reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Dar do prezentów szybko przeminoł jak przemineło z wiatrem ;) w wieku 7 lat zachciało mi sie samej zarobić poszłam z koleżanka pod jej blok na śmietnik i znalazłam czerwona kapuste juz była nadpsuta wiec stwierdziłam że ja sprzedam jako buraka . Chodziłam od domu do domu i pytałam sie kto chce kupić az mama mnie na tym zlapała i ze wstydu zamkneła w domu . Oby moje dziecko nie miało takich pomysłów jak ja

reklama
Ale Wy marudzicie - kawałek mięska nikomu nie zaszkodził :-p
Niunia - moi w ogóle nie dostawali prezentów :-D A jeśli już, to szukałam czegoś co mi się przyda ... W końcu mamie się podbiera.
Ja się cieszę, że się rozpakowujecie, ale dziewczyny, to nie jest nasz miesiąc. Proszę cierpliwie czekać do lipca !!! Bo mi tak smutnawo się robi... :zawstydzona/y:
Ja dzisiaj na obiada mam ziemniaki i wątróbkę. M pyszną zrobił, oczywiście więcej, bo jakby nie zrobił, to już bym nie jadła dzisiaj nic :-D Do tego kiszony ogóras. I tyle...
Niemcy w poopę dostali - ihaaaa !!! :-D

a ja dziś na obiad mam pulpeciki rybne, do tego młode ziemniaczki, sos koperkowy i sałatę z sosem śmietanowo-czosnkowym-mamuśka zaszalała:-Dmniamm

ciekawe, jak tam kama..

a tak w ogóle, to co się dzieje z magdzią?

Ostatnia edycja:
Jeny ale mi się nudzi:eek: Na 18 idę do koleżanki, która ma 2 dzieci- 3 lata i 1 rok. Jej chłop pracuje za granicą, a ona mieszka z mamą. Mieszkanko wygląda, jakby przeszło tam tornado, ale dzieci są szczęśliwe;-) Trochę poplotkujemy. Do tego czasu umrę z nudów. M długo pracuje, potem robi zakupy i do domu wraca ledwo żywy. Taki z niego pożytek:sorry:

mruczka ja też nie wiem, czym nudę zabić-nie przyzwyczajona jestem do takiego lenistwa;-) pójdę za chwilę do sklepu chyba obczaić czy sa truskawki bo chcę kupić do mrożenia.. już nie mogę się doczekać, aż M z pracy wrócić, ale to dopiero za 2,5 godz

niunia no i coś Ty napisała o tym kalafiorze? jutro miał być na obiad bo mam w lodówce,teraz bedę gotowała go chyba z godzine i wpatrywała się na robaki:szok:

agatka - natalia, madzik - moje gratulacje:-)
mruczka, ewcik - delektujcie sie chwilami nudy i spokoju, wypoczywajcie ile możecie, wkrótce jeszcze zatęsknicie za takimi chwilami, wiem co mówię...:tak:

Tak wogóle dziewczynki, cieszę się, że podobała Wam sie moja opowieść z porodówki, pisałam tak od serca, prosto.;-)

niunia no i coś Ty napisała o tym kalafiorze? jutro miał być na obiad bo mam w lodówce,teraz bedę gotowała go chyba z godzine i wpatrywała się na robaki:szok:
przed gotowaniem wsadz kalafiora do gara z zimna woda z niewielka iloscia octu, niech tak polezy z 0,5h, a robaki (jesli sa) wyjda... wtedy oplucz kalafior i mozna gotowac bez zbednego mieska :-D
ciekawe jak Kamus...
no wlasnie dawno chyba Magdzi nie bylo... :eek:

reklama
aisim dzięki ja chciałam właśnie takie na płyn ale ten co wkleiłaś płyn jest od 2 r. ż, jedynie te na ultradźwięki są od pierwszych dni życia
jedyneczka a ja chciałam napisać że fajowy prezent wybrałaś, a poza tym młoda mogła jechać z tobą. Generalnie jak chce to niech jedzie z ojcem i wymieni, ale ty już sobie daruj, wiem, że serducha masz dobre za dobre. Oj miło miło jak ktoś tak z dobroci serca pomoże, aż milej się robi na serduchu jak ludzie jakoś tak lepiej patrza na kobietę w ciąży. Bardzo fajnie jest w h&m w arkadii tam zawsze obsługa mówi zapraszam panią w ciąży, a ludzie różni niestety. Ja myślę, że wszytsko kwestia wychowania i podejścia rodziców jak rodzice potrafią wytłumaczyć swoim dzieciom że np ktoś jest chory, adoptowany, niepełnosprawny, czy w ogóle jak tłumaczą świat to dzieci nie dziwą się, a jak szepczą po kątach albo mówią, że ktoś jest gorszy to niestety tak potem dzieci to odbierają.
tetina w erze mam tel, generalnie dostałam dobrą ofertę, ale jakoś nie mogę się dogadać z tymi z BOK, a na mnie czekanie na linii i słuchanie melodyjek działa jak płachta na byka. Ale masz napięty grafik weekendowy
kama w aptece sa takie wkładki testy które sprawdzają czy to wody ciekną czy nie, to może być też duża ilość śluzu
louise dajmy trochę czasu agatce, może po cesarce nie ma głowy, źle się czuje. Właśnie widzę, że Andrzej jest na świecie
aisim mój M chciałaby wziąć jakiś urlop ale teraz ma 3 tyg (tak mu dali), potem jego firma będzie przejęta przez inną i nie wiadomo jakie rządy będą, czy będzie miał jakieś wolne. Co do tacierzyńskiego nie przysługuje mu bo jest na działalności
agatka no i mamy dziecko nr 6 - ogromne gratulacje. Na razie przewaga chłopaków
aneta ja mam tak samo że zaglądam do środka, bo jakoś robale do mnie nie przemawiają, czasem jak rozerwę już dużo i nie ma to jem dalej bez rozrywania, ale rzadko
niunia niezła z ciebie businesswomen
mysza ja uwielbiam wątróbkę, no ale w ciąży ie wskazana, lub w małych ilościach, więc poczekam

A ja dzisiaj wzięłam się do poważnej pracy, spakowałam karton książek, robię roszady półkowo ubraniowe, czyszczę półki, zaraz muszę szuflady umyć, obiad zjedzony, pranie powieszone. Brakuje mi już trochę sił, ale chcę skończyć a potem zajęcia na kompie :-)
Napisałam maila do telefonii który zaczynał się od słów "Zaczynam wątpić w to czy Państwu zależy na utrzymaniu klienta...." Za chwilę miałam telefon z przeprosinami z dogodną ofertą i możliwością odebrania telefonu gdzie chcę. Normalnie bojowa jestem. Dobra póki mam jeszcze trochę siły zabieram się za robotę. M wpadł na obiad więc go wysłałam po truskawki, czereśnie, pomidory i fasolkę. Potem się odezwę

Do góry