reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

ano cisza....Wiadomosci od Claudii spadly jak grom z jasnego nieba.Smutno jakos...ale tak sobie mysle,ze moze jeszcze nie wszystko stracone.

Obiecalam M spaghetti na kolacje wiec trzeba zrobic,ale zeby jakos specjalnie mi sie chcialo to nie powiem.Mam do Was dziewczynki pytanie.Troche w sumie krepujace,taka ludzka rzecz.
Pan doktor zakazal sexiku i teraz pytanie,czy to dotyczy ogolnie wszystkiego co z nim zwiazane ,czy tu chodzi tylko o,ze sie tak wyraze zakaz wkladania fujarki;-)
Mozemy sobie pozwolic na inny rodzaj przytulanek???Moze ktoras cos wie na ten temat.:cool2:

reklama
Kurcze ale się porobiło mam nadzieję ze Claudia wróci z dobrymi wieściami i wszystko będzie dobrze!!
Trzymam mocno kciuki!!

Mammi ja uważam ze tu chodzi własnie o typowe stosunki, zeby czegoś tam nie uszkodzić póki dzidzia się nie zagnieździ odpowiednio.
A inne formy dozwolone!!!:-) ale to moje skromne zdanie!!

Claudia bardzo, bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki, jeszcze lekarz nie stwierdził, że straciłaś ciążę, więc trzeba wierzyć, że będzie dobrze :tak:.

Tiffi wielkość pęcherzyka, czy zarodka można zmierzyć jedynie za pomocą USG :tak:, na tym etapie ciąży podobnie jest z biciem serca, pokaże je USG, później lekarz będzie badał tętno płodu przez brzuch, ale na to jeszcze trzeba sporo poczekać ;-). A podczas badania ginekologicznego lekarz będzie sprawdzał dłogość szyjki macicy :tak:.

:-:)-:)-(claudia tak mi przykro,jedzcie na pogotowie moze nie jest jeszcze za pozno i da sie cos zrobic,to chyba najgorsze co moze nas spotkac,mimo wszystko trzymam kciuki zeby wszystko pomyslnie sie skonczylo.
ja wyskoczylam do miasta na zakupy i kupilam sobie 5 roznych sweterkow takich i na teraz i na pozniej,dobrze ze teraz taka moda dluzszy sweter getry i git;-)
mammi ja mysle ze na inne takie delikatne zabawy:-p:-p mozecie sobie pozwolic;-)

Witam dziewczyny!
Ale tu sie dzieje na forum,ledwo nadążam.
Claudia trzymam kciuki oby wszystko bylo dobrze,też to przeszłam i wiem jaki to stres....
Madzik czekam razem z Tobą na Twoją wizyte u naszego doktorka

Co do mikołajek to też był seksik mikołajkowy,a co do snów to też mam dziwne jakieś,raz mi się śniło że urodziłam synka wielkiego i grubego,że chyba z metr miał,taki kolos,a raz mi się śniło ze juz mam mleko w piersiach i mi samo leci,tak tryska jak ze strzykawki hihi, niektóre sny śmieszne ze niewiem

dziewczyny wlasnie wrocilam...po pierwsze chcialam wam bardzo podziekowac bo jeszcze nigdy sie nie spotkalam z takim wsparciem, az sie wzruszylam... a teraz napisze co mi powiedzial...a wiec...nic wie wiadomo!!!!!:szok::szok::szok:hipotez jest chyba kilkanaście:confused2: po pierwsze nie widac zadnego wyraxnego pecherzyka, ktory by wskazywal jednoznacznie na ciaze.
1)jest jeden pecherzyk bardzi blisko szyjki i teraz:
- albo jest to ciaza, ktora sie tam zagnieździla i wtedy jest to ciaza patologiczna i niebezoieczna wiec do usuniecia
-albo jest to pecherzyk, ktory sie przesuwa w strone szyjki, zeby wkoncu sie calkowicie wydalic z organizmu
2)moze byc tak, ze mam (nie pamietam jak on to nazwal) cos w stylu "falszywego" pecherzyka, czyli jest on tylko wypelniony krwia i to nie jest ciaza
3)jest jeden maly pecherzyl 2mm w okolicach macicy, czyli ram gdzie powinna byc ciaza, ale jest on malenki wiec nic nie mozna powiedziec

a wiec teraz wskazania:
-jesc duphaston i kwas f
-powiedzial, ze plamienie jest bardzo małe (wiec to chyba dobrze)
- gdyby bardzo bolal mnie brzuch, albo duze krwawienie to mam od niego skierowanie do szpitala
-i najlepiej zrobic test krwi, 2 x z odstepem 48 godzin - jak wynik sie podwoi tzn. ze jestem w ciazy i ciaza sie rozwija

matko....to jest jakas masakra...zeby sie upewnic polecialam do apteki, zeby zrobic sobie normalny test...wyszedl od razu/...
nastepna wizyta u gina dopiero 23 grudnia bo wyjezdza):confused2:
po prostu masakra...ja juz bym chciala wiedziec - jestem czy nie!!!???

kurcze kobitki strasznie was przepraszam za ten referat, ale tego sie nie dalo na0isac w 3 zdaniach:sorry:

jeju Claudia nie przepraszaj! dobrze ze napisalas bo jestem pewna ze wszystkie siedzialysmy jak na szpilkach czekajac na wiadomosc od Ciebie! fajnie, ze napisalas i opisalas dokladnie sytuacje... powiem Ci tak kochana: trzymaj sie, badz dobrej mysli, dbaj o siebie i wypoczywaj, a miejmy nadzieje wszystko sie ulozy! pozytywny test to bardzo dobry znak!
trzymam kciuki za Ciebie i fasolke!!!

claudia wiec jest nadzieja a to najwazniejsze i jej nie mozesz stracic!!!
teraz odpoczywaj duzo,dbaj o siebie i mysl tylko o sobie i fasolce!!!
przesylam mnóstwo pozytywnych fluidkow i nie przestaje trzymac kciukow!!!
wszystko bedzie dobrze i w lipcu zostaniesz szczesliwa mama : )ja w to mocno wierze!!

reklama
Claudia, zrób betę, powie Ci wszystko. Trzymam kciuki w każdym razie ! No i nie przepraszaj, tylko pisz jak najwięcej!
Mammi, lekarz zabrania seksu z dwóch powodów - jeden to orgazm kobiety powoduje niebezpieczne dla zagrożonej ciąży skurcze, a drugi, mniejszy, to mechaniczne pobudzenie szyjki macicy - więc niestety na seksik możecie sobie pozwolić tylko bez Twojego orgazmu :-(;-)
Tiffi, o stanie ciąży to tylko USG - bez tego to gin tylko oszacuje wielkość macicy i długość szyjki.

Mój mężuś ozdobił już domek świątecznym oświetleniem - jak się milutko zrobiło :tak: Już bym chciała święta, z dobrymi wiadomościami od gina - niczego więcej do szczęścia nie potrzebuję :tak:

Do góry