reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

hej babki,
przyłączam się do grona niewyspanych...normalnie masakra ostatnio... Do tego przyplątała mi się chyba jakaś infekcja, bo...mam tam na dole wszystko spuchnięte, czerwone i obolałe- cholerka, co to i skąd to :wściekła/y: dzwoniłam przed chwilą do gina i kazał smarować clotrimazolem...ehh no zobaczymy, ale kurcze jeszcze tego mi było trzeba...A czy któraś z was spuchła tam kiedyś?? wiem, ze to głupie pytanie, ale ja mam to pierwszy raz i się martwię...:zawstydzona/y:
perla a tak mi przyszło do głowy, czy to twoje plamienie nie ma nic wspólnego z czopem śluzowym? ja się nie znam :zawstydzona/y: ale tak sobie pomyślałam...
dzamena w sprawie wózka nie pomogę, bo nie znam, ale cena fajna, a jak jeszcze teść ma się dorzucić to już w ogóle fajnie;-)

reklama
louise uwielbiam Twoje posty,normalnie jakbym ksiazke czytała
co do chorób to nie wiem jak ja przy trójce wyrobie
dziewczyny dzieki za opinie
perła no niewiem czy krwawienie a raczej plamienie jest normalne w ciazy na koniec 39-40 tydz tak ale nie teraz ,z doswiadczenia wiem ze w pl juz bys w szpitalu lezała ,wiem bo przy dwóch ciazach tak miałam ,tym bardziej ze to sie nasila,zadzwon do szpitala w pl ,moze oni sie jakos okreslą,duzo zdrówka dla Was i rodzinki w pl
co do kapusty ,to ja juz pisałam ze robie inaczej drobno sztkuje,podsmazam miesko albo boczek ,cebule,i pomidory i to wszystko razem do gara,na koniec robie zasmazke na odrobinie masełka ,oczywiscie ciemną zasmazke,wychodzi rewelacja oj zapomniałam na sam koniec duzo koperku ,byle nie wczesniej bo wszystko zgorzknieje

u mnie jedza tylko taką bo na słodko z cukrem i zaklepka z mąki to nie chca mnie brzuch juz którys dzien z rzedu pobolewa na okres i zaczynam sie bac
ania pestka duzo duzo zdrówka
dalej nie wiem bo zapomniałam
a wiem madzia Tobie akurat w dresach bedzie ładnie ,bo ładnemu we wszystkim ładnie
ja to bym musiała isc do sklepu dla pan puszystych to moze bym jakies wory kupiła

Cześć dziewczyny

Noc do d.. co godzina siku - czyli sen przerywany, a do tego M chrapał, sapał, gadał, jęczał i nie wiem co jeszcze tam robił podczas snu :angry: wrrrrr
Całe szczęście dziś idzie na imprezę i może uda mi się trochę pospać w nocy, zanim wróci.
Plany na dziś: spotkanie z doradzą finansowym, bo chyba Aviva CU w konia robi mnie z 3 filarem :angry: i gotowanie pomidorowej :happy2:

tweenie po Arkadii to ja sobie jutro poszaleję :)

perła idź do lekarza, bo to może być niebezpieczne. Przeczytałam w mądrej książce (W oczekiwaniu na dziecko), że plamienia mogą być spowodowane podrażnieniem podczas okresowego badania lub stosunku płciowego bardzo wrażliwej w tym okresie ciąży szyjki macicy, a także może być to spowodowane przedwczesnymi skurczami.
W każdym razie napisali, żeby tego nie lekceważyć.

jedyneczkanie namieszałas ,sory za moją nachalnośc ale poprostu do 13 mam sie zdecydowac ,a mysle ze jak na wózek za tys zł to on i tak jest w cenie znosnej ale na gwarancji jeszcze przez rok ,boje sie ze jak teraz nie wezme to moze mi sie wiecej taka okazja nie trafic a rzy tych problemach finansowych to mnie nie stac na drozszy
człowieku badz tu madry i pisz wiersze
juz sama nie wiem a do 13 juz nieduzo czasu zostało
miłych zakupów ,co do karniszy to sa sliczne ze zdobieniami w leroy

atabe ja tak mam własnie ze mi puchnie i piecze przez ta infekcje

Atabe tez mi sie tak wydaje, ze moga to byc czesci czopa, tymbardziej ze wczesniej przez 2 tygidnie mialam takie klucia w szyjce i takie jakby podluzne kawalki bardzo gestego sluzu, a od niedzieli doszlo do tego nitki krwi w nim i te uczucie jak na okres... :crazy:
Dzamenka wiem ze w PL to by zupelnie inaczej wygladalo... zalamac sie mozna!
Tweenie z polozeniem lozyska bylo ok, ale co teraz sie z nim dzieje newiem... :-(
Kropa tez to slyszalam z karuzelka... u nas na styczniowkach zadna nie wieszala do miesiaca minimum...

dzamena a teraz tak myśle, czemu ktoś sprzedaje ten wózek tak okazyjnie...tzn na gwarancji jeszcze więc nie długo używany...może coś z nim faktycznie nie tak?

kurcze dziewczyny martwi mnie ta opuchlizna w tym, niecodziennym miejscu...

perla ale to chyba za wcześnie na odejście czopa nie?? kiedy on powinien właściwie odejść?

perla no to faktycznie drogo bardzo to USG :szok: no to jedz dzis jeszcze raz do szpitala tego co juz bylas i powiedz ze jest gorzej niz bylo i sie domagaj usg moze to poskutkuje na nich...

atabe
no takich dziwnych objawow nie mialam nigdy. ale jak jest podraznienie infekcja to mozliwe ze tak wlasnie twoja pochwa zareagowala-teraz tam jest wszystko bardziej ukrwione i latwiej sie podraznia

dzamena
no wiem ze jestem pisacz straszny ale mialam duze zaleglosci-jak ostatnio codziennie bo nie mam sily w dzien pisac. a kazdej chce cos napisac i w rezultacie wychodza kosmiczne posty :zawstydzona/y: pewnie was przynudzam...a taka kapustke jak ty robisz to musze kiedys zrobic bo brzmi b apetycznie :-) ale to zrobie ja jako danie glowne bo ta moja to jako dodatek do obiadu robie

ide sie umyc i zjesc wczesniejsze sniadanie i cordafen i polezec godzine bo potem te golabki bede robic. milego dnia laseczki-moze jeszcze zajrze do was

witam dziewczynki!
AniaPestka zdrowka dla synka :blink:
Dzamena zdrowka dla Ciebie i dzieciaczkow... :tak:niestety nie pomoge bo niewiem nic o tych wozkach! :sorry2:
Maruska, Tweenie, Madzik wspolczuje nocki...:-(
Supcio powodzonka na wizycie ;-)
u mnie dalej sluz z krwia, nawet w wiekszym stezeniu niz przedtem :zawstydzona/y: ale "to przeciez normalne" :wściekła/y:
jakos do poopy wszystko ostatnio... :-(

Bylas w tym szpitalu???
moze zadzwon do swojej poloznej i powiec ,ze sie martwisz tym bardzo .
Ja mam jeszcze na swojej ksiazce ciazowej taka naklejke z telefonami w razie cos by sie dzialo ...i tam jest wlasnie num.tel do takiej jakby przychodni ,a nie do szpitala wiec moze i Ty masz cos takiego ,zadzwon i powiec !!
nie dziwie sie kochana ,ze martwi Cie to bo tutaj jak cos sie dzieje to niestety nie mamy takiego komfortu jak w PL ...prywatnie i po sprawie ...albo do londynu :baffled:

Cześć dziewczyny :)
Jak zwykle problemy komputerowe- z jednej strony dobrze ze tylko takie :)
Kilka dni i ponad 40 stron do nadgonienia. Musicie mi wybaczyć ale jak mi sie uda to nadgonic jeszcze dzisiaj a komp bedzie mi działał to z wami poklikam :) staram się na bierząco czytać w tel ale nie jestem w stanie ogarnac wszystkiego :-(
dzamena jak syn się czuje? te pogody to jeszcze bardziej dobijają.... moja Oliwka na szczęście zdrowa. z ciekawości zapytam - ile ma lat? :)
Perla sama nie wiem co ci doradzić.... tyle się ostatnio naczytałam o lekarzach i opiekace nad polskimi ciężarnymi w uk ze az strach.... nie wiem jak ty sie tam trzymasz i jeszcze ta choroba mamy. Naprawde cie podziwiam. Ja to chyba pierwszym lepszym samolotem bym wróciła. Wogóle Cie podziwiam ze zdecydowałaś sie wyjechac z Polski. Jezeli masz jakies wyniki badań to moze przeslij mi scanem na maila tetina131@wp.pl - mam dzisiaj wizytę u gin to mu pokaze i się zapytam. Nie wiem czy cię nie urazam w ten sposób ale staram się pomóc jak mogę :)
młoda mamuska- ja bym zamieszkała z M. Nie każdy ma rodzinę pod nosem a czasami zdaza się tak ze mając ja nawet 5 metrów obok to tak jakby jej nie było. Jestescie młodzi- dacie radę:-) byleby poźniej twój M nie przyzwyczaił się do tego ze płaczący bobasek jest 300 km dalej bo różnie to bywa. A najwazniejsze ze sie kochacie. Mieszkanie- ja mieszkałam w 13,16m2 i to była cała powierzchnia mojego mieszkania( teraz mam pokój większy niz tamto). Jedna izba - taki prostokat z jednym oknem i drzami. Bez łazienki, ubikacji.... Programy w tv przezucałam nie wstając z łóżka a i zmieściłam łóżeczko i w sumie mieszkałam tam az do 5 roku Oliwki. Budynek rozebrano bo powstał uniwerytet wiec mnie przeprowadzono w ramach konkursu na Olechów do nowych bloków komunalnych. Ale jak widzisz da sie zyć :) Ja Bym brata nie prosiła. To on wzioł kredyt- wie jaka macie sytuacje i jakby chciał to by sam zaproponował i nie czekał na ostatnia chwile. Kazdy jest inny i nie mozemy mieć do niego pretensji bo inny to by nawet ci tego wynajmowanego mieszkania nie zostawił. A swoja droga to nie mozecie wynając innego? Jeszcze z ciekawości zapytam czy twój M pochodzi z Warszawy? Jest tam jego rodzina? Jezeli nie to dlaczego wybraliście akurat Warszawę? Najwazniejsze - gratuluje matury :happy::happy::happy:
atabe- niestety ja. Druga ciąza i znowu to samo. A po ciazy przechodzi jak zaczarowane. Przeszłam przez smarowanie, tabltki dowcipne i lekarz powiedział ze w ciazy to i tak do samego końca tego nie wyleczymy. chciałam chodzic na basen ale mam zakaz przez te grzybki. Gin powiedział ze to idealne dla nich gniazdeczko i idealny czas bo ph sie zmienia.

Jezeli chodzi o mnie to czuję sie świetnie. Po nocach snią mi się truskawki i nigdzie nie moge ich tutaj znaleśc w sklepie. Mam nadzieje ze dzisiaj bedą :)

reklama
Do góry