla kamci,oby jej ta lambada pomogła:-D ale jestem świnia, ona tam cierpi a ja sie nabijam:-( ciekawe jak mi będzie do smiechu kiedy sama na porodówkę trafię:-p:-D żeby Jagódka trafiła już do mamci stęsknionej, trzymam kciuki:tak:

kasiamaj Emi była z lipca i tak jak mówisz ją ubierałam, bodziak skarpety i pielucha lub lekki kocyk:tak:

perla on maleńki jeszcze więc nie ma co się dziwić ale dobre ma widać serducho bo się stara i jest czuły;-) a jak Laura śpi nocką?wysypiasz się? do Krisa tez ty wstajesz czy M?

tweenie ja wczoraj M zrobiłam w bambuko bo po siku patrzę a tu pływa taka nić w czerwieni, no to telefon że czopek odchodzi. A to kawałek papryki z lecza był:-D:-p

kasik zjedz troszke i obserwuj, wogóle ze wszystkim tak rób że pojedyńczo po troszku próbuj. Bo róznie dzieciaczki reagują, ja miałam git ze wszystkim oprócz nabiału:sorry2:

kasiamaj ja właśnie myslałam do domu juz takie dokupić bo mam dwie - takie średnio nowe i atrakcyjne zresztą:-D ale się zastanawiam bo generalnie nie lubię w koszulach spać ale myslę że może lepij kupić jakies ładne żeby brzuch zasłonić nieciekawy:-( po podejrzewam że tym razem mi długo zostanie wielki i ble:-p

mruczka widzę że nie spoczęłaś i dociekałas o co z tym bobem chodziło:-Dmoże i racja a ja bym upatrywała to w tym że po prostu krócej wtedy trzeba gotować, ja tam robię z grochem albo fasolą, zalewam w ten sam dzień wrzątkiem na 2 godź. i gotuje normalnie. No i ziemniaczki jak mi się spieszy a wogóle to wiem od babci że wówczas jak się tak gotuje to się mniej witamin traci:tak:

ewa81 a niech sobie gada na zdrowie a ty powiedz że wcale tyłka nie plaszczyłaś bo leżałaś włóżeczku i słodko spałaś cały dzień:-D

help :-(

mam mały kryzys :-( coś mnie głupiego ostatnio naszło by może jednak dać córeczce na imię Kalina a nie Zuzia ale mąż nawet nie chce o tym słyszeć... choć imię kailna mu się podoba, ale mówi że "to przecież nasza Zuźka, no Twoja wyśniona- pamiętasz??"
no i cała rodzina mówi już o małej Zuzia.
A mnie jakoś jak już tknęło to porządnie :-( rozpacz... :no: :sad:

reklama
witam się ponownie:-)

właśnie wróciliśmy z Ikea- padam po prostu.... i stwierdzam, że moje dziecko już chyba nigdy nie zdecyduje się na wyjście-po takich wojażach nadal żadnych konkretnych skurczy... 80 km w jedną stronę, 3 godziny w sklepie-masakra jakaś, żar z nieba się
leje, a ten mój Marcelek nic... ehhh już sama nie wiem, co robić... jestem tak spuchnięta, że nogi w żadne buty mi nie wchodza:no:

lousie dzięki za wieści, ucałuj dziewczyny od nas:tak:
magdzia kobieto-ja Cię zauważam:tak:

butterfly Zuzia ładniej, może dlatego, że mi bardzo się podoba:-D i gdybyśmy mieli z M córcię, tak by się nazywała:tak:

wieczorem chyba pojdę sobie jeszcze raz na naukę parcia..

Ostatnia edycja:
Do góry