reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

czesc dziewczynki ja dzis sie dopiero witam bo cały dzien na nogach ,miałam dzis ciezko bo musiałam z Fifim jechac na badanie dna oka na które czekałam prawie 4 mies,dobrze ze moja mama była ze mna bo chyba bym juz skonczyła wejscie obok na porodówce,strasznie miałam cykora o te jego oczka bo jak wiecie w jego chorobie sa guzki wiec najpierw mu zakropili 2 razy oczka w odstepie 20 min ,spłakał sie strasznie a potem badanie ,spociłam sie chyba gorzej od niego ale wyszło ze narazie w miare ok i guzków brak za to astygmatyzm i okularki ale to akurat nic z porównaniem co mogłoby byc ,za to teraz nogi to az mnie bola tak mi spuchły ze skóry brakuje a brzuch to nieciekawie ,sorki ze tak o sobie ale padam na tak zwany ryj ,ide troszke nadrobic ,jutro wizyta z nim u dentysty w czwartek moja ja nie wiem jak wyrobie jeszcze te upały ,buziaki

reklama
dziewczyny, dzięki za wszelkie pocieszki.... ja mam lepszy humor, bo w końcu miałam usg - z lekarzem przystojniakiem :-) i mega sympatyczny gość,najbardziej wygadany ze wszystkich dotychczasowych. więc młody szczęsliwie rośnie - waży ok. 2400, lekarz mówi, że z tą wagą z usg to jest +-400g, ale najważniejsze że rośnie - na poprzednim usg niby ważył 1800, tydzień wcześniej 2000, wiec pokręcone z tą wagą...mówi, ze uznają, że dziecko jest gotowe jak waży ok. 2500g i ukończone przynajmniej 34 tyg. przepływy się pogorszyły, ale pocieszył, że skoro dziecko rośnie, ktg wychodzą dobrze, to sam wynik przepływu nie przesądza, że jest źle. i teraz mogę spokojnie czekać na rozwój wypadków....

maruśka dobrze ze wszystko oki i ten przystojny lekarzyk Cię uspokoił :))

dzamenka no to dobre wieści,super!

dzamena jeju wierze, ze mialas dzis strasznego stresa i sie napocilas. Sama nie wyobrazam sobietakiej wyprawy z dzieckiem do okulisty. Kiedys bylam ale to tylko badanie bylo i nic poza tym a u was. Najwazniejsze, ze wszystko ok.

maruska no to mnie ubawilas z tym przystojniaczkie, Chociaz to jest fajne ze nacieszylas oczko :-)
ale czesto robią ci usg, no ale jak mają wszystko sprawdzic to dobrze. jeszcze troche wytrzymasz i juz niedlugo bedziesz tuulila maleństwo. Juz niedlugo wszystkie bedziemy tulic nasze maluszki.

ja już po wizycie-opisałam na odp wątku:-) jeszcze zjadłam wybitnie zdrowy obiad na miarę ciężarnej- zestaw z burdel kinga:-D jakiś chłopek mi się wrypał w kolejkę, to D go tak zjoobał, że chłop nie wiedział, gdzie oczy podziać:-) a po wizycie nagrodziłam sie shakiem z maka-wstyd!!!

tiffi u mnie w osiedlowych sklepikach też tak panie o mnie dbają- dopytują, jak się czuję, innym walą szufelką np truskawy, mnie wybierają łapkami, a w sklepie z wędlinami pani zawsze co najlepsze i najświeższe mi poleca-'kochanie może to, czy tamto-pani sie musi dobrze odżywiać' bardzo miło jednym słowem
Ewcik no to może my sie zgramy z tym porodem, bo kasik jak widzisz wystawiła mnie do wiatru;-)
Maruśka dobre wieści z ust doktorka-przystojniaka-jest jednak jakaś sprawiedliwość na tym świecie:-D
dzamenka super , ze z oczkami Filipka dobre wieści:-) wiem, ze łątwo mówić, ale zrób sobie jakiś dzień relaksacyjny-czuję, że naprawdę by Ci się przydał:tak:
ciekawe, jak tam kasik???

aneta ja zjadłam całego kalafiora taki obiad miałam dzisiaj
maruśka najważniejsze że mały rośnie i że humor lepszy niż ostatnio. Najważniejsze, że jakoś lepiej się czujesz i coś więcej wiesz
dzamena no to miałaś dzień, biedna tyle stresów i mały tez zestresowany, ale generalnie dobre wieści, a to najważniejsze
ewelad no mnie to się rzadko zdarza z tym lepszym traktowaniem mnie jako kobiety w ciąży, ale dzisiaj jakoś tak chyba widzieli, ze kiepsko się czuję

Mam kiepski humor, a to dlatego, że mnie gardło drapie, generalnie woda z solą pomaga, ale jakoś mnie to wkurza. M dopiero wrócił bo załatwiał jakieś rzeczy. Jutro mam trochę do załatwiania, muszę pojechać do firmy bo mam spotkanie, mam wizytę u endokrynologa i wieczorem mamy SR - kąpanie dziecka

Witam:-)

Dziewczyny bardzo Was przepraszam ale do końca tygodnia raczej nie bede miała czasu siadac do kompa i popisac z Wami:-(. M wzial opieke na Paulinke. Mamy troche do jezdzenia.
Dzis nareszcie wstawiłam pierwsza pralke z ciuszkami dla malej. M powiedzial ze bardzo fajnie wyglada suszarka z samymi malutkimi ciuszkami.

luise super ze juz wychodzisz:-)

dzamenka dobrze ze z oczkami synka nie jest zle:-)

Ja się przeprosiłam z prysznicem :)Puszczam letnią wodę i się chłodzę...........
Dzamena super,że z oczkami ok-ja często mam badanie dna oka -nic miłego :(
Maruśka no to fajnie,że miałas usg i że robił je przystojny lekarz hihi-a mówili coś kiedy Cię wypuszczą albo co.
Idę coś zjeść bo jakoś dzisiaj mam apetyt i trzeba korzystac-cały czas mam 10-10,5 na plusie więc chyba tak średnio.

reklama
hej mamuśki
wpadłam na chwilkę
i od razu sie pożegnam na kilka dni z Wami
pakuję sie właśnie do szpitala.
w nocy strasznie mi brzuszysko twardniało.
i dziś do południa też kilka razy....:-(
pojechałam więc na wizytę do mojego gina
okazało się że szyjka się skróciła i zaczyna sie lekko rozchylać
chce mnie zatrzymac na kilka dni żeby badania porobić...
USG.i podać sterydy na płucka.(bo to niby do 35tyg.sie podaje)
to mówi że akurat.

kurcze....oby wszystko było ok.

dobra laseczki idę sie dopakować i doszykować na jutro.

miłej nocki.

Do góry