reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

hejka dziewczyny - cieszę się ostatnimi chwilami samotności (M poszedł do sklepu - po ziemniaczki, bo musi jakiś obiadek zrobić - no szlag by go trafił, ja powiedziałam, że palcem nie kiwnę).
Dzamenko na szczęście w niedzielę jadą, ale wierz mi, że mój teść to typ człowieka, z którym nie da się wytrzymać dłużej niż godzinę... Wielce niezadowolony z życia, nic nie potrafi, obrażony na cały świat, pogadać z nim można tylko o jego pracy. Wtedy to słyszysz jaki to z niego wileki fachowiec, a w rzeczywistości śrubki nie potrafi wkręcić ....
Louise - M wstał o 9 i mnie obudził, już miałam pospane, bo zaczął mieszkanie ogarniać. Pytam po co skoro u jego starszych jest syf? A on mówi że właśnie dlatego, żeby pokazać, że można żyć inaczej...
Vanilka - ja już bym wiedziała, co z tym czekiem zrobić :-D
Tiffi - nie zazdroszczę tej domowej apteki, ja to jestem jednak mega zakręcona... Pyta się mnie wczoraj ginka, czy mam jeszcze luteinę, powiedziałam, że tak... a tam 6 tabletek zostało... następna wizyta za 3 tyg. a to cholerstwo tylko na receptę, a mojej ginki nie będzie teraz...
Gregorka - znajomych bym z chęcią przyjęła :-D teściom mówią NIE :happy:

W ogóle mówię do M, że ja nie mam jak ich przekimać i będą musieli spać u ciotki bo ja nie mam poszewek na pościel (wypieprzyłam wszystko stare podczas remontu z nadzieją, że szybko kupię nowe) A on do mnie, że najwyżej damy im swoją pościel. No myślałam, że go wzrokiem zabiję. Jeszcze czego !!!

Agatka_natalia - masz ogródek? to dobrze, będzie gdzie robić ogniska. :-D Właśnie szukam znajomych z Warszawy z ogródeczkiem :tak: Taka bezinteresowna znajomość:-)
Atabe - współczuję remontu, mnie jeszcze czekają jakieś drobne poprawki... Chciałabym jeszcze kuchnię poprzerabiać, bo ciężko mi się w niej ruszać, ale... Nie wiem, czy kasy starczy.

reklama
a mi się właśnie przypomniało, że zaczęły mnie wieczorem męczyć zgagi. Nigdy w życiu nie miałam, ale raczej pomylić tego nie można z niczym...
Cała ciąża bez objawów, to teraz się pomęczę.
Na zaparcia ginka przepisała mi albo czopki glicerynowe, albo syrop laktuloza.
Mam dużo pić...
Mruczka - optymistyczny sen :-D. A właśnie jedna ze styczniówek 2011 czeka na trojaczki, a ma malutkiego synka. To jest klimat :-D

Mruczka hah, ja może i bym się nawet cieszyła, bo nie chcę zostać z jednym dzieckiem a zawsze to jeden poród mniej ;-) ale w moim przypadku to jest niemożliwe, bo bliźniaków nie ma po żadnej z rodzinnych stron

Mysza ode mnie również wyrazy współczucia, o mamuniu, żebym miała się sama męczyć z przyszłymi teściami cały weekend to bym chyba umarła lub ewentualnie doszła do rozstroju nerwowego ;-) jak przyjeżdżam do nich, to każdy w miarę zajmuje się sobą i jest ok ale mieć ich jako gości? dziękuję bardzo, już raz się popisali na obiedzie u moich rodziców..

Ja dzisiaj odespałam sobie maturalny tydzień :-) Lodówka pusta więc wcinam jajko z podeschłym chlebem ;p od czterech tygodni widziałam się z moim W tylko przez dwa weekendy i mimo że tydzień temu tak mnie wkurzył że aż dostał w pysk to i tak cholernie tęsknie, najchętniej dałabym mu kopa, potem w pysk raz jeszcze a potem się przytuliła i miała już wszystko gdzieś ;-)
Aha, i dziewczyny, odradzam Rosmannowe maseczki!!! Właśnie posmarowałam twarz maseczką Milk and Honey to cała twarz zaczęła mi piec, zmyłam ją ale czerwona jak burak pozostałam :-/
I kurcze, mówicie o badaniach szyjki macicy a ja w tej swojej dziurze żadnych badań ku temu nie miałam, jedynie co któraś tam wizyta moja gin sprawdza szyjkę na wyczucie palcem, to wszystko ;-/
Wczoraj wzięłam sobie dłuższą kąpiel, wybalsamowałam się spojrzałam w lustro i.. przestaję poznawać swoje ciało.. porobiły mi się okropne rozstępy na piersiach, szyi, pewnie niedługo będą i na brzuchu czy jeszcze Bóg wie gdzie.. Zrobiłam się tłusta jak kluska, cellulit niemiłosierny, matko kochana toż ja po ciąży nie będę mogła na siebie patrzeć :-(

magdzia a twój M ma umowę o prace rozumiem - to na pewno będzie szybciej, jak działalność to trochę schodzi. Ciekawa jestem do jakich banków składacie. jak my braliśmy kredyt to najlepsze oferty miały nord, nordea, deuchebank i polbank. Najszybciej dostaliśmy w polbanku i nie czekaliśmy na inne banki tylko się zdecydowaliście. A w jakiej walucie chcecie kredyt??
madzik to fakt, biorę żelazo, magnez, feminatal to minerały, a nospa i luteina musza być. No a jak musza to muszą, cóż zrobić
dzamena mam nadzieję, że z synkiem już lepiej
vanilka ja po luteinie i nospie mam taki smak w buzi, że szkoda gadać, u mnie piękne słońce. A czek to miła sprawa, oj miło tak z samego rana
louise no i w końcu wzięłaś się za odpoczywanie i dobrze bo jak widać to nie takie hop siup. Mnie w nocy tez jakoś brzuch bolał
atabe jak tam twoje białko. Ja wczoraj pogadałam z moją gin i ona mówiła, że to białko bierze się często z pochwy a nie z przewodu moczowego (po to ten tampon) i może świadczyć o jakimś zapaleniu. U mnie okazało się to fatalną pomyłką *znaczy źle pobrana próbka przeze mnie). A sen fajny no i imię też
mysza fajnie, ze twój M zrobi obiad, bo ja nie mam zielona pojęcia co tam zrobić oj nie mam, bo teraz ze mną to kłopot. Jak miałaś przepisywaną luteinę to wystarczy że zgłosisz się do innego lekarza z prośbą o receptę i będzie git. U mnie czopki leżą w lodówce, a syrop też brałam.

Ja w nocy jakoś tak kiepsko spałam bo coś mnie brzuch bolał. rano musiałam sprawdzić mocz(paski), potem na czczo cukier i po śniadaniu, póki co dzielnie się trzymam bo naprawdę dobre wyniki mi wyszły, więc dieta działa. Najgorszy problem mam z obiadem. Nie dość że teraz nie przepadałam za kurczakiem to teraz chyba będę miała go serdecznie dość.
Mam prośbę jakby któraś znała jakiś fajny przepis na mięso jakieś chude robione w piekarniku, albo w folii to będę wdzięczna, tylko wiecie bez tłuszczów, sosów śmietanowych itp. Przegryzłam właśnie jabłko i wybieram się niedługo po jakieś mega warzywa. M pojechał sadzić tuje w naszym ogródku. Pogoda super trochę mi żal nie wykorzystam jej (a jak ja bym zjadła grilla, albo naleśniki, albo spaghetti). Miłego dnia wam życzę

cześć dziewuszki:-)
my juz po zakupach,kupiliśmy telewozorek do małego pokoju, zamówiliśmy sofe, teraz odpoczywam, chociaż się głodna robie to moze już obiad wstawie

madzik fajnie że koncert udany i nie było za głośno
vanilka ależ miły poranek:tak:
mysza oj to ciężkie dwa dni przed Tobą,życzę przetrwania z teściami:-)
dzameka trzymaj się,oby nie było źle i Was nie zostawili a mały szybko wyzdrowiał

Siemka:tak:

Vanilka Nie wybrzydzaj :-p Taka kasa piechotą nie chodzi,jak Ci się czek nie podoba to mi oddaj:-D

Mysza kurde naprawdę Ci współczuję!Dasz radę!Wierzymy w Ciebie:-)

dzamena oby jednak nie było tak źle!wracajcie szybciutko!;-)

Z tym pierwszym trymestrem to chyba bez kitu powraca :baffled: Podczas śniadania mnie zemdliło,że myślałam,że zaraz przytulę kibelek :baffled: Zupełnie jak na początku.O dżizas...ile można?!:nerd:

W nocy też nie było łatwo.Nie mogłam w ogóle zasnąć do ok 3 a potem i tak co chwilę się budziłam.I nad ranem nie wiem z jakiej racji oko mnie zaczęło nieźle boleć:nerd: trochę jakby od tej alergii na pierze ale przecież nie mam w pokoju ani grama pierza więc o co kaman?!:dry:

Dobra,to może ja się teraz ubiorę,umyję włosy...Czas najwyższy bo ile można w piżamie siedzieć :-)

Miłej soboty lipcóweczki!:tak:

reklama
Wlasnie listonosz przyniosl mi czek na 190 f to co sie nalezy od panstwa po 25 tc :tak:
ale mi humorek poprawil :rofl2::-D:happy:
tylko dziwi mnie fakt czemu nie przyslali na konto tylko jakis czek ...

Vanilka, no to jednak kasa spada z nieba czasami ;-)
dzamena, wracajcie!

a mnie się dziś śniło, że urodziłam pieska i ...jego mamę.... były czarne, malutkie, rasy pure dog, małego karmiłam piersią i bałam się, że mi odgryzie...

Ostatnia edycja:
Do góry