reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Wtam dwupaczki i nie tylko (perla, już sie poprawiam)!:-)

Ja właśnie wróciłam z Krakowa. Byłam tam od rana i padam na pysk, ale coś napisać do Was muszę. Wybaczcie, że odpowiem na pytanka po krótce i bez ników, bo nie miałam siły robić notatek i nie wiem o co, która pytała.:-)

Co do leśniczyny, to fakt jestem z nią ale raczej z wykształcenia, bo z zawodu to urzędas i to w ochronie środowiska...;-)
Jeśli chodzi o biustonosz z triumpha, to bardzo fajnie trzyma. Polecam szczególnie do dużych biustów (ja takowy posiadam). Może nie jest wizualnie ładny, ale wydaje mi się, że swoją rolę spełni znakomicie. Jeden problem - istnieje tylko w białym kolorze. I na allegro wychodzą ciut drożej niż w sklepie, a co sklep to sklep, bo zawsze można przymierzyć.;-)

reklama
jenyy dziewczyny , pożarłam całego arbuza.. taki mniejszy był - ze 3kilowy..
przekroiłam na pół i wciągnęłam obydwie połówki w odstępie godzinnym może.. Skandal po prostu ...

Vanilka,
boisz się momentu wkłucia czy jakichś nie pożądanych następstw po nim?

Ja dobrze wspominam CC - znieczulenie nie boli, .. Pamiętam jak mi się śmiać chciało jak znieczulenie schodziło - dotykałam swojej nogi a wrażenie miałam jakbym dotykała wielki, napompowany balon..

pionizacja jest najgorsza - potem to mozna obyć sie bez środków p/bólowych, bo po samej operacji to szprycują Cię dożylnie...
Ja miałam taką adrenalinę po CC że zasnęłam jakoś po około 30 kilku godzinach po operacji

te 12 h plackiem na sali pooperacyjnej to był dla mnie koszmar ...

aneta o zzo też się nasłuchałam dużo rzeczy. Mojej mamy znajoma dostała to znieczulenie i skończyło się tak, że ona nie chodzi i jeździ na wózku i synem też jest nie dobrze. Niby jest normalnie rozwijającym się dzieckiem, ale zachowuje się inaczej niż rówieśnicy. Lekarze stwierdzili, że to po tym zzo.
Mi na samym początku lekarz od USG powiedział, że jak będę u niego rodziła naturalnie, to znieczulenia nie dostanę.

mystique ale narobiłaś smaku tym arbuzem mniam mniam, ale całe zjadłaś? chyba był malutki :-D

Ciekawe jak mi wyjdzie lazania. Mam nadzieję, że smaczna, chociaż coś sos mi nie wszedł, ale może nie zauważą :-D

Boje sie tylko jednego co mnie spotkalo przy pierwszej cc ..ze mi dadza za wysoko znieczulenie i bede sie dusic ....pierwsza cc mialam na szybkiego ,ze tak powiem ..szybko mnie wzieli na nia bo to cisnienie nagle skoczylo i wogle i na szybkiego wkucie ...i chyba dlatego tak wyszlo z tym znieczuleniem ...
teraz rozmawialam z lekarzem i oni tutaj znieczulaja tak ze czuje normalnie rece ,oddycham normalnie ..po cc daja dzidzie potrzymac noi meza mam przy cc .

asienka tak mam na 17czerwca .

mystigue ja Cię uduszę za tego arbuza tylko Cię dorwę:dry::-) a to trzeba tak długo po zoo przy cc leżeć czy to różnie?

aneta
opowieść o tej dziewczynie chyba mnie już skutecznie do końca zniechęciła do zo:eek: trudno, będę rodzić znów natiurel:-D to jest wszystko do zniesienia, trza iść jak w dym z bojowym nastawieniem, że niby co? ja nie dam rady ?:-D:-p

Czekam na wiadomość od Emi że dojechali, wtedy odetchne.

jedyneczka córcie masz zaradną, więc nie martw się tak o nią;-):-)!!

a ja chce znieczulenie, a jakie tylko mi dadzą wezmę wszystko byle mniej bolało...w szpitalu w którym chce rodzić, jest problem z dostępnością anestezjologa, dlatego zapowiedziłlam już M ze jakby co to ma mi przywieźć anestezjologa nie wiem skąd i jak ale ma to zrobić, bo ja bez znieczulenia nie chce rodzić!!! a ten dolargan co to dają jako znieczulenie, to miałam teraz podawany w szpitalu i wiecie co- tak jakbym se jedno piwko wypiła, więc nie wiem czy to coś da...

Vanilka chetnie bym ci poprasowala no problemo . Ja mleko kupilam Cow&Gate New Born jak by sie tym nie najadala to kupie jej dla niedokarmionych dzieci ( jak pisalam wczesniej o tym sklepie savers to tam kupilam bo taniej niz w tesco ) a ja oszczedna jestem babka :p
jedyneczka najgorsze jest to ze zadna z nas nie moze zamienic sie rolami z facetami . Jaki ten swiat jest niesprawiedliwy okresy porody czesciej my chorujemy na raka . Jak to moja mama mowi fiu.. jest fiu..tem nawet za 30 lat bedzie taki sam najwyzej sie przysuszy jak salami :-):-)
A co do bujawki to dostalam na odchodne z pracy nowke niesmigana z mamas and papas to w zasadzie lezaczek z funkcja wibracji i muzyczki

atabe pewnie mala dawke Ci dali jak daja ta do porodu .

niunia ja kupilam aptamil 1 ..jak bedzie glodomorem to dostanie dla glodnych hehe

matko ,pol dni spedzilam na wyrku przed tv !!dobrze,ze choc rano ogarnelam wszystko ,obiados mialam z wczoraj .
A moje dziecko dzisiaj to normalnie aniolek -albo sie sam bawi i nie wola mnie ,albo sobie gra na grach ,albo meczy kota :) no nie poznaje mojego dziecka:)

agatka, no taki średniawy był właśnie.. nie za duży nie za mały .. w sam raz na dwa podejścia :-)
w stonce sa takie fajowe - w sam raz dla pakownego żołądka cięzarnej :-p
Od kilku dni tak pochłaniam te arbuziska i winogron- zreszta nie tylko to bo wciągam co mam pod ręką.. Jakos mi sie włączyło na ostatki...

z nudów tak se wymyślam - potrzebowałabym powiesic pranie ale mi się nie chce.. wolę poleżeć i pomyśleć na co jeszcze do jedzenia mam ochotę...
A łażą za mną jeszcze pieczone jabłuszka z cynamonem ... albo warzywa ..
Mmmm, brokułki, kalafior i marcheweczka w parowarze i pogilgac na to masełko jeszcze.. albo z serem zółtym zapiec ..

Jezuu, ide coś porobic bo peknę od tego żarła i myślenia co pochłonąc :dry:

Vanilka, no to fakt... mozna powiedzieć że masz się czego obawiać skoro już miałaś nie miłe wspomnienia po pierwszej CC.. Teraz na pewno będzie dobrze :tak:

jedyneczka, to zalezy od szpitali chyba - minimum po cc lezy sie 8 h jak czytałam z opowieści najdłużej zaś 24...
to to juz jakaś abstrakcja jest :no:

reklama
jestem... Mała nie ma hipotrofii, jest po prostu mała. Ale w ciągu ostatnich dwóch tygodni urosła prawie pół kilko (470), więc pięknie. Jak dalej będzie w takim tempie rosła, to do 5kg dobije:-D To już moja analiza, jak wracaliśmy z M. Lekarz mówi, że wszystko dobrze, tylko o wiele później doszło do zapłodnienia i wyliczył nowy termin na 11.08 :cool: Serce jak dzwon równomiernie bije, łożysko pięknie, a Mała cały czas pływała podczas usg :tak:
I super lekarz. Pierwszy taki rewelacyjny lekarz, jakiego w życiu spotkałam :tak:

Do góry