reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

na gwałt potrzebne - jak długo piecze się pizze i w jakiej temperaturze? w carefourze mają super ciasto ich produkcji, ale zaraz mi z lodówki wyjdzie, bo to drożdżowe i rośnie jak szalone :-D
tweenie nie mam zielonego pojecia ale na szybko znalazłam przepis 180 stopni na ok 30 min mniej wiecej do rozpuszczenia sie sera
wziełam ze strony wielkie żarcie:-)

reklama
Ja tak sie zastanawiam nad ta lewatywa.. Ja chyba nie chce... wolalabym dostac jakies czopki czy cos..
madzia ja sie przy pierwszym porodzie nie zdecydowałam na lewatywe tylko na czopki i miałam nie miła niespodzianke pozniej wiec teraz choc lewatywy boje najbardziej i jakos mi trudno mysl o niej przychodzi na nią sie zgodzę:dry:

madzia ja sie przy pierwszym porodzie nie zdecydowałam na lewatywe tylko na czopki i miałam nie miła niespodzianke pozniej wiec teraz choc lewatywy boje najbardziej i jakos mi trudno mysl o niej przychodzi na nią sie zgodzę:dry:
Ja sie wlasnie tez jej boje i ograszka mnie bierze na sama mysl... kurcze nie wiem co robic..

na gwałt potrzebne - jak długo piecze się pizze i w jakiej temperaturze? w carefourze mają super ciasto ich produkcji, ale zaraz mi z lodówki wyjdzie, bo to drożdżowe i rośnie jak szalone :-D

kochana, ja tam nie wiem, szkoda, że mój M polazł już do pracy, to by Ci powiedział:-D uwielbia eksperymentowac w kuchni...

nudno mi... coś bym zjadła dobrego hehe.. byłam dziś zmienić adres zameldowania i żałuję, że nie zrobiłam tego po porodzie, bo teraz muszę wszędzie jeździć i zmieniać, np w pracy, żeby mi zasiłek wypłacili, ubezpieczenie itd:dry:

Ewcik znam ten ból łażenia wszędzie przy zmianie zameldowania.. Ja pomimo tego, że mam 22 lata mam już 4 dowód tożsamości :tak:, 3 razy zmieniałam też legitymację studencką, niestety teraz przy składaniu karty obiegowej babka z dziekanatu pocięła mi moją legitymację i duuupa z jeżdzenia autobusami na zniżce ;p

w szpitalu, gdzie chcę rodzić nie robią lewatywy. Dowiedziałam się, że jak chcę to mam sobie kupić i zrobić sama w domu... Tylko kiedy? między skurczami, czy jak...

Dziewczyny a ja bym chyba wolała ta lewatywe niż mieć jakas niemiłą niespodzianke tylko problem jest tego typu że w uk nie robia lewatyw ani nie daja czopków . Wiec ja nie mam wyjścia i troche mnie to stresuje .
Mysza1984 ja tez chciałam sobie kupic lewatywe albo zeby mama mi wysłała z Pl tylko moja położna powiedziała ze moge tym sobie bardziej zaszkodzić niż pomoc wiec juz nie wiem sama

U mnie w szpitalu też nie robią lewatywy ale położna powiedziała mi że jeśli mam taką potrzebę to mogę sobie sama w domu zrobić jak zaczną się regularne skurcze lub zapodac czopek, ale tak myśle że czopek to nie podziała tak jak powinien. Zakupiłam Enemę i zobaczymy może strach zrobi swoje i nie będzie potrzebna :D

w szpitalu, gdzie chcę rodzić nie robią lewatywy. Dowiedziałam się, że jak chcę to mam sobie kupić i zrobić sama w domu... Tylko kiedy? między skurczami, czy jak...

Tam gdzie ja będę rodzić można z tego co widziałam w lutym jak leżałam ,wybrać albo czopki albo lewatywe. Sama też nie wiem co jest lepsze ale ta perspektywa lewatywy ciągnie sie za mna od lutego..

Kupilam sobie ostatnio samoopalacz w piance bo wygladalam jak corka piekarza, ale jeszcze mi troche precyzji brakuje bo wygladam jak krowa laciata

reklama
Ewcik znam ten ból łażenia wszędzie przy zmianie zameldowania.. Ja pomimo tego, że mam 22 lata mam już 4 dowód tożsamości :tak:, 3 razy zmieniałam też legitymację studencką, niestety teraz przy składaniu karty obiegowej babka z dziekanatu pocięła mi moją legitymację i duuupa z jeżdzenia autobusami na zniżce ;p

o tym nie pomyślałam, że jeszcze do dziekantu musze się wybrać:wściekła/y: czy to konieczne??

ja tez mam dylematy enemowe.. nie wiem, z jednej strony bym chciała, co by nie było wstydu przy porodzie, ale z drugiej strony żeby to nie przyniosło odwrotnego efektu-tzn. w czasie porodu będziemy non stop się wypróżniać, bo aż tak nasz będzie po tych lewatywach czyścić:baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry