reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
ewelad no wlasnie ja tez jestem w szoku ze on woli takie rzeczy zrobic niz zwykly obiad. w piatek u gina w poczekalni wyrwal strone wlasnie z tymi 2 przepisami (wandal!) i postanowil ze zrobi bo jem za malo ryb :-)
co do szycia to widze ze tez jestes niezla :-D:-D:-D ja kiedys przyszywalam Mkowi guzik do koszuli-poszlo szybko i sprawnie i zadowolona z siebie oddalam mu koszule ale jednoczesnie sukienka w ktorej bylam podjechala mi po "piske" :-) wiec taka to ze mna robota ...

madzik juz pisalam w tym poscie ktory mi wcielo ze ty to szybka jestes-pare dni i juz na nogach i o spacerkach myslisz...:-) co do karmienia to tak jak vanilka pisala-mozliwe ze zle przystawiasz i dlatego boli. a co do czekania na dzieciaczki to sama widzisz ze laski robia co moga...ryz chca rozsypywac i zalaki i w kopciuszki sie bawic :-D a reszcie-przynajmniej mnie troche przykro ze wy juz o dzieciach a my jeszcze miesiac mamy ponad czekania i jeszcze mase ciazowych problemow przy koncowce a wy sie powoli wykruszacie :tak:

kurde te pachwiny mnie bola coraz bardziej i jeszcze podwozie zaczyna...ale nie mam skurczy zadnych. jak mam sie tak meczyc jeszcze miesiac to ja dziekuje. ide sobie wlaczyc jakis film....

jedyneczka co do badań to ja każdemu mówię, że trzeba robić, ja po śmierci mamy jestem wyczulona i raz do roku robię przegląd. Najbardziej smutni w takiej chwili jak się wie, że ona miała 4 dzieci najmłodsze 6lat. Co do łazienki plany były różne. Płytki są z LM a tam nie było producenta nazywają się gres półpoler metalic, specyficzny, inny, no nic zobaczymy jak będzie
maruśka dzielna jesteś widzę, że walczysz z karmieniem, ale fajnie, że się nie poddajesz
louise trzymaj się kochana bo jak widzę to każdy dzień dla ciebie to znak zapytania
ania pestka ja mam jakieś takie smutkowe 3 dni wszystko mnie wkurzało, denerwowało i sprawiało, że komuś bym przywaliła (najchętniej naszym fachmanom)
atabe to te skurcze to takie straszaki, nie wiadomo czy to już a tu potem się okazuje, ze jednak niekoniecznie
ewelad plan łazienkowy jest taki szare grafit płytki, biała armatura i jedna czerwona ściana a co z tego wyjdzie zobaczymy
patipaula powodzenia na wizytach, a co do robienia włosów ja już raz w ciąży zrobiłam, a teraz zastanawiam się czy przed porodem czy po

Co do kolki moja koleżanka przy córce miała niezłą jazdę, przetestowała wszystkie butelki i dr. brown okazał się pomocny, teraz przy drugim dziecku stosuje to mleko enfamil i mówi, że mała tak nie płacze jak ta poprzednia.
Kurier przybył z wanienką i akcesoriami, także część rzeczy załatwiona. Chyba zbiorę się i coś podziałam dzisiaj akcja sklep dzieckowy i zerknięcie na ceny a potem najwyżej allegro

atabe on wlasnie bardzo malo kalorycznie gotuje (pomijajac lazanie np) i malo soli daje i kaze mi tak jesc :-) ja jak cos robie to plywa w tluszczu-bo tak lubie :-) fasolka bez bulki mi sie dostala a sosik z oliwa do tej soli z warzywami niestty musialam sie dopominac zeby mi wlal z tego naczynia bo wcale nie chcial :-) ale fakt-stara sie :-) i powiem ze go podziwiam bo ja to bym checi nie miala...

tiffi no dokladnie tak-codziennie cos jest i mam pelno watpliwosci czy to nie juz przypadkiem. najbardziej dobija mnie to ze boje sie ze nawet gdyby sie teraz zaczela akcja (tfu!!!) to nie bede w stanie wyczuc i zauwazyc skurczy przez ten fenoterol :-( teraz mam na koniec ciazy kare za to ze pierwsze 2 trymestry nie dzialo mi sie kompletnie nic nawet jeden raz mdlosci nie mialam. wiec sie wyrownuje teraz.
zazdroszcze ci tego wypadu do sklepu dzieciowego :tak: zabierz mnei ze soba :-) ;-)

Ostatnia edycja:
Witajcie kobitki popołudniowa pora !!
Widze ze jak był rzut na rozpakowywanie sie tak teraz cisza az sie tego boje normalnie .Mnie juz 3 dzien brzuch pobolewa mam nadzieje ze godzina zero nadejdzie za tydzien lub dwa tak bardzo chcialabym miec to juz za soba taka ciezka słonica ze mnie że szok. Dysze chodze jak łamaga , dla małej wszystko gotowe wiec tylko czekać . Ja sprobuje z tymi zapałkami:-D:-D aa co mi tam a nóż widelec badz łyżka ;) Która sie orientuje jak przyśpieszyć czas ?? :D

Witam troszke niesmialo

Na poczatek ogromne gratulacje dla szczesliwych mamusiek

Chcialam do Was napisac jakos ostatnio tylko brakuje mi smialosci. Tak dlugo mnie nie bylo. Troche wstyd, ale szwedalam sie po czarnych korytarzach ze tak poetycko powiem. Nawet nie bede probowala nadrabiac bo nie ma to najmniejszego sensu.
Mam nadzieje jednak ze uda mi sie jeszcze wciagnac od nowa, bo jakos brakuje waszych postow. Jesli oczywiscie zgadzacie sie na moj powrot.

louise jak tak ten Twój Pascal szarżuje w kuchni, to kij z wyrwaną stroną- nawet na czatach bym pod kioskiem stanęła, jakby gazety kulinarne kradł:-D

[video=youtube;PKgaw4gtxFw]http://www.youtube.com/watch?v=PKgaw4gtxFw&feature=player_embedded[/video]

Witam troszke niesmialo

Chcialam do Was napisac jakos ostatnio tylko brakuje mi smialosci. Tak dlugo mnie nie bylo. Troche wstyd, ale szwedalam sie po czarnych korytarzach ze tak poetycko powiem. Nawet nie bede probowala nadrabiac bo nie ma to najmniejszego sensu.
Mam nadzieje jednak ze uda mi sie jeszcze wciagnac od nowa, bo jakos brakuje waszych postow. Jesli oczywiscie zgadzacie sie na moj powrot.

hej Ashika miło Cię widzieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! fajnie, ze wróciłaś, mam nadzieję, że na dobre ;-)

reklama
Witam troszke niesmialo

witamy i zapraszamy od nowa :)

Do góry