reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Witam Wszystkie Ciężarówki :-) jak to fajnie brzmi...
Dzisiaj wizyta u lekarza. Z jednej strony doczekać się nie moge a z drugiej mam stresa co będzie...
Loanna - ja miałam to samo, przed pierwszą wizytą z USG nie spałam od 7.00 rano, a wizyta była o 12.00. to normalna reakcja:-)
Ja też niestety następną wizytę mam dopiero 23.grudnia:-( Ale z niecierpliwością odliczam dni, chociaż pewnie USG teraz nie będzie...

reklama
Witam!Ja się dziś czuję ok,zaraz z małą zmykam do lekarza bo dostała wysypkę na rączkach i nóżkach,to pewnie przez nowy płyn do płukania :wściekła/y: ,tak się biedna drapie,że już patrzeć nie mogę.
Życzę dziewczynom które dziś mają wizyty powodzenia :tak::-D:-D

Loanna - trzymam kciuki, nic się nie martw napweno wszytko będzie dobrze!!
yustynia - a skąd ten podły nastrój?? Masz rację dobra czekolada na gorąco nie jest zła! Pamiętam za czasów studenckich na Zwycięstwa za Mc donald była taka mała kafejka - ciastkarnia piętrowa! Tam była pyszna czekolada!! Chociaz nie wiem czy to jeszcze istnieje bo w Gliwicach nie byłam już ponad 2 lata.
Kasiek - napewno coś znajdziesz fajnego na prezent!! Teraz jest taki wybór że nie wiadomo na co się zdecydować!
Newife - a mi zmęczenie i senność dalej pozostały i ani myśl ze przejdą. Chodzę spać o 21:00. Dobrze ze mam l-4 bo wyleguje się do 9:00 ale od przyszłej środy sie skończy znów pobudka przed 6:00. A piersi bolą ale tylko nocą!

dziewczyny od wczoraj tak mnei boli głowa,że w nocy musiałam wziąść apap :(
Mam nadzieję,że jedna tabletka nie zaszkodzi-jutro mam wizytę i się denerwuję bardzo-żeby tylko było wszytko w porządku.Mam paskudny humor :sad:
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!

Cześć dziewczyny,
A ja sobie tak myślę, że wszystkie jesteśmy lipcówkami, ale jednak jest między nami spora różnica. Bo ja mam termin na 27.07 tak mi wyszło z USG, więc trochę przeżywam wszystko później niż większość z was.
Bo ja dopiero od paru dni jestem mega zmęczona, śpiąca i muli mnie jak nie wiem (i to głównie wieczorem), jeść mi się nic nie chce.

Mam do was jednak pytanie, ile macie zaplanowanych wizyt u lekarza (tych planowanych), co jaki czas chodzicie do lekarza?

Cześć dziewczyny,
A ja sobie tak myślę, że wszystkie jesteśmy lipcówkami, ale jednak jest między nami spora różnica. Bo ja mam termin na 27.07 tak mi wyszło z USG, więc trochę przeżywam wszystko później niż większość z was.
Bo ja dopiero od paru dni jestem mega zmęczona, śpiąca i muli mnie jak nie wiem (i to głównie wieczorem), jeść mi się nic nie chce.

Mam do was jednak pytanie, ile macie zaplanowanych wizyt u lekarza (tych planowanych), co jaki czas chodzicie do lekarza?

tiffi-nie wiem ile wizyt dokładnie wypadnie, ale jak wszystko jest ok, to lekarz każe co 3 tyg przychodzić. Ale przed samym porodem to pewnie więcej, bo na ktg kilka dni czasem trzeba chodzić...

Witam się porannie. Totalnie nie mam pomysłu co na śniadanie...żółty ser już się przejadł, wędlina dalej śmierdzi. Jajka i płatki też odpadają. Chyba znów zjem rogala z czekoladą, ale muszę do sklepu. Ja dopiero wstałam- niezła jestem, spać do 11...No ale nocą sen urywany, bo do kibelka. Mdłości w ciąży mnie ominęły (oby nie przyszły, bo słyszałam o takich co się w 3 trymestrze zaczynają..), tylko piersi dalej bolą, głównie w nocy. I czasem wieczorem mi niedobrze i czuję się jakby mnie grypa brała...Rano zapominam, że jestem w ciąży:-)

Witam Was kobietki ;-)
Mnie dopadło przeziębienie, wczoraj leżałam plackiem w łóżku ale dziś już musiałam pozbierać się do kupy i iść do pracy. Mam nadzieję że nie rozłoży mnie za parę dni tak na dobre bo w pracy mam zimno ;-(
Co do humorów mnie się chce cały czas płakać a beksą nie jestem ....więc denerwuje mnie to strasznie;-) na szczęście brak wymiotków ( przy drugiej ciąży trzymały mnie do końca).
Co do rozstępów.... sprawdziłam na sobie oliwkę dla dzieci ....nie posiadam rozstępów po ciążach...a przytyłam i w jednej i drugiej duuuużo, więc stosować będę to samo.
geperty trzymam kciuki za Ciebie!!!!

Joaszka spij i korzystaj bo po porodzie juz sobie nie pospisz... ;-)
ja od ponad 11 miesiecy nie spalam ciurkiem dluzej niz 4h... :no:

Aisim,
wiele rzeczy się chyba nałożyło. Przeprowadzka, trochę niedopowiedzianych rzeczy, parę usterek w domu, za duży zlew do szafki pod zlew, brak pasztetowej w lodówce (tutaj mój płacz, no przecież wczoraj jeszcze była), znowu za późno wstałam i wszystko musiałam robić w biegu i ogólnie jestem ostatnio bardzo, ale to bardzo śpiaca, a spokojnie całej nocy przespać nie mogę.
Uff, wyrzuciłam wszystko z siebie i mi trochę leżej.

Co do czekolady, jest jedno super miejsce niedaleko Mc'a właśnie, ale po drugiej stronie ulicy między sklepami z oświetleniem, a nazywa sie Cafe Cynamon. Lubię tam czasem wpadać, zwłaszcza na czekoladę :-)

reklama
O kupiłam sobie dwa dni temu w aptece krem na rozstępy dla kobiet w ciąży. Pytałam o fissan, kosztował ok 25zł i tylko 100ml, więc ostatecznie kupiłam krem firmy Gerber 150ml, za ok 23zł. Jest świetny, rewelacyjnie się wchłania i nie jest tłusty, ma raczej lekką konzystencję.

Do góry