reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

madzik ja bym założyła pajacyka samego i ew. pieluszka flanelowa na nóżki. Sprawdzaj czy nie ma zimnych rączek i nóżek ale powinno być ok.:-)

arlecia - mi bardzo pomógł *spam* i do nosa spray dla dzieci otrivin, lekarz mówił, że spokojnie można :tak:

a u mnie też wszystko ucichło, czasami pachwiny zabolą ale reszta przeszła i cisza od kilku dni. Od poniedziałku biorę się do roboty na działce :-p i zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Jak na razie mała się rozpycha, brzuszek troszeczkę chyba się puścił bo od 2-3 dni zauważyłam w nocy dziwną pozycję do spania - na plecach...:cool2:i nawet mnie nie dusi :sorry2:... ciekawe kiedy uda mi się znowu spać na brzuchu:dry: ach nie mogę się doczekać.

Jade do miasta na zakupy i już dziękuję człowiekowi, który wymyślił klimatyzację :-D Inaczej bym nie wydoliła :-D Trzymajcie kciuki bym nie padła gdzieś na ulicy :cool2: ale biorę siorę i szwagra to będą mnie ratować :-D

reklama
Mruczka, siarą się nie przejmuj- to żaden zwiastun... Jednym leci, innym wogóle... W poprzedniej ciąży nie miałam śladu, teraz od 2 miesięcy....

Ashika, Mysza- mnie przed samym porodem z K w szpitalu z USG powiedzieli że mała ma jakieś 2950, a urodziła się 3750 :baffled: A teraz już 3 czy 4tyg temu Elenka miała niby 3550 więc... To chyba czasem takie wróżby z ręki tzn. z brzucha (ku pocieszeniu TWEENIE mam nadzieję...)

louise dzieki wielkie ale mnie sie jakos nei specjalnie chce czekac z tymi cwiczeniami w srodku bo co do kopania niech kopie ale jak sie wkreca to boli a skurcze tez mnie jakos nie laskocza, ale moze dzis bedzie luz po wczorajszym

no rozumiem cie b dobrze...-koncowka ciazy to dla kazdej z nas nie odpoczynek i nie bajka. ale i tak wszystko zalezy od maluszkow kiedy racza opuscic brzuchy :-)

Hejka :happy2:

Jak ja nie lubie upałów yhh, na dodatek wczoraj miałam cięzki dzień bo i biegunka i wieczorem jakieś skurcze mnie męczyły w nocy zresztą też, aż zaczęłam zerkać na zegarek czy to już regularnie czy tylko tak dla ćwiczeń, no i jak na razie przeszło ale to kurcze bolą te skurcze :baffled:.

nadiaa, aisim GRATULACJE maluszków. :-)

Arlecia w taką pogodę przezibienie współczuje i życzę zdrówka.

Louise wycieczka była super, pogoda piękna, widoki też ale niestety powiem szczerze że troszke przesadziłam i od wczoraj kiepsko się czuje

Ewcik to powodzenia na wizycie, i samych dobrych wieści

No i jeszcze mam pytanie, wiem że to już było ale jakoś nie mogę odnaleźć strony gdzie :zawstydzona/y: chodzi mi o hemoroidy i maść jaką stosowałyście? bo po wczorańszych akcjach kibelkowych mi wyszsedł i boli :-(

Witam:-)

Narazie tylko czesci odpisze:-) bo musze leciec do dentysty. Pozniej z M idziemy an zakupy, wiec bede w domu pewnie ok 17. Dzis przychodza do nas z UPC bo juz mamy dosc ciagle przerywa nam internet i telewizji tez nie da sie ogladac:wściekła/y:

kasik oby to wszystko pomogło bartkowi:-)

nadia Gratuluję

jedyneczka tez uwazam ze masc powinna ci pomoc

aisim Gratuluję. No spora ta Twoja Martynka :-)

atabe ruszy sie kochana ruszy wierz mi :)

ewcik masz racje idz na ta wizyte niech sprawdza:-)

Miłego dnia :-)

czesc dziewczynki -jeszu jaki ja mam dzis wkur....na cały swiat ,nawet na siebie za sam fakt ze jestem ,normalnie chyba cos rozwale dzis.
justa ta masc to posterisan,lub procto glivenol
louiseja tez jestem za eutanazją:-D a jak jeszcze posłucham tych starych konewek to tym bardziej
to co która dzis ?
madzik no ja oczywiscie zdanie takie samo jak wiekszoszci dziewczyn -body i pieluszka lub kocyk ,zreszta nie zdazyło mi sie przeziebic dzieci w taką pogode pomimo tego ze byli urodzeni lipcu ,od poczatku ubierałam lekko w upały

Z serii dziwnych zmian w moim organizmie-leci mi siara:confused: Lekarz kazał doczekać do 01.07. ale ja jestem jakaś niespokojna.
mruczko ja mam siare w piersiach juz z dobre 2 miesiące ale narazie leci jak nacisnę- np. jakoś niefortunnie połoze sie na piersi a w pierwszej ciąży tak nie miałam , pokazrm pojawił mi sie dopiero 48 h po porodzie.

Troche sie uspokoiłam i zecydowałam ze jutro ide do tego szpitala. Naładuje sobie do reklamówki gazet i jedzenia i mam nadzieje ze max 2 dni mnie potrzymaja :dry:
Jeszcze dzisiaj sobie skoczę do urzedu miasta po ta karteczkę do głosowania w razie W gdyby stwierdzili ze niedziela jest fajnym dniem na pobyt i musze jeszcze kupić prezent dla M bo ma dzisiaj urodziny:-)
A tak wogóle to dzisiaj wypłata wiec co by sie nie działo dzisiaj depresji u siebie trzymac nei będę tylko jakiś transport musze sobie załatwić na te plany zakupowe- moze braciszek?:-D

Idę was nadrobić dziewczyny:-)

Ostatnia edycja:
reklama
jakieś skurcze mnie męczyły w nocy zresztą też, aż zaczęłam zerkać na zegarek czy to już regularnie czy tylko tak dla ćwiczeń, no i jak na razie przeszło ale to kurcze bolą te skurcze :baffled:.

ano czasami tak sobie mysle ze jakby te skurcze nie bolaly to pewnie faceci by rodzili :-)

ktoras mnie chwalila za sprzatanie z rana niestety smutne wiesci zlapalam juz lenia i chetnie bym poszla spac :zawstydzona/y: a dopiero zaczelam :zawstydzona/y::-(

Do góry