reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

emih - cześc kochana!!
Mam nadzieję ze po tej przeprowadzce dobrze się czujesz i nie przepracowałąś się za bardzo!!
w takim razie pozostaje mi życzyć Ci aby się dobrze mieszkało!!
Fajnie że wróciłaś i że masz łączność ze światem i z nami!!

Tetina
- całkiem niezły ten kabanos z kisielem ;-)) ale musi być kisiel malinowy!!
Dzieki za info z chusteczkami, ja na pewno skorzystam!!:-)

reklama
fiffi
KOSZULA KRÓTKI NOWOŚĆ R: 43/44 c #802-3# (1089921124) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
ja kupiłam cos podobnego tylko na rynku za dychę w rozmiarze XXL wiec przy moich gabarytach siega mi do kolan a i rękawy nie przeszkadzają. Jest rozpinana wiec od razu mozna karmić po. Oczywiście po porodzie juz w niej latac nie bede bo mam tez normalne koszule do karmienia:-) Ale wybór wydał mi sie najlepszy i najtańszy. Nad kolorem sie nie zastanawiałam bo to i tak koszula na raz a na rynku w pudłach jak to jest z cenami - prawie za bezcen:-)
Te koszule które dają w szpitalach faktycznie ledwie tyłek zakrywają. Ale to wiesz takie moje " zrób to sam"
napewno do porodu koszula musi być max do kolan bo tak mi powiedziała połozna a najlepsza jak naj krótsza.

A ja sama wykompalam Davidka:tak:
M pojechal na zakupy wiec sama sie podjelam ,balam sie ,ze ho ho :tak:
Ale nie plakal :-)ale krzyz to mi dawal popalic jak taka nachylona pobylam :tak:

tetina u nas goraco jest ..wiec ubieram na letniaka ..albo samego rampersika zakladam ,a dzisiaj ubralam mu body na ktorki rekawek na to cieniutkie ogrodniczki ,czapeczka z dziurkami :happy2:przykrylam pieluszka :happy2:
Wiesz ja zawsze mam tysiac mysli jaka pogoda jest czy nie za zimno mu ,czy nie za goraco ..ale to chyba kazda z nas tak ma :happy2:
ale ogolnie to ja nie jestem zwolennikiem przegrzewania dzieci :no:

witajcie laseczki!!!
nie uwierzycie co robie... 1 raz karmie cycem corenke w naszym domku :-)
tak, tak!!! wreszcie po miesiacu od narodzin jest razem z nami :happy2:
teraz juz jakos to wszystko bedzie, ciezko, bardzo ciezko, ale razem :tak:
caluje Was wszystkie i dziekuje za trzymanie kciukow ;-)

witajcie laseczki!!!
nie uwierzycie co robie... 1 raz karmie cycem corenke w naszym domku :-)
tak, tak!!! wreszcie po miesiacu od narodzin jest razem z nami :happy2:
teraz juz jakos to wszystko bedzie, ciezko, bardzo ciezko, ale razem :tak:
caluje Was wszystkie i dziekuje za trzymanie kciukow ;-)
No super,ze juz jestescie w domku :-):-)
karm ,karm :tak:

witam:-)

wysprzątałam chatę i wybraliśmy się na zakupki spożywcze, więc dzisiaj znowu gatrofaza i spożywcza bibka:-D

Misslena no to leż i wypoczywaj:-)
tweenie fajnie, ze wizyta ok, a te szmery podobno się zdarzają i nie powinny niepokoić:tak:
emih witaj, fajnie , że akcja 'przeprowadzka ' zakończona i mam nadzieję, ze Ciebie nie wykończyła:-)
coś im bliżej wybicia godziny '0' to nam spada produkcja postów-część leży, żeby doczekać,część sprząta w przerwach uprawiajac sex, żeby przyspieszyć:-D
Perla bardzo się cieszę- teraz już będzie tylko lepiej mam nadzieję i troszkę odpoczniesz od tej bieganiny dom-szpital:-)

emih fajnie, że już na swoim
perla bardzo się cieszę, że masz juz córcię w domku, teraz już tylko się cieszyć

Znalazłam fajny artykuł o minimalizowaniu bólu porodowego, jak któraś chce może zerknąć
Dlaczego poród boli Rodzina - Poród - Artykuł
Ja idę się wykąpać i będę oglądać mecz, jutro wraca M to się nim nacieszę bo nie widziałam go od wczoraj rano
Miłych wieczorków Kochane

Chyba złożę na ręce M wypowiedzenie bo nie mam czasu na bb:-D

atabe co się odwlecze to nie uciecze:-p

louise to dobrze że się uspokoiło bo wiem jak Ci na tej golonce zależy:-D ja mam wrażenie że lada chwila urodzę przez to rozlazłe i obolałe podwozie a tymczasem turlam się tak już z dwa tygodnie i pewnie jeszcze poturlam:tak:

malewa
nie zabezpieczyłam, dobrze że powiedziałaś to zacznę:-p

aisim
czuję się tak samo i ostatnio w deszczu w klapkach chodziłam przez stopy jak buły:dry: ale juz niedługo;-)

ewa81 właśnie tak:-D

ashika
ja też miałam rodzić wcześniej wedle gina a dalej się telepie na moich rozjechanych girkach:-p ale z drugiej strony może dzięki temu w sumie trwam w dwupaku że uważałam na siebie jednak, może mój gin wcale nie taki nieudaczny:-D
Moja niunia waży podobnie do twojego synusia;-) pedicure też zrobiłam ostatnio, oprócz niemal wyłamanych nóg ze stawów niemal skręciłam sobie kark:shocked2::-D tylko mój M nie kuma na co ja się tak pindrze bo przezcieć idę "tylko" rodzić:-p

aneta ja o dziwo od kilku dni normalnie siusiam nocą bo do tej pory to wstawałm bezowocnie czyli pare kropel i koniec:-p widać woda ze mnie schodzi , opuchlizna bowiem znika ale co pomogło to nie wiem:no:

louise no własnie wzięłam się na odwagę i zabrałam teraz lapka Emi:-D No bo gra już kilka godzin a ja co:-D oddam jej o 20ej jak M pójdzie na mecz i mi odda:-p ładny kolorek wybraliście, też będę miała szary:tak:Ja lubię też wszelkie własnie łazanki, prażonki , kluchy z sosami, kapusniaczek itd. czyli to co najładniej oblepia od wewnątrz uda biodra i pośladki:-p:-D girki ma już takie jak muśnięte słonkiem:tak:

ashika wysoko masz brzuszek? mnie się opuścił więc zgaga odeszła prawie całkiem i apetyt się poprawił bo miałm miesiąc że jedzenie było be:baffled: choć może dobrze bo to parę kilo mniej do dźwigania:tak:

Vanilka widzę że już swój rytm macie i organizacyjnie wszystko masz pod kontrolą:tak: Eh chciałabym też już być po tym pierwszym chaosie:-p

aneta dobry pomysł, może go skusi taka lasencja żeby już wyszedł na swiat:-D

ania
to musiał przeskrobać skoro się tak mili teraz:-p ale warto być twardą, ja dałam radę ostatnio jak nigdy być twarda i się opłaciło:tak:

mysza jak tak to działa to ja padne przy małej na pysk:baffled::-D

mysza ale będziesz miała fajny poród:-D U mnie podobnie ale zacznie sie od skurczy, poprysznicuje się w domku na spokojnie, delikatny make -up zrobię, na ip trafię z duuuzym rozwarciem i usłyszę jaka jestem dzielna a wody odejda tuż przed i mała wujedzie na slizgu:-D

dzamena
a ty leżysz wogóle cośkolwiek? :dry:witaminy bierzesz? herbatę z cytryna pijesz?

aisim
ja tez się obawiam najbardziej że mi w publicznym miejscu odejdą:baffled: nawet myślałam ostatnio czy by choć alweysa jakiegos nie zapodać jak gdzieś wychodzę:baffled:

patipaula
ale twarda sztuka z tej twojej szyjki:-D Taaaa posprzataj coś, co tak bedziesz odpoczywać ciągle:-p:-D

atabe może przysiady poćwicz;-)

madzik to pięknie doszłaś do siebie:tak: cenna uwaga o tych ciuszkach bo chciałam własnie na 62 bodziaki dokupić a moja będzie podobnie rozmiarkiem do Julci więc dokupie też na 56:tak:

misslena to trzeba leżeć, nie ma rady, będzie dobrze;-)

magdzia jutro asieńka cesarke? ale masz pamięć:blink:

tweenie
oooo a ja byłam obok 5-10-15 dzisiaj i nie wlazłam a własnie to chce dokupić:baffled: dobrze że wsio pozamykane, spokojnie sobie malutka podrośnie:tak: ale z tym echem to mnie dziwi, przecież poród to nie błachostka i dobrze byłoby zbadać przed eh nasz asłużba zdrowia:dry:

tetina ja rodziłam w szpitalnej - z tym że wymieniałyśmy się z dziewczynami w zależności od gabarytów:-D i sobię chwalę bo nie upaprałam swojej:-p teraz mam swoją i od razu M będzie musiał pewnie zabrać do prania :sorry2: nam połozna na sr też mówiła o meskiej koszuli że rodza laski ale ja rodzę w typowej rozpinanej bo Emi karmiłam od razu na porodówce i jak tu cyca w takiej męskiej wyciągnąć:-p

magdzia
z tą lewatywą i goleniem dużo szumu o nic, ja sobie życzyłam z Emi i teraz tez chcę mieć czyste kiszki bo po pierwsze nie chcę żeby M oglądał ich zawartość a po drugie chcę miec śwaidomość że mogę spokojnie przeć a niespodzianki nie będzie:-p A tak na szybko nic Cię dokładniej nie wyczyści niż lewatywa:-DI choć nie sprawia człowiekowi przyjemności to nie jest niczym strasznym a przede wszystkim nie boli:no:A ogolona myszka jest łatwa do utrzymania w czystości i włosy nie wplączą się w szew:tak: Ale zgadzam się z tym że kobieta powinna mieć prawo wyboru.

mysza
to zrób sobie w domku , odczekaj , zrób swoje i dopiero jedź:tak:Ja mam nadzieję że mi zdąża zapodać na porodówce:-D

niunia
nam połozne mówiły i czytałam że pełne kiszki to dodatkowy opór dla maluszka więc u nich inna widać szkoła:sorry2:

ewcik po lewatywie czyści szybko i raczej do cna:-p a nawet jak coś to lepiej troche płynu wydalić niż taką a'la śląską:-D

tiffi jak front ustalony to już coś, oby się tylko tego trzymali teraz;-) od farb nie wiem czy specjalistką, jedynie co to mogę powiedzieć że mnie osobiście najlepiej malowało się zawsze decoralem:-D a najgorsze doswiadczenie było z duluksem:dry:a masz dylemat z farbami? Nam położna bardziej tez polecała spirytus i znajoma z apteki też , mam sprawdzone do tego więc bedę się spirytusu trzymać. Ja biorę rozpinana koszulę żeby karmić już na porodówce jak da radę. To bardzo ładnie Zuzia waży a łozysko masz oki bo kolejny stopień to 3.

aisim
nie utrafisz myślę żeby tak akurat i do cna się naturalnie oczyścić:no: no można tez olejek rycynowy:sorry2:

magdzia
tez mam ten samoopalcz w piance z daxa - fajny jest:tak:

tweenie
natura zrobi, moja kolezanka tuż przed samym porodem wypchnęła toto w ubikacji ale ledwo zdążyła:-D a jak się boję że nie zdąże do wc i co?:-p

tetina oj prawda z ta miesiączką:-D a na łóżko certe stołową może sobie zakup:-D

emih
witaj na nowym:-) Super że zdążyliscie ;-)

reklama
jedyneczka walnij wypowiedzenie M-owi-powiedz, ze praca zaburza proporcje między Twoim życiem osobistym a zawodowym, może podwyżkę dostaniesz albo socjal jakiś:-D

Do góry