reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

az mi ciary przeszly...lez! odpoczywaj moze niech maz jedzie gdzies do prywatnego gina pogada i ten do Ciebie przyjedzie??
Trzymam kciuki by wszystko bylo ok!

ja Wam powiem a propo`s wspolzycia...kurcze w pierwszej ciazy figlowalam i az buzowala ze mnie energia sexualna:sorry:po kila razy dziennie, a teraz nie dosc ze te wywroty lozkowe mnie draznia, bo mam wieczne mdlosci...jakas spieta jestem i boje sie o dziecko:eek:? ...wole czule pocalunki, delikatny masaz...

dzis hafcilam rano jak kot! myslalam, ze oszaleje...a wypilam tylko pol szklanki herbaty z cytryna:sorry:
kurcze ale mecza Cie te wymioty :/ no oby powoli przechodzily!!
co do sexu to ja chyba ok .8 tc mialam jakies 3 dni gdzie chodzilam jak kot za mężem :zawstydzona/y:po 2 razy dziennie nawet hehehe ,a teraz ..........mogl by dla mnie nie istniec ....

reklama
kolor jest taki dziwny różowawo brązowawy... leże plackiem i teraz jest tego malutko, ale boję się jak cholera...

Kurcze, szukam na necie ile tego moczu musi być do badania, i znalazłam, że 100-150 ml. Ja na pewno tyle nie nasiakałam, nie wiem czy nawet 5o ml wyszło...A pani pielęgniarka nie potrafiła odpowiedzieć na moje pytanie, czy wystarczy...Może któraś z Was coś wie kobitki?

Atabe spokojnie. Ja też uważam, że to pewnie podrażnienie szyjki macicy. Moje plamienia też w pierwszej ciąży były z tego powodu, miałam lekką nadżerkę i podczas stosunku szyjka się podrażniała a ja krwawiłam. Najważniejszy jest spokój, opanowanie sytuacji i leżenie. Trzymam kciuki. Pisz co i jak.

Nie martw się tak bardzo, takie krwawienia się zdarzają i nie oznaczają najgorszego - naprawdę groźna jest czysta, czerwona krew - trudno ja pomylić z czymś innym - będzie dobrze! Do wieczora nie będzie śladu :tak:

A ja jeszcze się wypowiem w sprawie badań prenatalnych. Myślę, że jest to bardzo indywidualna sprawa i każda podjęta decyzja czy za zrobieniem czy też nie jest właściwa. Moja mama urodziła moją siostrę w wieku 43 lat. Pamiętam jak dziś jak wróciła od ginekologa(profesora), który kazał jej zrobić wszelkie badania prenatalne bo w jej wieku to takie duże prawdopodobieństwo że dziecko będzie chore...moja mama załamana...tata powiedział tylko tyle...żadnych badań, będziemy kochać jednakowo i zdrowe i chore...mama więc poszła do ginekologa u nas w przychodni(a ja do niego już z 2 ciążą chodzę) nastawił mamę tak pozytywnie powiedział, że jak nie chcę to niech nie robi tych badań, że nie można zakładać od razu że będzie źle, prowadził ciąże bardzo dokładnie, dużo badań, usg,2 razy pobyt w szpitalu tak na wszelki wypadek, był przy porodzie i nawet załatwił mamie znieczulenie. Olunia urodziła się zdrowiutka a dla rodziców jest najlepszym darem jaki dostali w tak już nie młodym wieku. Są lekarze, którzy nie potrzebnie straszą, nie umieją podejść do pacjentki, wytłumaczyć rzeczowo...ja badań nie robiłam i robić nie mam zamiaru, podjęłam taką decyzję i jest mi z nią dobrze.

Atabe-będzie dobrze! Wydaje mi się, że rzeczywiście to może wynik podrażnienia, obtracia.

Dziewczyny, ponawiam pytanie: Ile moczu wystarczy do badania. szukam na necie i znalazłam, że 100-150 ml. Ja na pewno tyle nie nasiakałam, nie wiem czy nawet 5o ml wyszło...A pani pielęgniarka nie potrafiła odpowiedzieć na moje pytanie, czy wystarczy...Może któraś z Was coś wie kobitki?

Dziewczyny, ponawiam pytanie: Ile moczu wystarczy do badania. szukam na necie i znalazłam, że 100-150 ml. Ja na pewno tyle nie nasiakałam, nie wiem czy nawet 5o ml wyszło...A pani pielęgniarka nie potrafiła odpowiedzieć na moje pytanie, czy wystarczy...Może któraś z Was coś wie kobitki?

Joaszka, chciałabym pomóc, ale nie mam pojęcia. Ale nie martw się na zapas, nie wyjdzie to powtórzysz. Nawet prywatnie to badanie jest tanie, mnie kosztowało 6 zł.

reklama
I ja sie witam w dniu dzisiejszym dziewczyny!!
Czytam a tu takie wieści !! Atabe skoro lekarz kazał leżeć to odpoczywaj. Też myślkę ze to podrażnienie szyjki.Napewno będzie dobrze, najważniejszy teraz odpoczynek żeby tam wszytko w środku doszło do siebie!!

Dziś miałąm pierwszy raz sen o dzidziusiu. Śniło mi się że spotkałam się z Newife na porodówce ?(moze dlatego że chodzimy do tego samego lekarze) Nie wiem Newife jak wyglądasz ale to byłaś napewno Ty, Ja przyjechałam z ogromnym brzuchem a Ty urodziłaś ślicznego chłopca. Wazył 4,5 kg i miał dużo czarnych włosów!! Pokazałaś mi maleństwo i zabrali mnie na porodówkę i sen się skończył!!:-)

Do góry