reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

reklama
Czesc dziewczynki! pogoda dopisala wiec bylismy na dzialeczce porobic co nie co i poplewic moje grzadki z warzywkami:) Kurcze tak mnie cos dzis na dole po prawej stronie kulo ze nie wiem co to moze byc?? Powiedzcie mi bo nie ktore moze cos takiego miala i co moze byc przyczyna?? Ja tez spac nie moglam a co gorsza rano mnie tak nogi zaczely bolec ale to nie byly skurcze ze musialam wstac i sobie je pomasowac:( i do tego ten bol jak bym zakwasy miala miedzy nogami ze ciezko z wyra wstac ale to jest zawsze po nocy co to kuzwa moze byc?? z pierwsza ciaza taki dolegliwosci to ja nie mialam:)
Fiffi rzeczywiscie zel caly czas pisalam nie wiem czemu fakt to roznica jedej literki ale ze mnie gafa dzieki za upomnienie:)
Madzia trzymam kciuki aby udalo sie z kredytem ja tez planuje z mezem za rok 1,5 postarac sie o jakis kredycik.I fajnie ze szefa fajnego maz ma:)
Vanilka moze z nieba kasa nie zleciala ale za to listonosz ja przyniosl:) ale fajnie kurcze nasza Polska to jedna wielka dziura chca by rodzic dzieci a tak naprawde nic nie daja co to jest 1000zl to na dobry wozek nie starczy. a gdzie reszta oki ze swiadczen dostaniesz drugi 1000 od warunkiem ze nie przekraczasz dochodow masakra:(

Heloł, idę czytać bo nie miałam czasa od rana:sorry2:

ewcik
dobrze że nic gorszego się nie stało choć nogi w gipsie w ciąży sobie nie wyobrażam, ciężko jej będzie :no: może przez anemie właśnie zasłabnięcie, kurka też nauczka dla nas żeby klapać na poopę jak tylko jakaś słabość nas najdzie:baffled:

młoda mamuśka
jak miałby być maluszek narażony to lepiej cc:sorry2: niektóre nawet sobie chwalą;-)

aneta
ale objazdówka po sklepach, no no, aż zazdroszczę bo mojego M ciężko wyciągnąć nawet żeby wózek pomógł mi wybrać z 2 wybranych wcześniej dla ułatwienia:-( a jaka sofe zamówiliście, pochwal się ?:tak:

agatka-natalia
jak z M dzisiaj? Ja się nie pożarłam a i tak popłakuje, nie wiem o co mi chodzi:-p

kacpere
k to spełnienia zamierzeń życzę bo z takim teściem to ja dziekuję faktycznie:sorry2:

mysza
ale twarde warunki postawiłaś teściom :-D dobrze dobrze, nie daj się :-p super że na wizycie wszystko oki;-)

tiff
i gratki twardej szyjki:-D no masz troszke tych tablet, ale ja widzę że ty taka zdroworozsądkowa na zasadzie trzeba to trzeba i nie ma co marudzić;-) super jak tak tuje jednakie posadzicie, super ogrodzenie wam wyrośnie. A macie obok sąsiadów?

magdzia to super że umowę udało się M zmienić:tak:

dzamena
a co Filipkowi, choróbsko jakies czy z astmą to związane ? Z M nie gadasz?

Vanilka oj szkoda że nie leci, wiedziałabym co z nia zrobić:-p mnie zgaga dopada przed zaśnięciem, czytałam żeby unikać leżenia to uniknie się zgagi, fajnie tylko jak spać:baffled:

louise
kij ze sprzątaniem , wiem że Cię drażni ale staraj się nie zerkać w strone zlewu czy zaśmieconej podłogi:-p nie wiem ile szyjka moja ma, nie powiedział, na poczatku tylko że mam 3,7 a teraz nie wiem:no: jak nie zapomne z wrażenia to zapytam we wtorek. Chyba że już wróce z krążkiem :baffled: może i lepiej byłoby, byłabym spokojniejsza:sorry2: Niepokojące te bóle twoje faktycznie, może idź faktycznie znów. A skórcze tez masz? Ja dziś mam jakiś skórczybykowy dzień, juz z 10 miałam więc własnie trzecią nospe wciąłam ale ja to ze złości chyba:-( Mielismy plany na targ iśc, wózek wybrać w sklepie a potem mc donald z dziewczynami a M pospał do 11 więc biegiem targ, potem kosił trawe a potem ze szwagrem na mecz więc mnie samą wysłał do mc, no to się poryczałam i nic z tego smutku w mc nie zjadłam:-( chociaz to może i dobrze:-pZawiozłam go na mecz a wraca sam, ja z dziewczynami siedze i wczuwam się z lękiem czy skórczybyki się uspokoiły:sorry2: A z tym kichnięciem racja, ja co kichne kaszlne to staram się tak brzucha nie napinać ale czy to cos daje nie mam pojęcia:no:

Vanilka grunt że kasiorka jest i sprawia Ci radość:-D

atabe mnie też powiedział że skrócona i miękka ale ile ma to juz nie:dry: tyle że może się obyć obecnie bez krążka ale jak się skróci jeszcze to trzeba będzie założyć i bądź tu człowieku mądry :baffled:

młoda mamuśka
takie młode ciało raz dwa wróci do formy, nie przejmuj się;-) a jeśli chodzi o maseczke to mnie w ciązy drażniły nawet moje codzienne kremy , dopiero teraz jakoś jest oki więc może po prostu skóra wrażliwsza w tym okresie :sorry2:
Szyjke najlepiej łapką zbadać bo inaczej nie wiadomo czy miękka, ja mam badaną na każdej wizycie czyli co 3 tygodnie czego serdecznie nie znoszę bo się wstydze ginka:-D ale co zrobić ;-)

tiffi
mój M bardzo lubi pieczony filet z folii aluminiowej w przyprawie z grilla z ryżem najlepiej, to on, bo ja też nie przepadam za drobiem ale jakbym musiała to w takiej postaci najchętniej :sorry2:

dzamena
kurcze trzymam kciuki żeby coś zaradzili i żebyście wrócili do domku!!!

maruśka
rety co za sen :-D

ewelad
to przemysl te urodziny biorąc pod uwagę jaka będziesz musiała tym razem być grzeczna , nie wiem czy bym to zniosła:-D mój M jak ponaklejał i pomalował rogi to musiałam wokoło pędzielkiem Emilki wszystko poprawiać :-p pomalowałam w zyciu kilka pomieszczeń i nieskromnie powiem że jestem lepsza od niego:-pale mu tego przecie nie powiem bo już w zyciu pędzla nie tknie:-D więc tez oj ti ti misiu zdolny mój:-D

dzamena dobrze że możecie być w domku ale że polazło już na płuca:no: a M jak? angażuje się, pomaga? współczuję kochana i aż mi wstyd że marudzę o pierdoły:-(

atabe dlatego ja już nic nie kupuję na dolne partie tylko w getrach smigam a te rosna ze mną :-D choć dzis kupiłam rybaczki dresowe na targu rozmiar M :baffled: ale to pewnie jakis rozmiar chiński :-pmoże po drugiej warstwie kolor ścian się zmieni;-)

Kurka nie znosiłam nigdy targu bo pracujac 2 soboty w miesiącu w te wolne chciałam pospać i jak juz się wybrałam to bieg i nerwy a teraz luzik, pospacerowałam z przyjemnoscią i widzę że czasem coś fajnego można znaleźć.Więc M na warzywach z lista a ja na ciuchach i superowe rybaczki kupiłam za 20zł:szok: w domu przymierzyłam i M stwierdził że super są więc sobie jeszcze z 2 pary kupie w innych kolorach:-p
Leżę bo takie mam częste te skórcze dzisiaj a do południa tak super się czułam, nawet mnie mała nie cisnęła tam w dole jak chodziłam a tu masz:baffled: nawet brzucha nie smarowałam kremem bo się boje:sorry2:

magdzia mam nadzieję, że dostaniecie kredyt tym bardziej, że twój M ma umowę o pracę
kropa spróbuję zrobić tą pierś (ja polecam schab tniesz na kawałki jak na kotlety na to kładziesz pieczarki podsmażone i marchewkę tartą i na to majonez sporą warstwę i w piekarniku pieczesz). Ja jakoś za kurczakami nie przepadam, jeszcze pierś kurczaka to ok. Polecam zrobić kurczaka na butelce piwa. A taką blaszkę mam Bardzo dziękuję za przepisy spróbuję tą pierś kurczaka.
kama tak ten długopis z lancetami jest super, bo jak kułam u kolezanki zwykłymi igłami to mnie palec bolał. Ja miałam dziś dobry cukier, a na obiad stwierdziałm, że eksperymentuję, zrobiłam makaron spaghetti al dente, wrzuciłam mięso mielone z drobiu na patelnię (bez tłuszczu) i dodałam gotowy sos łowcza (taki miałam) tam był cukier, strasznie się denerwowałam i okazało się, że miałam 126 (więc nie jest źle). A co do fruktozy to musisz sprawdzić sobie, bo może możesz jeść - musisz sama posprawdzać.
młoda mamuśka powodzenia w poniedziałek
dzamena przykro mi, że taka diagnoza, ale dobrze, że jesteście w domu. To się nerwów najadłaś
atabe a jakiej firmy ta farba?? Ty mnie stresujesz, bo ty papmpersy kupujesz aja nic nie mam dla małej

Dziewczyny ja dziś zrobiłam ten test po obiedzie (a obiad sobie pofolgowałam) i wynik nie był zły. Potem pojechaliśmy z M do domu i M sadził tujki a ja posiedziałam na naszym tarasie.Długo nam zeszło, bo dopiero o 21-ej przyjechałam. Zmęczona jestem jak nie wiem, no ale miło było.
Ja tak sobie pomyślałam, że chyba ciężko może być z tą naszą przeprowadzką zanim mała się urodzi, echhh

Cześć dziewczyny, jestem nowa na tym forum. Jestem obecnie na l4 do tej pory strasznie się nudziłam w domu ale nareszcie mamy piękną pogodę i też wziełam się za swój ogródek:) Już strasznie nie mogę doczekać się lipca, dla dzidzi mam już prawie wszystko przygotowane i zostało tylko odświeżenie ubranek ale zostawiam to na czerwiec. Powoli zaczynam się czuć jak taka babcia 80-letnia ( tu strzyka, tam pryka, tu boli :D )

reklama
Witam wieczorowo i ide Was nadrobić..

brejka, witaj :-)
no niestety, jeszcze troche postrzyka i poboli :tak: ale na szczęście już nie długo :happy:

dziewczyny, zadałam pytanie na zakupowym odnośnie laktatorów... możecie zerknąć?

Do góry