reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

reklama
Ewcik no ja też się boję tego skutku lewatywy... będę się bała, że mi dziecko zaraz do muszli wleci.. Wiem, że ile ludzi tyle opinii na temat lewatyw i czopków...
No wybierz się do tego dziekanatu, lepiej wszystko załatwić niż potem jeszcze się denerwować jak coś będzie nie tak i się tłumaczyc.

jedyneczka najważniejsze to podjąć jakieś działania czy to w sprawie rozmowy z fachowcami (byłam gadałam ulżyło mi, powiedziałam, co mi leży na sercu i czego oczekuję, oczywiście i tak nic teraz nie zrobią w sensie jakiś super szybkich nadrabiań, ale ustaliliśmy front robót).
Czy ty jesteś specjalistką od farb ściennych??
dzamena kurcze ty to masz pecha, ciągle się za tobą coś wlecze, a teraz jakieś choróbsko, a byłaś u lekarza?? Co do sab simplex linka podawała luoise do apteki gdzie to mają. To dopadł cię jakiś wirus tak jak mnie, mnie przechodzi ale jakoś tak powoli. Generalnie kuracja płukanie wodą z solą, można zakupić pastylki do ssania isla moss dobre dla kobiet w ciąży bo one mają tylko wyciąg z jakichś wodorostów
louise nie ma jak matczyna pogadanka, przemawiająca jasno do dziecka - oby należał do tych dzieciaków, które słuchają rodziców.
Ależ moja droga byłam dzisiaj i powiedziałam co chciałam ( o dziwo bardzo spokojnie i delikatnie - ta ciąża wpływa na mnie łagodząco, ale konkretnie i ustaliłam co dalej jak to ma wyglądać, mój M wczoraj tez powiedział, co mają robić, no nic zobaczymy jak będzie)
aisim najgorsze jak ci nadgorliwi pytają czy to już czy to już, jak mnie ktoś pyta kiedy mówię że pod koniec lipca. Ja też od niedzieli miałam doła, ale chyba jakoś dzisiaj trochę lepiej
ewa rozumiem, że chcesz używać spirytusu?? bo teraz coraz rzadziej mówią o spirytusie tylko o tym środku octanisept, który te można stosować później na wszelkie rany itp
kama koniec ciąży skłania do refleksji, czy istnieje inny sposób poza naturalnym porodem i cesarką by dziecko pojawiło się na świecie itp, no tak to już teraz wygląda :-)
ewelad tak zrobiłam rozmowa z fachmanami była :-) jakie będą skutki zobaczymy
patipaula ja ciekawa jestem jak u mnie będzie bo ostatnio szyjka długa zero rozwarcia, a główka małej bardzo nisko, ale co z tego
atabe twoja córcia po prostu chce być lipcową córeczką, a nie czerwcową i czeka spokojnie
aisim ja kiedyś kupiłam mojemu M koszulkę "najlepszy tata na świecie" i miałam dać mu jak urodzę ale dałam dzisiaj, powiedziałam, ze to od małej i powiedziała, że na to liczy
madzik fajnie że Juleńka grzeczna i śpi ładnie, a co do ubranek to ja się zastanawiam czy właśnie tych 56 wystarczy, ale na razie nie będę kupować zobaczymy jak będzie
misslena to odpoczywaj dużo, relaksuj się żeby dzidzia spokojnie podrosła i nabrała sił
tetina no właśnie zastawiam się czy jakąś koszulę do porodu powinnam mieć w sensie rozpinaną męską, a ty masz taką normalną koszulę??
magdzia a mnie kilka koleżanek "polecało" lewatywę, oczywiście bez przesady że to jakaś przyjemność, ale mówiły, że później miały duży komfort

Dziewczyny zaskoczyłyście mnie tą przezornością w sprawie prześcieradeł, ja to jakoś tak o tym nie pomyślałam.
Oj miałam dzisiaj męczący dzień, rano pojechałam na milion badań krew mocz, hormony tarczycy, glikemia, i jeszcze jakieś inne te co do szpitala są potrzebne. Odebrałam wyniki poprzednich badań i są ok. Potem musieliśmy jechać z M do domu bo przywieźli drewno na podłogi, zajrzałam do sklepów kilku a potem na USG. Mała waży 2710, łożysko II stopień (cokolwiek to znaczy), generalnie ok, mała główkę ma bardzo nisko. Wróciłam do domu a M pojechał na budowę i jakoś moc mi odeszła, nastawiłam kolejne pranie dla małej i zaległam przed kompem, a głowę mam jakąś taką ciężką, ale bym zjadła coś dobrego, ale co ja mogę zjadłam już parę truskawek i wafla bez cukru - czyste szaleństwo

Kama - co do ciasta, będąc w tym stanie ciąży myyślę ze Twój M zjadłby z zakalcem i jeszcze spalone!! napewno nie będzie narzekał, niech się cieszy ze takie frykasy jeszcze pieczesz ;-))

Twennie - fajnie że wizyta ok!! Co do ciasta na pizze to z carefura ja piekę ok 25 min w tem 180 stopni. A co do jego wyrastania to kiedyś mi chciało wyjść z lodówki. Ale najlepiej je zrobić na świeżo po bardzo szybko się przesusza.
Teraz mi smaka na pizze zrobiłaś!!

Milssena - no jak trzeba leżeć - trudno mus to mus!! Grunt że wcale nie tak długo!!

Madzia - a z jakiej firmy ten samoopalacz w piance? Ostatnio szukałąm jakiegoś w piance i nic nie znalazłam!!

Co do lewatywki to pytałam ostatnio lekarza na wizycie i stanowczo odradził robienia samej w domu. Powiedział że tylko można sobie zaszkodzić jak ją się zrobi za póżno!!
A z drugiej strony myślicie że jak się wyprózni dzień przed porodem albo rano to lewatywa jest konieczna?? Sory za taki mało smaczny temat poruszam!!:-(

aisim ja mam samoopalacz z DAX Cosmetics, ładnie pachnie - nie daje takiego uczucia smrodu jak zwykle samoopalacze, ogólnie odpowiada mi - tylko muszę nauczyć się z niego korzystać ;p
Wracając do naszego tematu ja najchętniej jeśli byłaby taka możliwość to całkowicie zrezygnowała z lewatyw/czopków

otwieram lodówkę a tam scena jak po wojnie - moje ciasto wylazło z opakowania :-D Ja to się śmieję, że jakimś agresywnymi kulturami bakterii naszprycowane jest:-D

a co do lewatywy - ja mam nadzieję, że natura zrobi swoje wcześniej ;-)

dobra jestem hahhahaha:-D:-D:-D swoja odpowiedz wkleiłam w watek o usg :-D:-D:-D chyba faktycznie troche roztrzepana ostatnio jestem. Wiec przeklejam go tu a tam wykasowywuję.

tak wogóle to czesc dziewczyny bo wywaliłam dzisiaj jak z kosmosu:-D

Dzień mija mi na byczeniu sie juz teraz bo M pojechał do pracy. Wczesniej zawiezliśmy l4 do mojej pracy i powiem wam ze fajnie jest siedziec w domu ale troche mi sie teskni. Pewnie jeden , dwa dni i znowu by mi sie odechciało ale tam sie przynajmniej cos dzieje bo tak to dzien za dniem - taki sam...

anetah- dzisiaj M zapytałam czy stękam juz jak 80 letnia babcia ale on chyba z miłości i aby nie robic mi przykrosci stwierdził ze jeszcze:-D. A mnie tu stuka , tam stuka... Ostatnio znajoma mówi do mnie ze zazdrosci mi braku miesiaczki bo akurat miała wiec ja jej na to ze ja mam miesiaczke codziennie tylko nie leci. :eek::-D
louise- seksik narazie sobie odstawiam do lipca po ostatnich przezyciach nocnych. Louise miałam cie zapytac juz wczesniej i zapominałam- czy jak łykasz fenoterol to ci sie trzesa rece? Jak z Oliwką lezałam w 20 tyg w ciazy w szpitalu bo mnie po nerce pokopała i miałam obrzek to mi go dawali w kroplówce a poxniej po wyjsciu w tabletkach i normalnie nie mogłam sobie nawet chleba posmarowac ale lekarz powiedział ze to podobniez normalne:confused:. Nigdy nie zapomnę min ludzi z autobusu jak wychodziłam ze szpitala... Był pierwszy tydz śierpnia, koszulka na ramiączka , brzuszek niewielki ale juz widoczny a ja pokłuta po kropólwach jak narkomanka i trzesłam się jak po odstawieniu. Mi było głupio a ze moja mama tez świruska była to zamiast powaznie podejsc do tematu to się śmiała. Teraz jak wspomnę to w sumie tez się smieje.:-D:-D Mi zgaga mineła jakis tydzień temu- brzuch mi sie obnizył
ashika - witaj na tel to nawet nie miałam jak sie przywitac...:biggrin2: U mnie z apetytem bywa różnie. Na słodkie juz mi przeszło a jezeli chodzi o ilości to jeden dzień lece na miłości a drugi na pełnej lodówce:-D
olyv ty sie kochana nie matrw tylko trzymaj ze mną do połowy lipca:cool2:
Arlecia- no własnie mogłabys urodzic bo co wchodze na BB to zero nowych dzieciaczków
Mruczka- jakim wielorybem:szok:- spójrz w lustro- jestes przeciez piękna.:biggrin2: Ja co prawda mam brzuch jakby mi ktos piłke za bluzke włozył i tylko tam mi poszło , wiec zadnych opuchniec itp... ale za to mam cała twaz w syfach!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y: Przy oliwce tłumaczyli mi ze dziewczynka urodę mamie zabiera , ale tytaj ma byc facet i co?:confused::eek: Albo bedzie jakim super przystojniakim albo gejem skoro ja taka wysypana jestem.Syf na syfie i to nawet nie tylko na twazy ale i na dekoldziei co najgorsze to na dekoldzie zostaja slady ech... Kilogramy to zrzucisz po porodzie.:biggrin2:
ewa - ja tez musze zrobic porzadek ze zdjeciami bo przy tych problemach z kompem to zostaną mi tylko zdjecia z dzieciństwa i ze szkoły bo reszte szlag trafi:zawstydzona/y:
Mysza- nawet nie pomyślałam o zabezpieczeniu łozka :zawstydzona/y: a dają jakies podkłady 2 na 2?:confused::-D bo ja śpię w poprzeg:-D
dzamena- beda czyste w piwnicy stały;-). Powaznie faktycznie bez sensu. Powiedz mi kochana czy to tylko przeziebienie czy jakas angina dłuższa cie złapała?
patipaula- czyli mówisz ze trzymasz ze mna do połowy lipca?:biggrin2:
atabe- seksik ci jeszcze został bo ja po ostatniej akcji narazie sobie odpuszczam az bede w podobnym terminie co ty teraz
aisim- kabanos i kisiel? to prawie jak śledz w czekoladzie:-D ach te uroki ciązy. Ja nic nie kupowałam dla M. Za tydzień ma urodziny i wtedy mu kupię tylko jeszcze nie wiem co....
madzik- otworzyłam swoja szafkę z ubrankami dla małego i sie rozmażyłam... ale Ci zazdroszę:) Bo z tymi ubraniami tak jest metka jedno - rozmiar inny. Na zakupy powinnysmy chodzić z jedną parą body i śpiochów aby przykładac czy sie rozmiar zgadza:) ja mam jedne takie body na których jest metka 56cm a jak przykładałam do innych to na bank 68!!!:-D
kama- po takiej petardzie to i poród byłby błyskawiczny bo nie trzeba by było czekac na rozwarcie hahhaha:-D:-D:-D
misslena- dobrze ze jestes juz z nami ale dobrze tez ze twój lekarz taki czujny. A waga nei mówi o tym czy dzisius bedzie lezał w inkubatorze tylko jak jest rozwinięty wiec sie nei martw
tweenie- córa napewno zdrowa i niech sobei siedzi::biggrin2: po tych kącikach fast foodowych to zobaczysz jak ci podrośnie w brzuszku:) a te śpiochy to patrzyłas w internetowym sklepie 5-10-15? moze beda rozmiary.
iwusia- są tez dobre tego strony- nie bedziesz sie męczyła tylko rachu ciachu i juz po :)
Vanilka- jakie macie tam temperatury teraz? Powiedz mi kochana i w co ubierasz Dawidka na spacer?

Oczywiscie roznoslili dzisiaj ulotki i jak którąś interesuje to od jutra w realu jest promocja chusteczek nawilzających pampersai pampersami happy i ubranka dla dzieci.
Strony
ubranka -12
chusteczki -ostatnia 6paczek po 72 lub 67 szt za 24,95 wiec wychodzi na paczce 4,15. Ja biorę. Jak nie beda pasować Tymkowi to bede miała czym szafki myć.
Hipermarket Real / Gazetki i katalogi
link do gazetki tylko otwórzcie tą ważną od jutra:-)
mówiłam ze mam inteligenty komputer? Napisałam posta i jeszcze się nie wyłaczył ! szok. ciekawe za ile wróci do normalności a razej swojej nienormalnosci.

Brzuch mi sie od wczoraj znowu rozciaga....

reklama
Cześć cześć i czołem,

Melduję że jeszcze nie urodziłam ale za to...
jestem po przeprowadzce na nowe śmieci dziewczyny...
I internet podłączony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeszcze jakieś 2 kartony i z górki....
Położe K i lecę Was czytać :tak::tak::tak::tak::tak:

Do góry