reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

wróciłam !!!
ledwo doszłam - brzuch się stawia...
W sumie prawie nic nie załatwiłam... Kupiłam tylko składniki na bigos, zaraz muszę gotować, żeby jutro i pojutrze mieć spokój.
Jutro nie będę nawet miała możliwości...
Ogólnie lenia mam, ale muszę się zmobilizować ;-)

reklama
kasik do mnie przed porodem ma mama przyjechać, więc ją poproszę, żeby mi ugotowała trochę takich lekkich dań i też pójdą do pudełek.
a co do karmienia - koleżanka urodziła w styczniu, była na wizycie w poradni laktacyjnej i kobieta mówiła, żeby tylko przez pierwsze dni tak drastycznie, a potem szybko do normalnego jedzenia wrócić. Unikać kapusty, kalafiora, fasoli, itp. Mówiła, że co z tego, że będzie jadła ziemniaki i gotowaną marchewkę, jak dziecko może mieć uczulenie na któreś z tych warzywek. A taką ostrą dietę dla mamy, jakby dziecko miało jakieś problemy

Taaaakkkk...
Mi ostatnio mama też powiedziała, żebyśmy się nie zdziwili jak chłopak się urodzi :confused: JA tam się nie zdziwię, ale w kieckach i różach też leżakowac będzie :cool2:

Kasik- bez przesady. Może tak je, bo maleństwo ma skazę białkową jak moja starsza np i prawie nic nie jadłam. Ale to się okaże po jakimś czasie dopiero. Początkowo możesz jeść PRAWIE wszystko- niezalecane są truskawki, miód, orzechy- bo uczulające, poza tym warzywa kapustne (+groch, fasola) bo wzdymają i maluszki bolesne kolki mają i z tego powodu też owoce pestkowe i cytrusowe. Niby też smażone jest beee i słodycze- ale to wiadomo- ciężkostrawne. A i cebula i czosnek zmienia smak pokarmu na "bleeee" i dziecko jeść nie chce....
A reszta zobaczysz w praktyce... :tak: BEZ PANIKI!!!!!
Ps. ja nic zamrażac nie mam zamiaru, najwyżej na kanapkach żyć będę, bo jedzenie mrożone jest dla mnie feeeeeeeeeeeeeeeeeee :sorry:

Odmeldowuję się dziewczyny, bo czas zająć się domem i dzieckiem wracającym z przedszkola. Już ją wypisałam. Z początkiem czerwca będzie gniła z mamuśka w domku :cool2:

Kama mnie tez przeraziło to ,że Julka może okazać się chłopcem :))
Vanilka ja tez mam pełno sprzątania,ale mi się nie chce zbytnio..............
Obejrzałam 8 odcinek Szalonych Dziewic-mam jeszcze 3 albo 4 zaległe więc jakies zajęcie mam :)
M mój idzie dzisiaj na mecz bo Górnika Zabrze jesli dzisiaj wygra to spowrotem awansuje do ekstraklasy i mój to tak przeżywa ,że masakra.
W sobotę znajomi zaprosili nas na grilla bo mają dom z ogródkiem,więc mam nadzieję,ze będzie fajna pogoda-w sobotę tez mam imieniny i M okazał sie wspaniałomyślny i prosił,żebym sobie wybrała jakiś prezent :)Więc trzeba pomyślec :)
Keejt witaj :)Super ,ze pessar trzyma i że jest wszystko ok !!!
Kama bo to juz chyba ten czas gdzie brzuch moze nam się obnizac -ja chyba mam jeszcze wysoko bo męcyz mnei ta zgaga i czuje ucisk na przeponę

Madzik skad sciagasz KSD? i czy za free?
dwoch ostatnich odcinkow nie ogladalam i bym sobie sciagnela tylko nie mam pojecia gdzie i czy za free mozna .

kama ja to chyba sama na miasto bym teraz nie doszla ;/bez auta... u nas jeszcze do miasta pod gorke to na chyba bym umarla ..ale za to z powrotem bym sie sturlala heheh..

keeejt to chyba jakas pomylka zaszla bo na liscie Cie nie bylo .

kasik sama musze poczytac co tam moza a czego nie przy karmieniu ..bo nie pamietam ..wiem ,ze gotowane :)

cos bym zjadla ale sama nie wiem co ..:)

tak sobie luknelam na moj suwaczek i tego bejbika na ostatnim juz okienku:)
i tam mnie naszlo ,ze dopiero co byl 5-ty miesiac polowa cieszylam sie a tutaj juz zaraz finisz :)

Ostatnia edycja:
ciekawa jestem wczorajszego bo ta Daria cos z chlopem sie miziala w zwiastunach ,a ona przeciez taka cnotka ha ha :)

trzeba tam konto zakladac zeby ogladac ?

reklama
Do góry