reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Ja się melduję w dwupaku. Remont rozkręcił się na dobre, z małą się umówiliśmy, że siedzi nadal w brzuchu. Tatuś z nią wczoraj negocjował :-D
Ja się będę kisić na kanapie, bo jak wyjdę to chyba padnę... Już teraz wróciłam ze sklepu i mi słabo...
A chciałam przejść się do PZU, bo coś czekam na jakąś informację, że mi dane osobowe w ubezpieczeniu pozmieniali, a tu nadal nic... Ale chyba pójdę po 16...
Aisim Nadia gratuluję Wam i cieszę się, że macie już porody za sobą. Ale nie zazdroszczę kiszenia się w murach szpitalnych jak taka pogoda ;-) No ale to szczęście Wam wynagrodzi wszystko.
Wszystkim życzę miłego dnia... Ja będę sporadycznie zaglądać, bo jakoś tak mnie łamie...
Chyba mnie w którąś z wcześniejszych nocy przewiało, bo nie chciało mi się okien pozamykać...

Cześć dziewczyny:-)
Ja jakichkolwiek objawów zapowiadającego się porodu brak zupełnie brak żadnych skurczy biegunek śluzu ani bólu brzucha wię ja jeszcze pochodzę w dwupaku. Środę wizyta więc zobaczymy co mi gin powie.
Pogoda cudowna uwielbiam ciepełko zaraz muszę sobie wymyslić jakieś sensowne zajęcie na dziś.
Arlecia ja na katar też brałam syrop *spam* i sprej do nosa homeopatyczny polecony w aptece można w ciąży nazywał się jakoś euphorbium(hell)

Witajcie laseczkiockanawet przespana- pogoda świetna,więc naewno pojdziemy an spacer.Dziewczyny jak ja mam małą ubierac w taką pogodę???bo ja ubieram pajacyka i body podspód ,ale to chyba za grubo.Wy napewno wiecie bo duzo tu doswiadcznych mam :)
Dzisiaj przychodzi do nas polożna srodowiskowa więc tez się jeszcze o wsyztsko wypytam :)
Laski która dzisiaj???Anetka,Atabe,Kama,Ewcik , Magdzia ,Dzamena,Mysza-teraz chyba na was kolej :)

madzik najlepiej wloz samo body i wez sobei pieluszke tetrowa do przykrycia na wszelki wypadek, przegrzanei jest duzo gorsze niz jakby jej mialo byc chlodno ale nei wiem jaka u ciebie temperaturka jest bo u mnie luzik 27 w cieniu bajecznie po prostu :-) ja bym tak zrobila samo body i ew skarpety tetrowa cienka pieluszke do przykrycia
powtarzam sie ehh

mysza a ty jeszcze sie turlasz?? a moze nie przeziebienie cie lamie tylko pora na was ;-)

louise dzieki wielkie ale mnie sie jakos nei specjalnie chce czekac z tymi cwiczeniami w srodku bo co do kopania niech kopie ale jak sie wkreca to boli a skurcze tez mnie jakos nie laskocza, ale moze dzis bedzie luz po wczorajszym

Ostatnia edycja:
Witajcie laseczkiockanawet przespana- pogoda świetna,więc naewno pojdziemy an spacer.Dziewczyny jak ja mam małą ubierac w taką pogodę???bo ja ubieram pajacyka i body podspód ,ale to chyba za grubo.Wy napewno wiecie bo duzo tu doswiadcznych mam :)
Dzisiaj przychodzi do nas polożna srodowiskowa więc tez się jeszcze o wsyztsko wypytam :)
Laski która dzisiaj???Anetka,Atabe,Kama,Ewcik , Magdzia ,Dzamena,Mysza-teraz chyba na was kolej :)
samo body albo rampersik:)dla mnie na upaly rampersy sa git:)
pielyszka przykryj albo cienkim kocykiem:)

Witam.
dzisiaj mamy polozna ,zobaczymy ile maly wazy:)

madzik zgadzam się z ashiką i vanilką- ja na taką pogodę założyłabym dzidzi tylko body + skarpetki.. też nie jestem za przegrzewaniem maluszka;-)

w końcu dodzwoniłam się do gin-zaczyna dziś o 17, więc powiedziała, żebym przyszła tak na 16.45..pyta, czy mam jakieś skurcze i była w lekkim szoku, że 3 tyg się już kulam z rozwarciem i nic

Ashika - ja powinnam zmienić suwaczek. Ten idzie wg OM, a wg USG mam tydzień do tyłu, ale mi się nie chce :-D

z tym USG to jakos nigdy nie wiadomo jak bylam w szpitalu z tymi pseudo wodami jak sie okazalo to pokazalo termin na 2-08 o boshe masakra jakas by byla, bo liczy go wg wagi dziecka a tydzien pozniej u mojego gina wyszlo ze 17-07 wiec 1 dzien roznicy z OM i wage tez mial nie 2100 a 2800 i nie uwierze ze w ciagu tyg przytyl 700 gram z poprzednim synkiem tez tak mialam z usg powiedzieli mi w 36 tyg ze nie wazy 2kg i beda problemy i urodzil sie 4 tyg pozniej wazac 3950 !!!!

witam się i ja

dalej w dwupaku,ale w nocy miałam sen ze rodze na jakimś krzesełku plastikowym,dwa parcia zrobiłam i dziecko wyskoczyło haha marzenia

poopalam się troche na balkonie z wiatraczkiem,wychodzić nie ma co bo gorąc na dworze

ashika Ty już tak z rana sprzatanko? ja to co dopiero wstałam i idę na śniadanie :-p

louise fajnie ze wózio dziś już będzie

ewa też mam w środe wizyte i mój gin dostanie opr bo mi na dwóch wizytach mówił że napewno urodze wczesniej...a tu nic:confused:

madzik miłego spacerku:-)

ewcik powodzonka na wizycie,ciekawa jestem czy u Ciebie się coś rozkulało :))

reklama
No ja też już nie wiem, co brać pod uwagę, ale nie widzę po sobie, żeby coś się miało zacząć dziać. W majtach susza, skurczy nie ma, nawet tych przepowiadających. Tak więc czekam cierpliwie, aż maluszek się sam zdecyduje. Teraz jak chodziłam na KTG na IP to lekarze nie gwarantowali mi porodu z OM, bo faktycznie mały brzuch... I że jeszcze nie pora... No ale natura rządzi się swoimi prawami. Zobaczymy ;-)

Ja też bym dzieciaczkowi ubrała tylko rampersika. Przecież się zapoci bidulek w taki skwar ;-)

Do góry