reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

agatka-natalia
jak z M dzisiaj? Ja się nie pożarłam a i tak popłakuje, nie wiem o co mi chodzi:-p

jedyneczka z M ok, ale i tak mu nie pomogłam przy pokoju Andrzeja. W sumie cały dzień spędziłam na podwórku z książką w ręku. Dopiero jak komary zaczęły się pojawiać to uciekłam do domu i tak siedzę.

mruczka dzięki za odpowiedź:-)

reklama
Asieńka / Kama1986 „Porównaj sposoby kreowania bohatera dziecięcego w wybranych utworach romantycznych i pozytywistycznych”, wstęp mam z głowy (dopiero ;-/) biorę się za rozwinięcie, muszę zrobić dzisiaj choć połowę pracy ażeby mieć jeszcze trochę czasu na jej wykucie

Ewcik tak naprawdę każdy to ma wszystko głęboko kiedy i czy w ogóle zrobisz i w sumie ma to swoje uzasadnienie, bo 'jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz', każdy musi zadbać o swój własny interes a ja durna jak zwykle zostawiłam wszystko na ostatnią chwilę. Z resztą przez ostatnie jakieś dwa miesiące maturami się zająć czasu nie miałam nadrabiając szkołę, by w ogóle mnie do matury dopuścili..

Jedyneczka niestety z tego to czytałam rozstępów już się cofnąć nie da, jak już się pojawią to amen, masz do końca życia, ewentualnie można wydawać majątek na próby zminimalizowania ich widoczności ;-/ nigdy narcyzem nie byłam i nie jestem ale tak czy owak jak sobie pomyślę o tych rozstępach, o cellulicie i nadwagą z którymi to teraz będę walczyć przez x czasu, o obwisłych piersiach, bo niestety po ciąży a w szczególności po karmieniu piersią nie wyglądają one jak przedtem.. (ale karmić i tak będę, a co ;-) ) to mnie aż ciary po plecach przechodzą i towarzyszące im zdołowanie, które tak czy owak nie równa się z obawami czy w ogóle poradzę sobie w roli matki, daj Boże żony. Tak, obawa czy będę dobrą matką jest chyba i tak najgorsza. A zostać niedobrą i nieatrakcyjną matką to już naprawdę powód do załamania nerwowego ;-)

Asieńka / Kama1986 „Porównaj sposoby kreowania bohatera dziecięcego w wybranych utworach romantycznych i pozytywistycznych”, wstęp mam z głowy (dopiero ;-/) biorę się za rozwinięcie, muszę zrobić dzisiaj choć połowę pracy ażeby mieć jeszcze trochę czasu na jej wykucie
O kurde...bohater dziecięcy w romantyzmie lub pozytywizmie?Dlaczego żadnego nie kojarzę?Cóż...:nerd:
No trochę późno się za to wzięłaś.Jak już wcześniej wiedziałaś,że będziesz miała problem z tym tematem to zawsze można było kupić gotową pracę...Teraz to już trochę lipa...:baffled: Życzę powodzenia,obyś dostała wspaniałego natchnienia i ogromnego pokładu weny :-p

Umyta,nabalsamowana i pachnące mówię dobranoc :-) :*

hej ho!!
Matko wczoraj wieczorem bylam taka nieprzytomna,że nie wiem co mi się stało-znajomi siedzieli ,a ja prawie spałam.Dzisiaj tez pogoda do bani.M jeszcze śpi i póki co nie mamy żadnych planów na niedziele.
Idę zjeść śnaidanko i miłej niedzieli!!

dzieńdoberek :)
Młoda-MAMUSIA- dobrze Cię rozumiem , kiedyś też pisałam mojemu chłopakowi taką pracę ale była gorsza sytuacja bo pisałam ją jak jechaliśmy już na tę maturę. też miałam stresa bo wiedzialam ze ode mnie zalezy czy ją zda :) A co do obaw czy będziesz dobrą mamą to chyba nie tylko Ty masz.Byłam swojego czasu opiekunką do dzieci, mnóstwo ich wychowałam ( sami chłopcy ) a teraz normalnie panikuję czy będę wiedziała dlaczego Lenka płacze czy będę miała do niej cierpliwośc i takie tam. A od dwóch lat jestem mężatką i też często mam myśli czy jestem dobrą żoną. Ale ten strach mnie mobilizuje do działania,staram się być dobra i własnie dlatego dziś rano wstałam i idę robić mojemu M pierożki, on sobie smacznie chrapie i będzie miał niespodzianke jak wstanie ( uwielbia jeść :) )

cześć Dziewczyny.

Całą noc rodziłam, taki sen miałam. Może to już nie długo i urodzę przed terminem :)
W stolicy pogoda taka sobie, wiatr, nadciągają deszczowe chmury i słoneczka już brak :(, ale jest ciepło.
Idę wypić herbatę, coś porobię pożytecznego, a wieczorem wyciągnę M do Kościoła.

młoda mamuśka, Ty się ucz, pierogi zrobisz po zdanej maturze.
Jak dobrze, że zdawałam maturę 12 lat temu i nie wymyślali żadnych prezentacji. Najpierw pisemna za parę dni ustna i w połowie maja było już po stresie.

Życzę miłej niedzieli.

Agatka_natalia - to ja robię mężusiowi pierożki a nie młoda mamuśka :D wiesz co to ja Ci normalnie zazdroszczę takich snów bo mi się ostatnio snią same koszmary jakieś trupy i tak wyczytałam w senniku że to oznacza pojawienie się dziecka w rodzinie. Troszkę się wystraszyłam że może też urodzę przed terminem a mi jeszcze daleko do konca bo do 30 lipca !! ale wczoraj byłam u lekarza i powiedzial ze wszystko jest w porządku tylko cukier za wysoki i muszę zrobić jeszcze raz badanie, mam nadzieje ze wynik bedzie dobry

kropa tak tak schab mało dietetyczny, ale jedyny tłuszcza to majonez, a naprawdę jest pycha
jedyneczka tak indyka mogę, ale w piwie hmmmm
brejka witaj witaj
mystique ja rzadko zaglądam na zakupowy, ale co do laktatorów to robiłam wywiad wśród znajomych i polecają aventa ręczny i taki zamierzam kupić

Ja dziś miałam jakieś śmieszne sny (śniły mi się jakieś przytulanki, całuski itp.i to wcale nie z moim M), potem śniło mi się, że grałam w serialu. Rano zrobiłam test cukru na czczo i normalnie w cały świat - generalnie miałam bardzo wysoki cukier, powtórzyłam wynik w sumie 5 razy i miałam od bardzo niskiego do wysokiego i się tylko zestresowałam. Już sama nie wiem co o tym myśleć.
Ale dzisiaj mam niemoc. Planuję zrobić na obiad kapustkę taką młodą z piersią kurczaka.

reklama
Witam dziewczynki!!
Jedyneczka (ha nie pomylilam sie)hihi ale ja bledy robie ale to przez moja klawiature mam inna i ciezko mi sie jeszcze do niej przyzwyczaic ale wszyscy wiedza o kogo chodzi:).
Witamy nowa mamuske rozgosc sie i czuj sie dobrze.
Mloda mamuska zycze powodzenia na maturze.
Brejka ale mi zes smaka narobila tymi pierozkami:)
U nas sloneczko wyszlo wiec trzeba bedzie sie zaraz zabrac za obiadek i wybyc na jakis spacerek:)

Pozdrawiam serdecznie i zycze udanej niedzieli:)

Do góry