reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Witam się i ja!!

Vanillka powodzenia na ostatniej wizycie u położnej!!

Moje drogie widzę że nie bez powodu wszędzie piszą że na końcówce się włancza ten syndrom wicia gniazda!! Wszytskie sprzątaja , remontują, piora i prasują. To chyba świadczy o tym że naprawde to już końcówka dla nas.
Ku mojemu zdziwieniu nikt ani jedna z nas sie nie rozpakowała dziś w nocy!! No ale co się dziwić Trzy medale już rozdane wiec teraz wszystkie czekajnmy grzecznie na swój termin i na ochłodzenie. Daj Boże bo nie da się oddychać taki ukrop!!

Niestety muszę wyjść kilka spraw pozałatwiac ale mój dobrotliwy M zostawił mi auto z klimą a sam pojechał moim małym dziadem!! Ale dobry, a ja go tak niedoceniam!!

Louise-fajnie ze juz jestes w domku i odpoczywasz.
Jedyneczka - udanych zakupów.
Emih - fajnie że już jesteś, mam nadzieję że doładowałaś troszkę akumulatory!!

Ja zmykam, ale tak mi się nie chce wyjść na ten ukrop, ale jak mus to mus!!
miłego dnia!

reklama
skończyłam tą pieprz... rogówke, jak dziś nie urodze to bedzie cud
zbieram się teraz i jade do mamy, przerabiała mi firanki do kuchni i ma dla mnie obiadek,karpia co kuzyn złowił

do później

Po mojej nadrannej bezsenności, udało mi się jednak przed 7 zasnąć i dopiero wstałam. Upał straszny.

vanilka jak wizyta?

emih fajnie, że już jesteś, ale uważaj na siebie i nie przemęczaj się

louise - normlnie jak na wakacjach masz :) Bardzo się cieszę, że jesteś w domu

atabe - ja też puchnę strasznie

Muszę iść na spożywcze zakupki, ale oczywiście pojadę samochodem z klimą (pomimo, że to blisko :)), potem myk do klimatyzowanego sklepu, więc może dam radę. Do potem dziewczynki.

dziewczyny powiedzcie mi jakie wy macie laktatory ?? wiem, że było już o tym tysiąc razy, ale kurcze tak mnie naszło, ze zastanawiam się czy by jednak takiego elektrycznego nie zakupić<jeśli tak to jaki>...póki co mam ręczny medela ale coś mi się zdaję, że to ręczne odciąganie musi być strasznie męczące :eek: matko od tej temperatury mi się resztki mózgu lasują i zaczynam znowu o wszystkim rozmyślać od początku ...nie krzyczcie;-)

Ja sobie skróciłam getry, bo troszkę za długie mi się wydawały. Teraz gotuję pieluchy, bo zostanę z palcem w nocniku.
Wyciągnęłam truskawki z lodówki i się posilam.
Anetka - ale mam smaka na karpika :-)
Arlecia- Ja też musiałabym pomyć podłogi. Chodzę na bosaka i normalnie czarne nogi :-D Fajna ze mnie gospodyni :-D
Aisim i Jedyneczka to mają mega powera ;-) Dziewczyny uważajcie na siebie. Skwar niemiłosierny.
Atabe
- ja mam ręczny z aventa i przy takim zostanę. Mam jeszcze eMka ;-)

ja to chyba sobie włożę jakiś podpórki pod biust, urosła mi mleczarnia, brzuchol też i teraz na wysokości przepony piecze mnie nieziemsko :wściekła/y: albo sobie do uszy je przywiążę, to nie będą się z brzuchem stykały :-D

Cześć dziewczyny

Wstałam o 6.40 i pojechałam na badania do Stolicy, ale się naczekałam.
Zleciła mi tyle badań a pobrali tylko jedną fiolkę :confused: zawsze przynajmniej 4 pobierali. Dziewczyny Wam też tak dużo pobierały?
Ale mam nadzieję, że to już ostatnie badania w przychodni.
Wróciłam zjadłam śniadanie, wstawiłam pranie i czekam na tatę.

Może się w końcu spakuję do szpitala, bo jak Was czytam to prawie wszystkie spakowane.

Miłego dnia.

jedyneczka mój M zakupił tymianek i podiał, ale na nim napisane, ze dla kobiet w ciąży nie a poza tym ma cukier, ale kuruję się domowymi sposobami i jest lepiej
emih fajnie, że jesteś :-)
madzik ja jestem biała, że hej, jak idę to mi się nogi świecą :-) może i ja uskutecznię jakiś balsam, ale ja nie lubię żadnych samoopalaczy wiec chyba sama balsam być musi
misslena odpoczywaj i korzystaj z faktu, że nie musisz nigdzie pędzić
mysza powodzenia na wizycie ja też dzisiaj mam wizytę a raczej pseudo bo jade do innego lekarza po zwolnienie
tetina do wianka nadają się stokrotki, rumianki
atabe może wypożycz armatkę do śniegu, albo wyskrob sobie z zamrażalnika szronu, albo zrób dużo lodu wsyp do miski i wskakuj
louise nieźle przygotowana jesteś - falo gorąca bój się lousie w gotowości !!!!
Ależ zachęta od M - to korzystaj i kupuj kupuj

Co do tych temperatur, ja to chyba jakaś dziwna jestem bo jak jestem w domu oczywiście czuję że jest duszno, ale daję radę, no trudniej na dworze. Tylko jak jestem lekko zaziębiona to raczej zimnego się nie napiję, więc umiarkowanie się trzymam. Poza tym w tv mówili, że jutro będzie najgorętszy dzień
W nocy było mi duszno i gorąco, katar mnie męczył i gardło (ale generalnie czuję że jest lepiej). Wczoraj nie byłam na SR (trochę mi szkoda, no ale cóż). Nad ranem złapał mnie skurcz w łydkę a że gardło nie pozwoliło na szybki komunikat M myślał że mam jakiś mega skurcz, ale jak wykrztusiłam skurcz łydka to odgiął mi stopę i było ok.
Ja ię obudziłam po 3-ej a potem po 6-ej ale jeszcze przysnęłam. Jak wszytsko pójdzie dobrze od poniedziałku M będzie miał 2-3 tyg urlopu, zamierza trochę podgonić prace w domu, ma zaległy urlop nie chcieli mu wczesniej dać, a jak go nie weźmie to przepadnie i nie ma żadnego ekwiwalentu, z kolei po zmianach w jego firmie nie wiadomo jak będzie z urlopem kiedy będę rodzić, no ale trzeba brać co jest.
Dzisiaj jadę do ginekologa, ale nie chcę by mnie badał bo to nie mój lekarz tylko chcę iść po zwolnienie bo dzisiaj mi się kończy a moja gin odwołała wizytę.

Witam sie i ja. Skwaru ciag dalszy u mnie a ja musze do miasta dzisiaj sie udac ah ale co zrobic jak mus to mus.
Jedyneczka ale ty masz sily ja to ledwo zyje a nogi i rece mam takie spuchniete ze szok masakra jakas w pierwszej ciazy ta nie puchlam. Podziwiam cie ale masz plus bo samochodem a ja wszedzie autobusem bo nie zdazylam prawka zrobic ale zaraz po porodzie ide.
mnie za to jutro czekaja generalne porzadki pranie dywanow sprzatanie itd itd. Dlatego synek do babci a ja swojego m do roboty zagonie a co niech chlop pomoze byle by tesc z domu wyszedl (ale ja wrdna jestem) ale ja lubie sprzata jak sama jestem bo wtedy nikt mi sie nie kreci i wogole.
Milego dnia zycze wszystkim i gdybym sie juz wieczorem nie odezwala to rowniez udanego weekendu na odpoczynku lub sprzataniu zycze wszystkim mamuska. :-)

reklama
Tweenie już sobie to wyobraziłam:-D
Atabe ja mam ręczny, położna zapewniała, że będzie ok jak dzidziuś będzie właściwie doił:-) Jeszcze takie chłodzące wkładki muszę kupić, ale to na pocz lipca.
Anetka mi zawsze 1 fiolkę pobierają:tak:

Już wyprasowałam ciuszki wszystkie. Jeszcze tylko pieluszki, ale to już jutro zrobię. :happy2:
W weekend planuję dopakować torbę dla siebie i dla maluszka.

Do góry