reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

wróciłam !!!
ledwo doszłam - brzuch się stawia...
W sumie prawie nic nie załatwiłam... Kupiłam tylko składniki na bigos, zaraz muszę gotować, żeby jutro i pojutrze mieć spokój.
Jutro nie będę nawet miała możliwości...
Ogólnie lenia mam, ale muszę się zmobilizować ;-)

reklama
kasik do mnie przed porodem ma mama przyjechać, więc ją poproszę, żeby mi ugotowała trochę takich lekkich dań i też pójdą do pudełek.
a co do karmienia - koleżanka urodziła w styczniu, była na wizycie w poradni laktacyjnej i kobieta mówiła, żeby tylko przez pierwsze dni tak drastycznie, a potem szybko do normalnego jedzenia wrócić. Unikać kapusty, kalafiora, fasoli, itp. Mówiła, że co z tego, że będzie jadła ziemniaki i gotowaną marchewkę, jak dziecko może mieć uczulenie na któreś z tych warzywek. A taką ostrą dietę dla mamy, jakby dziecko miało jakieś problemy

Taaaakkkk...
Mi ostatnio mama też powiedziała, żebyśmy się nie zdziwili jak chłopak się urodzi :confused: JA tam się nie zdziwię, ale w kieckach i różach też leżakowac będzie :cool2:

Kasik- bez przesady. Może tak je, bo maleństwo ma skazę białkową jak moja starsza np i prawie nic nie jadłam. Ale to się okaże po jakimś czasie dopiero. Początkowo możesz jeść PRAWIE wszystko- niezalecane są truskawki, miód, orzechy- bo uczulające, poza tym warzywa kapustne (+groch, fasola) bo wzdymają i maluszki bolesne kolki mają i z tego powodu też owoce pestkowe i cytrusowe. Niby też smażone jest beee i słodycze- ale to wiadomo- ciężkostrawne. A i cebula i czosnek zmienia smak pokarmu na "bleeee" i dziecko jeść nie chce....
A reszta zobaczysz w praktyce... :tak: BEZ PANIKI!!!!!
Ps. ja nic zamrażac nie mam zamiaru, najwyżej na kanapkach żyć będę, bo jedzenie mrożone jest dla mnie feeeeeeeeeeeeeeeeeee :sorry:

Odmeldowuję się dziewczyny, bo czas zająć się domem i dzieckiem wracającym z przedszkola. Już ją wypisałam. Z początkiem czerwca będzie gniła z mamuśka w domku :cool2:

Kama mnie tez przeraziło to ,że Julka może okazać się chłopcem :))
Vanilka ja tez mam pełno sprzątania,ale mi się nie chce zbytnio..............
Obejrzałam 8 odcinek Szalonych Dziewic-mam jeszcze 3 albo 4 zaległe więc jakies zajęcie mam :)
M mój idzie dzisiaj na mecz bo Górnika Zabrze jesli dzisiaj wygra to spowrotem awansuje do ekstraklasy i mój to tak przeżywa ,że masakra.
W sobotę znajomi zaprosili nas na grilla bo mają dom z ogródkiem,więc mam nadzieję,ze będzie fajna pogoda-w sobotę tez mam imieniny i M okazał sie wspaniałomyślny i prosił,żebym sobie wybrała jakiś prezent :)Więc trzeba pomyślec :)
Keejt witaj :)Super ,ze pessar trzyma i że jest wszystko ok !!!
Kama bo to juz chyba ten czas gdzie brzuch moze nam się obnizac -ja chyba mam jeszcze wysoko bo męcyz mnei ta zgaga i czuje ucisk na przeponę

Madzik skad sciagasz KSD? i czy za free?
dwoch ostatnich odcinkow nie ogladalam i bym sobie sciagnela tylko nie mam pojecia gdzie i czy za free mozna .

kama ja to chyba sama na miasto bym teraz nie doszla ;/bez auta... u nas jeszcze do miasta pod gorke to na chyba bym umarla ..ale za to z powrotem bym sie sturlala heheh..

keeejt to chyba jakas pomylka zaszla bo na liscie Cie nie bylo .

kasik sama musze poczytac co tam moza a czego nie przy karmieniu ..bo nie pamietam ..wiem ,ze gotowane :)

cos bym zjadla ale sama nie wiem co ..:)

tak sobie luknelam na moj suwaczek i tego bejbika na ostatnim juz okienku:)
i tam mnie naszlo ,ze dopiero co byl 5-ty miesiac polowa cieszylam sie a tutaj juz zaraz finisz :)

Ostatnia edycja:
ciekawa jestem wczorajszego bo ta Daria cos z chlopem sie miziala w zwiastunach ,a ona przeciez taka cnotka ha ha :)

trzeba tam konto zakladac zeby ogladac ?

reklama
Do góry