reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

W przyszły piątek, tj. 18 grudnia na 11-30 :tak:, a któraś wcześniej pytała, kiedy miałam ostatnią @, to odpowiadam 18 października. A ostatnio mi chodziło po głowie, czy gdzieś nie iść prywatnie na dodatkowe USG, ale pewnie będzie trzeba kilka dni czekać i wyjdzie na to samo, sama nie wiem, poza tym nie wiem gdzie w Gdańsku mają dobry sprzęt do takiego usg :confused:.

reklama
Geperty - mysle ze ten tydzien cie nie zbawi;-)poczekaj trocjhe i sie nie stresuj. Ja sie zaraz z roboty urywam bo juz jestem na maxa zmeczona:/// i zaczyna mnei znow mdlic://

Co do smarowania sie specyfikami na rozstepy to mi i polozne i babki w aptece mowia ze najlepiej od 4 miesiaca a teraz wystarcza oliwki dla dzieci:;-)tak tez srtosuje

Dziewczyny bardzo się boję -dostałam w nocy krwawienia/plamienia po tym jak współżyłam z mężem. Teraz też mam trochę, dzwoniłam do gina, kazałleżeć plackiem i czekać...normalnie rycze cały czas...

Może to tylko to co ja miałam wczoraj. Jak byłam na wizycie u gin pobierała mi cytologię tą szczoteczką i zahaczyła o szyjkę która jest bardzo wrażliwa i właśnie krew poleciała. Powiedziała, żebym się w ogóle nie przejmowała, bo właśnie szyjka jest tak ukrwiona, że może się tak zdarzyć i do końca dnia tak miałam. Więc u ciebie mogło być tak samo, że współżyjąc właśnie ta krew to z szyjki.

Co do badań prenatalnych gin mi zaproponowała jako opcję w ramach abonamentu, więc nie musiałabym za to dodatkowo płacić, ale też sama nie wiem. Mam na to jeszcze trochę czasu.

Co do jedzenia, ja jakoś mięso omijam, zresztą ostatnio głownie bułka z masłem jest moim głownym posiłkiem

Dawno się nie odzywałam, nie mam jakoś weny na pisanie:-(. Ciągle bym tylko spała albo choć leżała a nie chodziła do pracy:-(.
Mam do Was pytanie: byłam 3.12 na usg no i niby jest wszystko w porządku, serduszko dzidzi bije (8 tyg ciąży), ale trochę mnie martwi nawrót bolesności piersi i to duży, tzn. cały czas były ckliwe ale już mnie tak bardzo nie bolały. Czy mam się czym martwić? Dodam, że przed ciążą miałam b.wysoką prolaktynę ale pobrałam przez miesiąc dostinex i bardzo ładnie prolaktyna spadła, efekt zajście w ciąże (z tym, że prolaktyna nie blokowała u mnie owulacji a raczej hamowała zagnieżdżenie się zarodka). Chyba pójdę dla uspokojenia na beta hcg???
Pozdrawiam

Sterkar ale ciąże już masz zagnieżdżoną i dobrze rozwijającą się, więc jeden problem z głowy ;-), może zadzwoń po poradę do gina lub położnej? :tak:

A ja przed chwilą podzwoniłam i umówiłam się dzisiaj na 19-00 na usg, oczywiście prywatnie, ale za 80zł, więc bez dramatu ;-), pojadę z małżonem :tak:.

Sterkar ale ciąże już masz zagnieżdżoną i dobrze rozwijającą się, więc jeden problem z głowy ;-), może zadzwoń po poradę do gina lub położnej? :tak:

A ja przed chwilą podzwoniłam i umówiłam się dzisiaj na 19-00 na usg, oczywiście prywatnie, ale za 80zł, więc bez dramatu ;-), pojadę z małżonem :tak:.

Geperty, czekamy na dobre wieści ! :tak:

Dziewczyny mam do was pytanie, trochę z innej działki. Poradźcie, co można kupić pod choinkę dla 3 - miesięcznego chłopca. Tylko nie piszcie o pampersach, kosmetykach i ubrankach, tego ma pod dostatkiem. I jeszcze na chrzciny, mąż ma być chrzestnym (2 - gi dzień świąt). Z góry dziękuję, bardzo na Was liczę:-)

Dziewczyny mam do was pytanie, trochę z innej działki. Poradźcie, co można kupić pod choinkę dla 3 - miesięcznego chłopca. Tylko nie piszcie o pampersach, kosmetykach i ubrankach, tego ma pod dostatkiem. I jeszcze na chrzciny, mąż ma być chrzestnym (2 - gi dzień świąt). Z góry dziękuję, bardzo na Was liczę:-)

Ja jestem za przyszłościowymi zabawkami. Mój synek dostał na chrzciny FISHER PRICE Chodzik Jeździk 2w1 Sklep Warszawa (845384605) - Aukcje internetowe Allegro
zaczął bawić się co prawda tym dopiero około 9 miesiąca ale teraz jest to jego jedna z ulubionych zabawek.
A ja mojemu chrześniakowi na chrzciny kupiłam takie klocki FISHER PRICE AKTYWNE KLOCKI 74121 (838665089) - Aukcje internetowe Allegro do tego na pamiątkę Biblie dla dzieci w pięknym wydaniu i jakiś komplecik ubranek.
Myślę, że i te prezenty byłyby dobre:
http://allegro.pl/item837693864_fisher_price_zyrafa_pelna_klockow.html
http://allegro.pl/item839825152_fisher_price_grajace_kluczyki_z_pozytywka_74123.html
http://allegro.pl/item841048528_slimak_smakosz_klockow_fisher_price_prezent.html

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry