reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

hej hej

wczoraj juz nie wchodzilam na forum bo wrocilam padnieta. Po lekarzu pojechalam na zakupki.
Dzidzius wazy 3270 i łozysko 2 na 3 stopień. Troche jestem zla ze nie wyznaczył mi gin terminu cesarki bo mowil ze on jest zwolennikiem jak sie samo cos zacznie dziac. A ja najgorzej boje sie, ze w nocy i bede musiala jakos organizowac sobie kogos do starszej corci.

reklama
kurna z tych nudów to już nie wiem co robić :eek: a spuchnięta jestem jak balon i palców nawet nie zegnę do końca......no i cisza się tu robi- im więcej rozpakowanych tym ciszej :szok:

witam Dziewczęta:-)

wstałam i siedzę:-) mój jedyny plan , to gotowanie fasolki po bretońsku, a po południu wizyta u gina i ktg-zobaczymy, co tam wypatrzy dr grzebacz:-)

dzamenka ja butelki mam 3 , ale żadna nie jest antykolkowa i wszystkie dostałam, więc inwestować w te z rurkami będę w razie potrzeby
jedyneczka nie ubrałam psinie pampka-bardziej myślałam o bodziaku:-D mój D to taki zbieracz (po mamusi:-D) 'przyda się', a ja jak eksterminator wszystko wywalam, bo byśmy chyba musieli wynająć jakiś lokal, na te jego skarby:-D
kama rozumiem Twoje samopoczucie-hormonella:tak: już chyba każdą z nas dopadła albo się czai:tak:
tiffi ja też rozmyślam nad fryzjerem, co by trochę wiecheć przyciąć:-) a farbował mi mój D i dlikatny kolorek, jak pisze jedyneczka, ale ja też od razu lepiej się poczułam:tak: a łazenki szare b. mi się podobają- uważam że są bardzo eleganckie, np z czernią i bielą, albo dla kontrastu z czerwienią/pomarańczem?
oliwia powodzenia na komisji!!!
Maruśka no to trzymam kciuki za Wasze karmienie, ważne że się nie poddajesz:tak:
madzik fajnie, ze już w domku i ciśnienie lepsze, a Julcia musi trochę podokazywać i charaketrku pokazać, żebyś odczuła, ze masz dzieciątko:-D powodzenia z tym karmieniem:tak:
agatha u mnie w aptece nie mieli, ale pani poweidział, ze mogą bez problemu sprowadzić, chyba w takich aptekach sieciowych to nie kłopot i nawet tego samego dnai czasami mają
iwusia trzymam kciuki!!!

a ja chyba jestem dzowna- niby też chciałbym już odzić, ale z drugiej strony nie czuję ciśnienia i czekam- nie stosuję żadnych przyspieszaczy???

Witam:-)

Cos ostatnio nie chce mi się siedziec przy kompie. Torbe zaczelam pakowac, juz jest prawie spakowana. W sobote przerobilam sobie miekki stanik-na stanik do karmienia. Moj powiedzial ze powinnam opatentowac go.:-)
Dzis lece na wizyte mam o 16. Wczoraj mialam zrobic badania i co i zapomnialam. Rano sobie wstalam siusiu zrobilam, wzielam syropek na zaparcie i luz. Potem sobie przypomnialam ze mialam badania zrobic:wściekła/y:. Poszlam dzis na badania, trudno w czwartek podejde do poloznej i ona oceni moje wyniki i wpisze do karty.
Popiore dzis troszke recznie, troche w pralce, poprasuje itd-wiec jest co robic;-)

tweenie brak slow na tego producenta. Co on sobie wyobraza:wściekła/y:

kama1986 to samo mnie ogarnelo, leniuszek mnie ogarnal do pisania:zawstydzona/y:

dzamena duzo zdrowka dla synka zycze. Niech te choroby sie od was w koncu odczepaia:wściekła/y:

ewcik super ze przeprowadzka tuz tuz:-)

madzik to szybko dochodzisz do siebie:-) super ze jestescie juz w domku. Powodzenia w karmieniu, moze ten bol jest od zlego przystawiania do piersi.

tiffi mnie czeka dzis nastepna tura prasowania. Ja tez chcialam sobie teraz pasemka zrobic albo balejaz, ale mi moja fryzjerka odradzila (nie chciala mi teraz zrobic). Powiedziala ze moze nie wyjsc, ze lepiej po porodzie. Zawsze z bladem robilam. Dlatego stanelo tylko na scieciu wlosow.

Vanillka - dobrze ze juz piersi nie bola przy karmieniu. Nam wlasnie polozne mowily w SR ze bol jest tylko wtedy gdy dziecko jest zle przystawiane. Super ze juz byliscie na pierwszym spacerku.

Louise - kochana trzymaj sie-juz niedlugo:-)i synus bedzie z toba

jedyneczka to ty juz przygotowana do szpitala-porodu

Maruska gratuluje postepow w karmieniu, oby bylo jeszcze lepiej

atabe to czerwiec u was obiegany. U mnie caly rok jest zajety, kazdy cos ma w jakims miesiacu. Liczac tylko najblizszych: nas, moich rodzicow, tesciow, no i siostry nasze.

Miłego dnia

a ja sie
kiszę w domu-mały sobie bajki zażyczył....

Iwusia-jak wizyta?
Vanilka-fajny nakaz wrzuciłaś ...:-D
Louise-to weż sobie prędzej skopiuj dopiero wysyłaj to może zachowasz-mnie też kilka razy tak posta wcięło wrrr..wnerwić sie można.
Kama-fajną masz rozrywkę.
Atabe-jak czysta to po co zamiatać???-lepiej umyć...:-D

Koniec prania i prasowania na dzisiaj. Ja jestem już strasznie grubaśna, kurcze mam nadzieję że zrzucę po porodzie. Celulit i rozstępy na udach to jakiś koszmar:eek:
Czy Wasze dzieci też mają czkawkę kilka razy dziennie?

Iwusia Ewelad powodzenia na wizycie!!
Kama może jakieś hobby znajdziesz??:-) Muszę poczytać czerwcówki, bo mnie wystraszyłaś...
Kasik mam nadzieję, że to jednorazowo i Bartuś nie będzie miał kolek!!:no:
Arlecia u nas na SR mówili, że taka cesarka jak Twoja ma być jest najlepsza z punktu widzenia dzidziusia!!
Tweenie ja też mam czasem takie nocki, ale częściej wstaję ok 7-8 i z 4 razy na nocne siku...

tweenie, kama - dzięki, jesteście niezastąpione:-)
ewelad -tobie azdroszczę jeszcze tych wizyt u naszego gina, bo w sumie fajny gość z niego, powodzenia:-)
Mruczka - ja tez mam taka nadzieję, ale krople juz do mnie jadą, kuzyn odstąpi mi jedna butelkę, bo on kupuje po kilka, jego synkowi pomagają... Wieczór Bartuś dostanie.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry