reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
ja też, bo właśnie wciągnęłam chlebek z salcesonem i serkiem żółtym. :-D Zapiłam sokiem i mi niedobrze :-D
Mysza1984 ładny mix na wieczór :-)
Perla gratulacje w koncu odpoczniesz od biegania szpital dom i tak w kółko
Vanilka to dobrze ze czujesz sie na siłach juz po cesarce podziwiam

Dziewczyny mam pytanko 2 tyg temu mialam wizyte u położnej stwierdziła rekami (namacalnie) że mała ulożona jest główka w dół i ze wsio ok ale teraz czuje kopniaki z lewego boku to chyba niemożliwe zeby miała główke w dole i kopała z boku . Wydawało mi sie że powinna kopać na górze na żebra aa nie z boku może sie myle niech któraś mnie oświeci ;-)

tetina grunt to dobre oko do okazji. Jutr w lidlu mają być śpiworki, Muszę rozważyć tą koszulę do porodu
emih po przeprowadzce ale ci fajnie
perla ale super wieści, już razem w domu, pięknie, pięknie
jedyneczka nie masz czasu na bb a post mega długi, to aż strach pomyśleć co byłoby jakbyś miała czas :-) Co do farb to jakoś znajomi narzekali na dekorala dlatego o nim w ogóle nie myślałam. Mam dwie koszule ale takie rozpinane na cyce, a do podou przydałaby sie chyba jakaś inna
niunia jak to nie możliwe. Moja mała ma nisko głowę w dole kopniakami sadzi żebra i wypycha prawy bok, na lewym też wypycha to plecy kręgosłup i nieco wyżej pupa. Te dzieciaczki są nieźle poskładane

jejku ale się zagrzebałam na bb, czytam i czytam, nadrabiam a tu już po 23-ej. Dobrej nocy

Napisalam posta i mi zniknal o nie ju nie napisze go raz jeszcze nie dam rady bo oczy to mi sie same zamykaja ide spac zaraz. Jutro napisze co nie co. A do tego boli mnie brzuch jak bym miala okres dostac ludzie od czego to??czy to cos oznacza??
Zycze spokojnej nocy i do jutra rana.

Dzień Dobry :)
Ja już na nogach -noc taka sobie bo mała się czesto budziła-ale postaram się pospać w dzień.
Wczoraj była u nas położna z tego spzitala ,gdzie rodzilam-siedziała ponad 2 godizny i wszystko nam powiedziała i pokazała(kąpanie,pielęgnacje)powiedziała,że juz dzisiaj można iśc na spacer-od godizny do dwóch :)Więc dzisiaj wyruszymy ,wkoncu gdzieś wyjdę.
Vanilka jak tam?-widzę,że tez masz powera jak ja-bez brzucha jednak latwiej chociaz ja mam jeszcze szwy więc muszę się oszczędzac.
Perla super ,że jesteś z Laura w domku!!trzymajcie się kochane!!
Emih gratki z powodu przeprowadzki-teraz tylko czekanie na dzidziusia :)
Ciekawa jestem czy któras się dzisiaj rozpakuje :)))
Dobra idę sobie coś przekąsić i was poczytam dokładnie póki malutka śpi....

Witam się z rana

Oj dzisiejsza noc niestety nie przespana, do tego co chwile jakieś skurcze :-( do tego czop mi coraz mocniej złazi.
Dzisiaj chyba będe cały dzień dziecku książki czytać, mam nadzieje że usiedzi i mi na glowe nie wejdzie.

Miłego dnia Wam życze

I ja się witam dziewczyny
Łącząc się z tymi z zapałkami w oczach od niewyspania... Moja K zaczęła spać w swoim łóżku i mam z nią niezłą przeprawę- dziś wstawałam 6 razy bo płakałaa, a wstać jeszcze z 5 razy na sikanie i wogóle zwlec się z łóżka to jakiaś masakra. W końcu przyszła z kocykiem do naszego łózka i spałam do rana. Jak to będzie jak dwie będą płakać w nocy i czeka mnie podwójne wstawanie? Zaczynam się bać :eek:

Madzik- Fajnie że już macie przyzwolenie na spacerek. Tak to chyba leciało, że latem to po tygodniu można wyjść, zimą po dwóch. Ale się w końcu powietrza nałykasz ;-)

Niunia- to mogą być kolanka, jak pisze Tiffi- nasze dzieciaczki są tak już "poskładane" że na rozciągnięcie nóżek i typowe kopniaczki bym nie liczyła :-D

Kacperek i fasolka- jak na okres bolą skurcze- takl ból czułam przy ostatnim porodzie, ale teraz od czasu do czasu mam tak od miesiąca i jeszcze się trzymam, może to przepowiadające? :confused:

Tiffi- ja się powtórzę polecam FLUGERa- wiem, droższy, ale zmyjesz z niego i dziecięce łapki i pisaki później, a z innych niekoniecznie! :eek:

Myszka, dziewczyno ale Ty masz apetyt, jak ja bym jadła o tej porze to zamiast dodatkowych 25kg miałabym 35 :szok: Masz niezłą przemianę metaboliczną :tak:

Malewa- dbaj o sibie dziewczyno i trzymam kciuki co by Twoje maleństwo jeszcze zechciało w brzuszku posiedzieć...

Hej dziewczynki:-)

Ja wczoraj po wizycie, dowiedziałam się tylko tyle: krążek trzyma bardzo dobrze, zero skurczy i skracania dalszego, czyli dupa blada, siedzimy w dwupaku.

Miałam KTG i Hanka bardzo się ruszała, może to spowodowało wysokie tętno, które nie podobało się ginowi i kazał mi przyjść do szpitala na dyżur w sob to powtórzy mi KTG.

Louise, fenoterol kazał mi brać do niedzieli, od poniedziałku zaprzestać, ale krążek jeszcze zostawiamy.

Perla, rewelacyjnie, teraz już wszystko z górki...

Jednak niestety muszę iść dzisiaj do biura i kilka rzeczy załatwić, potem małe zakupy po drodze, Majka z przedszkola i idę do mamy na imieninki - ale bez wielkiej biby...

reklama
czesc dziewczyny:-)
ciesze sie ze u Was wszystko w porzadku, mam nadzieje, ze jesli juz bede musiala miec ta cesarke, to wroce do dobrej formy tak szybko jak madzia i vanilka:-)
co do nocnego wstawania, ja tez mam przerywany sen:dry:ale taki juz pewnie zostanie przez nastepnych kilka miesiecy:-)DAMY RADE!
pozdrawiam Was cieplutko i milego dnia zycze!

Do góry