reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Claudia ja rowniez bardzo bardzo mocno trzymam kciuki.Czekalam z niecierpliwoscia na Twoja relacje.Dobrze,ze opisalas wszystko dokladnie.Jutro pewnie biegniesz na bete?

Newfie kurcze tego sie balam.Jakos bede musiala dac rade.Dobrze,ze to tylko zakaz na pierwszy trymestr.

Dobrej nocy lipcoweczki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Claudia - wszytkie tu czekałyśmy na Twoje wieście więc nie przepraszaj bo nie ma za co!
Strasznie dużo tych hipotez, ale trzeba byc dobrej myśli. Nie ma się co zastanawiac tylko jutro biegnij na bete i w czwartek ponownio to się coś wyjaśni.
Ja mocno trzymam kciuki i wierzę że będzie dobrze. Ty też musisz wierzy że się uda!!:tak:

dziekuje dziewczyny...jestescie cudowne:-D:-Dpostaram sie jutro isc na to badanie krwi - panicznie boje sie igiel i bede mussiala wstac o 6 zeby zdazyc przed praca (a ja jak wstaje o 7 to jestem ledwo zywa), ale chyba czas przestac byc cykorem:sorry:i trzeba pojsc, bo tak to sobie moge gdybac...:crazy:

Claudia, jeśli krwawisz, powinnaś koniecznie LEŻEĆ a nie iść do pracy! To naprawdę nie są już żarty :-( Ja też poprzednim razem miałam krwawienie tylko podczas wizyt w WC (poza tym wkładka czysta) - lekarz kazał bezwzględnie leżeć i brać Duphaston...

Claudia bardzo, bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki, jeszcze lekarz nie stwierdził, że straciłaś ciążę, więc trzeba wierzyć, że będzie dobrze :tak:.

Tiffi wielkość pęcherzyka, czy zarodka można zmierzyć jedynie za pomocą USG :tak:, na tym etapie ciąży podobnie jest z biciem serca, pokaże je USG, później lekarz będzie badał tętno płodu przez brzuch, ale na to jeszcze trzeba sporo poczekać ;-). A podczas badania ginekologicznego lekarz będzie sprawdzał dłogość szyjki macicy :tak:.
Dzięki bardzo za wyjaśnienie

Claudia trzymaj się, wiemy, że teraz przed tobą trudny czas, ale jesteśmy z tobą

Oj ja też ciągle myślę, jutro wizyta u gin a po południu USG

Hej dziewczyny!
Claudia-trzymam mooooocno kciuki za dobre wyniki bety!Bedzie dobrze!

Tym dziewczynom,ktore jutro maja wizyty i ginow zycze samych pozytywnych wiadomosci-ja ide pojutrze:-)
A ja dzisiaj wykonczona,9 godzin w pracy....I przez jakas godzinke mialam troche mdlosci.Ale to nic w porownaniu z Waszymi mdlosciami i moimi z pierwszej ciazy....

Claudia trzymaj się !!! Ja jutro rano też się "kłuję" Powodzenia:-)

tiffi mocno zaciskam kciukasy za Twoje USG. ;-)

mammi no my też mamy zakaz, ale uwierzcie mi ,że jak wczoraj mężuś wyskoczył w stroju Mikołaja, to mu się nie oparłam:zawstydzona/y:;-) Ale będę już grzeczna :)
Wydaje mi się ,że najbardziej niebezpieczny jest właśnie orgazm, bo powoduje skurcze macicy:eek:

Wiecie co dziewczynki, pewnie mi nie uwierzycie, bo ja sama nie wierzę, ale ja czuję ruchy:szok:
Naprawdę, jestem przekonana ,że czuję już maluszka. Najwięcej po przebudzeniu i wieczorem, koło pępka, z prawej strony czuję smyranie:-) i takie bąbelki

Pozdrawiam !!!

zycze powodzenia na wizytach!!!
w sumie mi nic nie mowila zebym lezala w domu...a u mnie jest trudno z urlopem bo jestem zatrudniana na umowe zlecenie, a jeszcze do ego codziennie mam jakies wystepy w przedszkolu ktore prowadze i babki to by mnie chyba zabily gdybym nie przyszla bo beze mnie to klapa:confused2:oczywiscie gdybym miala absolutny zakaz to praca nie jest wazniejsza niz dziecko, ale teraz sie naprawde oszczedzam, odwoluje nieraz prywatne lekcje zeby byc wczesniej w domu a wpracy nie dzwigam juz organow tylko prosze panie, zeby mi nosily no o staram sie nie denerwowac na dzieci:sorry:zobaczymy zrobie chyba jutro bete to sie moze okaze cos wiecej
a teraz zbieram sie spoac bo jutro nie wstane:sorry:
dobranoc i milych snow

reklama
Sara-ja tez mam takie odczucia co do ruchow,ale mysle,ze to jeszcze niemozliwe,przeciez takiego 1-2cm-owego malenstwa nie sposob jeszcze czuc....

Do góry