reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Hej Dziewczyny!

Witam się po weekendowej nieobecności. Udało mi się nadrobić i cieszę, się, że jeszcze trzymamy się w dwupaczkach i nikt w weekend się nie rozpakował. Chociaż jak widzę, kilka z nas musi być już w blokach startowych: kama, dżamena, atabe (działaj z tymi wynikami, trzymam kciuki za poprawę), louise - grzecznie leż tak jak to robisz ostatnio, a vanilka - to już za chwilkę (ale fajnie).
kasik - cieszę się, że już w domku. Dużo zdrówka i sił dla Ciebie i Bartusia raz jeszcze!!!

My w weekend ostatni raz przed porodem wybraliśmy się z M do naszych rodziców. Przy okazji pogodziłam przyjemne z pożytecznym - w sobotę byłam na wieczorze panieńskim mojej psiapsółki. Co prawda tylko na części "domowej", bo do klubu to już nie chciałam ryzykować. Bardzo fajnie spędziłam czas, pobawiłam się wesoło (pomimo braku zażywania alkoholu). Najgorsze, że za tydzień jest wesele, a my, tzn. ja nie dam rady już się na nim pojawić. 200 km to może nie aż tak daleko, ale ze względu na moje puchnięcie, duże gabaryty, niewygodę siedzenia w jednej pozycji, brak sił i ochoty na tańce, nawet jedzenie? - niestety nie będziemy na tym weselu. Bardzo żałuję, bo to naprawdę moja bliska kumpela. Dziś muszę jej to oznajmić, że jednak nie przyjedziemy :(

reklama
Wróciłam z zakupów, niedługo biorę się za obiad.
Przyszły mi te wkładki, właśnie wrzuciłam je do wygotowania a potem zobaczymy, założyłam na chwilę i szczerze ledwo je się czuje, a piersi wreszcie wyglądając tak jakbym chciała;p Ale tu nie o to chodzi, mam nadzieję że dzięki nim uda mi się uporać z tymi brodawkami.

atabe rób jak uwazasz,ja tylko twierdze ze nie warto tak ryzykowac
kasik gratki kochana raz jeszcze,dawaj zdjecia BARTOLINIEGO,chyba mam dzis dar wywoływania was wcale sie nie zdziwie jak sie maruska odezwie
tiffi ja robiłam juz karkówke i zebra sa pycha z tych woreczków i bardzo wygodne
a ty jestes chyba osłabiona przez ta diete i ciaze skoro krew ci leci
no jeszcze troszke musisz wytrzymac ,a witaminy cały czas bierzesz?najgozej ze w zasadzie to ty taka drobniutka i słaba jestes a teraz jeszcze ta dieta,jedz do ikei i najedz sie dduzo sałatki

Ostatnia edycja:
kasik jak fajnie ze sie odezwalas :-) jeszcze raz gratulacje synusia i daj jakies foteczki-czekamy. no szkoda troszke ze nie ssa maly cyca bo to utrudnienie dla ciebie. probuj jednak wytrwale i w koncu sie uda. czytalam ze nawet i po miesiacu sie daje czasem malego ustawic do piony :-)dobrze ze juz w domku jestescie i ze wszystko w porzadku. wymeczylas sie ale jestem pewna ze bylo warto :-) zawsze jest warto :tak:

tiffi co do kremow i kosmetykow o ktorych piszesz to slyszalam ze linomag jest lepszy i tanszy od sudocremu. natomiat do kapieli polozna nam mowila (i wiekszosc dziewczyn tu na forum tez) ze moze byc to oilatum zamiast oliwki dodatkowej. ale oliwke i tak trzeba kupic bo glowke smarujemy zawsze po kazdym myciu. oprocz tego polecala nam plyn do myci +szampon w jednym johnsona-ze niby one go w szpitalu uzywaja ale ja z kolei slyszalam ze johnson b uczule wiec sama nie wiem tez co kupic. tego kremu avene nie ogladalam jeszcze-jak mowie polecala go jaedna laska na szkole rodzenia i polozna powiedziala ze moze byc. ja narazie nie kupuje kremu z filtrem bo jestem uziemiona a ja lubie poogladac wszystko i sama obczaic :-) na zywo. jakby co to na poczatek mam taki co dla siebie kupilam z ziajki malutki 50 na znamiona wiec na raz moze byc.
moskitiery byle jakie bo to tylko sezonowa sprawa. wklejam linka

MOSKITIERA 130X150 DO SAMODZIELNEGO MONTAŻU (1074651220) - Aukcje internetowe Allegro

nie wiem jak sie sprawdza bo dopiero dzis /jutro kase wyslemy i pewnie ze 3 dni min beda szly. ale jak juz zamontuje to powiem czy dzialaja.

ja mam z penatena taki żel do mycia od stóp do głów - i do ciała i do włosów się nadaje. Z tej samej firmy kupię też płyn z oliwką.

dzwoniłam do tego szpitala co byłam w czwartek i jeśli chcę ksero ktg to muszę podanie na piśmie do dyrektora pisać i jeśli się zgodzi, to od tego momentu 2 tyg się czeka:szok::shocked2:

Ostatnia edycja:
atabe no o tym nie pomyslalam-znaczy o myciu okien ztym rzepem...uuuups...chyba trzeba umyc przed zalozeniem-potem cale lato az do jesieni nie myc a potem zdemontowac na jesien :-) tyle ze u mnie nad trasa okna to po tygodniu wygladaja jak nie myte. co nie znaczy ze myje je co tydzien:-D:-D:-D

gregorka wow ales zasalala w ten weekend :-) a z weselem nie zaluj i nie miej wyrzutow. raz nie zawsze i jeszcze beda okazje a nie ma co ryzykowac.

dzamena no maruska to wychodzi chyba jutro jak wszystko dobrze pojdzie. ojjjjj-zapomnialam wam wlasnie napisac wszystkiego od niej przez te moje przygody sluzowe i nerwy. maruska juz karmi cycem i jutro wychodzi jak mowilam jak wszystko dobrze pojdzie

poza tym to nie wiem czy wy tez tak macie. zauwazylam ze jak spie na prawym boku to caly nastepny dzien mam zgage. tak jak dzis. za to w nocy z soboty na niedziele jak spalam na lewym boku i na wznak krotko to wczoraj zgagi zero. a dzis juz sie z nia obudzilam. znaczy niby jej nie bylo ale czulam ze sie czai i sie wyczaila.wrrrrrrrrrrrrrrrr

louise ja tez mam zgage jak śpię na lewym boku a nawet jak tylko troszkę poleżę na nim, a prawy bok już mnie boli od leżenia ciągle na nim :wściekła/y:

Widzę że niektóre z Was już pokupowały te moskitiery na okna, a co sądzicie o tych ultradźwiękach ? M jakieś zamówił na allegro ale jakoś ja nie jestem przekonana do nich, muszę się gina zapytać czy nie mają żadnego wpływu na dzidziusia jeszcze w brzuszku.

czesc dziewczyny!
Melduję się i ja!! U mnie nocka fatalna, zle spałam! Od wczoraj wieczora mam skurcze, nawet trochę bolą ale nieregularne. Noca mnie budziły i przez to to złe spanie! Ale co to jest skurcz co godzinę lub dwie jak mają być co 5 minut.
Dziś rano się uspokoiło. Mała tez jakoś mniej aktywna. Czyżby to już się zbliżał ten czas!! Wiec odzwyam sie dopiero teraz bo poleguję, a net w laptopie sie zepsuł i musiałam sie dowlec do stacjonarnego kompa. I ogólnie mam w***** na wszytko co się rusza wokoło!

Od rana tu dziś ruch jak w ulu!!
Na wstępie Kasiek Super że juz w domu jesteście - nie ma to jak u siebie!! Jeszcze raz gratulacje i satysfakcji z macierzyństwa!! a dla maluszka dużo zdrówka! Fajnie ze masz to juz za sobą!

Ja na słońce kupiłam Nivea krem z 30 faktorem, w pokoju małej zapodam tez taka moskitierę z biedronki (były wofercie jakies 2 tygodzie temu), i na razie testuje na nas tz w naszej sypialni to urzadzenie z chicco na komary i uwazam ze działą!! zobaczymy. A ostatnio mi kolezanka poleciła krem Safeo (125 g ok 12zł) do pupy zamiast linomagu i sudocremu!! Podobno dość dobry i tani jest krem F18 do kupienia w aptece.

Kama - sen zabójczy!! Skąd te sny się biorą!! A jak u Ciebie z bolem krzyż a i skurczami odpuściło??
Vanillka - powodzenia na wizycie!! Tylko żebyś nie urodziła jak będziesz zdobywac tą górkę!!
Millsena - ja to bym sobie sana kino zapodała jeszcze na końcówce bo potem nie będzie juz szans. Wiec bez obawy chyba miozesz sie wybrać!
Anetka - jak imprezka w nowej kreacji!!?
Louse - jak przeleżałaś 2 tygodnie to i kolejne dasz rade!! MUS TO MUS!! A my Cię będziemy wirtualnie wspierać!
Dzamena - łaczę sie w bólu z Twoją opuchlizną nóg, u mnie to samo! Mam stopy jak dwa balerony. Chyba woda mi się w nich zbiera bo przez 2 dni na wadze podniosło się 2 kg, a wcale się nie objadałam jakoś specjalnie!! Do dupy jak nie urok to sraczka!! Mam już dość!

reklama
Witajcie dziewczynki wreszcie udalo mi sie was nadrobic ale nie powiem bylo ciezko :p Weekend minoł mi bardzo szybko ale miło odpoczełam troche wczoraj znów nakupiłam ciuszki dla małej i znów prasowanie :) Ale doszłam do wniosku ze potrzebuje jeszcze jakis bluz na chlodniejsze dni .
_louise_ ty kochana na brak weny nigdy nie narzekasz chyba ;) ale to dobrze bardzo fajnie czyta sie twoje posty . Nie przejmuj sie lezeniem juz niedlugo a ten chlodniczek moglabys podrzucic bo nigdy nie jadlam chlodnika ;)
kasiek gratulacje ze jestescie juz z Bartusiem w domu i najwazniejsze masz to juz za soba :)
Vanilka podziwiam Cie za ta wyprawe do szpitala pod góre mimo ze jest chlodniej i tak nie dalabym rady a nawet jesli by sie udalo umieralabym w nocy z bolu plecow .
Kama sen odjechany skad takie sny sie biora :D mi sie az takie hardcore to nie śni

Do góry